Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@meduzza píše:
Takhle vypadala biobedýnka, kterou jsem vyzkoušela. Hlavně ten chřest a ledový salát byl výborný.
ahoj, vypadá to krásně a to se stihne vsechno zpracovat? nebo se to muze chvlili uskladnit?? Ja mam obavy, ze by to u nas nevydrzelo byt cerstve, jelikoz bych to nestihla zpracovat.. Napr. muj muz na zeleninu ani ovoce skoro neni a ja s dcerkou to nestihnem snist a nabizet to po rodine je trochu z ruky…
@Kamka33 Ahoj, to je prave taky nas problem, ja to casto nestihla nebo spis skoro nestihla, tak ted bedynky neberu. A to myslim, ze jime zeleninu hodne. A taky si nevyberes, jaka zelenina tam bude, takze jsme pak jedli kvetak, kdyz jsme mohli mit neco oblibenejsiho
. Jinak teda dobry, donuti te to jist zeleniny vic, ale treba zrovna kvetaku jsme za sezonu snedli tak 5× vic, nez bychom chteli
.
@Pipi 00 tak u nas si reknes co chces a mas to.. ale ja ani nevim, jak neco varit ![]()
@Kamka33 Tak kup nejakou zeleninovou kucharku. Zatim nejlepsi, co jsem nasla, je toto: http://www.michopulu.cz/…rskeho-trhu/. Ted vysel i druhy dil.
Dívala jsem se na fresbedynky.cz, ale jak jsem si všimla, tak dovážejí zeleninu z Itálie, takže o čerstvosti asi nemůže být moc řeč (zelenina bude utržená dříve a dozrávat po cestě v kamionu a u českého dodavatele ve skladu) - nejlepší je brát od českých zemědělců, kteří sídlí u nás doma někde „za rohem“
Ahoj, nevíte o někom, kdo rozváží bedýnky se zeleninou v okolí Hradce Králové nebo Pardubic??
Cauky, nechci delat reklamu, ale bio bedynky pro Ostravu a okoli na strankach www.biokosiky.cz Zeleninu sice jeste nerozvazeji, tu az v sezone, bo si to pestujou sami, ale na svych strankach maji skvelou nabydku bio mas, jogurtu atd. Ale ne jen bio, i farmarskych a poctivych vyrobku
fakt mrcnete ![]()
@Reinka já jsem našla tuhle farmu, ale osobní zkušenost zatím nemám.
Pokud někdo tuto farmu vyzkoušíte, prosím o recenzi. Zatím jsem taky na žádnou další na netu nenarazila.
Ano, vím. Já osobně vozím bedýnky na Černý most ze své vlastní farmičky u Chlumce na Cidlinou (vše bez chemie, jen s kompostem, hnojem a přírodních materiálů).
Chci se podělit se svojí zkušeností z Brna. Objednala jsem si na zkoušku jeden týden bedýnku přímo z webu farmarskebedynky.cz za 320,– - největší spokojenost. Nebudu vypisovat, co všechno v bedýnce bylo - kvalita byla opravdu výborná - nové brabmory a zdravé chutné rajčata, celkem hodně ovoce - musí se rychle zpracovat nebo hned syrové sníst - do druhého dne nevydrží - podle toho poznáte, že to není chemicky oštřeno.
Další týden jsem si objednala bedýnku u sklizeno.cz za 350,– a to už teda žádná spokojenost nebyla
- rajčata voskovaná jako by vyjela z formičky jedno jako druhé - bramoby byli mokré v bedýnce začli hnít a klíčit po týdnu - ve srovnání s bramborama z výše uvedené - z ovoce tam byli pouze broskve, mrkev obyč jako ze supermarketu. Celkové množství bylo poloviční.
Toť moje zkušenosti.
Ráda bych upozornila na omyl!
Zelenina a ovoce, které nevydrží několik dnů, není čerstvé a bez chemie, ale naopak, chemie je plné. Zelenina a ovoce bez chemie vydrží i několik týdnů (rajčata mám běžně do Vánoc a někdy i do Nového roku, tedy minimálně 2 měsíce), cukety 3-4 měsíce, dýně i rok. Pěstujeme bio, zcela bez chemie, jen hnůj od našich zvířat, kompost, zelené hnojené, jíchy.
@Alixgraphics píše:
Chci se podělit se svojí zkušeností z Brna. Objednala jsem si na zkoušku jeden týden bedýnku přímo z webu farmarskebedynky.cz za 320,– - největší spokojenost. Nebudu vypisovat, co všechno v bedýnce bylo - kvalita byla opravdu výborná - nové brabmory a zdravé chutné rajčata, celkem hodně ovoce - musí se rychle zpracovat nebo hned syrové sníst - do druhého dne nevydrží - podle toho poznáte, že to není chemicky oštřeno.Další týden jsem si objednala bedýnku u sklizeno.cz za 350,– a to už teda žádná spokojenost nebyla
Toť moje zkušenosti.- rajčata voskovaná jako by vyjela z formičky jedno jako druhé - bramoby byli mokré v bedýnce začli hnít a klíčit po týdnu - ve srovnání s bramborama z výše uvedené - z ovoce tam byli pouze broskve, mrkev obyč jako ze supermarketu. Celkové množství bylo poloviční.