Běhání - hubnutí nebo posilování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1952
4.9.16 21:05

Beham obden cca pul hodiny, zacala jsem po porodu..zhubla jsem cca za ctvrt roku 20kg..u me jednoznacne behem, nic jineho mi nezabira, tak rychle ;-) u meho manzela to stejne..v behu se stridame kvuli synkovi..kila nam jdou paradne dolu..ale musi byt i upravena strava..ale nekdy pak dame volnejsi dny, kdy si dame dobroty.. :palec: :dance: a pohoda ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
4.9.16 21:16

@MonikaN.89 super :potlesk:
Manžel taky chodívá běhat, ne kvůli hubnutí, ale fyzičce. Běháme taky každý zvlášť, jak píšeš, střídáme se u dětí a hlavně, on běhá rychleji a má větší výdrž. Navíc já běhám po cestě (potřebuju mít start a cíl), on běhá na fotbalovém hřišti.

Já občas zhřeším, ale říkám si, že to aspoň vykompenzuju běháním.
Před 2 rokama jsem vážila 68kg, pak jsem zhubla na 58, ale letos na jaře jsem nabrala na 60-61 a nejde to dolů (no, už se ani tak moc nehlídám, možná je něco i ve svalech, protože do nově nakoupeného oblečení se vejdu.
Co bych chtěla nejvíc dát dolů, tak hlavně přes břicho (nemám výrazný pás, ale to je asi i postavou:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.16 21:28

Běhanim nevim jestli jsem hubla, ale kombinaci uprava jidelnicku, pohyb ano.
Beham vetsinou ve všední dny 30-60 minut.na školním ovale. Jak dlouho záleží na mojich deckach, že tam chodí semnou podvečer, jak už se začnou ptát mamko už půjdeme? Tak už jdeme dom.
Kombinuji s posilovnou a doma s trampolinou podle chuti, někdy něco víc, někdy vynechám. Nechci, aby si tělo zvyklo na jeden pohyb. Kila, jak uz jsem se dostala na 58 kg už neresim. Váhu dělám, že v koupelně nevidím. A měřit se přiznám se mi nechce a nikdy nechtělo.
Poznám to podle oblečení a reakci okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
4.9.16 22:02

Ahoj Holky, ja musim rict, ze opravdu hubnuti je hlavne strava, taky chodim behat, myslim, ze je to dalsi plusc ktere pomuze i nastartovat to hubnuti.
Chodila jsem behat a jedla jak pominuta, nezhubla jsem ani kilo, spis jsem jen zpevnila.
Ale zalezi, kazdy je jiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.9.16 22:08

.

Příspěvek upraven 01.07.17 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
5.9.16 05:52

@Andrejizna to je pravda největší!!!
Já zhubla 10kg jen úpravou jídelníčku, bez cvičení (když nepočítám kolo, lyže, ale rekreačně, ale to bylo vždy a váha šla nahoru) a až později jsem začala cvičit, abych to tělo lehce zpevnila - žádná vymakaná holka ze mě není a asi ani nebude.
Cvičím tak 1× týdně, k tomu kolo, běh, ale nepravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
5.9.16 05:53

@kaja00 ty jó, 15,5km :palec:. To bych ušla, ale neuběhla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
5.9.16 19:40

Když jsem běhat začala, tak jsem během fakt zhubla. Teď už moc nehubnu, ne že bych nechtěla, ale ono se tělu nechce. Zhubla jsem jen asi ještě 3 kila, ale musela jsem hodně přidat kilometry. Momentálně je stav 62 kg na 168 cm, rezervy nějaké jsou, ale sama mám pocit, že jich moc není :D. Kombinuji s kolem a cvičením (sedy lehy, posilování na míči apod.), dolů teď kila nejdou, ale cítím se dobře a běh mi postavu hodně zpevnil. Za mě je to super aktivita :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.9.16 21:31

@danik já bych to ušla, ale už asi neuběhla, mám kondici v háji za léto :? (a to jsem běhala, ale výlety, dovolená, dělá své :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
6.9.16 21:28

@kaja00 já jsem přes léto jezdila do práce na kole, běhala, ale jinak nic.
No a když jsem teď šla na kardio trénink (po 3 měsících, už ani v červnu jsem to nestíhala, přes prázdniny nebylo), tak jsem si říkala, že mám naběháno, naježděno, že to dám. Chacha… umírala jsem po 10min, a až do neděle mě bolelo celé tělo:-).
Bude to trvat, než se po létě „dáme do kupy“ a najedeme na režim:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
19.9.16 21:23

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na radu. Začala jsem běhat pred třemi měsíci, nejdřív okruh cca 2,5 km a ted nějak přes 3km denně. Vychází mi to na necelou půlhodinku. Párkrát jsem si zkusila přidat, ale během chvíle mě začaly bolet ramena a kolem lopatek. Nevíte proč? Přijde mi, že ruce mám normálně, když běžím..chtěla bych zhubnout a všude čtu, že teprve po půl hoďce se začíná spalovat, takže zatím si asi jen zlepšuju kondičku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
20.9.16 09:23

@jenice8 To je divné, mám několik nápadů, co bych zkusila na Tvém místě já.
1. Než se pokusíš přidat, tak celý běh běžet malinko pomaleji. A přidávat jen krátké úseky.

2. Před přidání kilometrů zařadit jeden volný den pro regeneraci.

3. Kromě běhu zařadit i kompenzační cvičení, pokud nic takového neděláš. Něco na posílení centra těla (já cvičím sedy-lehy, kliky, různé cviky na gymnastickém míči). Lze se inspirovat na webech o běhání :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.9.16 09:28

@Veverka X diky za radu, dneska jsem bezela pomaleji, protoze jsem mela vic casu a bylo to fakt lepsi. krome behu cvicim jen jogu 1× tydne, ale planuju zacit jeste doma cvicit Jill, akorat se k tomu prinutit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
20.9.16 09:32

@jenice8 Super :). Mně posilování centra pomohlo hlavně na seběhy ;), ale podle mě je to celkově užitečná záležitost. Jóga je také dobrý doplněk k běhu.

Tak ať Ti to pěkně běhá a nic Tě u toho nebolí ;).

Normálně ten problém, co popisuješ nemívám, stalo se mi to jen jednou, že jsem cítila ramena, ale to už bylo fakt po hodně kilometrech (tak 30).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.9.16 09:41

Díky:-) a můžu se tě ještě zeptat na další věc, vypadá to, že běháš už dlouho:-) ja začala v červenci a to bylo vedro a teď se ochlazuje. chodím v půl šestý ráno, dám si tílko, tričko s dlouhým a mikinu a pak to vyslíkám. ale chvílema mě přejde zima, tak se bojím, jestli se takhle nemůže člověk nachladit. co si oblíkáš ty, když je chladno? dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková