Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Beham obden cca pul hodiny, zacala jsem po porodu..zhubla jsem cca za ctvrt roku 20kg..u me jednoznacne behem, nic jineho mi nezabira, tak rychle
u meho manzela to stejne..v behu se stridame kvuli synkovi..kila nam jdou paradne dolu..ale musi byt i upravena strava..ale nekdy pak dame volnejsi dny, kdy si dame dobroty..
a pohoda ![]()
@MonikaN.89 super ![]()
Manžel taky chodívá běhat, ne kvůli hubnutí, ale fyzičce. Běháme taky každý zvlášť, jak píšeš, střídáme se u dětí a hlavně, on běhá rychleji a má větší výdrž. Navíc já běhám po cestě (potřebuju mít start a cíl), on běhá na fotbalovém hřišti.
Já občas zhřeším, ale říkám si, že to aspoň vykompenzuju běháním.
Před 2 rokama jsem vážila 68kg, pak jsem zhubla na 58, ale letos na jaře jsem nabrala na 60-61 a nejde to dolů (no, už se ani tak moc nehlídám, možná je něco i ve svalech, protože do nově nakoupeného oblečení se vejdu.
Co bych chtěla nejvíc dát dolů, tak hlavně přes břicho (nemám výrazný pás, ale to je asi i postavou:-(
Běhanim nevim jestli jsem hubla, ale kombinaci uprava jidelnicku, pohyb ano.
Beham vetsinou ve všední dny 30-60 minut.na školním ovale. Jak dlouho záleží na mojich deckach, že tam chodí semnou podvečer, jak už se začnou ptát mamko už půjdeme? Tak už jdeme dom.
Kombinuji s posilovnou a doma s trampolinou podle chuti, někdy něco víc, někdy vynechám. Nechci, aby si tělo zvyklo na jeden pohyb. Kila, jak uz jsem se dostala na 58 kg už neresim. Váhu dělám, že v koupelně nevidím. A měřit se přiznám se mi nechce a nikdy nechtělo.
Poznám to podle oblečení a reakci okoli.
Ahoj Holky, ja musim rict, ze opravdu hubnuti je hlavne strava, taky chodim behat, myslim, ze je to dalsi plusc ktere pomuze i nastartovat to hubnuti.
Chodila jsem behat a jedla jak pominuta, nezhubla jsem ani kilo, spis jsem jen zpevnila.
Ale zalezi, kazdy je jiny
@Andrejizna to je pravda největší!!!
Já zhubla 10kg jen úpravou jídelníčku, bez cvičení (když nepočítám kolo, lyže, ale rekreačně, ale to bylo vždy a váha šla nahoru) a až později jsem začala cvičit, abych to tělo lehce zpevnila - žádná vymakaná holka ze mě není a asi ani nebude.
Cvičím tak 1× týdně, k tomu kolo, běh, ale nepravidelně.
Když jsem běhat začala, tak jsem během fakt zhubla. Teď už moc nehubnu, ne že bych nechtěla, ale ono se tělu nechce. Zhubla jsem jen asi ještě 3 kila, ale musela jsem hodně přidat kilometry. Momentálně je stav 62 kg na 168 cm, rezervy nějaké jsou, ale sama mám pocit, že jich moc není
. Kombinuji s kolem a cvičením (sedy lehy, posilování na míči apod.), dolů teď kila nejdou, ale cítím se dobře a běh mi postavu hodně zpevnil. Za mě je to super aktivita
.
@danik já bych to ušla, ale už asi neuběhla, mám kondici v háji za léto
(a to jsem běhala, ale výlety, dovolená, dělá své
)
@kaja00 já jsem přes léto jezdila do práce na kole, běhala, ale jinak nic.
No a když jsem teď šla na kardio trénink (po 3 měsících, už ani v červnu jsem to nestíhala, přes prázdniny nebylo), tak jsem si říkala, že mám naběháno, naježděno, že to dám. Chacha… umírala jsem po 10min, a až do neděle mě bolelo celé tělo:-).
Bude to trvat, než se po létě „dáme do kupy“ a najedeme na režim:-)
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na radu. Začala jsem běhat pred třemi měsíci, nejdřív okruh cca 2,5 km a ted nějak přes 3km denně. Vychází mi to na necelou půlhodinku. Párkrát jsem si zkusila přidat, ale během chvíle mě začaly bolet ramena a kolem lopatek. Nevíte proč? Přijde mi, že ruce mám normálně, když běžím..chtěla bych zhubnout a všude čtu, že teprve po půl hoďce se začíná spalovat, takže zatím si asi jen zlepšuju kondičku:-)
@jenice8 To je divné, mám několik nápadů, co bych zkusila na Tvém místě já.
1. Než se pokusíš přidat, tak celý běh běžet malinko pomaleji. A přidávat jen krátké úseky.
2. Před přidání kilometrů zařadit jeden volný den pro regeneraci.
3. Kromě běhu zařadit i kompenzační cvičení, pokud nic takového neděláš. Něco na posílení centra těla (já cvičím sedy-lehy, kliky, různé cviky na gymnastickém míči). Lze se inspirovat na webech o běhání
.
@Veverka X diky za radu, dneska jsem bezela pomaleji, protoze jsem mela vic casu a bylo to fakt lepsi. krome behu cvicim jen jogu 1× tydne, ale planuju zacit jeste doma cvicit Jill, akorat se k tomu prinutit:-)
@jenice8 Super
. Mně posilování centra pomohlo hlavně na seběhy
, ale podle mě je to celkově užitečná záležitost. Jóga je také dobrý doplněk k běhu.
Tak ať Ti to pěkně běhá a nic Tě u toho nebolí
.
Normálně ten problém, co popisuješ nemívám, stalo se mi to jen jednou, že jsem cítila ramena, ale to už bylo fakt po hodně kilometrech (tak 30).
Díky:-) a můžu se tě ještě zeptat na další věc, vypadá to, že běháš už dlouho:-) ja začala v červenci a to bylo vedro a teď se ochlazuje. chodím v půl šestý ráno, dám si tílko, tričko s dlouhým a mikinu a pak to vyslíkám. ale chvílema mě přejde zima, tak se bojím, jestli se takhle nemůže člověk nachladit. co si oblíkáš ty, když je chladno? dík moc