Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Magdavrabnova Dobre jist a adekvatne trenovat
Vse zalezi od cilu, ktere si klades. Ale v podstate jde o to, pri treninku davat telu nove impulsy, zaroven jednostranou zatez kompenzovat a obcas doprat nejaky ten odpocinek.
@Magdavrabnova píše:
Holky máte některá zkušenosti se zdravým zvyšováním sportovní výkonnosti? jak na to?
Co je to zdravé zvyšování výkonnosti? Samozřejmě, že tréninkem si výkonnosti zlepšíš, je potřeba sledovat svůj zdravotní stav, přece jen člověk v určitém věku a s nějakými zdravotními problémy má své meze. Prostě si přidávej mírně zátěž, po určité době, sleduj reakce tvého těla a uvidíš, co zvládneš.
Ahoj holky. Jsem po druhém porodu a tělo dostalo co se kil týče - dost zabrat. Dolů to sice jde, ale pomalu, takže bych tomu ráda pomohla. Klasické cvičení nějaké mám na doma, ale ráda bych začala 2-3× týdně běhat. Bude to k něčemu? Jsem úplný začátečník, takže to půjde pomalu, žádný maraton. Dá se,,poklidným,, běháním zhubnout - samozřejmě za předpokladu, že jím zdravě a přiměřeně se hýbu?
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jsem po druhém porodu a tělo dostalo co se kil týče - dost zabrat. Dolů to sice jde, ale pomalu, takže bych tomu ráda pomohla. Klasické cvičení nějaké mám na doma, ale ráda bych začala 2-3× týdně běhat. Bude to k něčemu? Jsem úplný začátečník, takže to půjde pomalu, žádný maraton. Dá se,,poklidným,, běháním zhubnout - samozřejmě za předpokladu, že jím zdravě a přiměřeně se hýbu?
Určitě dá. Je to kalorický výdej a když to kombinuješ s cvičením doma, tak je to super.
@Anonymní píše:
Základ je strava..
Kdyby to bylo jen o pohybu a běhání, tak jsem já nejhubenější na světě. Běh a jakékoli kardio zrychlují metabolismus, to ano, ale moc se toho nespálí. Spalují spíš namáhané svaly, ty toho spolykají hodně…(ale jak se třeba teď denně otužuju, tak vánoční tuk nechce dolů..
).
Tak samozrejme, ze kdyz k dosavadnim aktivitam pridas trikrat tydne beh, byt pomaly, tak to znat bude. Ale chce to alespon tech 40 minut.
@Anonymní píše:
Je to výborná aktivita, když budeš běhat v takovém tepovém pásu, který ti bude pálit tuky a ne svaly. Samozřejmě, i posilko je výborná doprovodná aktivita, která navyšuje podíl svalů (které zase pomáhají pálit rychleji). Jinak běh je v podstatě kardio aktivita, ale dá se říci, že při posilování, kdy zvedáš tělu nekomfortní váhy (v rámci nějakého cíleného tréninku), tak spaluješ také dost kalorií.