Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@jenice8 Záleží, jak moc je chladno
. Jinak já mám většinou funkční tričko a mikinu se zipem (pokud mi je teplo, tak rozepínám a případně i vážu kolem pasu). Pak mám dlouhé běhací kalhoty a přes ně šortky (mně jinak promrzá zadek). Podle teploty si beru rukavice a dost často nákrčník (kolikrát si ho nechám, i když jsem mikinu už rozepla). Při fakt velké zimě i čelenku. Ale co je pro mě důležité, že to funkční tričko je až ke krku, hodně dbám na to, abych si do zimy nevzala něco s výstřihem.
Ale ještě chci říct, že dříve, když jsem s během začínala, jsem se oblékala do zimy více (brala si též košilku, tričko, mikinu a někdy i bunudu, myslím, že jsem to přeháněla, ale něco na tom bylo, protože jsem běhala pomaleji, a tak mi byla víc zima).
A co je nejdůležitější - rychle po běhu směřuji do sprchy nebo se alespoň převlénku do suchého a teplého (pokud si chci hned po běhu zacvičit a dát si sprchu později).
Pokud si o běhání ráda píšeš
, tak je ještě jedna hodně rozjetá diskuse: https://www.emimino.cz/…nkovani/516/?…
@Veverka X co se tyka funkcniho tricka, jedno jsem si koupila a kdyz jsem si ho poprve oblikla, tak jsem myslela, ze se zblaznim, protoze se to porad vyhrnovalo nahoru a to ani nevypadalo, ze je v oblasti bricha nejak elasticky..tak ho nenosim a moc nevim, jak si jiny vybrat, asi se zeptam v krame na radu.
ale napadlo me, ze ty ram ena mohly bolet i od zimy, ja se slikam, kdyz jsem zpocena, az do tilka a treba uz je na to zima..
za odkaz na diskuzui dik, prectu si:-)
@jenice8 To si snad ani celé nečti, ta diskuse je strašně dlouhá
. Spíš se tam můžeš zeptat na stejné nebo jiné věci a dostat rady i od dalších běžců s letitými zkušenostmi
.
Do tílka bych se v zimě nesvlékala… To je zase moc. S funkčními tričky moc neporadím, já jich mám spoustu z různých závodů a běhám v nich, ještě jsem si žádné nekoupila
. Většinou mi sedí dobře a nikde se nevyhrnují. Asi Ti to Tvé je ve skutečnosti moc těsné, tak se vyhrnuje
.
@Veverka X jo, tak uz jsem zjistila, ze ta diskuze ma okolo 500stranek, tak to je na hodne dlouhy zimni vecery:-))
@jenice8 ahoj, k bolesti asi víc jak veverka neporadím. K oblečení, to tričko budeš mít asi těsné, jestli se ti vyhrnuje, také jedno takové mám, nenosím ho
Jinak dnes při cca 16 stupních jsem na sobě měla tričko ze závodu (takže takové spíše pánské, větší) a tříčtvrťáky, před během mi byla zima trochu, což je dobře, tak to má být, jak jsem se rozběhla, bylo mi krásně teplíčko, jak jsem zastavila na přechodu, tak mi po půl minutě začla být zima, byla jsem ráda, za zelenou
že jsem mohla běžet. takže tolik ode mně. Obecně platí, že by jsi měla před během v tom oblečení pociťovat mírnou zimu ![]()
Ja dnes take vybehla ve trictvrtakach a pak funkcni triko s dl. rukavem
@kaja00 no rano je kolem 10 stupnu, tak zkusim teda ubrat vrstvu.je fakt, ze me zima neni, kdyz vyrazim. dneska jsem nebyla, vcera jsem mela jogu a pak dalsi den rano odpocivam, tak to vyzkousim zitra:-)dik
Ahoj, běhám doma na pásu, v bytě mám cca 23°C ale vždy když doběhám dá se do mě šílená zima, až mám husí kůži a musím na sebe narvat aspoň 4 mikiny a dvě deky abych se zahrála a dopotila.
Máte to nějaká taky tak ?
Tohle mam kdyz beham fokt dlouhoy trasy. Je to unava/nedostatek cukru. Takze najist se a zahrivat “z vnejsku”. Obleceni nepomuze, ja si davam dva horke termofory…
@Zakelins píše:
Ahoj, běhám doma na pásu, v bytě mám cca 23°C ale vždy když doběhám dá se do mě šílená zima, až mám husí kůži a musím na sebe narvat aspoň 4 mikiny a dvě deky abych se zahrála a dopotila.
Máte to nějaká taky tak ?
já tedy běhám venku, ale zásada je se po každém běhu osprchovat a převléct to čistého suchého oblečení. Zpotíš se a pod ochlazuje, jakmile zbrzdíš nebo zastavíš - tak proto ![]()
Běhám na páse. PO běhu sundám mokrý hadry a hurá do sprchy, pak není co řešit
@pe-terka
Tak samozřejmě, že se pak osprchuju, ale chvíli sedím cca10 minut abych dopotila ..pac se mi někdy stává, že když běžím 20 km a hned se osprchuju tak se pak začnu potit ihned zase…
@Zakelins píše:
@pe-terka
Tak samozřejmě, že se pak osprchuju, ale chvíli sedím cca10 minut abych dopotila ..pac se mi někdy stává, že když běžím 20 km a hned se osprchuju tak se pak začnu potit ihned zase…
tak to jsi dobrá, 20 km na pásu! Není to stereotypní? Jak dlouho to běžíš?
@pe-terka
Dneska sem to běžela třeba 2,5 hodiny, často sem pauzovala jelikož mě pichalo v boku…
Běhám každý den jinak, někdy třeba jen 3 km do 10 minut…pak zase jen rychlá chůze aby si tělo nezvyklo na stejnou zátěž. A jednou do týdne běhám se závažím 1,5 kg na každý noze ale to jen 1 km a běhám zásadně bez bot jelikož pak nedupu a neboli mě kolena.
Neběháš nalačno? Přece jen je 20 km docela dost. Zkusit si dát před během něco na rehydrataci a po běhu třeba banán, med, prostě nějaký rychlý sacharid.