Běhání - hubnutí nebo posilování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.3.15 12:32

@tynacermak A strekovýma holema je to taky prý hodně účinné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
14.3.15 22:14

Ahojky, take beham obden, ale jen 5km.. musim rict, ze hodne pomalu, zacala jsem v lednu. Ted mne obcas boli kolena pri behu. Bezecke boty mam, tak nevim cim to je. Poradite nekdo? A jeste neco, casto dostavam jakoby krec do zadniho svalu na stehne. Nejake rady jak se toho zbavit? Predem moc dekuji. R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
15.3.15 20:32

Ahoj holky, taky se přidám, jestli nevadí.
Podle mě se běháním zhubne hodně, ale člověk se pak nesmí přejíst.
Já trénuju na půlmaraton, takže běhám tak 4-6 týdně, jak kdy..když běžím 15 km, tak zhubnu i kilo 8o Ale asi je to spíš voda..
Teď jsem doběhla a pak jsem se ještě trochu najedla, protože kolikrát to dělám tak, že doběhnu a už pak nic nejím. Pak mám v 6 ráno ale hlad :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.3.15 11:23
@hradnipani píše:
Ahojky, take beham obden, ale jen 5km.. musim rict, ze hodne pomalu, zacala jsem v lednu. Ted mne obcas boli kolena pri behu. Bezecke boty mam, tak nevim cim to je. Poradite nekdo? A jeste neco, casto dostavam jakoby krec do zadniho svalu na stehne. Nejake rady jak se toho zbavit? Predem moc dekuji. R

on je při běhání velký zátěž na kolena…hlavně na asfaltu,.. betonu a jiných tvrdých površích…mě pomohlo, že jsem dala do bot ortopedické stélky www. svorto. cz… mám sportovní SIDAS. Běhání je ted uplne OK, žádná bolest. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.3.15 11:40
@Princezna Lada píše:
Ahooooj
Měla bych dotaz ohledně běhání. Běhám cca 3měsíce tak 4,5km 2× týdně. Za tu dobu jsem přibrala 3kg a zvětšil se mi obvod stehen a trochu i zadek. Začala jsem běhat kvůli fyzičce, hubnout nepotřebuji. Ale ani nikde přibírat nechci. Běhám i do kopce. BUdou mi svaly ještě stále růst? Kdy se to zastaví? Před tím jsem žádný sport neprovozovala.

Hele, svalovou hmotu nabíráš, protože nespaluješ, ale děláš si svaly…musíš si udržovat tep dle svého věku v nějaké v nějaké stále výši: mě to vychází na nějakejch 105 tepů za minutu…

220-věk krát 0,55
220-věk krát 0,65
někde mezi těma dvěma číslama by se měla pohybovat tepová frektvence aby se spalovalo ne nabírala svalová hmota :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
18.3.15 11:57

@Skrei Ctu si vasi diskusi-tepovku nesleduju, ale hezky jsem zhubla, zpevnila…po druhem. porodu chci v lete behat taky, tak jsem si tu tepovku dle vzorecku spocita a vysla mi asi blbost :-o 202-205 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
18.3.15 19:07
@Skrei píše:
on je při běhání velký zátěž na kolena…hlavně na asfaltu,.. betonu a jiných tvrdých površích…mě pomohlo, že jsem dala do bot ortopedické stélky www. svorto. cz… mám sportovní SIDAS. Běhání je ted uplne OK, žádná bolest. :-)

Moc Dekuji za tip! :pankac: :pankac: :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
28.3.15 10:12

Chci začít hubnout během…nemám nadváhu, ale jen pár kil potřebuju dát dolů :-D Jak často a jak dlouho běhat, aby šla kila pryč? Tepovku znám a vím v jakém tempu běhat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.4.16 15:22

Ahoj holky, je tahle diskuze ještě aktivní? :) Od zítra začínám běhat, pěkně zvolna 5 km. Před rokem jsem takto zhubla až 13 kilo, ale někdy jsem dala i 10-15 km hned z rána. Jak vám to jde, a co vaše výsledky.? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3313
16.4.16 16:34

@Andrejizna ahoj tak to jsi dobra. Já Teda běh nedávám ani po měsíci a půl na pase. Zvládám maximálně rychlost 6 km v hodině takže spíš rychlochuze. jinak po měsíci mám cca pět kilo dole a přes zadek teď asi 8-9 cm tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.4.16 16:41

@marselina03 Nádhera, krásné vysledky.
Já chodím vždycky ráno nalačno, dělala jsem hodně výpady, dřepy, atd. Ať nohy posílí a pak na páse to byla jak procházka ružovou zahradou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3313
16.4.16 16:45

@Andrejizna no já to střídám. mam běžící pás, eliptical a posilovací lavici ale tak nějak nejvíc právě pás a eliptical. To posilování mě moc nebaví ale budu se na něj muset taky zaměřit. Teď mi váha dva týdny stala a už se zas malinko hýbe tak doufám ze do léta ještě aspoň 6 kilo dam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.4.16 16:58

@marselina03 Hlavně dělej to, co tě baví. Na tom páse, zkus pomunovat rychlost nahoru. Tělo si zvykne a výkon bude lepší. i kdyby o 0,5 km/h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3313
16.4.16 17:02

@Andrejizna to dělám, začala jsem na 5 km za hodinu před měsícem a půl s cca 90 kg. ufunena jsem byla šíleně. Teď střídám 6 km a občas chvíli běhám 8 km v hodině podle toho jak se mi chce :mrgreen: ale ráda bych zvedla ale hlídám si tepovku a jak zvednu víc tak ji mam šílené nahore. jinak tech osm fakt dam jen chviličku než jsem vyrizena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3313
16.4.16 18:07

@Mia21 já na něj chodím obden a zatím cvičím jen měsíc a půl pořádně takže moje výsledky jsou za měsíc a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková