Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
No já hlavně zjišťuju, že na to nemám v týdnu čas
Muž přijel v 5, šel si zaběhat a když se vrátil, tak byla tma
A po tmě já teda běhat nechci. Jednak bych si někde nerada rozbila hubu a jedna bych se bála, že mě někdo přepadne. A já neuteču
![]()
angua: ja bych tomu (ne)rozcviceni i verila. Protoze ty chces provozovat jogging a je to vlastne vyklus, ty svaly tim zahrivas. Kdyz jsme se pred treninky rozcvicovaly(hrala jsem zavodne florbal), tak jsme nejdriv klusali takovych 10minut a pak delaly strecink a abecedu. Pak sla zatez/trenink. Kdyz jen kluses, tak bych se predem taky nerozcvicovala. Ja tedy predem strecink nedelam, jednak jsem „lina“, jednak nemam na to cas, jsem rada, ze si tu hodku na to behani najdu. A zatim se mi v lesnim terenu nic hrozneho neprihodilo. A to mam FAKT „nemocne“ kotniky. Ale je to kazdeho vec. Po behani se nekdy trochu protahnu. Dela to dobre mym svalum.
cas: No neboj, jsem na tom stejne. Muj manzel chodi domu az po 18h.
Ale to je jen vymluva, ver mi. Ja chodim behat pravidelne rano o vikendu. Vemu psa, auto a Cau. Manzel jde s prckem ven a ja behat. To mas 2 behani tydne. Nic moc, ale aspon neco.
To mi právě přijde málo… Ale máš pravdu, že lepší, než drátem do oka
A v pondělí a v úterý chodí až později, kdybych šla ráno, tak v pohodě, i když by funěl, že se musí probudit. A v pátek zase chodí ještě za světla… Tak vlastně nemůžu jenom ve středu a ve čtvrtek, přestanu se vymlouvat ![]()
Cau holciny, k tomu rozcvicovani - ja kdyz jsem zacinala, tak jsem taky moc nechapala, proc se mam rozklusat, kdyz po tom rozklusani uz jsem uplne mrtva
Tak jsem to delala tak, ze jsem chvili bezela, a kdyz jsem byla zahrata (takze asi tak po dvou minutach) jsem si protahla ty „problematicke“ svaly, ktere jsem vedela, ze mi hrozi namozeni, no a pak jsem se poradne protahla na konci. A teda verim, ze to neco ma do sebe, jak rozcvicka, tak docvicka. I muj muz ve 32 letech zjistil, ze kdyz se pred fotbalem rozehreje a po fotbale protahne, ze ho kupodivu potom vsechno tolik neboli ![]()
Tak dneska jsem byla podruhé a protáhla jsem se tak kompromisně
A šli jsme s MM spolu, i když pršelo - kupodivu to vůbec nevadilo, naopak se běželo bezvadně. A vydržela jsem o dost víc, než minule, ani na hrudi už mě nepálilo. Bych takové rychlé zlepšení ani nečekala ![]()
A musím říct, že jsem si uvědomila, že ač svoji fyzičku považuju za mizernou, že jsem uběhla víc, jak na gymplu - běhali jsme totiž stejnou trasu a tam, jak dneska, bych tehdy nedoběhla ani za nic (ač to bývala naše meta)
Po 1500 m, co jsme kdysi běželi na čas a které jsem „běžela“ asi 15 minut (a to jsem polovinu šla) měla učitelka vážné obavy, že mě bude muset křísit
A dneska 2 kiláky, běžela jsem prakticky celou dobu, i si dala kousek takový skorosprint (pro normální lidi by to byl asi normální běh
) a přežila jsem v pohodě ![]()
Mám ze sebe radost, tak jsem to musela někam napsat
![]()
angua:
super, jsi borka!
etcetera: no jo, forbal je neco jineho. Kdyz si jdu placnout florbal, tak se musi taky protahnout, jinak bych si hned vyvrkla kotnik a natahla sval. Je to jiny pohyb jak jogging.
Ale kdo se chce protahovat, tak at se protahuje. Urcite to neublizi. Vsak ja se taky nekdy protahnu po behani.
Ahoj chodím už týden běhat, každý den půl hodiny tak a chci se zeptat jestli běháním zhubnu jen zadek a stehna nebo i horní část jako jsou boky? protože nejvíc mě trápěj právě boky. Děkuji
Prosím poraďte mi, začala jsem „hubnout“ v naší domácí posilovně, 5× týdně hodinku, jenomže místo hubnutí mi začaly růst svaly a to já nechci! Poradili mi, že mám cvičit bez zátěže, tak jsem začala cvičit bez zátěže, ale zmizí mi ty svaly co mi narůstly?
nechci je.. nechci vypadat jako skříň, chci hezkou pevnou postavu.
S cvičením se musí opatrně, čím menší zátěž tím menší rýsování svalů (alespoň u mě), a poté co jsem viděla kamarádku po 4 měsících (pravda brala to až moc vážně) tělocvičny, volím radši běhání
Fyzičku to zlepší i člověk zhubne ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, od kdy můžu začít běhat po císaři. Cítím se velmi dobře, měla jsem na zregenerování nasazená homeopatika, očistky nemám. Jsem více jak měsíc po porodu. Díky.
Pokud neběháš, nebo máš nadváhu, poradím ti něco lepšího. Také jsem pravidelně běhal přes 300km měsíčně, ale také jsem velice rád chodil. Ono, když nejsi zvyklá na běh a přepískneš to, mnohdy riskuješ zranění. Druhá věc je, že netrénovaný běžec nevydrží dlouho a tudíž spálí méně. To víš, že to časem přijde a na tu hoďku až dvě běhu v kuse se dostaneš, ale nejde to hned. Co ale miluji jsou dlouhé procházky. Chodím dogtreking, což jsou túry, kdy jdeš bez zastavení třeba 110km v kuse (túra cca na 24 hodin). Tahle věc tě tak vyřídí, že se nebudeš moci druhý den vůbec hnout, každý sval na těle si to odtrpí, ale ten další den už budeš jako rybička, bez bolesti kloubů, vazů a budeš chtít jít znovu. Takovým výletem dáš tělu nejen pořádně nafrak bez rizika zranění, ale hlavně tuto pohybovou aktivitu vydržíš provádět dostatečně dlouho a při jednom takovém výletu spálíš 40.000 kilojoulů! Pokud začínáš s během, tak máš za chvilku hotovo a vyběháš tak 2.000 a to je sakramentský rozdíl. Rozdíl čtyřicetinásobku! Kolik do sebe dostaneš denně stravou 8.000? Teď si vem, že spálíš 5× více než přijmeš
To tělo to někde musí vzít… a tuky mizí sami. Člověk nemusí chodit takové štreky, ale pravidelné 40km procházky, či indiánský běh je skvělá věc a nehuntuje tělo.
Měj se hezky a popřemýšlej o tom.
Ahoj děvčata, chci to tADY trošku oživit ![]()
Začala jsem běhat, zatím teda pouze 3krát jsem byla, ale baví mě to čím dál tím více…je tady taky nějaký běžec, ať už začátečník nebo „profík“
??
Já chci tedy hlavně zhubnout aspoň 5 kg. nejlépe 7
Teď se u nás dělá cyklostezka, takže běhám a běhám, pěkně pomalu po rovince. Ještě mám v plánu si konečně koupit baterky do váhy, ať můžu sledovat, jestli jde nějaké to kilo dolů ![]()
takže…Přidá se někdo???
![]()
@peprle Ahoj, začala jsem také po porodu běhat, tak se k tobě přidávám…Neměla jsem čas dřív napsat…Kdy chodíš?? ![]()
Ahoj ivčo, teď jsem asi 5 dní nebyla, dost mě z toho běhání bolí kotník..asi by to chtělo jiné boty.ale jinak se mi běhá dobře, teta to už bohužel vzdala..