Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Taona
12.4.12 12:47

Ještě k vaření a jdu vařit. Větší děti mají rády „obrácené“ řízky. Jenom strouhanka a vajíčko, rychle zprudka osmažit, až se odlepí ztlumit a nechat dojít. Dělám tak kuřecí prsa. Jsou šťavnaté.

• Citovat
  • Upravit
17221
12.4.12 13:05

Občas místo normálních řízků v trojobalu dělám řízky v těstíčku (bez strouhanky) - smíchá se v jedné nádobě vajíčko + sůl + mouka+ česnek (může se přidat i mléko) a v tom se maso obalí (zmáčí :lol: ) a pak normálně usmaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
12.4.12 14:51

U nás se sprostě nemluví, ale u dědy ano. Ale syn už ví, že jsou to slova ošklivá a po dědovi se neopakují. Horší je co pochytí ve školce, tomu člověk nijak nezabrání, ale pokud ví, že se to neříká, tak to prostě neříká. Co bude až bude starší se uvidí :nevim:

Jinak děkuji za inspiraci :palec:

• Citovat
  • Upravit
16557
12.4.12 15:35

Diskuze se jmenuje „Bijete své děti?“a podle mě dát přes zadek nebo ruku není bití,ale plácnutí.Já mám bití spojené s vařečkou a o tom se tu snad v žádném příspěvku nepsalo.Když dítě plácnu po zadku nebo přes ruku,tak z toho aspoň podle mě,určitě nebude mít celoživotní následky a trauma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
12.4.12 19:50

@mahdalka jasně…sice diskuze je na tohle téma, to máš pravdu,ale už se to tu omlelo a semlelo asi tak 100krát…takže já osobně jsem ráda, že se diskuze hýbe dál a přechází k dalším souvisejícím a smysluplným věcem…ale zřejmě máš stále potřebu to vířit. Tak já za sebe doufám, že nerozvíříš! protože tu už bylo dle mého vyřčeno nepřeberné množství argumentů všech možnách zastánců všech možných stran a kompromisů…a nerada aby se tahle diskuze zase „zabila“ handrkováním a slovíčkařením… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
12.4.12 21:28
@alifie píše:
A blbej = blbější než pes. (Jen pro upřesnění - viděla jsem drezůru starých toulavých psů zcela popírající tvrzení „Starého psa novým kouskům nenaučíš.“ Nepoužívali k jejich výcviku bolest, ale pouze pamlsky a pochvaly!)Příspěvek upraven 12.04.12 v 12:22

1- nikdy bych své dítě nepřirovnala ke psovi
2- urazila jsi snad všechny psy na světě, rptože to jsou podle mě velmi inteligentní zvířata
3- pokud dám psovi / dítěti za poslechnutí odměnu, nebo novou hračku, neučím ho poslušnosti, ale vychcanosti. Poslušnost by měla být samozdřejmostí a né jen něco za něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
12.4.12 22:32
@eviliska píše:
1- nikdy bych své dítě nepřirovnala ke psovi
2- urazila jsi snad všechny psy na světě, rptože to jsou podle mě velmi inteligentní zvířata
3- pokud dám psovi / dítěti za poslechnutí odměnu, nebo novou hračku, neučím ho poslušnosti, ale vychcanosti. Poslušnost by měla být samozdřejmostí a né jen něco za něco
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
dada1511
12.4.12 22:34

Jo,a jestli nevíte co k obědu,najděte si diskuzy co dnes vařit 8)

• Citovat
  • Upravit
6398
13.4.12 00:08
@Dueliola píše:Když byla dcera mladší, říkala stromům čuráky, jakože se na ně dobře bráchovi čurá.

To je dobré, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Co ty děti nenapadne…Ale přiznám se,že když jsem byla malá já,říkala jsem jedné panence Čuračka,protože pila a čůrala ;)
Jinak děti nebiju,ale takové výjimečné plácnutí přes ruku nebo po plínce za bití nepovažuju…Syn do zblbnutí otvíral troubu,jednou dostal plácnutí na ruku a je klid,x domluv u ročního dítěte fakt nepomohlo.. ;) A hlídače,když vařím, nebo ohrádku nepoužívám…
Jako bití mi přijde nějaká facka,pohlavek,nebo bití za trest,typu-Máš pětku,rozbil jsi okno,dones pásek,dones vařechu a dostaneš…To snad už nikdo neprovozuje,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
13.4.12 00:11
@dada1511 píše:
Jo,a jestli nevíte co k obědu,najděte si diskuzy co dnes vařit 8)

Jsi nějaká drzá,ne? ;) A diskuzi,když už…Tolik chyb,to se nedá číst,ty tvoje příspěvky. :zed:
A zítra budu vařit ražničí,malá to miluje,říká maso a ozdoby na špejli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.4.12 06:32

@ricki : nevím proč by měla být DADA drzá : reagovala náhodou dobře - když nevím co uvařit kouknu do diskuze o vaření ne?? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
13.4.12 07:35
@eviliska píše:
@ricki : nevím proč by měla být DADA drzá : reagovala náhodou dobře - když nevím co uvařit kouknu do diskuze o vaření ne?? ;)

No ona je občas dada taková kousavá ;) já bych to tak neprožívala, jako kdyby tady narostlo 10 stránek o vaření, tak jo, ale jen se napsalo pár příspěvků a jede se dál v tématu no.

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
13.4.12 07:45

A co se týče toho bití a nebití. Mně to přijde jako úplně podružný problém a slovíčkaření.

Můžeme mluvit o fyzických trestech, protože to tak nějak zhrnuje vše, ale je to dlouhý výraz, bití je krátké a úderné :) Je asi jasné, že je rozdíl mezi malým plácnutím a pořádným výpraskem. Nebo fackou, ránou vařečkou a jemným plácnutíčkem přes zadeček, ale takové plácnutíčkko na čtyřleťáka asi těžko zabere že jo. Některý batolata plácnutí zastaví, ale jiný taky ne.

ALE podle mě je bití už pěkná rána rukou přes zadek. Zkusily jste si někdy, jak to bolí? Dost to bolí, dospělý má sílu a když je naštvanej, což při takovým trestání často je, tak se do toho opře. Nemluvě o vařečce a co tady čtu nebo slyším okolo sebe, tak se to docela pořád používá.

Prostě si myslím, že účelem fyzického trestu je BOLEST, jemné bouchnutí dítě spíš pobaví, zvlášť když už je starší. A hranice mezi plácnutím a bitím je tak tenká, že mně přijde zbytečné trvat na tom, že někdo děti plácá a nebije, ale chápu důvody těch, kteří na tom tak trvají, zní to mnohem líp :)

• Citovat
  • Upravit
dada1511
13.4.12 07:54

@Mišanila A představ si,že můj 19 mes. syn si dá po zadku sám,když něco provede :jazyk: ,a sám si jde pro vařečku jak řeknu ty-ty-ty,a nemyslím si,že by se sám zbil natolik aby to někoho pohoršovalo 8o

Naučil se to,když jsem ho simbolicky přes plínu plácla právě vařečkou,ježiš to jsem opravdu tyran :roll: ,teď stačí říct ty-ty-ty a on ví,proto si pro to hned chodí.A mě se to náhodou líbí,protože vím,že chápe,opravdu chápe :) že dělal něco co nesmí nebo nemá.

Příspěvek upraven 13.04.12 v 08:03

• Citovat
  • Upravit
dada1511
13.4.12 07:57
@ricki píše:
Jsi nějaká drzá,ne? ;) A diskuzi,když už…Tolik chyb,to se nedá číst,ty tvoje příspěvky. :zed:
A zítra budu vařit ražničí,malá to miluje,říká maso a ozdoby na špejli :)

Tak víc vař,a míň čti,když ti to nesvědčí.Já taky nikdy netvrdila že při pravopisu exceluji,v práci to nepotřebuji,tam je totiž důležité to jak se umím k lidem chovat :jazyk: A jsou tu i daleko horší případy,ale nebudu rozebírat pravopis ani vaření v diskuzy o tom jestli biju děti,natolik jsem inteligentní 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML