Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dada1511 píše: …ale jsou děti,kterým tím plácnutím získávají jistotu,že se o ně roduič stará,a že je nenechá růst jak dříví v lese.
Aha. Takže když chlap jednou týdně zmlátí manželku, tak ji udržuje v jistotě, že mu na ní záleží. Nebo myslíte, že dítě tu ránu cítí jinak než manželka?
Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:11
tak já provozuju asi týrání, když dceři dám za trest zákaz televize , nebo zaracha, když si neplní své povinnosti
![]()
Za 5 má zákaz televize
- ale ona je nosí ![]()
Za 3 má nařízené učení a přinést dvě 1 z toho předmětu, ale ona je 1, takže to funguje spíš jako strašík a motivace se učit
@alifie píše:
Aha. Takže když chlap jednou týdně zmlátí manželku, tak ji udržuje v jistotě, že mu na ní záleží. Nebo myslíte, že dítě tu ránu cítí jinak než manželka?Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:11
@alifie píše:
Aha. Takže když chlap jednou týdně zmlátí manželku, tak ji udržuje v jistotě, že mu na ní záleží. Nebo myslíte, že dítě tu ránu cítí jinak než manželka?Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:11
@eviliska píše:
tak já provozuju asi týrání, když dceři dám za trest zákaz televize , nebo zaracha, když si neplní své povinnosti![]()
Za 5 má zákaz televize
- ale ona je nosí
Za 3 má nařízené učení a přinést dvě 1 z toho předmětu, ale ona je 1, takže to funguje spíš jako strašík a motivace se učit
hmmm…ono jí tyhle strašáky můžou být časem jaksi šumák…
a co bude strašákem pak? jaký je plán B ?
@dada1511 píše:no,jelikož tu bylo zníměno že bité dítě je hloupé dítě,a o psech mluvit nebudu,na toto fakt nemám co dodat.
možná trochu extrémní analogie…ale za zamyšlení stojí
@eviliska píše:
tak já provozuju asi týrání, když dceři dám za trest zákaz televize , nebo zaracha, když si neplní své povinnosti![]()
Za 5 má zákaz televize
- ale ona je nosí
Televize je nejlepší zákaz co byl vynalezen v historii lidstva,hlavně od doby,kdy máme disney channel
zaracha nedávám,bo to pak omezuje i mě
Jsem respektující tyran ![]()
@zolycka píše:Že se poučí,a povinnosti si plnit bude.Pokud to nejsou ovšem strašáky,ale zásady a jsou důsledně dodržovány.Čím starší dítě,tím více ho omezují zákazy,tím více se jim snaží předcházet
hmmm…ono jí tyhle strašáky můžou být časem jaksi šumák…a co bude strašákem pak? jaký je plán B ?
@eviliska píše:
Za 5 má zákaz televize
- ale ona je nosí
Takže tresty používáte a je vám to na … Možná to chce něco jiného než tresty. Třeba, že televize bude až mi předvede (odvykládá, spočítá, napíše) naprosto správně to z čeho byla 5.
(To bych zkusila já, ale nevím, zda to může fungovat, ještě nemám děti školou povinné.
)
@dada1511 píše: Že se poučí,a povinnosti si plnit bude.Pokud to nejsou ovšem strašáky,ale zásady a jsou důsledně dodržovány.Čím starší dítě,tím více ho omezují zákazy,tím více se jim snaží předcházet
a když přijde puberta? zákazt dívat na TV? trapný… zákaz PC? lepší..ale solidní puberťák vám řekne, nevadíííí a bude si myslet trhni si…a co pak? plán C? ![]()
@dada1511 píše: … na toto fakt nemám co dodat.
Nic nedodávejte, jen se zkuste zamyslet.
@dada1511 mimochodem, jak přesně přímo souvisí zákaz TV s nezvládnutím učiva?
@zolycka píše:
a když přijde puberta? zákazt dívat na TV? trapný… zákaz PC? lepší..ale solidní puberťák vám řekne, nevadíííí a bude si myslet trhni si…a co pak? plán C?
To dám toho zaracha
,v pubertě to bude jistě velmi efektivní ![]()