Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6726
13.4.12 12:31

ta výchova je teda pěkně těžký a odpovědný zaměstnání :roll: uuufff, to bude větší makačka než na děti zadělávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.4.12 12:43

Náhodou, já si teď už nemůžu stěžovat - pro mě byly nejnáročnější první tři roky. A v podstatě čím jsou děti starší, tím je to s něma jednodušší. (Nebo možná s praxí mi jde lépe zvládat respektující výchova a děti lépe plní moje přání.)

Tenhle týden, jsem slyšela, jak mladší říká staršímu: „To musíš dělat takhle.“ Dřív by starší dostal hysterák, a ječel, že nemusí. Ale včera šestileťák zcela klidně odpověděl: „Ale to jsi na omylu.“ Takže konečně ty zatracené emoce začíná zvládat.

Příspěvek upraven 13.04.12 v 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
13.4.12 12:47
@zolycka píše:
ta výchova je teda pěkně těžký a odpovědný zaměstnání :roll: uuufff, to bude větší makačka než na děti zadělávat :mrgreen:

No je to občas na palici :mrgreen: Trochu závidím lidem, kteří to neřeší, jedou podle toho, jak byli vychováni sami, nic nečtou a jsou si jistí, že to jak vychovávají oni je prostě to jediný správný.(a tím nemyslím nikoho zde :D ).
Já teda často pochybuju, tápu, hledám a dává mi to zabrat, ale zatím musím zaťukat, že nemám doma žádný hajzlíky. Uvidíme ale jak zvládnem pubertu :)

• Citovat
  • Upravit
22
13.4.12 12:47

čaute všichni, mám bezmála 20-ti letého syna a 5,5 měs. dceru a můžu všem zodpovědně napsat, že je to občas fuška. Syn má před maturitou, v pololetí donesl tři pětky na vysvědčení a ještě dělá frajera. Dvacet let diskutujem a vysvětlujem a většinou s pocitem, že je to zbytečné a jen plýtvání energií… Moje babička vždycky říkala, kdybys víc plácla, než domlouvala a řvala, udělala bys líp. Nezdá se vám, že i na tomto něco je? Teď se modlím, abysme přežili dobu k maturitě, on odmaturoval a našel práci a ani tak není všem dnům konec…A stejně bude jen tak, jak on bude sám chtít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
13.4.12 12:55

Alca99
Ještě k těm malým batolatům do dvou let jak jsi psala. Já to mám tak, že těm nechávám větší volnost, než starším, kteří už mají víc rozumu a jsou schopni pochopit proč po nich něco chci a metoda důsledků už na ně funguje.
Já nečekám, že tyhle prcci budou poslouchat jak hodiny a na třetí výhrůžku udělají vždycky co chce maminka. Nechci aby byli absolutně poslušní, chci aby chápali, že něco nesmí a když už jde o život, tak poslechli.
Takže minimalizuju množství situaci, aby pořád neslyšeli nesmíš, nedělej a tím je pak potřeba třeba zvýšit hlas a být důrazný jen vyjímečně. Pak to spíš zabírá, než když člověk furt tepe a cepuje.

Hranice jim nastavuju a co nechci, aby dělali, tak v tom zamezím. Někdy je to o neustálém opakování, že tohle ne, takže trochu pakárna a jednodušší by bylo bouchnout, ale to já nechci.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
13.4.12 13:02
@alifie píše:
A umět si nechat vlastní názor pro sebe, pokud jeho vyslovením ničeho prospěšného nedosáhnu. :D

Teď jsem se opravdu rozesmála :lol:

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
13.4.12 13:02
@svatuše píše: čaute všichni, mám bezmála 20-ti letého syna a 5,5 měs. dceru a můžu všem zodpovědně napsat, že je to občas fuška. Syn má před maturitou, v pololetí donesl tři pětky na vysvědčení a ještě dělá frajera. Dvacet let diskutujem a vysvětlujem a většinou s pocitem, že je to zbytečné a jen plýtvání energií… Moje babička vždycky říkala, kdybys víc plácla, než domlouvala a řvala, udělala bys líp. Nezdá se vám, že i na tomto něco je? Teď se modlím, abysme přežili dobu k maturitě, on odmaturoval a našel práci a ani tak není všem dnům konec…A stejně bude jen tak, jak on bude sám chtít ;)

No tak to držím pěsti, ať se synek zmátoří.
Těžko říct, jestli by pomohlo víc bití a řvaní, třeba by to bylo dnes ještě horší a ten jeho vzdor by byl mnohem silnější, to už teď nezjistíš. Možná jste dělali jiné chyby a nechali mu příliš volnosti, to musíte vědět jen vy sami.

Nedávno jsem četla zkušenosti jedné holky, co měla naopak klasickou autoritativní výchovu a v pubertě vzdorovala snad i počasí. Měla neustálé střety s matkou, souboje kdo z koho, matka zakazovala, přikazovala, až jednoho dne prostě změnila styl. Začala se domlouvat, dělat kompromisy, důvěřovat, prostě najela na respektující výchovu a najednou to šlo…

Takže to je fakt těžké říct, co by bylo kdyby, každopádně podle mě každý extrém špatný, příliš volnosti stejně jako moc autoritativní výchova s bitím.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
13.4.12 13:09
@zolycka píše:
@dada1511 to natrefí na mnoho lidí, co jí nesednou… a myslíš, že zákazy se naučí respektu k nepříjemné osobě?…hlavně nevím, proč bych měla mít v dospělosti respekt k nepříjemné osobě… :nevim: jde o to jen ji vystát, v případě že nemám jinou možnost a nebát se ozvat, když nebudu souhlasit a umět se bránit příkoří a ponižování.

No,jenže víš,co,spoléhala jsem na to,že když poznámku dostane,právě to bude pro ni horší jak nějaký zákaz,což byl velký omyl,ona se s učitelkou smířit nehodlá tak pro ti ní bojuje tím,že nedělá úkoly,nenosí učebni apod.,s čím se zase teda učiteka nehodlá smířit,že.Takže někdo s tím něco dělat musí /já/ jinak mi bylo řečeno,že dostane důtku tř. učitele - ve druhé třídě 8o :roll: 8o a pak se to sní potáhne,že a až bude opravdu nějaký průser,bude hned na ráně.Takže jsem jí řekla,že chápu,že jí paní učitelka nesedne,ale vycházet s ní musí,a že pokud bude potřeba postavím se za ni,ale musí první ona sama dokázat,že učitelka nemá důvod se po ní vozit,tz. že bude mít úkoly,učebnici atd. Což teda vzala,a najednou je po problému.Takže i bez čtenářského kroužku si myslím,že jsem to vyřešila troufám si říct excelentně :mrgreen: Ale jestli něco ještě zapomene,nebude TV měsíc!to zabere tutově :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Jistota je jistota.

• Citovat
  • Upravit
6726
13.4.12 13:13

@dada1511 já myslela, podle příspěvků, že máš starší dítě 8o učitelka rozhodně musí být kravka, když dokáže znechutit tak malé dítě :roll: jak jsem pochopila domluva a vysvětlení zabrali…nakonec ještě tomu respektu propadneš ;) a třeba už ty zadní vrátka v podobě zákazů nebudeš potřebovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.4.12 13:18

@zolycka Já mám metr,takže se stačí podívat do podpisů :D ;)

• Citovat
  • Upravit
17221
13.4.12 13:20
@svatuše píše: čaute všichni, mám bezmála 20-ti letého syna a 5,5 měs. dceru a můžu všem zodpovědně napsat, že je to občas fuška. Syn má před maturitou, v pololetí donesl tři pětky na vysvědčení a ještě dělá frajera. Dvacet let diskutujem a vysvětlujem a většinou s pocitem, že je to zbytečné a jen plýtvání energií… Moje babička vždycky říkala, kdybys víc plácla, než domlouvala a řvala, udělala bys líp. Nezdá se vám, že i na tomto něco je?

Nikoliv. Dostávala jsem hojně (i vařechou a řemenem) a výsledek byl můj naprostý nedostatek sebedůvěry, se kterým jsem se vyrovnala v podstatě až po dosažení 30 let (o čtverkách na vysvědčení na gymplu pomlčím). Protože na mě se rodiče vysílili a zjevně kýžených výsledků nedosahovali, můj o šest let mladší bratr NEDOSTAL NIKDY na zadek a nikdy na něho neřvali. A vystudoval elektrofakultu s červeným diplomem. (Není to důsledek jeho vyššího IQ - odpovídá pouze průměrnému vysokoškolákovi. Můj manžel, kterého mlátili v dětství ještě víc než mně a jehož IQ překračuje hranici pro vstup do MENSY se k červenému diplomu ani nepřiblížil.)

Příspěvek upraven 13.04.12 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
13.4.12 13:22

@dada1511 aaha, ty já nemám zapnuté, protože pak mám diskuzi dlouhou ajk tejden :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
13.4.12 13:22

tak jsem zaracha nedostala, do práce musím :cert: …tak zatímn :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.4.12 13:24
@zolycka píše:
@dada1511 aaha, ty já nemám zapnuté, protože pak mám diskuzi dlouhou ajk tejden :)

Já to mám taky vyplé,ale podívám se když s někým déle debatím :) jednorázově,k mé škodě,vědšina lidí,u kterých mě to zajmá je nemá :zed: ,takže nic nevykelišuji :lol: :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
dada1511
13.4.12 13:24
@zolycka píše:
tak jsem zaracha nedostala, do práce musím :cert: …tak zatímn :mavam:

Co máš s toho,já se hodlám jít teď věnovat dětem :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie