Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6726
13.4.12 10:53
@dada1511 píše:
Dobře,neříkejme autorita,říkejme respekt,protože to je překvapivě to samé 8o
A evidentně se vám tohle slovíčko líbí daleko víc :mrgreen:
:potlesk: nutno ale dodat že respekt není synonymum pro autoritu. jsou to kvalitativně úplně odlišné věci 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
13.4.12 10:55
@Mišanila píše:
Asi něco jako to plácání a bití :mrgreen:

Ano 8)

• Citovat
  • Upravit
dada1511
13.4.12 10:55
@Mišanila píše:
Asi něco jako to plácání a bití :mrgreen:
:lol: :mrgreen: :lol: No,nazvala bych to upozorněním na situaci která se mi nelíbí :mrgreen:

Jiank jak tu minule padla ta „výchova manžela“,ono u dětí tomu říkáte respektován a být respektován,ale vtlačit nenásilně někoho dospělého i když s jistým výběrem možností,aby dělat to co chceme,tomu se říká manipulace :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17221
13.4.12 10:56
@dada1511 píše:
Zajmavé :think: ,tím že ho paní nepotrestala,do dneška když se kluk k nám přiblíží,musím být já ve střehu :roll:,protož pro ní bylo v zen momen důležíté co se stalo,a proč se to stalo :zed:

Tam nechybí tělesný trest, tam chybí přirozený důsledek špatného chování.
OKAMŽITÝ odchod z hřiště, kde dítě chce být, je dostatečný důsledek a má výchovný efekt (v našem případě mnohem účinnější než výprask). Větším dětem prožitý důsledek stačí jednou, menší to zkoušejí opakovaně. Chápu, že vy plesknutí používáte jako důsledek a funguje Vám to. Ale Vy prosím zkuste pochopit, že některé děti si plesknutí i výprask vykládají jen jako agresivní útok na svou osobu a nepřijmou, že jde o důsledek jejich činu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.4.12 10:57
@zolycka píše: :potlesk: nutno ale dodat že respekt není synonymum pro autoritu. jsou to kvalitativně úplně odlišné věci 8)

Uznávám,dle mě je autorita např. Hitler,kterého slepě poslouchají tisíce lidí bez ohledu na svůj vlastní názor kde se opravdu třesou strachy.

Takže jsem pro to,aby dítě mělo k rodičům respekt ;)

• Citovat
  • Upravit
6726
13.4.12 10:59
@dada1511 píše:
Uznávám,dle mě je autorita např. Hitler,kterého slepě poslouchají tisíce lidí bez ohledu na svůj vlastní názor kde se opravdu třesou strachy.Takže jsem pro to,aby dítě mělo k rodičům respekt ;)

souhlas a já k tomu přidám, že jsem pro aby měli respekt i rodiče k dítěti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
13.4.12 11:00
@dada1511 píše: :lol: :mrgreen: :lol: No,nazvala bych to upozorněním na situaci která se mi nelíbí :mrgreen:Jiank jak tu minule padla ta „výchova manžela“,ono u dětí tomu říkáte respektován a být respektován,ale vtlačit nenásilně někoho dospělého i když s jistým výběrem možností,aby dělat to co chceme,tomu se říká manipulace :mrgreen:

A co diplomacie? Tolerance dospělého chyb, jeho neochota až neschopnost se změnit?
Tak je to u nás, poznala jsem, že chlapa nezměním, tak jsem změnila svůj přístup, je to běh na dlouhou trať, tak trénuju co nejčastěji :idea:

• Citovat
  • Upravit
5638
13.4.12 11:01

toto je ze slovníku:
autoritu přirozenou či neformální, založenou na dobrých zkušenostech s radami či rozhodováním určité osoby, a
autoritu formální, to jest výslovné vůdčí společenské postavení nějaké osoby, která může poslušnost případně i vymáhat

a já bych právě chtěla, aby moje dítě mě vnímalou jako tu autoritu první ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.4.12 11:03
@dada1511 píše:
Uznávám,dle mě je autorita např. Hitler,kterého slepě poslouchají tisíce lidí bez ohledu na svůj vlastní názor kde se opravdu třesou strachy.Takže jsem pro to,aby dítě mělo k rodičům respekt ;)

Ovšem respekt ve smyslu bezmyšlenkovitá poslušnost, není cílem respektující výchovy. Cílem je oboustranný respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.4.12 11:04
@zolycka píše:
souhlas a já k tomu přidám, že jsem pro aby měli respekt i rodiče k dítěti :palec:

To jsem záměrně odmlčela :D ,ale souhlasím,ale né u 19 mesíčního.Souhlasím s tím,že je důležité ptát se na názor,na to co dítěte vede k jeho činům,co ho trápí,ale až od určitého věku prvek trestu tam ale být musí.

Ostatně snad každá matka ví,a zná své dítě,a dle mě je to opravdu individuální,jsou děti tiché povahy se svím světem,kterám by „plácnutí“ opravdu ublížilo,ale jsou děti,kterým tím plácnutím získávají jistotu,že se o ně rodič stará,a že je nenechá růst jak dříví v lese.A pak jsou děti na které neplatí nic,ani nářez ani domluva - a tam se ukazuje,že je nutné především vychovávat,protože jsou pak tresty opravdu k ničemu.

Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:07

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
13.4.12 11:05
@dada1511 píše:
Zajmavé :think: ,tím že ho paní nepotrestala,do dneška když se kluk k nám přiblíží,musím být já ve střehu :roll:,protož pro ní bylo v zen momen důležíté co se stalo,a proč se to stalo :zed:

Tak to je vždy důležité zjistit co se stalo a porč se to stalo, nebo se zamyslet proč se tak dítě chová. Pak se můžeš vyhnout situacím, kdy dítě plácneš ve chvíli, kdy za to třeba až tak nemůže. A někdy můžeš přijít i na to, že je chyba částečně v tobě a když ty změníš své chování, změní ho i dítě. Ale to asi nebude tenhle případ.

Každopádně ho bouchnout za to, že bije malé dítě je k ničemu. Já bych v takovém případě nepromlouvala slabým hláskem alá „ale Pepíčku to nemůžeš plácat malého po hlavičce“. Byla bych důrazná a řekla že nikdo se po hlavě nebije a že musíme jít domů a půjdeme na hřiště teprve až si bude hrát s dětma bez toho bití drzhých.

Já třeba vždycy přemýšlím o tom, proč se děti

• Citovat
  • Upravit
dada1511
13.4.12 11:06

@Mišanila No,tak nějak to paní pojala :roll: :roll: :roll:,jinak ve mě to zůstalo,a do dnes ji nezdravím,a když se kluk přiblíží,jsem opravdu ve střehu.

Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:08

• Citovat
  • Upravit
6726
13.4.12 11:07
@dada1511 píše:
To jsem záměrně odmlčela :D ,ale souhlasím,ale né u 19 mesíčního.Souhlasím s tím,že je důležité ptát se na názor,na to co dítěte vede k jeho činům,co ho trápí,ale až od určitého věku.Ostatně snad každá matka ví,a zná své dítě,a dle mě je to opravdu individuální,jsou děti tiché povahy se svím světem,kterám by „plácnutí“ opravdu ublížilo,ale jsou děti,kterým tím plácnutím získávají jistotu,že se o ně roduič stará,a že je nenechá růst jak dříví v lese.A pak jsou děti na které neplatí nic,ani nářez ani domluva - a tam se ukazuje,že je nutné především vychovávat,protože jsou pak tresty opravdu k ničemu.

ano když je dítko menší a moc nám toho neřekne, je o to težší odhalovat příčiny jeho chování ale stojí to za to zkoušet, hrát si na detektiva, upravovat vnější podmínky a nechat děti poznávat svět,tak jak jim to řád jejich vnitřního vývoje velí......protože tohle je totiž taky „respekt“ :kytka:

Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
13.4.12 11:08

Ta poslední věta už tam být neměla, jsem ji nesmazala :)

• Citovat
  • Upravit
dada1511
13.4.12 11:10

@zolycka Tak v tom případě jsem respektu plná :)Já totiž neplácám dítě,když si vyleze na stůl,ať si tam leze,když je pod mím odborným dohledem a domácnosti kde dodržuji pravidla bezpečnosti ;)

Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:13

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí