Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ArankaC.
14.9.12 11:27
@Anonymní píše:
Holky omlouvám se za anonym, ale chodí tady dost známých, tak nepotřebuju, aby tohle věděli.Mám 11. měsíčního syna a občas se vzteká - tak asi jako každé dítě. Nejhorší je to, když se chce u přebalování a oblékání stále otáčet na břicho a vstávat. :roll: Snažím se mu vnutit nějakou hračku nebo jinou, pro něj atraktivní věc, ale ne vždy to zabírá. Kamarádka mi radila, abych ho plácla přes stehna, tak, aby ho to trochu štíplo a že tímto se to naučí. 8o Co si o tom myslíte? Mě to přijde trochu drsné, na tak malé dítě, ale je to mé první, tak zkušenosti nemám. :nevim:

No já teda malého jako nebiju, ale jak hodně zlobí, tak ho jednorázově plácnu po zadku, potíž je v tom, že to nemá výchovný efekt, jelikož se tomu směje. :lol: Zato jak ho plácnu po ruce, tak to se zlobí.

• Citovat
  • Upravit
5420
14.9.12 11:31

Doporučuji přečíst si něco o výchově podle typu osobnosti..Nevím jak se ta kniha jmenuje, tuším že autor je Robert Rohm, slyšela jsem, že to fakt funguje a že nějaké metody na určitý typ fakt nezaberou a dokonce můžou vyvolat nějaký blok. Byla jsem na jeho přednášce, ale to bylo v souvislosti s podnikáním. Ale kdo se to naučí rozlišovat a podle toho s každým jednat, má to pak s lidmi jednodušší a často dosáhne svého..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
14.9.12 11:35
@roksy25 píše:
Doporučuji přečíst si něco o výchově podle typu osobnosti..Nevím jak se ta kniha jmenuje, tuším že autor je Robert Rohm, slyšela jsem, že to fakt funguje a že nějaké metody na určitý typ fakt nezaberou a dokonce můžou vyvolat nějaký blok. Byla jsem na jeho přednášce, ale to bylo v souvislosti s podnikáním. Ale kdo se to naučí rozlišovat a podle toho s každým jednat, má to pak s lidmi jednodušší a často dosáhne svého..

Nejsou to pozitivní povahové profily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
14.9.12 11:41

Asi jo, já už si název nepamatuji.. Je tam vlastně rozdělení flegmatig, cholerik, sangvinik a melancholik.. Já to slyšela ke vztahu k podnikání, ale prý je to výborný na výchovu.. Prostě třeba, že flegmatické dítě, když dostane na zadek tak z toho může mít blok, že se musí namotivovat jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
14.9.12 12:40
@Anonymní píše:
Mě právě přijde divné a dost drsné, že bych ho „bila“ (resp. plácla po ruce nebo noze), ale on na moje důrazné NE nebo NESMÍŠ vůbec nereaguje. Spíš naopak, začne se smát a schválně to udělá. :nevim:

On nebude poslouchat, je ještě malej. Dítě poslouchá až tak v 5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
14.9.12 13:27
@dada12 píše:

v 5 letech? to snad ne, dítě dokáže poslechnout daleko, daleko dříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
14.9.12 13:51
@dada12 píše:

To snad né :roll:. Kdyby mi děti začaly poslouchat až v pěti letech, tak už jsem dávno šedivá a dívám se z okna psychiatrické léčebny :lol:. Nejdéle tak ve dvou letech už by dítě mělo chápat a poslouchat (samozřejmě ne na slovo, jsou to prostě děti, takže mě občas neposlechne ani osmileté a pětileté - mají nárok na zlobení). Zákazy by dítě mělo pochopit už okolo roku (důrazné NE), později jsem začala počítat - počítám do pěti, pokud do té doby neposlechnou, následuje trest (přiměřený věku, a fakt osmiletého neřežu hlava nehlava :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stara baba
14.9.12 13:54

Ak uznavas bitie dietata, tak vychovny efekt ma vraj od roka do piatich. To dieta funguje ako zvieratko. Jedina podmienka je, aby vzdy dostalo „po pravu“, nie preto ze rodicovi vytecu nervy.

U nas funguje „chces po dupe?“ A pretoze za rozbity pocitac bolo to placnutie naozaj poriadne (po pravu mi vytiekli nervy :oops: ) tak to bohate staci na ukludnenie.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
14.9.12 14:37

V tomhle věku 8o NE!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
14.9.12 14:43
@tterka píše:
To snad né :roll:. Kdyby mi děti začaly poslouchat až v pěti letech, tak už jsem dávno šedivá a dívám se z okna psychiatrické léčebny :lol:. Nejdéle tak ve dvou letech už by dítě mělo chápat a poslouchat (samozřejmě ne na slovo, jsou to prostě děti, takže mě občas neposlechne ani osmileté a pětileté - mají nárok na zlobení). Zákazy by dítě mělo pochopit už okolo roku (důrazné NE), později jsem začala počítat - počítám do pěti, pokud do té doby neposlechnou, následuje trest (přiměřený věku, a fakt osmiletého neřežu hlava nehlava :lol: )

Taky jsem počítala, problém nastal v tom, že cca ve dvou letech začala počítat se mnou a ještě se u toho řechtala, takže výchovný efekt 0 :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
14.9.12 14:48

Jinak nejsem zastáncem bití, ale někdy je plácnutí přes zadek stokrát lepší než domlouvání a zvyšování hlasu.Ale samozřejmě až od určitého věku, do dvou let věku jsem holky nepleskla, mladší jednou cca v roce a půl, kdy mi nehty udělala škrábance přes půl obličeje, to jsem se neudržela a přes ruku dostala…

Dneska plesknu jednu přes zadek, když mě fakt neposlechnou a hrozí nebezpečí nebo když se rvou mezi sebou, už nezjištuju, kdo co začal, prostě dostanou jednu po zadku každá a je klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
14.9.12 17:16

Je to ještě malinké batole a nemá z toho rozum, takhle malé dítě bych teda neplácala. Já jsem teda spíš proti tělesným trestům, s dětma jsme to zatím zvládli bez toho, takže to jde, ono to chce teda dost trpělivosti, hodně empatie, něco si semtam přečíst a hledat jiné způsoby.

Pokud ho plácneš, tak vůbec nemusí pochopit proč ho maminka bije, ještě nedokáže pobrat, že potřebuješ, aby chvilku ležel a pokud něco takhle malé dítě nebaví, tak to prostě dělat nechce. Vymejšlela bych při přebalování různou zábavu, popř. dopřebalila ve stoje, ono to taky jde i když hůř, někdy jsem to dělala taky.

• Citovat
  • Upravit
2400
14.9.12 17:49
@tterka píše:
To snad né :roll:. Kdyby mi děti začaly poslouchat až v pěti letech, tak už jsem dávno šedivá a dívám se z okna psychiatrické léčebny :lol:. Nejdéle tak ve dvou letech už by dítě mělo chápat a poslouchat (samozřejmě ne na slovo, jsou to prostě děti, takže mě občas neposlechne ani osmileté a pětileté - mají nárok na zlobení). Zákazy by dítě mělo pochopit už okolo roku (důrazné NE), později jsem začala počítat - počítám do pěti, pokud do té doby neposlechnou, následuje trest (přiměřený věku, a fakt osmiletého neřežu hlava nehlava :lol: )

Jednu takovou idiotku tady u baráku máme, která věčně počítá do pěti. Pak vystartuje, zmaluje děcku zadek a dítě tak lítostivě brečí, baba ho vyloženě drezíruje, jak slona v cirkusu. Klukovi jsou tři roky a já taky počítám do pěti, abych nevystartovala na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.9.12 18:19

Mě se počítání neosvědčilo.. Náš kluk počítal se mnou a nechápal, že to myslím vážně..
U nás se řekne v klidu, pak rázněj, pak slovo- slyšíš? ty nerozumíš? že… a pak dostane na zadek..
Ten poslední krok často neni nevím, tak jednou za dva měsíce :think:, protože skončí většinou u kroku dva a nebo tři..
No já si myslím, že každá máma pozná, kdy to dítě opravdu zlobí, kdy na ní cháže kakáč, jak se lidově říká, jeslti se ji směje když něco atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená karin
14.9.12 23:06
@dada12 píše:

dádo, tak to by ti učitelky v MŠ rozhodně oponovaly. Děti poslouchají daleko dříve, tomu věř

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML