Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Scarlett2011
18.9.12 15:52
@mahdalka píše:
Však to říkám, typická americká výchova :zed: však ono dítěti plácnutí přes ruku nebo zadek neublíží a jeho osobnost to určitě nepoznamená :roll:

Jak to muzes vedet, ze nepoznamena? To uz asi nikdo nikdy nezjisti, jake by to dite bylo, kdyby se necitilo ponizovane fyzickymi trestmi. :think:
Ja osobne treba nevim, jak to poznamenalo me, ale vim urcite, ze to hodne poznamenalo vztah k mym rodicum.

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
18.9.12 16:09

Jo a ještě dodatek, já nechci, aby to vyznělo blbě, že se tady chci prsit, jak mám skvělou výchovu a vychované děti, tak to není. Děti jsou taky někdy na zabití a mají své dny, jen už nevím jak vysvětlit, že ne každé dítě vychované bez plácání musí být nezvladatelný „američan“ :)
Prostě nejde říct, znám nevychované dítě vychovávané volně, tak proto je lepší dávat pár na zadek…

• Citovat
  • Upravit
6726
18.9.12 16:21

@Mišanila naprostý souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
18.9.12 18:10

Vychovávat děti volně? To nedělám. Na dětech mi záleží. Ale nebiju je. Děti se nesmí bít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
18.9.12 19:57

@dada12 jej šak tu nikdo nepsal že svoje děti mlátí hlava nehlava prostě jenom výchovné plácnutí u kterého dítě ani nebrečí ale ví že už v něčem přestřelil v životě bych své dítě jak ty říkáš nebila 8o a už ticho to je furt dokolečka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
18.9.12 21:45
@Kapřík90 píše:
@dada12 jej šak tu nikdo nepsal že svoje děti mlátí hlava nehlava prostě jenom výchovné plácnutí u kterého dítě ani nebrečí ale ví že už v něčem přestřelil v životě bych své dítě jak ty říkáš nebila 8o a už ticho to je furt dokolečka :mavam:

No tahle diskuze se jmenuje „bijete svoje děti?“, tož tu o tom debatujem, tak jakýpak ticho. ;)
Bití a plácnutí je něco jiného, i když ta hranice je hodně tenká, ale na některé děti nějaké bezbolestné plácnutíčko beztak nezabere a je třeba přitvrdit.

Já si teda vůbec nemyslím, že by tu místní diskutující mlátily děti hlava nehlava, i když i podobné příspěvky se tu v některých diskuzích občas najdou. Ona taková dobře mířená rána vařečkou, to už není žádné plácnutí a objevuje se to tu různě docela často, že to rodiče používají.

Ale já tak nějak nepotřebuju řešit, co je ještě plácnutí a co už bití, mně se nelíbí používat jakoukoliv formu fyzických trestů, protože si ymslím, že to má svá velká negativa a zjišťuju, že je to i zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
16557
18.9.12 23:36

No tak já teda plácnutí přes ruku nebo zadek nepovažuju za fyzické trestání - to je podle mě bití, ne plácnutí. A podle mě to není totéž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
19.9.12 06:59

@Mišanila šak jo ale zdá se mi to furt dokola nebiji svoje dítě a nikdy bych to neudělala ale něco jiného je když malé dítě přestřelí a když přestřelí velké malé si z toho něco odnese a velké se leda tak vysměje takže velké děcka je blbost plácat a podle mě i bít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
19.9.12 07:08
@Kapřík90 píše:
@Mišanila šak jo ale zdá se mi to furt dokola nebiji svoje dítě a nikdy bych to neudělala ale něco jiného je když malé dítě přestřelí a když přestřelí velké malé si z toho něco odnese a velké se leda tak vysměje takže velké děcka je blbost plácat a podle mě i bít

Každopádně odpověď na zakladatelčin dotaz je : ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hccvnjv xf
27.5.13 20:53

Seřezat a hotovo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8284
27.5.13 22:35

Kdyz uz je tu ta diskuze obnovena, tak me jen napadla takova vec - my byli jako deti obcas trestani i fyzicky, ale od mamky i docela dost psychicky, a za sebe musim rict - zadny z tech fyzickych trestu si nepamatuju, ale ty psychicke, ty si pamatuju dodnes a dodnes me boli u srdce…

Edit: tim samozrejme nechci rict, ze schvaluji ci dokonce prosazuji fyzicke tresty! Je to jen takove zamysleni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
28.5.13 14:35

Díte mlátí jen primitiv a tomu se to vždycky vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.5.13 14:52

můj názor a zkušenost

Přiznám se, že jsem opravdu nečetla celou diskuzi, jen úvodní dotaz a pár posledních názorů a taky přidám svůj názor. Nemyslím, že by zakladatelka byla hyena. Občas KAŽDÉMU ulítnou nervy, např. já jsem celkem klidná povaha, syn je smíšek, má 3 roky, ale je umanutý a co chce, to si vynucuje, ne ovšem vždy. Někdy na něj platí domluva, někdy zákaz a výhružka ve smyslu zabavení hračky atd.,někdy ignorace, bohužel někdy výprask. Vždy se snažím s ním hovořit. V některých situacích se to dá zvládnout a problém je zažehnán, někdy se ale blokne a vztek graduje. Jelikož jsem v jiném stavu, snažím se celou situaci nehrotit, nevšímat si, ale co dělat, když do mě začne kopat a plivat na mě, ikdyž ví moc dobře, že to nesmí dělat? Přiznám se, párkrát mi ujela ruka a dostal ( od manžela dostal i hodně), protože mě má totálně na háku. Jindy na mě plival do obličeje a já na něj koukala a nevěděla co dělat, jak reagovat a on věděl, že mě tím točí, ale že nic neudělám, tak přitvrdil…
Celkově shrnuto, na každé dítě platí něco jiného. Obdivuji maminky, které mohou napsat, že vařechu použíly jen 1× a její dítě si to příště raději rozmyslí, než aby zase dostalo, protože třeba na mé dítě toto naprosto vůbec nefunguje.
Nejsem zastánce fyzických trestů, nemám to ráda, ale už ode mě dostal přes zadek pořádně. A mohu říci, že žádnou újmu to na něm nezanechává, celá ta naše výchova. Protože vždy, když se uklidní se příjde omluvit, pomazlit, ujistit, že ho máme rádi a na výprask si ani nevzpomene. Výčitky a újmu z toho máme spíše my s manželem. A pokaždé je to ten usměvavý klučina, který moc dobře ví, za co ten výprask byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karinxxx
28.5.13 18:32

jak dlouho to lze vydržet s chladnou hlavou...

Mám téměř 4 letého syna a snažím se s ním vycházet fér, tj. domluvit se, nebít ho a zbytečně na něj neječet. Do školky půjde až v září, mám ho už půl roku doma a máme sedmiměsíční miminko po velmi vážné nemoci. Se starším synem jsme celou zimu nikam nesměli aby miminko nechytlo další infekci. Takže ponorka vrcholí. Jediná babička ochotná se postarat alespoň jednou v týdně na 2 hodiny skončila v Bohnicích na psychyatrii po nemoci malého a po vyhazovu z práce. Tatínek se snaží jak jen to jde, ale má dost náročnou práci a není také vždy fit. Dnes dostal hlava nehlava přesně jak to píše paní v prvním příspěvku. Celý dešn jsem snášela jeho nálady rozlady a neposlouchání celkem s přehledem, že se obléká půl hodiny, zuby čistí po 25 upozornění a jídlo odmítá jiné než chleba s máslem se nějak řěšit dá, ale když přijde k miminku a schválně ho uhodí, mrskne s ním o zem atd. tak to už je pro mne konečná. Dostal tak že má na zadku jelita a jestli na mne někdo pošle sociálku tak jim dítě ráda na 3 měsíce půjčím. Tak to prosím je u nás… Všem maminkám pevné nervy a hodné děti alespoň jednou do týdne. Držte se

• Citovat
  • Upravit
1490
28.5.13 18:45
@karinxxx píše:
Mám téměř 4 letého syna a snažím se s ním vycházet fér, tj. domluvit se, nebít ho a zbytečně na něj neječet. Do školky půjde až v září, mám ho už půl roku doma a máme sedmiměsíční miminko po velmi vážné nemoci. Se starším synem jsme celou zimu nikam nesměli aby miminko nechytlo další infekci. Takže ponorka vrcholí. Jediná babička ochotná se postarat alespoň jednou v týdně na 2 hodiny skončila v Bohnicích na psychyatrii po nemoci malého a po vyhazovu z práce. Tatínek se snaží jak jen to jde, ale má dost náročnou práci a není také vždy fit. Dnes dostal hlava nehlava přesně jak to píše paní v prvním příspěvku. Celý dešn jsem snášela jeho nálady rozlady a neposlouchání celkem s přehledem, že se obléká půl hodiny, zuby čistí po 25 upozornění a jídlo odmítá jiné než chleba s máslem se nějak řěšit dá, ale když přijde k miminku a schválně ho uhodí, mrskne s ním o zem atd. tak to už je pro mne konečná. Dostal tak že má na zadku jelita a jestli na mne někdo pošle sociálku tak jim dítě ráda na 3 měsíce půjčím. Tak to prosím je u nás… Všem maminkám pevné nervy a hodné děti alespoň jednou do týdne. Držte se

Pokud zbijes dite tak, az ma jelita, je to tvoje selhani, ktere nikomu nepomohlo..snad jen tobe, jestli se ti ulevilo, ale dost o tom pochybuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí