Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1226
23.7.13 17:37

@susacek Ta metoda přirozených důsledků mě zajímá. Jaký je přirozený důsledek z této situace: Prcek schválně zařve někomu do ucha. Vysvětlili jsme, že se to nedělá, že to bolí a může to ublížit (už několikrát), ale nepomohlo. Co z toho vyvodit? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.7.13 17:46

Řeknu to takhle, nemlátím své děti, netýrám je, ale sem tam holka dostane na zadek a ona ví za co a podle toho se pak taky chová! Není u nás rutina plácání na zadek každý den, dostane max 3× do měsíce. Nevidím na tom nic špatného! Každá máte své výchovné metody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.7.13 21:28

Ahojte maminky, mám docela zlobivého syna, neposlouchá, odmlouvá, je drzej a docela sprostej a to má tři a půl roku. Nebiju ho, protože je mi ho pak strašně líto když za mnou přijde a řekne,,mami to jsem nechtěl" :( radši řvu, možná z toho brzy zešílím, ale prostě ho nedokážu uhodit. Jašně že na zadek už dostal, ale je rozdíl mezi bít a bít. Od září jde do školky a doufám, že se tam trohu sklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
23.7.13 21:39

@susacek
Já s tebou souhlasím do posledního písmenka. Syna vedu stejně a totéž plánuji u roční dcery.

Mě ale zajímá, jak to vidí někdo, kdo pár na zadek dává. Bez toho, aniž bych to soudila. Prostě chci vědět, jestli je přesvědčena o tom, že to (dání na zadek) má efekt.

Příspěvek upraven 23.07.13 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
23.7.13 21:42
@KamiNika píše: Řeknu to takhle, nemlátím své děti, netýrám je, ale sem tam holka dostane na zadek a ona ví za co a podle toho se pak taky chová! Není u nás rutina plácání na zadek každý den, dostane max 3× do měsíce. Nevidím na tom nic špatného! Každá máte své výchovné metody…

Nečil se. Mě to opravdu zajímá. Odpovíš mi, na co jsem se ptala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.7.13 21:58

Určitě to je každého věc jak si vychová své dítě, dát na zadek, na tom není nic špatného když to jinak nejde, já nejdřív řvu a když je nejhůř tak na zadek dám, ale na syna naštěstí řvaní zabírá a pak se ještě přijde omluvit, přiznám se že je docela dost rozmazlený ale ví co smí a ne. a když to stejně dělá tak na zadek dostane, ale je mi ho pak líto-jsem divná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.7.13 22:03

Ahoj.
My jsme s manželem občas malé (budou ji tři) dali lehce na zadek ( v extrémních případech).
Ale buď si z toho nedělala vůbec nic, nebo se začala ještě mnohem více vztekat a dokonce nás uhodila taky. Řekla jsem si, že to takhle nepůjde.
Objevila jsem knihu: Výchova bez trestů a moc se mi líbí.
Doufám, že se nám podle toho bude dařit vychovávat. Nyní čekáme druhé…
Tak ať je nemlátíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.7.13 22:11

To vztekání znám, to mě dokáže vytočit ještě víc a nebo mi syn řekne že jsem zlá. Knížka může být zajímavá ale nevím jsem spíš pro přirozenou výchovu, pokud to jde tak domluvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
23.7.13 22:12
@Nsoci píše:
@susacek Ta metoda přirozených důsledků mě zajímá. Jaký je přirozený důsledek z této situace: Prcek schválně zařve někomu do ucha. Vysvětlili jsme, že se to nedělá, že to bolí a může to ublížit (už několikrát), ale nepomohlo. Co z toho vyvodit? Díky.

Syn to jeden čas dělal taky. Nejvíc to odnášela kočka a já. Víš, proč to dělá? U nás to bylo vynucování si pozornosti. Takže nakonec zabralo nedat mu to, kvůli čemu to dělal.

Edit: Ale o to víc pozornosti jsem mu dávala jindy, když na nikoho nezaječel a vždy jsem mu řekla, že pokud má potřebu být se mnou/potulit se/hrát si/cokoli, tak nemusí křičet, že to stačí říct a že se domluvíme. No a ono to fakt zabralo.

Příspěvek upraven 23.07.13 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.7.13 22:18

Taky si myslím že to je vynucování pozornosti, je to přesně ta situace kdy je potřeba dát na zadek.Ale jak už jsem jednou napsala, každé dítě je jiné a je těžké dávat rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.7.13 22:21

Musíme si uvědomit že jsou to děti. A čím víc jim něco budem zakazovat, tím víc to budou dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
24.7.13 09:43

simona.49:Taky si myslím že to je vynucování pozornosti, je to přesně ta situace kdy je potřeba dát na zadek
Myslis??? Ty si myslis, ze je spatne, kdyz tvoje dite, ktere nikoho jineho blizsiho nez ty zatim v zivote nema a chce, abyses mu venovala a zatim to neumi vyjadrit jinak nez takhle zaslouzi na zadek?
Muj nazor je, ze biti nebo chcete li placnuti na zadek - je nejjednodussi reseni kazde problemove situace. Vy jste ta kdo mate silu a moc vuci diteti, tak je nejjednodussi tu silu a moc uplatnit, kdyz jste lina nebo nemate cas premyslet nad tim jak by se to dalo vyresit treba jinak a lepe.
Nsoci: to rvani zrovna resime taky. Nas kluk nerve lidem do ucha, ale je obecne strasne hlucny, ma silny hlas a navic se hodne hlasite projevuje. Nekdy to lidi dost obtezuje. Porad jeste hledame reseni jak z toho ven. Ve tvem pripade bych ja osobne pouzila kratkodobou izolaci. Rekla bych, ze se mi nelibi, ze mi rve do ucha, ze me to boli a ze pokud chce takhle rvat - muze, ale ve svem pokojiku a sam. Nebo jine reseni podle me je, dusledne mu rict, ze ho to proste delat nenechas. A rozumnou silou ho od toho dotycneho nebo od sebe odtahnes. Ale nejsem guru, takhle nad kazdou situaci sama dost casto uvazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
24.7.13 11:41

@strace Dostala např. za to, že odmlouvala,3× jsem ji napomenula, že nejsem její kamarádka a pak dostala na zadek( 1 plácnutí)a od té doby si to nedovolí. A ano vyřeší se tím něco…Ví, že tohle se prostě nedělá, já jsem rodič, má mít ze mně respekt a úctu a ne, že mi bude už v 6 letech odmlouvat! Ještě něco bys chtěla vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.7.13 12:18

No každopádně si myslím že je to každýho věc jestli dá svému dítěti na zadek nebo ne. Já syna nebiju, ale určitě nechci aby si ke mě dovoloval a byl drzej, to si může zkoušet na kamarády. K rodičům má být respekt. Nechci se tady s nikým dohadovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.13 13:31

@susacek já se tě nechci dotknout, ale neplatí na všechny děti jenom vysvětlováni, to si myslím, že je hodně naivní názor..
např. mám kamarádku, řekla bych rázná ženská, s ničím se nepárá..První holčička- nyní 4,5 let od malička byla opravdu typ, kde ji postavíš tam najdeš, nikdy jsem ji snad neslyšela odmluvit, prostě řekla to, dodala slovo prosím, když po ní něco venku chtěla pomoct nebyl problém, šla vařit kávu řekla, budeš tetu poslouchat hrej si.. Holka seděla na lavičce dokud nepřišla..
Pak se ji narodila druhá holka, přístup výchovy stejný a řeknu to tak.. Je to vyloženě čert.. Prostě několikrát po dobrém, vyvětluje, pak teda zakřičí hodně, ale holka prostě se ušlíbne a prostě nic.. Má 3,5 roky a prostě může horem dolem, vysvětlovat, slušně, zakazovat, tak prostě vítr.. Dostane na zadek a co myslíte za deset minut..??? dělá to zase..
Takže si nemyslím, že ty maminky nezkusily domluvu a vysvětlování, zkusily, ale někdy, některé děti prostě se nedají jenom tak oblbnout řečmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí