Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsem kdesi slyšela slogan"Ten kdo ječí,nepřesvědčí."je to pravda.Nebo aspoň u nás to tak je.Jenže já jen trochu zvýším hlas a už to vypadá že řvu.
Holky, moje švagrová má stejně starou holčičku a stejné problémy, dokonce se radila s dr. a ta jí řekla, že v tomto věku je to jakási předpuberta, prostě že to děti zkouší, co si můžou dovolit a provokují.
No těším se, až mi do tohoto věku doroste
Zatím tedy zlobí, ale naštěstí ještě tolik nemluví, aby diskutoval nebo odmlouval ![]()
no jo já říkám furt, že mám doma dva puberťáky … 6letý předškolní puberťák a 13letá klasická puberťačka …
radúna píše:ww píše:
Radůno minimálně 20![]()
![]()
![]()
Uf, zase budu mít celý den co dělat.....![]()
![]()
Za 45 minut 4 strany, no dobrý skóre, ne? ![]()
Adi když se nechce oblákat,řeknu že pokud se neoblíkne,tak pújde ven nahatá.Já už mjsem většinou oblečená na chodbě a když vidí že odejdu bez ní,tak se teda laskavě oblíkne.Ale zkouší to okecat jako že to neumí atd.někdy to ignoruju ale když spěcháme tak ji trochu pomůžu.Nechci ale aby si zvykla že když řekne,že to za ni druhej udělá.Tohle praktikuje tchýně.Tý ale bohež na zadek dát nemůžu.
sleduju!!!
ale je to v pohodě, nikdo nikoho neuráží a je to moc fajná diskuse ![]()
ww píše:radúna píše:Za 45 minut 4 strany, no dobrý skóre, ne?ww píše:
Radůno minimálně 20![]()
![]()
![]()
Uf, zase budu mít celý den co dělat.....![]()
![]()
jo, pokud syn sedí poloblečený, jeho specialitou je oblíkat si první ponožky, pak trenýrky a pak teprve tričko… Tak vypnu pohádky a když to furt nezabírá tak…
jako už odcházím a stojím v bundě, tak to taky na sebe stihne naházet rychle a ještě si uklidit do postele pyžamo ![]()
ivik21 píše:Raduna - tak jak chceš ignorovat dítko před odchodem do školky? to ji má nechat samou doma?
Nééééééé
. Myslela jsem třeba nerozkazovat, neporoučet, nemluvit na ni. 6-tileté dítě už přece ví, jaké má ranní povinnosti před odchodem. Tak ji nechat oblíknout a co nestihne, to nechat tak. Proč se čílit, ne? ![]()
ivik21 píše:sleduju!!!ale je to v pohodě, nikdo nikoho neuráží a je to moc fajná diskuse
To jo. Taky hledím, že se nebijem hlava-nehlava.
![]()
Taky jsem párkrát odešla dřív a světe div se ona mě stihla
Ale ty nervy co jsem měla, kdyby náhodou to nezabralo a já bych se pro ní musela potupně vracet
To by byla vlastně moje „prohra“. Naštěstí jsem vyhrála.
Ale toto dělám minimálně.
tak malý má strach zůstat sám, takže fakt pochopil že zkrátka musí se např. oblíkat atd., ať teda sám nezůstane ![]()
Vypínání pohádek taky funguje.Hlavně těch oblíbenejch.Ráno než jdem do školky,kouká na animáčka.Musí bejt ale oblečená umytá a nasnídaná.Teprve pak se pouští pohádky.
ww píše:
Taky jsem párkrát odešla dřív a světe div se ona mě stihlaAle ty nervy co jsem měla, kdyby náhodou to nezabralo a já bych se pro ní musela potupně vracet
To by byla vlastně moje „prohra“. Naštěstí jsem vyhrála.
Ale toto dělám minimálně.
koukam máte doma veselo ale ja jsem byla stejná v tomto věku ![]()
Kac - u nás zní TAŤKA můůůůj … ale jen když je doma, jinak chodí za mnou…
Raduna - tak jak chceš ignorovat dítko před odchodem do školky? to ji má nechat samou doma?