Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Bavi píše:
@verunka84 ne nenapsala si ji to jak ona tobě. Ona ti to napsala naprosto slušně a ty ji to naprosto neslušně
@verunka84 no dělalo se to celkem naráz a jedlo děcko všechno, a na zažívání to nebylo nejlepší.
@analoja jj, uz jsem docetla, ze je rec o bile activii…no je to uz par let zpatky a jeden druh activie byl tak akorat krabicka plna vody, zahustena skrobem, myslim, ze to byla nejaka light verze…ale je to uz fakt dost davno. takze urcite to existovalo, ale je dost mozne, ze po vlne negativni reklamy to zmizelo z trhu, bohuzel ona reklama zustala…
@chytrá horákyňka já si taky myslím, že nebude řeč o stejné Activii.. Protože jsem se mrkla na obal- bílé a nic závadného tam neni, žádné E, žádné ochucovadlo, zahuštovadlo… To si myslím, že j možné v těch ochucených, to je kdejaký jogurt s těmito sračkami..
Nedávno jsme vzpomínali s mámou na klasicky termix, dnese se to nedá srovnat, co to je za humus..tam je toho tolik napsaného, škrob, zahuštovadlo, nějaké guma něco, že člověk si říká, kolik v tom malém obalu je mléčného
@verjanku Hele,já tě nechtěla urazit a naštvala si mě…a už jsem tady psala že malý mi domácí bohužel od začátku nejí takže mi nezbývá nic jinýho než kupovat sklenky…myslíš že bych mu jinak neuvařila?
@kvaček moje máma včera ochutnala čoko Matyldu a říkala že to je nejpodobnější bývalému Termixu. ![]()
@chytrá horákyňka píše:
@analoja jj, uz jsem docetla, ze je rec o bile activii…no je to uz par let zpatky a jeden druh activie byl tak akorat krabicka plna vody, zahustena skrobem, myslim, ze to byla nejaka light verze…ale je to uz fakt dost davno. takze urcite to existovalo, ale je dost mozne, ze po vlne negativni reklamy to zmizelo z trhu, bohuzel ona reklama zustala…
to, to jsou takové ty dobré mámy a podobně - nahoněný škrobem nebo želatinou
my poslední dobou kupujeme jen bílé varianty jogurtů, děcka to jí jen tak, nebo máme vlastní šťávy, nebo marmelády
Holky, a když jsme u těch skleniček tak jak prcky krmíte? dáte příkrm do misky a ohřejete nebo ohřejete ve skleničce a krmíte? Já klopím do misky ty obědové ohřeju v milrovlnce a krmím, přesnídávky krmím ze skleniček.
@kvaček jj, termix jsem si taky onehda koupila a nestacila jsem se divit, co je to za humac…drahy a hnusny ![]()
abych tu zakladatelce nespamovala, za mne bych tak malymu prckovi davala co nejmin ochucenych a vylepsenych veci, casu ma na to dost. co se tyce sklenicek, miminku ted taky kupuju prvni sklenicky misto toho, abych usetrila a varila hnusnu horkou mrkev, plnou dusitanu s ohnilymi konci. na druhou stranu jsem byla schopna varit starsimu tri ruzne prikrmy, jen abych se zavdecila, kdyz bylo „nezerouci“ obdobi
.
@verjanku v poho, jen se mi nelíbí když někdo na někoho takto vyjede. @verunka84 ona nevěděla že ti domácí nejí, to jde napsat slušně ne?
@chytrá horákyňka fuj ty termixy ted to jsou blafy
už to nikdy nechci…a malému samozřejmě dávám zatím přesnídávky atd.,matyldu chci jen zkusit co on na to ![]()
@Bavi no prostě mi napsala že dítě je bez oběda jako bych mu nedala najíst a to mě urazilo, ale nechci to rozpytvávat… ![]()
@verunka84 a nejedl by ti polévečku.. Myslím dětské zpracování.. Třeba vývar a nebo zeleninovou..
Měš tak kluk jedl celou láhev vypil.. Sice jsem si vyslechla jak nebude umět ze lžičky ale uměl, tady šlo, abych dostala do něho co nejvíc zeleniny.. A nebo klasicky ze lžičky..
Já si myslím, že se mu nic nestane, když mu nedáš příkrm..My jsme s jídlem měli problémy a doktor mi říkal, že klidně mléko, k tomu nějaké ovoce, stačí.. za ten den, že se mu nic nestane..
A kaše si zkoušela?? myslím z lékarny.. To jsem někdy dávala malou dávku na oběd, když jsem neměla skleničku a nebo prostě měl nechutenství
Příspěvek upraven 08.03.13 v 15:42
@verunka84 no ja bych mu to ani nedavala zkouset. proc? je to oslazene, je tam tvaroh, ktery by jeste moc nemel, nevim, ale nejak neshledavam nic pozitivniho na tom mu to dat. ja jsem davala bile recke jogurty (recke, ale vyrobene u nas, takze ne tak strasne drahe) a decko to cpalo, az melo boule za usima. ja proste zastavam nazor, davat co nejmin „dochucovadel, vylepsovatel“ atd, protoze clovek deckam uz tak sem tam neco podstrci, tak proc jim to jeste cpat do zakladniho jidla.
Já mám ještě jeden námět k diskusi.
Když je tu i na jiných diskusích oblíbené, že MY jsme jako děti jedli/dělali/blabla…kdeco…doplňte si samy…a jsme bez následků…tak mi prosím vás vy, kterým dětičky nejedí domácí stravu prosím vysvětlete jak by tohle dělaly Vaše maminky a babičky, když žádné skleničky nebyly
![]()
a nepřeju vám, aby jste dopadly jako moje známá, které dítko nenastoupilo do školky, protože jí tam odmítli ohřívat příkrm a on ve svých skoro 3,5 letech nic jiného nejí ![]()