Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ta vlezlost blázna se stupňuje, nebo proč to vlastně řešíte až po letech?
@Paralenka červená To, že jsem zrovna dnes založila diskuzi, neznamená, že bychom to nikdy neřešili. Řešíme to léta. Když byly děti malé, tak zase osoba xy obcházela sousedy, aby nás špiclovali, kdy nám řvou děti. Teď se aktivity osoby xy přesunuly do školy a do kroužků. Chtěla jsem nějaké nápady, jestli někdo řešil, jak se zbavil nechtěného obtěžování takovou osobou.
@Anonymní píše:
@Marcam Skoro bych si už přišla divná a že je asi v pořádku, že příbuzný přileze za mými klienty a hučí do nich, jak já to dělám blbě.
Vedení v práci bych řekla, jak to je, že je to osoba narušená psychicky, co vám dělá atd…A ignorovat, nezdravit, dělat jako by nebyla.
@Anonymní píše:
@Raspusha Znovu. Osoba xy byla vyzvána slušně. I hrubě - za to hnedka šla nahlásit, že na ni byl manžel sprostý.
@Tunrida Že je to velmi nestandardní situace a že se tohle normálně neřeší. Že běžně si informace a návštěvy vyřeší v rodině mezi sebou. Ale už jsem psala, že my jsme tohle řešili, návštěvy osobě xy nabídli a uskutečnili, ale osoba xy s tím není spokojená.
Takže z toho plyne, že v rodině, kde si teda návštěvy řeší nestandardně, tak informátory a návštěvní místo supluje škola?
Hmm, velmi zajímavé ![]()
@Tunrida píše:
Takže z toho plyne, že v rodině, kde si teda návštěvy řeší nestandardně, tak informátory a návštěvní místo supluje škola?Hmm, velmi zajímavé
Asi menší centrum drbů. ![]()
Tipla bych ze se jedna o tchyni
pokud uz to tu zaznelo, necetla jsem cele
@markytka3 píše:
Tipla bych ze se jedna o tchynipokud uz to tu zaznelo, necetla jsem cele
jo je to asi tchyně, která trpí zřejmě bipolární poruchou
Já bych asi kontaktovala právníka, co s takovým člověkem, jestli je to nějak postižitelné.
@Paralenka červená píše:
Já bych asi kontaktovala právníka, co s takovým člověkem, jestli je to nějak postižitelné.
Právník s ní nic nezmůže.
, když odpovídá, že se může vyskytovat kde chce.
@Marcam píše:
Právník s ní nic nezmůže., když odpovídá, že se může vyskytovat kde chce.
Může poradit, za co už ji můžou zažalovat, kdy je účinné volat policii. Sama bych si nebyla jistá.
I když z popisu vyplývá, že nejspíš nemůžou dělat nic, šikovný právník může něco vymyslet.
@Marcam píše:
jo je to asi tchyně, která trpí zřejmě bipolární poruchou
Tak mě teda napadla její máma ![]()
No dle mého to bude určitě někdo z prarodičů. A teda pardon, to označení je teda na facku. Hrozně moc by mě zajímal pohled z druhé strany, a to jak tohle začalo, protože teď už to je vyhrocené z obou stran, pravděpodobně i vystupňované nějakou psychickou poruchou dotyčné osoby. Už jen jak zakladatelka zatajuje, o koho se jedná mi přijde podezřelé, asi ví, proč to dělá.. ono když si člověk představí retardovaného strýčka a zhrzeného dědu je rozdíl. Chápu nepříjemnosti, které teď jsou, ale to muselo nějak vygradovat, třeba tím, že prarodič dlouho neviděl vlastní vnouče? Myslím, že právě zakladatelka by to chtěla rázné řešení, kdežto manžel jakožto syn dotyčného ne. A když teda o tom všem ví policie, škola, práce, pochybuji, že to je až tak šílená situace, už by se to řešilo. Vidím to takhle: už nám zase volala vaše tchýně, když babička řekne, že neviděla měsíc vnoučata a děti se na ni vrhnou, tak ji v družině nechají (zvláštní). Noo bůh ví jak to je.
Já si tedy neumím představit, že někdo, kdo takovým způsobem otravuje rodinu, celé okolí, smiruje, nahlasuje a vykládá hlouposti, vykládá každému špínu a snaží se rozvratit vás vztah, má rád děti a ony jeho a někoho takového bych jezdila navštěvovat. Rázně bych utla kontakt a na veřejných místech se k němu nehlásila a ani ho nenechala mluvit s detmi. A s tou družinou - no comment.
@Anonymní píše:
@cverunka Můžeš mi tedy dát odkaz na nějakou vyhlášku, která toto zakazuje? Pokud tohle budu mít, můžu se tím ohánět. Tvrzením, že to povídala jedna paní na emiminu, se akorát zesměšním.
mrkni do školního řádu. Ve většině je uvedeno, kdo může vstupovat na půdu školy…
vesměs, co jsem našla na internetu, tak do školy nesmí nikdo, i rodiče mají přesný systém, kdy a na základě čeho můžou vejít do školy (právě z důvodu bezpečnosti). Namátkově jsem našla toto: http://zsdvorskeho.eu/index.php?…
a podobné jsem našla na několika základkách. Prostě i rodiče si musí dopředu domluvit schůzku, jinak na dítě čekají před školou/družinou. A pokud rodič výslovně řekne, že si nepřeje, aby dítě bylo družinářkou odevzdáváno do rukou toho a toho, tak to družinářka musí dodržet…
U nás se na to i ptali (zatím tedy ve školce, ale bezpečnostní pravidla jsou stejná.). U nás ve školce do areálu smí vstoupit jen osoba pověřená rodičem k vyzvednutí dítěte. Každého jiného, kterého tam přistihnou, vyhodí a když se nenechá, volá se policie… ![]()
http://www.zsdolniloucky.cz/…pecnost1.pdf
a koukám, že skoro všude i rodič na dítě čeká před budovou a nesmí ani k šatnám…takže asi tak je to se vstupem lidí do škol a družin