Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Marcam Ano pustí. Nevím, jakým jazykem to napsat. Jen s ním nemůžou nechat děti odejít. Sami se na to tváří divně, skoro s omluvou mi to družinářka říkala, že tam opět byl, ale že s tím nemůže nic dělat.
Jaktože nemůže nic udělat? Tohle bych řešila se školou - do družiny nikdo nemá co chodit, jen rodiče a zmocnění „vyzvedávači“, kteří si dítko vyzvednou a odejdou.
Já bych rozhodně nebyla nadšená, kdyby po družině běhal „bláznivý“ příbuzný nějakého spolužáka.
Jak to ty družinářky vysvětlují, že člověk, co nemá ani právo vyzvednout nějakého žáka, jim běhá mezi dětmi?
To je teda ta první věc.
Druhá věc, pokud vás takhle obtěžuje, tak si buď promluvit s někým, kdo se o „blázna“ stará - manželka, opatrovník, sourozenec, a řešit to přes něj. Jinak pokud je svéprávný, a navíc podává i TO, tak bych opravdu přemýšlela o opačném jednání - požádat ho veřejně i třeba písemně o ukončení styku s vaší rodinou a případně to řešit přes policajty a stalking, jak už tu bylo zmiňováno…telefony nezvedat, na ulici ignorovat ![]()
Ale tu školu (družinu), to bych řešila rázně ![]()
@Anonymní píše:
Na psychiatrii nepůjde, dobrovolně určitě ne.
A nedobrovolně jí tam nedostanete, je zákon, že s tím musí souhlasit.
@Anonymní píše:
@arinecka Chápeš, že si vybírá místa, kde nejsme sami a že to nejde se přetahovat o dítě? A vůbec nechci hrát hru já jsem koupila větší čokoládu.
Ale tohle není žádná hra. To je prostě NE a hotovo. Bez diskuze. I za cenu scény.
@Marcam píše:
já bych řekla, že je tam něco psychiatrického v kombinaci, že je ta osoba neštastná, že nevycházejí
taky si myslím. Ale řešit to, když u toho člověk není a nevidí jednání, tón hlasu, mimiku, gesta..?.Tam je 100 variací, jak to může vypadat ![]()
Navíc už tu řada návrhů padla, zakl. se nevyjádřila. (důrazné jednání se školou, inspektorátem, hrozba žaloby za stolking).
Příspěvek upraven 26.03.18 v 10:52
Já tedy, když si vzpomenu na dětství (5-8 let) a šlo se někam na návštěvu, kde měli podobného „blázna“, tak mi jeho zájem o mě byl velice nepříjemný do té míry, že si na to vzpomínám dodnes. A to bylo pouze cca 2-3× ročně. ![]()
Já jsem docela šokovaná, že by většině z vás nevadilo obtěžování jinou osobou i když je to příbuzný. Když se odprostím od zakladatelky, tak mě by to vadilo ať by to byla třeba moje máma. Pro mě by to snad byl důvod i ke stěhování.
@pe-terka Za ředitelem určitě zajdu a osobu vyzveme písemně, aby nás přestala pronásledovat.
Chapu, ze to muze byt neprijemne. S XY bych se moc osobne nevybavovala a resila to nasledujicim zpusobem:
Vis, kdyz to xy jeji chovani projde, v podstate krom kyselych ksichtu a domacich hadek s tim nic nedelate, tak se ta osoba xy pak tak chova. Na hrubej ptel, hruba zaplata.
@Anonymní píše:
@pe-terka Za ředitelem určitě zajdu a osobu vyzveme písemně, aby nás přestala pronásledovat.
@Anonymní píše:
@ka2ka Osoba xy v té škole nepracuje. Už jsem tady postoj školy napsala asi třikrát. Že osobě děti nevydají, ale nemohou bránit v tom, že je na půdě školy navštíví. Jedině můžu jít za ředitelem a chtít po něm nějaké oficiální vysvětlení, protože takto mi to sdělila družinářka. A volat do školy taky může, jak je kdo sdílný a co je ochoten vyslechnout od osoby xy, záleží na něm. Vím, že jedna učitelka osobu xy poslala do háje. Druhá učitelka asi ráda vyslechne i tu druhou stranu, takže té osoba xy sáhodlouze vyvolává a vím, že nás prostě shazuje před těmi učiteli, stejně tak před dětmi.
A to jsi u toho ředitele ještě jako nebyla? Se spokojis s tím, co ti řekne jedná druzinarka a tim to pro tebe končí? Víš co, buď chceš situaci řešit a budeš muset ve všech situacích zakročit velmi rázně nebo si chceš akorát postěžovat, ale řešení se bojíš, aby náhodou nebyla nějaká scéna, a v tom případě se tu bavíme zcela zbytečně ![]()
@Marcam píše:
Asi jí nemůžou dostat na psychiatrii.
No jo, tam lidi nechodí zrovna dobrovolně ![]()
@Šarlota4 píše:
Já jsem docela šokovaná, že by většině z vás nevadilo obtěžování jinou osobou i když je to příbuzný. Když se odprostím od zakladatelky, tak mě by to vadilo ať by to byla třeba moje máma. Pro mě by to snad byl důvod i ke stěhování.
hranici osobní intimity a tolerance máme každý jinou. Takže většině by to vadilo, ale každému za jiných parametrů.