Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čím víc píšeš, tím horší a nedůvěryhodnější to je.
Škola nedodržuje pravidla a riskuje trestní oznámení - dotyčná osoba nedodržuje pravidla, v podstatě Vám ničí život - odevšad ji vyhazují, policie už ji taky zná a nic s ní neudělá… zkrátka všude je problém (a nakonec, co na tom, že třeba děti tu osobu mají rády, to je nepodstatná věc, že?)
Jenom Ty jsi letadlo.
Nevěřím Ti ani slovo a jsem přesvědčena, že popsaná z druhého úhlu pohledu by ta věc vypadala naprosto jinak.
@Mefag-r píše:
To bude tchýně
Jo, zakladatelko, co takhle zajít s babičkou k psychiatrii. Nebylo by naškodu jí něco nasadit. Šla by?
@Marcam
Jenže ta osoba xy, i když je možná nešťastná, tak začala tím, že nám nejdřív rozvracela vztah, pomlouvala manžela mně a mě manželovi a dávala kdejaká oznámení, chodila po sousedech, že nám řve dítě a pomlouvala nás, že ho určitě týráme. Osoba xy nás oznamovala na sociálce, na policii… Kvůli tomu jsme značně kontakt omezili a domů osobu nezveme. Dotyčný byl schopen jít na sociálku s tím, že má manžel popelník na balkóně.
I tak jsme souhlasili s návštěvami. A vypadá to tak, že nás stále pronásleduje.
@Šarlota4 možné je obojí. Tohle je zkrátka jednostranná interpetace a těžko poradit postup, když neznáme objektivní okolnosti ani pozadí vztahů. ![]()
@Anonymní píše:
@MarcamJenže ta osoba xy, i když je možná nešťastná, tak začala tím, že nám nejdřív rozvracela vztah, pomlouvala manžela mně a mě manželovi a dávala kdejaká oznámení, chodila po sousedech, že nám řve dítě a pomlouvala nás, že ho určitě týráme. Osoba xy nás oznamovala na sociálce, na policii… Kvůli tomu jsme značně kontakt omezili a domů osobu nezveme. Dotyčný byl schopen jít na sociálku s tím, že má manžel popelník na balkóně.
I tak jsme souhlasili s návštěvami. A vypadá to tak, že nás stále pronásleduje.
takže k psychiatrovi jí nedostanete
@pe-terka píše:
@Šarlota4 možné je obojí. Tohle je zkrátka jednostranná interpetace a těžko poradit postup, když neznáme objektivní okolnosti ani pozadí vztahů.
To je naprosta pravda, ale pokud je ten clovek opravdu takovy, tak by si stejne opet vymyslel.
@BohunkaP Nepotřebuju nikoho přesvědčovat. Akorát i na té policii a v širokém dalekém okolí je osoba xy známá tím, že je mimo a že všechny otravuje. Takže asi jsem letadlo s nožičkama, budiž.
Takže když to shrnu dotyčná osoba má neomezený přístup do školy takže v ní pracuje? Dětem to vysvětlovat nebudeš ač jsou už ve škole a měli by poslechnout tvůj jasný zákaz. Se školou to řešit nebudeš ač je to proti pravidlu a možní i předpisům. Ona osoba volá všem okolo a pomlouvá, to víš jak? Lidé ti to řekli a nebo si to myslíš? Pokud ti to teda řekli proč je nepožádáš aby si zapisovali a obtěžující hovory nahrávali at máš alespon pro sebe nějaký důkaz?
@pe-terka píše:
@Šarlota4 možné je obojí. Tohle je zkrátka jednostranná interpetace a těžko poradit postup, když neznáme objektivní okolnosti ani pozadí vztahů.
já bych řekla, že je tam něco psychiatrického v kombinaci, že je ta osoba neštastná, že nevycházejí
@BohunkaP Píšu, že návštěvy umožňujeme z důvodu, že děti osobu xy mají rády. Že si nepřejeme, aby nás osoba xy pronásledovala v našem soukromém životě, pomlouvala mezi našimi kolegy, známými, učiteli atd. Je to těžko pochopitelné?
@Anonymní píše:
@BohunkaP Píšu, že návštěvy umožňujeme z důvodu, že děti osobu xy mají rády. Že si nepřejeme, aby nás osoba xy pronásledovala v našem soukromém životě, pomlouvala mezi našimi kolegy, známými, učiteli atd. Je to těžko pochopitelné?
ale s tím bohužel nic neuděláte, jen jak byla u tebe v práci, možná bych trestní oznámení pro pomluvu podala, ale zase to budou policajti vyšetřovat u vás v práci…
@Anonymní píše:
Odvést je nemůže. Ale vetřít se tam a hrát si s dětmi prý může. Otec to neníaby nedošlo k omylu a matka jsem já, co to píše. Samozřejmě uvedený v tom dotazníku, kdo děti vyzvedává, není.
Tohle nechápu. Jak si může jen tak přijít do školy a pohybovat se tam? V družině snad nemá nikdo jiný co dělat. A dobrá, kdyby teda ne z pohledu vašeho, tak z pohledu jiného rodiče tak udělám poradny více. Tak snad je dítě v druzine i z bezpečnostních důvodů a neexistuje, aby se tam potuloval někdo jiný, než vychovatel, učitel, rodič nebo osoba pověřená k vyzvedávání. Takže co týče alespoň školy, klidně bych poprosila o součinnost ostatní rodiče. Šla bych se informovat na policii nebo k právníkovi, jak tohle řešit. Tohle už za hranicí stalkingu přece musí být. Ten člověk vám narušuje život, vaší pověst v práci, ve škole, mezi ostatními rodiči. Diagnózu žádnou nemá?
@ka2ka Osoba xy v té škole nepracuje. Už jsem tady postoj školy napsala asi třikrát. Že osobě děti nevydají, ale nemohou bránit v tom, že je na půdě školy navštíví. Jedině můžu jít za ředitelem a chtít po něm nějaké oficiální vysvětlení, protože takto mi to sdělila družinářka. A volat do školy taky může, jak je kdo sdílný a co je ochoten vyslechnout od osoby xy, záleží na něm. Vím, že jedna učitelka osobu xy poslala do háje. Druhá učitelka asi ráda vyslechne i tu druhou stranu, takže té osoba xy sáhodlouze vyvolává a vím, že nás prostě shazuje před těmi učiteli, stejně tak před dětmi.
@Tunrida píše:
Tohle nechápu. Jak si může jen tak přijít do školy a pohybovat se tam? V družině snad nemá nikdo jiný co dělat. A dobrá, kdyby teda ne z pohledu vašeho, tak z pohledu jiného rodiče tak udělám poradny více. Tak snad je dítě v druzine i z bezpečnostních důvodů a neexistuje, aby se tam potuloval někdo jiný, než vychovatel, učitel, rodič nebo osoba pověřená k vyzvedávání. Takže co týče alespoň školy, klidně bych poprosila o součinnost ostatní rodiče. Šla bych se informovat na policii nebo k právníkovi, jak tohle řešit. Tohle už za hranicí stalkingu přece musí být. Ten člověk vám narušuje život, vaší pověst v práci, ve škole, mezi ostatními rodiči. Diagnózu žádnou nemá?
Asi jí nemůžou dostat na psychiatrii.