Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tansele Tak mně upřímně hlava nebere to, že může jít cizí byť příbuzný člověk dítěte do školní družiny a hrát si tam s dětmi. Chtěla bych takovou školu či školku vidět. Nehledě na to, že i školní družiny mají program, tak mi neříkejte, že by to nějaká družinářka dovolila. Navíc za děti nesou zodpovědnost.
@Anonymní píše:
@pe-terka Pravidla určujete vy, my taky, jenže vy asi nemáte v okruhu příbuznou osobu xy, která žádná pravidla nedodržuje. S příbuznou osobou xy nemáme problém jen my. Už dotyčného z mnoha míst vyhodili násilím.Teď se zaměřila příbuzná osoba xy na nás.
pravidla u vás nenodržuje XY, pravidla nedodržuje škola
Máte to nějaký zváštní svět ![]()
Zeptám se jinak - je XY pro vaše děti nějak nebezpečný? A mají ho rády? Neptám se na tvůj postoj k němu, ten už znám.. Ale na postoj dětí k dotyčnému.
Já bych rozhodně rázně zakročila. Děti jednou pochopí, že nelze lidi obtěžovat. Podala bych trestní oznámení já něj i za cenu, že bude neúspěšné. Psala bych si všechny návštěvy, které proběhly tzn, ( škola, výlety, šmírování). Prostě je nepřípustné, aby někdo obtěžoval, když si to druhý nepřeje. Možná bych to i přehrála, tak že máš strach že se to bude stupňovat a děti Vám v nestřeženém okamžiku odvede.
@pe-terka píše:
pravidla u vás nenodržuje XY, pravidla nedodržuje školaMáte to nějaký zváštní svět
Zeptám se jinak - je XY pro vaše děti nějak nebezpečný? A mají ho rády? Neptám se na tvůj postoj k němu, ten už znám.. Ale na postoj dětí k dotyčnému.
Psala už několikrát, že ho děti mají rády. Ale jako co? Návštěvy povolili, ale narušovat rodinné a sportovní aktivity. Šmírovat za oknem.. Já bych se zbláznila
@Šarlota4 píše:
Já bych rozhodně rázně zakročila. Děti jednou pochopí, že nelze lidi obtěžovat. Podala bych trestní oznámení já něj i za cenu, že bude neúspěšné. Psala bych si všechny návštěvy, které proběhly tzn, ( škola, výlety, šmírování). Prostě je nepřípustné, aby někdo obtěžoval, když si to druhý nepřeje. Možná bych to i přehrála, tak že máš strach že se to bude stupňovat a děti Vám v nestřeženém okamžiku odvede.
jestli je to děda a děti ho mají rády ![]()
@Šarlota4 píše:
Psala už několikrát, že ho děti mají rády. Ale jako co? Návštěvy povolili, ale narušovat rodinné a sportovní aktivity. Šmírovat za oknem.. Já bych se zbláznila
za oknem nešmíruje, na pozemek jim nevstupuje
@Marcam píše:
jestli je to děda a děti ho mají rády
A to má právo dělat si co chce? Slušnost je snad se domluvit a ne se zjevovat pronásledovat a vyvolávat nadřízenému. Hanbou bych se propadla. Ono je to obtěžující i pro ty třetí osoby.
@Anonymní píše:
@martina.se Argumentuje tím, že je příbuzný a má právo se stýkat a že má právo se vyskytovat na veřejných prostranstvích. Domů blázna nepouštíme. Ale šmírovat ho tu vidíme tak jednou týdně.
A on to není úplně blázen, že? Je to prarodič, kterému zakazujete vídat se s dětmi?
V tomhle případě bych si docela ráda poslechla druhou stranu…
@Šarlota4 píše:
A to má právo dělat si co chce? Slušnost je snad se domluvit a ne se zjevovat pronásledovat a vyvolávat nadřízenému. Hanbou bych se propadla. Ono je to obtěžující i pro ty třetí osoby.
jo to obtěžování v práci je přes čáru
@Mefag-r Tak to říkám, že to dovolují. A určitě si to zjišťovali, protože i družinářka byla vyhukaná a já jsem se ptala, jestli na to má právo a odpověděla mi, že je nemůže vyzvednout, ale navštívit a pobýt tam s nimi může. Zkuste se schválně zeptat v družině, jestli by to povolili. Ani učitelce není příjemné, že tam osoba xy volá.
@pe-terka Osoba xy není nebezpečná. Proto nebráním ve styku s dětmi a nelze to řešit přes policii. Osoba xy je obtěžující, děti vytrhuje z kolektivu, protože si připadá nejlepší a nejdůležitější, nám narušuje pracovní život a volný čas, kdy si vysleduje, kde asi budeme, obvolá vše možné a pak se na nás lepí. Samozřejmě otravuje, že jsme neschopní, špatně jsme oblékli děti, špatně jsme zaparkovali, co to máme za blbou svačinu…
nevím jak to vysvětlit, proto nám to otravuje život. A když jsme osobu xy vyzvali slušně i méně slušně, ať si jde po svém, že třeba příští týden domluvíme návštěvu s dětmi, tak se nám vysměje nebo když jí to manžel řekl už dost sprostě, hned z toho bylo trestní oznámení.
@Proto02 píše:
A on to není úplně blázen, že? Je to prarodič, kterému zakazujete vídat se s dětmi?
V tomhle případě bych si docela ráda poslechla druhou stranu…
Slyšíme to z jedné strany to je pravda, ale pokud nechce zakl. děti půjčpvat, tak at si zažádá soudně a dodržuje termíny. Né že mu zakl. vyjde vstříc povolí návštěvy a on je stejně nedodržuje dle dohody.
@Šarlota4 Ano, je to velmi obtěžující, když přijde nadřízený a ptá se, co to tam bylo, že mu osoba xy vletěla do kanclu a kydala na mě špínu. ![]()
@Marcam píše:
jo to obtěžování v práci je přes čáru
No to je. A nezvané návštěvy jsou minimálně neslušné.
@Tansele Právě pro to, že děti mají osobu xy rády, jsme souhlasili s kontaktem. Bohužel to osobě xy nestačí a chce určovat veškerá pravidla nám všem a nám to vadí.