Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to vidím jinak, paní bydlí v podnájmu a bratr doma, bratr než začal spravovat se měl se sestrou domluvit.
@violass píše:co a jak bude. A nevím proč nenechá sestru bydlet s matkou doma
Já to vidím jinak, paní bydlí v podnájmu a bratr doma, bratr než začal spravovat se měl se sestrou domluvit.
Zakladatelko, tohle je navrh bratra, maminky, nebo obou dvou? Na me to pusobi, ze te chteji odrbat o prachy. Vubec nechapu proc by mel jen bratr shrabnout polovinu majetku, cast po mamince? To je hrozna sv.ne. A pobavilo me, ze ti odectou 200 000 kc, to taky nevim proc. Ty jsi bydlela v podnajmu, bratr nemusel, usetril za bydleni v dome. Rekonstrukce za 200 000 kc neni nic moc teda, je to de facto cast najmu, kterou by musel platit jinde jako ty. Mam pocit, ze by ti nejradsi nedal vubec nic, maximalne tech 100 000 Kc a nazdar. Mimochodem, kde ten dum lezi? je to vesnice, male mesto, velke mesto?
mama me tam nechce ze chce mit svuj klid pritom ma 5 mistnosti tak bysme se srovnali ona totiz vubec nevi co chce
@štáva brácha tam bydlel se svou rodinou jako první? Nebo proč jsi z domu odešla Ty?
ja to vim ze me chce bracha oskubat nejvic me mrzi ze mu mama vsechno zere ame odstrkuje pritom ja se o ni postaram spis nez on on byl od detstvi lakomec a zavistivec ale to co predvadi ted to je fakt hruza ke vsemu tam prisel zadarmo a porad ma malo jsem rozvedena z manzelstvi po 30letech jsem si odnesla akorat dluh byvalemu zustal barak a dalsi veci vse meldarem od rodicu takze me zbyva jedine pronajem ja na ne netlacim ale uz jednou jsem odesla s holym zadkem tak bych aspon neco chtela nevim proc by to mel schrabnout on mama me stve nakonec se budu starat ja a on se bude sklebit je to hovado az to mama pochopi bude pozde je mi ji lito ale ode me nechce pomoci
ja jsem se vdala do baraku k manzelovi on tam zacal bydlet 3
roky po me ja po rozvodu jsem v najmu on je taky rozvedeny a bydli tam sam
Slyšela jsem že pokud rodiče odejdou a napíši majetek na někoho vy můžete to dát k soudu a soudit se ,ale nevím to přesně musela by jste se zeptat.
@Anonymní píše:
Slyšela jsem že pokud rodiče odejdou a napíši majetek na někoho vy můžete to dát k soudu a soudit se ,ale nevím to přesně musela by jste se zeptat.
Nic nevysoudí. Když majetek není, není co dědit.
@štáva píše:
ja jsem se vdala do baraku k manzelovi on tam zacal bydlet 3roky po me ja po rozvodu jsem v najmu on je taky rozvedeny a bydli tam sam
Jestli matka daruje bratrovi svou polovinu, tak on bude mít 3/4 a ty čtvrtinu a bude to ještě horší. ještě by tobě mohl chtít platit nějaký fond oprav, protože o svůj majetek se musíš starat. Být tebou ušetřila bych si na právníka, aby ti poradil a pomohl. Asi to jinak nepůjde.
@Magdaleeena píše:
Nevím, já to mám takto. Já své rodiče mám moc ráda, mají velký dům, beru to jako jejich dům a majetek. Mohla bych tam bydlet „skoro ve svém“, ale nebydlím, bydlím opravdu ve svém, ale kdyby tam bydlel kterýkoliv z mých sourozenců, nic bych po něm nechtěla.Když o tom tak přemýšlím, kdyby některý z mých sourozenců chtěl v domě bydlet, byla bych vlastně ráda a možná proto bych po něm finance nechtěla. A také z toho důvodu, že přesto mám rodiče ráda, jsou úžasní prarodiče mým dětem, jsem opravdu ráda, že bydlím ve svém
Mně jsou peníze tak nějak jedno, když si je můžu vydělat.
Když o tom tak přemýšlím, co by mohlo jednou dědictví po mně způsobit, raději ho utratím
Jsou to jen prachy. Domov to je něco jiného. A pro maminku to domov je.
Když ty peníze máš, lehce se jiných vzdáš. Zakladatelka je rozvedená bez majetku s její pozice je asi trochu jiná.
@Kobliha51 píše:
Když ty peníze máš, lehce se jiných vzdáš. Zakladatelka je rozvedená bez majetku s její pozice je asi trochu jiná.
Tak na těch 200 000 si může nechat zajít chuť. Když už tak už čtvrtina ale rozhodně ne celý.