Poradna duly
Jana Čurdová
Alex : my mame stafika, ktery nevykazuje zadne znamky stafordi hrdosti, spis naopak je to takovej trouba, ze si na nej pravidelne troufa i jorksir od vedle
ale to je dobre chteli jsem aby to byl mazlik a to se povedlo ![]()
uz od narozeni muj muz tvori stranky a dodnes je nedodelal, takze jsou tam jen fotky a to letos tam zadnou jeste nepridal, ach jo, tady presne plati, ze kovarova kobyla chodi bosa neb se tvorbou webu kdysi zivil, nebo snad proto, ze by ho to uz nebavilo
http://rasty.xtr.cz
Dendulko, asi neumím napsat své jméno: Lendulkaxxx (ale Ty to určitě víš líp než já ![]()
Taky si nemyslím, že je souvislost mezi vitamínama v těhu a porodní váhou, i když jsem četla hodně diskuzí, kde matky tvrdily opak. Já jsem brala Maternu dost dlouho (pak jsem přešla na levnější druhy) a porodní váhu jsme měli 3070g. Teď mám Calibrum babyplan (bere se do konce 1.TM), pak přejdu na Calibrum Mami.
Jitka
Lenduklko já měla posl.menstr. 14.6. a termnín porodu mám 21.3.07…takže ty bys měla mít 13.6.
jinak v Pddolí jsem už byla a byla jsem na dvoulůžáku…a je pravda, že jsem si kvůli pláči a jinému spacímu režimu sousedů říkala, že si příště zaplatím nadstandart… ale ted nevím… furt je asi lepší si mít s kým pokecat.. i když klid tam asi moc nebude… no nevím.. ještě uvidím
Amy - tak jsem si prohlídla stránky - je krásný, má moc hezkou barvu srsti, pěkný chlapák ![]()
k vitamínům : já jsem brala už měsíc před otěhotněním kyselinu listovou a beru jí zatím pořád, piju Magnesii a budu muset do sebe nějak dostat jód - mám alergii na ryby, takže ho asi budu muset brát v tabletkách. taky nejsem moc pro umělé vitamíny, tělo si je pak zvykne brát v téhle podobě a jako provitamín z čerstvého ovoce a zeleniny si pak vitamín neudělá (vše dle naší dr. na výživu na škole)
No ja bych bez vitaminu asi nemela vapnik, protoze mlecne vyrobky krome syru ted zrovan nejak nemusim a stejne je to s listovou zeleninou kvuli listovce.
Vitamin A - jeho prebytek skodi, ale potreba je. Z jedne porce polevky s jatrovymi knedlicky se urcite nikdo nepredavkuje. ![]()
LENDULKO, napsala jsem tě tam jako Lendulka, jiná tu není, tak budem vědět o koho jde
A TP máš 20.3.
Já myslím, že mezi vitamínama a porodní váhou není nějaká souvislost, už jsem myslím jednou psala, že jsem nebrala vůbec nic a starší měl 4,5kg a mladší 3,8kg..ani dědit to nemají po kom..
Teda Lendulko promin …jednak jsem ti zkomolila jméno.. omlouvám se ![]()
a termín porodu bys měla mít 20.3.07… jsem dnes asi nějak mimo ![]()
Rozárko, jé, tak to je velká šance, že se v Podolí možná uvidíme, když máme poslední MS jen o den. Jednolůžák se mi nechce kvůli tomu, že budu nezkušená prvorodička a ráda si třeba popovídám s jinou mamčou. Tebe v tom případě chápu, že chceš jednolůžák. Jen se hrozím toho, abych nebyla v pokoji se třemi a více mamčami, jejich dětmi a jejich návštěvami, což určitě musí být záhul pro každého ![]()
rozaarko nic si z toho nedelej - ja jsem pred chvilkou dala vyprat pradlo bez prasku na prani a protoze mam jen tekuty prasek do vnitr pracky budu muset pockat az cely proces probehne a zopaknout ho, ale pry je to v tehu normalni, ze obcas clovek blbne ![]()
TP: Děkuji věštkyním Dendulce a Rozaarce za TP - v březnu uvidíme, jak jste se sekly
. No nejvíc z toho budu překvapená asi já. ![]()
Jod: Jelikož nejím umělé vitamíny a chtěla bych si přirozenou stravou ten jod zajistit, tak se ptám - jakou potravou si ho doplňovat? Věřím, že v Japonsku asi není o ryby nouze
. No já nanejvýš udělám 1× měsíčně kapří řízky (táta rybaří), dnes po této diskusi asi dojde na rybí polévku. Normálně solím. Ale asi to není dostatek. Dáte mi tip na nějaké běžné jídlo s jodem? Díky těhulky
Amy děkuju
…jsem ráda, že v tom nejsem sama..
Lendulko to by bylo fajn, kdyby jsme se potkaly
a z jaké jsi Prahy?
Sarai ahojky… večer se tu snad taky objevím a snad už konečně s metříkem.. doufám, že se mi to podaří ![]()