Poradna duly
Jana Čurdová
Dendulka: Netuším, jak je mimi velké. Neptala jsem se. Ale doktorka mi spočítala 10+4 (jako jsem si to spočítala já) a říkala, že velikost odpovídá…
Nějak mi nejde nahrát foto do galerie, tak sem dám alespoň odkaz: http://sweb.cz/…10%2B4tt.jpg
VITAM LENKASO,napis vice info o sobe at te dame do seznamu.
LAU:pekna fotecka
obracene vazne kacenka ![]()
SARAAI:kolikrat jsi uz byla na KO?vzdyt ty jsi byla myslim vickrat nez my.ja byla zatim jen na potvrzeni a jdu ted podruhe v pondeli.tak neboj.nejsi pozadu.jo a tvoji naladu ma ted muj synacek ![]()
Ahoj Těhulky,
všem vám gratuluji! Tak se k vám nově připojuji a také se s vámi podělím o moje dosavadní malé zkušenosti. Jsem v 8 plus 3 TT. Čtu si vás od začátku tohoto týdne, ale nestačila jsem všechny stránky
jen ty první a pak ty poslední. Jsem prvně těhotná ve 26ti letech a z počátku jsem byla vykulená. Jelikož jsem byla v zimě po operaci slepáku ve Fr. lázních, tak vím, kolik holek tam bylo, které by tak rády otěhotněly a z různých důvodů to nešlo… říkala jsem si, že to třeba taky nebudu mít jednoduché. Plánovaně se nám to podařilo hned první měsíc. V 4,5 týdnu jsem zjistila z těh. testu, tu radostnou novinu. Doktorka mě objednala až na 6. týden na zjištění HCG z krve a nemohla jsem se dočkat. 3 dny před oběrem krve jsem začala trochu krvácet, ale sestra (dr. byla na dovolené) mě uklidnila, že se může brouček zahnízďovat. Druhý den jsem si volala na výsledky a sestra nám potvrdila, našeho broučka. Přestala jsem krvácet, ale za týden v pondělí jsem začala špinit. Jelikož byla dr. na dovolené, dostala jsem doporučeno, pokud budu mít problém, ať jdu rovnou do porodnice, ve které budu chtít rodit, aby od začátku měli o mě záznamy. …AAA proto, je tu nějaká mamina, která už ví, že by chtěla rodit v Podolí?? Ozvi se mi…
Já tedy navštívila Podolí už v sedmém týdnu. Tam mi řekli, že tam registrace k porodu probíhá ve 14TT. Doktor zjistil ultrazvukem, že mám živého tikajícího broučka se srdíčkem. Vytvořil se tam ale vedle něj hematom o velikosti 14×9 mm. Vše jsem viděla na ultrazvuku, ale o fotečku jsem si neřekla, abych vše náhodou nezakřila… jojo ta pověrčivost a teď mě to trošku mrzí, že ho neviděl i přítel. Dr. mi dal Ascorutin, který má snižovat krvácivost a zakázal mi manželské-partnerské radosti, ale čím to vzniklo mi neřekl. Šla jsem do práce. Za týden přijela má doktorka, tak jsem jí volala, jak dlouho vlastně ty léky mám brát, tak mi řekla že do vybrání a ať pokračuju v neschopnosti. Nato jsem jí řekla, že jsem žádnou neschopenku nedostala, ale v pá jsem byla tak unavená, bolelo mě bříško a špinila jsem, že jsem si vzala dovolenou. Rozčílila se, jaktože mi při hematomu nedali neschopenku a hned mi ji toto pondělí vypsala a od té doby jsem doma. Jsem ráda, protože mi je současně nevolno-naštěstí jen nucení a v poslední době jsem v práci měla problém s tím, abych při jednání s kolegy neudělala nějaký malér, třeba na jejich lejstra
. No ještě jim to nechci v práci říct, protože se chystá reorganizace a nevím, co se mnou zamýšlejí. Toť je tedy důvod proč mám tolik času na psaní tak dlouhého příspěvku. Kontrolu kvůli neschopnosti mám v pondělí ale první těhu prohlídku, kde bych měla dostat i těhu průkaz (ponesu tam moč a změří mi tlak) tak mám na 21.8. Tam mi řeknou prvně i termín porodu, předpokládám tak polovinu března.
Takže všem budoucím maminám i miminkům ať se daří!
A budu ráda za ozvání se těch, se kterými se sejdu třeba v Podolí.
Ahojik holky, teda nas fakt je
.
Pomalu si nepamatuju, na co jsem chtela odepsat. Njn, toto brzo zacina ![]()
UTROGESTAN - ja ho mela predepsany od MUDR. na tri mesice pro zdarne poceti. Zavadela jsem jednu kulicku vecer (od 16. do 25. dne cyklu) a kupodivu se odarilo hned prvni mesic. Jen nevim, a pri sve velikosti tehudemence jsem se MUDr. uz dvakrat zapomnela zeptat, jestli ho mam brat i nadale. Ospalost jsem nepocitovala, bo jsem ho brala na noc ![]()
Jiti, si delas srandu s tou cenou za screening NT, ne? To ti budou delat v tom Centru prenatalni prevence na Veveri? Me ho doporucila MUDr. (asi v ordinaci nema tak moderni UTZ, aby mi sledovala sijovy projasneni pri klasickym vysetreni) a kdyz jsem se tam objednala, tak mi rekli, ze to bude stat bez bura 1500. Jo a vysledky me rikala sestricka, ze budou hned odpo.
MANZEL na UTZ - MUDr. ma taky pomerne maou ordinaci, vepredu sestricka plus dve mistnustky na prevleceni a vzadu MUDr. Ale kdyz jsem se sestricky ptala, jestli si muzu s sebou priste vzit silene zvedaveho manzu, tak mi to dokonce doporucila, ze tam tatinkove chodi a ze nejlepsi jsou UTZ ve 12.tt a ve 20.tt, kdy je mimi videt cele. Takze i v male ordinaci to jde ![]()
Stejne tak si ho vezmu s sebou na ten screening NT, protoze je to spojene s UTZ. ![]()
Já se o Podolí taky rozhoduju, ale nechce se mi tam právě z těch důvodů, že je to hodně oblíbené a moc tam nejsou místa a nechce se mi riskovat, že mě při porodu vyrazí jinam. A taky je to od nás přes centrum, což rodit ve špičce asi taky neni nejlepší… tak nevím ![]()
Přesně to taky řeším. Minule jsem se rozhodovala mezi Neratovicemi a Podolím. Neratovice mi pražští zdravotníci vymlouvali, že je to přece jen malá porodnice a nemají tam novorozeneckou JIP. Na druhou stranu, přece nemůže celá republika rodit v Praze, že? No takonec tam v mém termínu malovali, tak jsem tam pouze absolvovala kurz a rodila pak v Podolí. Ale právě - bývá tam nátřesk a máme to přes celou Prahu. Kamarádka rodila v Neratovicích a poté se mi tam už tak moc nechce - první doba porodní se má trávit na pokoji nebo na chodbě. Kamarádka měla štěstí, že byla sice na třílůžáku (nebyl volný nadstandard), ale byla tam sama. Nedovedu si představit, jak bych asi pochodovala v noci po pokoji, kde spí dvě ženský s dětma… Na sál se jde jen tlačit. V Podolí člověka rovnou umístí na sál a ven se jde až po porodu, což mi vyhovovalo.
Tak už chápu, co jste myslely pachutí v puse. Mám to dnes celej den, že jsem si koupila i žvýkačky.
To Jahůdko chápu. Před rokem tam rodila má příbuzná. Jela tam dopo, to jí řekli, ať to zkusí s manželem jinam, že mají plno. Tak to riskla, jela dom a přijeli po 6ti h znovu a zrovna se uvolnila místa po odcházejících maminkách, tak měli štěstí. No asi spoléhám na to, že bylo zrovna v červnu MS světa ve fotbale a třeba nás tolik v březnu nebude ![]()
vitam lendulku
zda se mi ze uz nic jineho nez ze nekoho vitam nepisu
uz je nas myslim 46.ale mamky ozyvejte se vsechny at je co cist ![]()
LEndulko, zkus nasi stranku 65 a zkus si udelat metrik.at mame prehled ![]()
MAly uz snad usnul.tak jdu relaxovat.chudak manzel,ten pracoval do noci,rano brzo vsatval a chtel si odpoeldne lehnout a muel jet na zne s dedkem.
to bude mit asi vecer naladu ![]()
tak pa
Ahoj Valli, tak zkouším, jaký se mi podařilo udělat metřík. Díky za odkaz na stránku.
Tak jak je vám dnes? Celý den mi je nevolno už jsem zhubla 2 kila (nezvracím, jen mi nechutná jíst), ale pořád si připadám jak po velikánských hodech se spoustou jídla. Těšila jsem se, že mi přítel přinese dětské přesnídávky na které jsem měla dnes chuť (obchod je velký a přesnídávky malé), ale jsem ráda, že příjde z práce snad zanedlouho jen on - zlatíčko moje. Stejně nevím,jak bych tu přesnídávku do sebe nasoukala… ![]()
Ahoj tehulky
vitam mezi nas i nove tehulky samozrejme ![]()
Moc ted nepisu, protoze toho mam fakt dost a den se deli na dobu pracovni, blici a spaci ![]()
Taky se hlasim z dnesni kontroly, vse OK, fazolka ma 2.2 cm, srdicko busi jak zvon, takze jen tak dal. Doktor me spocital na presne 9 tydnu a taky posunul TP na 14/03, tak nevim. Pristi stredu jdu na krev ( u nas se musi primo do laboratore, doktor odbery nedela), takze jdu na normalne na krev jako krevni skupina atd, a pak taky na geneticke vysetreni. Ptala jsem se na amniocentezu (je mi 36), ale pry se tady dela automaticky az od 38 let. No to je asi tak vsechno.
Mejte se holciny krasne a gratuluju ke kontrolam
![]()
Lendulko, taky uvažuju o Podolí, jednak to tam mám kousek a jednak je mi to nějak sympatické. Pamatuji si, že jsem před zhruba 10ti lety podepisovala petici proti zrušení porodnice v Podolí - chtěli z toho udělat hotel!!!! Do užšího výběru prošel ještě Apolinář, ovšem tam mi vadí, že nepouštějí návštěvy na pokoj a vše se odehrává na chodbách, kde to vypadá jako ve včelím úle. Nicméně zase tam mají JIPku, což si myslím, že v Podolí není. No, máme ještě pár týdnů čas, ale to Podolí vítězí. Je fakt, že tam bude asi dost plno, ale to může být koneckonců i jinde, je to na náhodě, to už holt neovlivníme.
Jinak Ti přeji, aby se hematom vstřebal a bylo všechno OK. ![]()
Ahoj Josefinko, u mě byly ve výběru taky tyto dvě porodnice. Jelikož jsem se rozhodovala během jedné hodiny v 7 TT kam k doktorovi, když má dr. měla dovolenou, tak jednoduše zvítězilo podolí, protože bylo po cestě do práce, kam jsem měla původně zamířeno.
Těhulky, dnes mi přinesl můj milý těhotenská lízátka se zázvorem - nakoupená v lékárně u Kauflandu (jedno za 5 Kč), tak je vyzkouším na mé celodenní nevolnosti a dám vám vědět ![]()
Omlouvám se,že vám sem lezu, jen jsem chtěla napsat JOSEFINĚ, že v Podolí mají JIP s nějvětšími odborníky u nás (kde mi zachránili broučka) a taky nejlepší Oddělení intermediární péče v naší republice! Byly tam holky snad ze všech koutů ČR!!! Ale samozřejmě v Apolináři je taky JIP a tam jsou odborníci taky ![]()
Tak to jen tak pro doplnění, ať se vám líp vybírá!!! Já taky čekala březňátko 2006, ale Davídek se rozhodl přijít na svět dříve!!!!!
Všem přeji přijemné těhu a hlavně zdravá miminka
![]()
Danny
Ahojte, tak dneska na kontrole to bylo OK, odbery atd., mam uz i prukazku a jsem v 9+3. Dal mi ale nemocenskou zatim na 14 dni,to jdu pak na dalsi kontrolu, tak vas ted mozna budu stihat cist, vidim ze se to tady hodne rozjelo. Praci uz to taky vedi a nejsou moc nadseni, sef na me hodil hodne vrazedny pohled, ale nabidla jsem mu ze nekterou praci si budu brat domu, at jim to tam ulehcim. Ale mluvil se mnou jak kdyby o to nemel zajem, mela jsem mu rict ze na neho s…, kdyz mam tu nemocenskou.