Poradna duly
Jana Čurdová
Díky Danny za info, takže už mám rozhodnuto
Měla jsem teda špatné informace od kamarádky, která je po IVF, čeká dvojčata a doporučili jí Motol nebo Apolináře, právě že tam mají JIP, tak jsem to možná špatně pochopila.
Lendulko, takže ty už máš teda vybráno, ne?
Uz vim, na co, teda vlastne koho jsem zapomnela ![]()
Lau, mas moc peknou kacenku ![]()
Taky jsem tady brouzdala v ruznych diskuzich a nejak jsem narazila na to, ze by snad nemlo byt hrazene krevni vysetreni na toxku, coz me zarazilo a prekvapilo.
Vite o tom neco?
No a pak jsem nasla dva pekne uzitecne odkazy:
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
(to se tyka vyvojovych vad)
a
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
Necht mi zkusene maminky prominou, ze to sem cpu, ale pro me jsou nektere veci stale jeste spanelska vesnice a pripadam si jako vylihle kure.:P
Papa a pekny vecer, jdu se divat na Kriminalku Miami.
Preji vsem krasny patek. Taky mate takovou radost, ze je konec tydne? Na vikend jsme pozvani ke kamaradovi, co bydli blizko more na BBQ na plazi, ale zatim to vypada, ze bude prset.
Tak jsem se tesila ze vypadnu z toho smradlavyho a rozhicovanyho Tokia.
Valli - na kontrole jsem byla sice 2×, ale ta prvni byla kvuli tomu, ze jsem chodila na gyndu i predtim casto (tedy rekla bych, ze casteji, nez ted) kvuli dlouhym cyklum na folikulometrii a na tu prvni kontrolu jsem byla objednana klasicky 3 tydny po ovulaci bez ohledu na to, jestli se tehu kona nebo nekona. Tehotenska kontrola byla az ta minule utery. A ty 3 tydny do dalsi kontroly se neuveritelne vlecou.
Ahojky takhle po ránu, už sedím v práci a musím říct, že tady to přijali moc hezky a mají o mě péči
Jsem šťastná, že ranní nevolnosti se mě netýkají, to bych asi ani nezvládla do práce dojet
Ale mám jiný problém, začaly mi krvácet dásně, četla jsem, že jsou teď mnohem citlivější a že se to může stát. Nemáte někdo s tímto zkušenost?
Pak jsem se taky chtěla zeptat, jestli tu není někdo z JČ a případně, kterou porodnici má v merku - jestli ČB nebo ČK.
Tak všem přeji krásné ráno a jestli máte někdo rád pejsky, tak jukněte na naše stránky : www.garon.estranky.cz ![]()
ahoj Alex - ty uz jsi to tak pekne oznamila v praci? S dasnemi - krvaceni je normalni…jak me poucil muj mistni novy zubar, diky hormonum muze v tehu i casteji dochazet k zanetu dasni. Me krvaci jen nekdy pri cisteni zubu, ne kazdy den. Pouzivam ustni vodu pro dezinfekci a to pomaha i k zastaveni toho krvaceni. Doufam, ze tak predejdu tem zanetum.
SEZNÁMEK
JAHUDKA84 --- 22 let — Praha — KO 15.8. — první mimi — TP 22.2.
NOLY --- 22 let — USA — KO 17.8. — druhé mimi — TP 2.3.
DENDULKA --- 28 let — sev. Čechy — KO 22.8. — třetí mimi — TP 1.3.
MARKETINKA --- 22 let ---Brno — KO ? — první mimi — TP 3.3.
EVITKA --- 28 let — Plzeň — KO 22.8. — druhé mimi — TP 3.3.
LAU --- 28 let — Středočeský kraj — KO 31.8. — první mimi — TP 4.3.
MÍŠA --- 31 let — Zlín ---KO ? — první mimi — TP 6.3.
SUSANAX --- 23 let — Ostrava — KO 23.8. — první mimi — TP 6.3.
PETT --- 29 let — Středočeský kraj — KO 28.8. — druhé mimi ---TP 7.3.
PRVOSENKA --- 31 let — vých. Čechy — KO ? — první mimi — TP 7.3.
SSUSSI — sev. Čechy — KO 23.8. — první mimi — TP 7.3.
JANA --- 28 let — Karlovarský kraj — KO 16.8. — druhé mimi — TP 8.3.
ALOUSEK --- 28 let — sev. Morava — KO 28.8. — první mimi — TP 8.3.
EVULA --- 36 let — Prostějov — KO ? ---čtvrté mimi — TP 9.3.
BETULI --- 31 let — Uherské Hradiště — KO ? — druhé mimi — TP 10.3.
TYNA-V --- TP 10.3.
VALLI --- 24 let — Vysočina — KO 14.8. — druhé mimi –- TP 11.3.
TERKA --- 29 let ---Praha — KO 15.8. — druhé mimi --- TP 11.3.
AMY --- 32 let — Plzeň — KO 31.8. — první mimi — TP 11.3.
MIRCA --- 27 let — Praha — první mimi — TP 13.3.
PETUL --- 25 let — Středočeský kraj — KO 21.8. — první mimi — TP 15.3.
JOSEFINA --- 30 let — Praha — KO 15.8. — první mimi — TP 15.3.
LENKASO --- 37 let — Praha 4 — KO 23.8. — druhé mimi --- TP 15.3.
TARRYNKA --- TP 16.3.
LITTLEMOUSE --- 27 let — Zlínský kraj — KO 23.8. — druhé mimi — TP 18.3.
SARAAI --- 29 let — Japonsko — KO 22.8. — první mimi — TP 19.3.
PETULDA --- 28 let — sev. Čechy — KO 21.8. — druhé mimi — TP 19.3.
ALIA --- 36 let — MA — KO ? — první mimi — TP 19.3.
EVULKA I --- 23 let — Brno — KO ?--- první mimi — TP 19.3.
SÝKORKA --- 29 let — Brno — KO 8.9. — první mimi ---TP 20.3.
LENDULKA --- 26 let — Praha — KO 21.8. — první mimi — TP 20.3.
VRONY --- 30 let — Zlínský kraj — KO 22.8. — druhé mimi — TP 21.3.
ROZÁRKA --- 28 let — Praha — KO 22.8. — druhé mimi — TP 21.3.
KOLBA --- 26 let — Jihomoravský kraj — KO 24.8. — první mimi — TP 22.3.
CATE --- 30 let — Olomoucký kraj — KO 16.8. — druhé mimi — TP 24.3.
ALEX ---29 let — Český Krumlov — KO 24.8. — první mimi --- TP 24.3.
LASIČKA --- 30 let — Kralupy nad Vltavou — KO 28.8. — druhé mimi — TP 25.3.
LENULINKA --- 27 let ---sev. Čechy — KO 25.8. — první mimi ---TP 26.3.
TRUBKA --- 29 let — první mimi --- TP 27.3.
LILIE --- 22 let — Středočeský kraj — KO 4.9. — první mimi — TP 27.3.
JITI --- 29 let — Brno — KO 11.9. — druhé mimi — TP 28.3.
MELIBEA --- 31 let — vých. Čechy — KO 28.8. — druhé mimi --- TP 29.3.
WONCA --- 27 let ---Havířov — KO ? — druhé mimi — TP 31.3.
MALINKA --- 28 let — Středočeský kraj — KO ? — druhé mimi ---TP 31.3.
ILLENKA --- 22 let — Brno — KO 14.8. — první mimi — TP 31.3.
KACENA --- 28 let — Plzeň — KO ? — první mimi — TP ?
JANDULKA --- 29 let — Brno — druhé mimi — KO ? — TP ?
[/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444]
Preji krasne patecni rano a za cely nas kolektiv vam dekuji za gratulace ke kontrole a za pochvaly fotecky.
Vcera jsem byla u segry a jejich kocour se ke me porad chtel tulit, ale moc se mi nechtelo se s nim mazlit… Pozadala jsem ho, zda mi muze dat mistoprisezne prohlaseni, ze nema toxoplazmozu, ale jenom na me hloupe cumel… Segra rikala, ze pokud chci nejake prohlaseni, tak mi muzou dat prohlaseni, ze nema blechy, protoze ho vcera strikali proti blecham ![]()
Stale nemam stesti a nemuzu do fotogalerie nahrat fotku. Nevite nekdo, jak se daji ty spatne fotky z galerie odstranit, aby tam neaclanely?
Děkuji za radu
Já na to taky používám ústní vodu a v září jdu k zubařce, tak to spolu probereme a očekávám nějaké rady do života
Jen je to nepříjemné, celkově mám pořád pachuť v puse a ještě k tomu tohle ![]()
V práci jsem to oznámit musela - je tu hodně stresu, tak aby počítali s tím, že jim můžu vypadnout a navíc kolegyně ví o každém menses a začalo jim to být podezřelé ![]()
Tak si čtu seznam a pro doplnění údajů - Český Krumlov - 29 let - první mimi - 2. kontrola 24. nebo 25.8
Dobré ránko ![]()
LAU, špatné fotky nesmažeš, to myslím může jen Missorka, tak leda požádat ji
S naším kocourem se taky nemazlím, je to totiž vyloženě venkovní šelma, u něj bych se ani nedivila, kdyby toxu měl..
ALIO, to už máš taky obříka a gratuluju ke kontrole ![]()
SUSANX, taky gratuluju ke kontrole, a dělal ti doktor UTZ? A kolik mimčo měřilo? jsme zvědavé i na detaily ![]()
SARI, nevleče se to, řekni si, že už od úterka za týden ![]()
ALEX, dásně mi krvácejí taky, a vždy jen v těhotenství, ale nějak to neřeším
U staršího syna mi tekla i krev z nosu, každou chvilku..Jo a kdyžtak písni o sobě bližší info, at nemáš v seznamu jen TP ![]()
Lau - fotky z galerky odstranit nejdou. Pokud se ti tam nahrava jen kus, asi je fotka moc velka a nejdriv ji musis zmensit do velikosti vhodne pro e-mail nebo web stranky. Co se tyka toxoplasmozy - myslim, ze pokud jsi se stykala s tim kocourem i drive a toxoplasmozu mel, asi uz proti ni mas protilatky. Jinak zverolekar jiste udela jednoduchy test, jestli to kocour ma nebo ne a pokud mu nebudes sahat na zadek nebo se mu hrabat v zachode, melo by to byt v pohode. Ja jsem od malicka s kockama zila a protilatky na toxoplasmozu mam. Ale ted tu kolem me zadny kocky nejsou, tak nevim, jak bych se na najakou ted tvarila.
Dobré ráno ![]()
Gratuluji ke zdárným kontrolám a rostoucím miminkům ![]()
Alex závidím ti, že bydlíš v ČK. Nááááááááádherné město
Moc moc moc, i když ti turisti, co jsou všude by mi asi za chvíli vadili ![]()
Toxoplazmóza: naše veterinářka nám říkala, že se to s panikou kvůli toxo od koček přehání. Pokud se člověk nehrabe kočce přímo ve výkalech a dodržuje normální hygienu, tak ji tak snadno nechytí. To je větší pravděpodobnost, že ji chytí z nedostatečně propečeného masa…My máme doma „venkovní“ kočku, je většinu času venku, domů chodí jen večer. Myslím si, že ta má kde co
Normálně s ní manipuluju, ale většímu mazlení se bráním.
Jahůdko: taky ti tak „líňá“ králíček? Tomu mému teď trčí na zadečku šedé chlupy. Včera jsem ho vyčesávala, byla toho hromada, ale není to poznat
Tak mě dnes čeká druhé kolo.
Díky za odpovědi, co se týče fotek i toxoplazmozy.
Moje fotka není nijak velká - měla by se v poho vejít. Už jsem ji zkusila i přejmenovat… No nic, stejně jste se na ni už koukli na externím odkazu…
Co se týče toxoplazmozy, tak jsem četla, že kdo má doma kočku, bude mít proti ní protilátky. Ale já tam zase tak často nejezdím - tak 1× za měsíc… A ani mi moc nevadí, že se s ním nemazlím, protože v létě je vypelichanej, hubenej, samej šrám, jak se pere s jinejma kocourama, takže mám alespoň výmluvu, že ho nechci ![]()