Poradna duly
Jana Čurdová
Petul, je fakt že mrňousové si řeknou sami až budou chtít ven, ja teda ten termín ještě od doktora nemám určený. Vypočítala jsem si to sama, ale předpokládám, že se to moc lišit nebude, poněvadž tuším i kdy se to přesně stalo ![]()
Bylo by fajn, kdyby nám Rozárka povyprávěla, jak to v Podolí funguje a vůbec. Takže jsem taky pro srázek, ale neschopenku nemám, chodím do práce a chystám se ještě nějak povybírat dovolenou, tak uvidíme.....
Aha tak omyl, dle poslední MS jsem v 9+1 a dle oplodňující soulože se to liší o týden a to vychází 10+1, tak teda nevím. Jsem zvědavá, řekne doktor. V úterý jdu na odběry krve, ale nutuším, jestli mi bude dělat taky ultrazvuk.
tak jsem tu
napapaná a je mi dobře ![]()
já mám příští týden dovču… jinak chodím do práce, ale kdyby byl nějaký den sraz, tak si určitě čas udělám… a o Podolí vám určitě ráda povyprávím
…ale zkráceně … jdu tam zas ![]()
jupííí povedlo ![]()
nevíte někdo , jak si sem mohu přidat mětřík i pro Lukáška?
Ahoj kočky… teda vy jste čim dál tim víc pisatelný ![]()
LITTLEMOUSE: naše králice líná nějak pořád… jsou divní ty naši tvorové
ALEX: já mám taky trochu astma… někdy je to bez léků drama, ale zatím to zvládám… i když to vypadá, že už mě postihla nějaká chrooba ![]()
Jsem též pro sraz Prahy a okolí… a ostatní by si taky mohly udělat nějak regionální ![]()
tak to je paráda… tak to holky domluvte kdy a kde a pokecáme ![]()
Ahojky těhulky, moc nepíšu, protože jsem ráda že to stíham jen tak tak číst, ale chtěla bych se podělit o zkušenost k nevolnostem. Od 6tt mi neni dobře ,doktor mi poradil at snídám v leže a po menších soustech a potom ještě tak 10min poležet než se to trochu strávý, a ono to funguje alespoň u mě. tak nezvracim. Doufám že to někomu pomůže
Dobrá rada, u mě nerealizovatelná. V 5:30 se k nám do postele přiřítí náš svišť a chce mlíko (hned) a čurat (taky hned). Zkusím jí zítra říct, ať mi připraví snídani a nechá mě pak ještě 10 minut trávit.
Ale jako nápak dobrý ![]()
Jitka
Ahoj,
omlouvám se, že píšu tak pozdě, ale moje dítě sice už 4 leté, mě k počítači nechce pustit. Klid je jedině když někdy po obědě spí. Jestli mě můžete ještě přidat do seznamu jako nejstarší matku.
Je mi 37 let, je to druhé mimi, termín porodu někdy okolo 15.3., na ultrazvuk jdu 23.8., bydliště Praha 4.
V Podolí jsem rodila i první dítě, zdá se mi to opravdu pro dítě i mě nejbezpečnější. Horší bylo oddělení šestinedělí, nejdříve jsme byla na normálním, potom na nadstandartu. Ale takhle zpětně musím říct, že je lepší si s někým na pokoji pokecat, o problémy se rozdělit, než být sama na pokoji. Nešlo nám moc kojení a ani za deset dní se to úplně nepodařilo.
Ani když sem na pokoji byla sama moc klidu nebylo, protože byla pořád nějaká vizita,uklízení,jídlo. Ale ta sprcha a záchod to je velká výhoda.
Vitamíny jím jenom kyselinu listovou (předepsanou od doktora,ta ve volném prodeji je prý nanic) a nevím jestli mám brát Mamavit nebo ne. V odpovědích na virtuálníporodnici to doktor nedoporučuje, tak nevím proč.
Lenka
Vitamíny někteří doktoři nedoporučují kvůli vyšší porodní váze novorozenců - pak může být porod obtížnější. Navíc je dobrý, aby vitamíny neobsahovaly vit. A - může zvýšit pravděpodobnost rozštěpů - třeba páteře… Já beru Calibrum Babyplane, kde Áčko není.
Mám jeden dotaz, nevíte, který bylinky se v těhu doporučujou a který ne? Informace na internetu se dost liší, někdo nedoporučuje byliny vůbec, někdo jen některý…
LENKASO: Jasně, že tě připíšeme… ať je ti kolik chce, tak mezi nás patříš ![]()
Ahojky Lenko
vítám tě a gratuluji k miminku ![]()
nepamatuješ si prosím, kolik stojí v podolí ten nadstandard? nejsem ještě rozhodnutá, ale třeba mi ta cena pomůže rozhodnout se rychleji ![]()
jiti: to viš já čekam teprve první tak po mě nikdo mléko nechce, ale neni to tak těžký já taky nemam nikoho kdo mi tu snídani uděla. Já vztanu jdu si pro nějakou sušenku nebo chleba a utíkam na pohovku do obyváku lehnu a pomalu jim. pak mi je celej den OK ani nevim že jsem tehu.