Poradna duly
Jana Čurdová
Lenulinko: jako mamina uz skoro 2 rocni princezny se ti pokusim odpovedet, mozna mne pak treba jeste nekdo doplni
![]()
1. Co znamená v tom našem seznamu KO - někdo tam má datum, někdo otazník..
KO - kontrola u dr.
2. Co znamená, když píšete, že mimi vypadá na 6+2 nebo 5+1?
6 - to je 6. týden tehotenství + 2 dny k tomu, vetsinou pak stari tehotenstvi upravuje doktror podle ultrazvuku - podle toho jak uz je mimi velike, jestli uz mu bije srdicko a tak
Lenulinka:presne jak pise nase nova prichozi MAlinka- tim te vitam- vse ti vysvetlila tak jak ma byt ![]()
tak ted kdyz jsem tu tak vy nikde!achjo pak zase nebudu stihat,vecer tady byt nemuzu, manzel by nadaval.
Ahoj,
vítám Malinku a velká gratulace ke //!
Valli-vůbec jsem nepostřehla od kdy ti je blbě. Dyť ti bylo fajn ne? a co ten flíček na utz (ten druhej)?
Noly-kde že teď žiješ? v americe?
Omlouvám se ale mám ve vás trošku zmatek ![]()
J.
Sykorko Ha,a mam te
gratulujik ofiko potvrzeni Smudly v brisku,at se mu tam dari dobre a nezlobi
Koukla jsem na par vasich prispevku, ten cas strasne leti, nedavno jsem objevila dve carky a ted je pani miminova jak melounek a my pomalu jdeme do finale
vsem hodne stestsi s mimisy ![]()
Ahoj,
zdravím MALINKU a jsem ráda, že jsem se přece jenom ještě o chlup (snad vašeho cvrčka nerozčílím) rozrostli.
KO mám naplánovanou na 31.7., čili 5+5. Snad už bude něco vidět, i když na srdíčko bude asi ještě moc brzo, že?
Jitka
Noly - neboj, on tě vezme. Ty sestry jsou fakt někdy příšerný.
Jinak mě na první kontrole dělali klasickou prohlídku, stěry na cytologii, UTZ a pak mě objednali do poradny
.
Valli - gratuluju k fotečce a k srdíčku, já musím počkat až do toho 21.8.
, to asi nevydržim, chjojo.
Petul - já jsem na tom s váhou zatím pořád stejně, špatně mi moc není, spíš začínám být pěkně rozežraná, ale snažím se držet
.
Lenulinko - tak to jsi ode mě docela daleko, ale manžel pochází z Úštěka a má tam rodiče a to už je blíž, ne? ![]()
Malinko - vítej mezi námi, budeš hezky uzavírat březňátkový pelotonek
.
Tak, Mišák usnul, tak se jdu na chvíli taky natáhnou. Už ze mě zase začíná být šipková růženka
.
P
JANO:no to nevim co jako ta druha dutinka-ale ja myslim ze nic,protoze v ni zadne druhe embryo nebylo a minule to videt neslo vubec rikal ze to tak byva a ze z toho nebudeme delat vedu.tak z toho teda zadnou vedu nedelam.
jo a nevolno je mi tyden,akorat jem to nestihla napsat az ted,jak nam nesel ten net.
jinak Noly je z USA.
Petuldo:no ja bych ho vubec nevidela,ale nastesti mi to domluvila mamka ,fotku mi vytiskl sam.ale to asi jen z protekce
ale zatim nevim jak ji sem dat.v jidle se nedrz.ja prvne zrala dokud to slo,ted uz zase nemuzu takze ubyvam,no ono se to pak stjene nabere velice rychle.jsem sen chtela taky natahnout a nakonec jsem tady u pc.a martinek uz je vzhuru.sel spat driv.
Ahoj,
taky vítám Malinku - vypadá to, že na „poslední“ březňátka budeme dvě
ale já ještě nebyla u dr. (jdu ve čtvrtek), takže uvidíme, co řekne on. Jisté je, že odmítám zakládat duben 2007, i když tady je docela slušný šrumec a pomalu se opravdu přestávám orientovat ![]()
Byla jsem se dneska objednat, byla tam jen sestra, tak jsem se pro jistotu ptala, jestli nejdu ještě moc brzo a ona je taková milutká lidová, tak mi hned spustila přednášku, co by brzo, že náš doktor je šaman a pozná to hned. Vzhledem k tomu, že má v ordinaci ultramoderní ultrazvuk, tak jdu už ve čtvrtek.
Nevím, kdo se ptal na váhu, ale tu my doma pro jistotu nevedem, vždycky se převážím jen u rodičů a když je nějaký větší výkyv, tak nasazuju dietky
Teď mám stejnou váhu jako před prvním těhotenstvím, jen to rozložení je trochu jiné - někam mi zmizel můj útlý pas
Na dramatické hubnutí to nevidím, protože kromě motanice v hlavě je mi docela dobře. U prvního mi bylo špatně jediný den - a to bylo zrovna 11.9.2001, takže to možná ani nebylo z těhu, ale z těch padajících mrakodrapů ![]()
Přeju krásný den, přežijte vedro, nevolnosti, zácpy, tlaky apod ![]()
Ahojík těhulinky ,
musím na sebe hned na začátek prásknout, že vás už pěknou dobu pročítám
, ale jelikož u mě to zatím vypadalo tak „neurčitě„, tak jsem se nechtěla k vám přidávat dřív (jestli tedy můžu?), abych něco „nezakřikla“. I tak mám strach z další kontroly, to asi bude vždycky. Jinak já jsem z „Čekatelek na //" a tohle jsem teď psala na „Čekatelky":
Za posledních 14 dní jsem si docela „užila“
Před necelými 14 dny nejdřív sice radost z //, ale hned na to druhý den jsem lehla, bylo mi šíleně zle, slabá horečka, bolesti hlavy a neustávalo to. Tak jsem se vydala nejdřív ke gyndr., zda je všechno v pořádku, ale ta ještě tenkrát na utz nic neviděla a vyjádřila podezření na mimotěhu. A další den se přidaly bolesti podbříšku jak před MS a začla jsem špinit..to mě vylekalo, a jelo se na pohotovost, kde už na utz viděli náznak gestačního váčku 4mm, a pro podporu těhu píchli Agolutin. Na pár dní se mi opravdu od bolestí ulevilo, ale v den kontroly u gyndr. se nanovo ozvaly bolesti a špinění, ale už silnější. Doktorka mi na to řekla, že to může být rozpínáním dělohy, ale taky začínajícím potratem, na utz gestační váček 4mm a kontrola za týden. Bylo mi hrozně..nejen že mi bylo zle celkově a celé dny trávila dny v posteli, ale ještě ty bolesti
A tak jsem ležela dál a bolesti pomalu ustoupily, i špinění. A dnes došla se strachem na kontrolu…a na utz gestační váček 11mm, žloutkový váček patrný, a podle utz 6+1 (ale podle ovu 5+5), mám i fotečku, takže jsem mocky spokojená…ale zatím potichu, nechci nic zakřiknout
Hned mi to přidalo na psychice, a je mi trošku lépe, ale už bych ráda dělala něco jiného než trávila léto v posteli, jenže když vstanu, tak se mi dělá mdlo, srdce mi buší o závod. Před 2 roky jsem prodělala mononukleozu, a tak jak mi je, tak mi bylo zrovna před těma 2 roky s mononukleozou..nechutenstvi, tlačení pod žebry jakoby od jater, nafouklá. Ale prý se mi mononukleoza už vrátit nemůže, tak jen asi moje tělo tak hůř zvládá těhu…snad se to brzy srovná. Museli jsme taky stornovat dovolenou, což mě trošku mrzí, ale je fakt, že s mým stavem bych tam jedině furt ležela, což je na houby.
Jinak koukala jsem Dendulko , že máme stejnou ikonku (mám si ji změnit?).
A abych nezapoměla, info o mě:
Evulka1 - 23 let - Brno - KO 28.7. (ale asi se budu zítra přeobjednávat, protože dnes jsem byla u zastupující gyndr., a před 14 dny mě moje objednala na toho 28.7., což je teď asi zbytečné) - první mimi - TP 22.3. (=mám podle ovu, ale podle utz z dneška 19.3.)…pokud je tu teda ještě pro jedno březňátko místo ![]()
Moc moc dekuji za vrele privitani
Skoda jen, ze se ted nemuzu vubec rozepsat … moje skoro dvourocni princezna mne nedovoli psat, prave mne vyhodila ze zidle od pocitace se slovy : pryc mamo pryc
![]()
Jsem tu jen na skok a budu až večer, tudíž i seznámek hodím až večer..
MALINKO, gratuluju ke // ![]()
EVULKO, tobě taky gratuluju a samozřejmě se holky přidejte, Evulko, vždyt je to jedno, že máme stejné ikonky, jen to tak nech být ![]()
Zase mizím v dáli… ![]()
Zdravím mateře březňátek!
Uf uf, na tolik z vás jsem chtěla reagovat a teď mám výpadek…
Misho2 - opravdu: 3 čápi letěli ke Zlínu(přesněji ten směr určit nedovedu). Vlastně poslední dobou vídám nějakého čápa docela často, ale tři… ![]()
Dasuliko , nevím, jestli sem ještě nakoukneš… Je mi to moc líto, ale jsem si jistá, že miminko u vás bude!!!!!
Dnes krom čtyř praček(ale to je jen jakože práce
) hlásím i ranní nevolnost, naštěstí nedokonanou
. Tak jsem vytáhla svůj poznatek z prvního těhotenství pro ty, kterým je špatně, ale nezvrací: překonej odpor k jídlu a něco sněz, bude ti líp. Vím, že to zní možná nelogicky , ale funguje to. Kamarádka u druhého těhotenství zjistila totéž a říkala, že si mohla poprvé ušetřit spoustu nepříjemných chvil. Já se zatím překonávám ráda, zvlášť po minulé kontrole u dr. a jeho nové optimistické váze
K obědu jsem si udělala těstovkový salát a kapánek jsem to přehnala s množstvím. Ale k večeři nic nezbylo ![]()
Veru
Áááá, jsem věděla, že jsem na něco zapomněla… Malinko , vítej!
Já mám pro změnu dvouletého Jakuba, ale ten naštěstí po obědě „opočívá“, což znamená, že hodinu si brouká, případně dělá rambajs a pak usíná…
Veru
VITAM Evulku(jmenovkyni).urcite bude vse Ok.
VROny ted si normalne vzpominam ze jsem v nedeli videla dva capy!!teda ja prvne nepoznala ze jsou to capi.proste neco s dlouhyma nohama stalo na poli okolo ktere ho jsme projizdeli s autem no a moje spolujezdkyne naznala ze to capi jsou.
Čapí invaze
Vážně si nevzpomínám, že bych někdy předtím viděla tolik žabožroutů ![]()
Veru