Březňátka 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2923
24.7.06 14:23

Je to tak, mně MOC pomáhá, když mě, holky, tady podpoříte, uklidníte. Můj muž je skvělý, ale některé věci prostě pochopit nemůže a krom něj to o budoucím miminku víte jen vy, takže komu bych si postěžovala :wink:
Těhotenské chutě jsem při prvním dítěti neměla- jen jednou jsem si koupila 10dkg salámu a to snědla na posezení. Spíš mě mučil „čuch ohaře“, nemohla sjem snést ani vlastní parfém , sprchový gel, při cestě trolejbusem do práce jsem vždycky na zastávce u jedné školy cítila naprosto přesně, co od rána kuchařky vaří… Nákup v obchodě byl utrpení.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
24.7.06 14:26

Wonca , diky moc, juknu na to. Do Japonska jsem prijela s manzelem, ktery neni Japonec, ale dostal tu praci. Murakami - tak se myslim ten spisovatel jmenuje me nijak nezaujal, asi proto, ze jsem zacala spatnou knihou. Mela jsem od kamose pujceny cosi s ovci, uz si nepamatuju, jak presne se to jmenovalo, v anglictine a byla to neuveritelna nuda a jelikoz se to nerozjelo ani po strane 50, coz je takovy muj limit, kdy kniha ma zacit byt zajimava, tak jsem to zahodila a do jine jsem se nepustila, i kdyz vim, ze to lidi moc chvali.
Holky ja tuhle nekde narazila na dobry tehu pradlo na internetu, ale uz to vubec nemuzu najit. Ja blbec si to neulozila. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
24.7.06 14:32

Uz to mam je to http://www.tveret.cz/ maji tam i do 75F…mozna je to ale drahy, no jak co. Ja si vubec nedelam iluze, ze bych tu sehnala podrprdu a cokoli tehu…uz ted jsem v jejich nejvetsich tehotenskych velikostech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.7.06 14:35

Holky i vy jedny spisovatelky :) clovek si na chvilku zdrimne a bum, dalsi tri stranky popsany. :wink:
Lenulinko, Sussi vitejte tehulky :)
Valli, Kolbo zrovna vcera jsem si rikala, kde se toulate, ze nepisete. Jo Kolbo, ja jdu taky k Dr 31/07, tak si budem drzet palce jo?

Jee, tady je to sama pani ucitelka, ja vam holky asi poslu manzu, at ho naucite trosku cesky. On teda slibuje, ze se nauci az s mimcem, ale moc tomu neverim. Stejne by me zajimalo, jak by to nase mimco mluvilo, protoze my spolu s manzou mluvime francouzsky, pocitam, ze ja budu na mimcco mluvit jenom cesky a manza jenom arabsky. To bude mit v hlave pekny gulas :lol:
Dendulko, Sykorko , tak co, jaka byla kontrola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
24.7.06 14:41

Alio neboj mimco v tom gulas mit nebude, bude mit naopak vyhodu. Chodila jsem hlidat dvojcatka z rodiny - matka Nemka, otec Ital, spolu mluvi anglicky a chodi do japonske skolky - vysledek? Matersky jazyk nemcina, spolu mluvi nemecky a v pritomnosti ostatnich deti japonsky, tetinkovi italsky rozumi bez problemu a anglicky rozumi i mluvi. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
24.7.06 14:46

zácpa

Holky a co zácpa trápí vás některou? Já to mám střídavý. Jeden den lítám s průjmem a pak 3 dni zácpa. Moje mamča mi nabízela Zaječičkou hořkou vodu která prohání. Je to prý přírodní. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
24.7.06 14:56

Ja zatim zacpu nemam a kdyz tak max. 1den a pak jdu treba 2× za sebou :oops: No ale ja nemam v podstate zadne tehu priznaky. :? S tou vodou nevim, zalezi na tom, co to obsahuje. Doporucuji se glycerinove cipky. A jogurty pravidelne kazdy den by mely taky zabirat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
24.7.06 15:01

Vrony: Norské dřevo jsem si teď přivezla z Prahy, dělala jsem si se švagrovou dámskou jízdu, měli ji v knihkupectví U Daniela na Národní, teda doufám, že se to tak jmenuje, měli by mít i web stránky. Jinak já nejčastěji používám knížku: Rešková a Pintarová: Communicative Czech, vůbec netuším jestli se dá někde sehnat na netu, snad už ano, já ji vždycky objednávala přímo u pí Reškové.
Saraai: Norské dřevo je docela starý titul, ale překvapila mě ta nadčasovost … děj je taky hodně pomalý, asi záleží co má kdo rád :-) Trochu mi to osvětlilo tu míru sebevražd tam u vás…
Jinak - mně se osvědčila tahle stránka s prádlem http://www.monaclassic.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.7.06 15:01

Sarai diky za uklidneni. Ja to taky tak nejak tusim, ze to takhle dopadne. U nas je hodne mix paru a deti to zvladaji celkem dobre. Jeden priklad a to jsem byla dost vykulena. :) Maminka rakusanka, tatka Ital, rodice spolu mluvili jenom anglicky, maly chodil do francouzske skoly a pani na hlidani na nej mluvila jenom arabsky. Maleho jsem jednou hlidala (to mu byly 4), nejdriv to na me zkousel italsky, pak nemecky, pak zkusil anglictinu a kdyz videl, ze jsem se „chytla“, tak uz na me jinak nez anglicky nemluvil, kdyz me pak prisel vyzvednou manza a mluvil na maleho arabsky, tak mu maly taky arabsky odpovidal. Sila co?

Sussi jo, podobny potize mam taky :oops: , nejspis to bude normalni, ale nic projimaciho bych moc nepila, protoze si myslim, ze pak mas takove trochu krece ve strevech a to by nemuselo byt pro fazolku to pravy orechovy. No, ale nevim, nejsem doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
24.7.06 15:07

Ted jsem do sebe narvala chleba s marmoskou a chystala jsem se na melouna, ale udelalo se mi nejak blivno po tom chlebu, tak jdu na chvili do vodorovne polohy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
24.7.06 15:11

Ahoj, tý brďo tady to jede :lol: .

Alio - neboj, děti tohle zvládají fakt dobře. Vždycky jsem jim záviděla to, že mají víc jakoby mateřských jazyků, to se v životě hodí.

Zácpa - tak tou sem minule trpěla celý první trimestr a i kousek druhýho. Dr. mi říkala, že se mám to snažit upravit stravou (jogurty, strouhaná syrová mrkev, to, v čem je vláknina) a když bude nejhůř, tak glycerinový čípky.

Už zase nevím, co jsem ještě chtěla, no nic.

Jo, Lenulinko , ty jsi ze severních Čech? A odkud? Já jsem z Teplicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
24.7.06 15:18

zase docitam-postupne.maly je nejaky vztekly,porad se vsim haze

NOLY: ja mam chlapecka take raka,myslim stejne stareho jako ty holcicku.RAK je hodne podobny Rybam,jsem proto rada,jsou takove citlive a proste mi to vubec pripada jako super znameni,asi ze jsem take Ryba :lol: jo kdybych ted prenasela(no ale 11dnu snad nebudu prenaset)tak by to byl beran,coz je muj manzel.on sice narozhrani berana a byka,ale tkay to jde,musi kdyz jsme spolu zejo :lol:

VAHA: ja se u Dr. vzdy zeslikla co nejmin(i v zime)abych navazila co nejmin :lol: nejlepsi je vazit se vzdy ve stejne vrstve obleceni.to aspon ma pekny prehled.doma se vazim naha. :lol: a s oblecenim mam vzdy tak o 2kg vic.

lasicka: a co stavite nejaky vas domecek?ze tam mas zednika?

SARAAI: no takovy 22stupnu bychom si urcite taky prali ale bez tech destu.u nas pres30.ale zjistila jsem ze mam rada teplo,vcera jsme byli v solnych dolech v rakousku a tam bylo 10 stupnu ja jsem pekne mrzla!

DOTAZ: holky kdyz vam Dr.vytiskne foto z ultrazvuku jak ji sem davate, kdyz neni v digitalni podobe?ja ji umim naskenovatr ale zustane tak mala jak je ve skutecnosti a neumim s tim nic jineho udelat.zatim ji nemam,ale doufam ze dnes vecer ji mit budu!

JANI: a v cem si fotky prohliziz?tam nejdou fotky zmensovat?

LAU: no tak moje mamka je docela z oboru,tak se nicemu nedivi :lol: ale tchyne se divi o 106 :lol:

tema tandem: kdo ho resi.tak v sobotu jsem byla v brne a videla jsem tam ruzne tandemy.no myslim ze ho teda kupovat nebudu,je to hrozne velky takze by se mi to stejne nevlezlo do auta.a vubec se mi nelibili,na fotce to fakt vypada uplne jinak.tove ty myslim peg perego-jak maji vpredugolfacove kola tak ty jsou priserne dlouhy a nehezky.tenm jane jeste jde.je mnoihem kratsi.ale i tak zda se mi ze to pro to mimi asi moc pohodlny neni,takze to risknu se starym kocarem kramem.a martinka na ruce popr.na skatu!no co driv to zensky taky zvladaly ne?a zadne tandemy nebyly :lol:

PETUL: to te lituju z tim zvracenim a tema modrinkama.to ti asi nejak popraskaly zilky,ne?s tim obchodem mi mluvis z duse,ja taky kdyz je mi blbe sotva nekam dolezu.musim se hrozne premahat.

MISA: ta spolupracovnice bud nebyla tehotnas nebo nevi co jsou nevolonosti.fakt je ze co clovek nepozna tak nechape.jinak ty myslis nebo Dr.ze kdybyste nechali tri deti ze to bude nejak saptny?u nas v porodnicic se sem tam stane ze jsou torjcatka.jsou sice driv narozeny,ale myslim ze v tyhle dobe uz se delaji zazraky a jsou OK.no ale to je na vas ja jen ze ja osobne bych to asi nezvladla.
jinak ja se pripoutavam a poutala jsem se i s brichem.prodavaji se i specialni veci na pas aby to tolik netlacilo.

prukazku jsem mela od 9tt.ted ji taky tak nejak dostanu.

vitam sykorku z brna!,theru take!

jinak holky moje kamaradaka mela pri svem prvnim tehu nevolnosti jenze pak stejne potratila,takze ty nevolnosti stjene nicemu nepomuzou.

jani co to ctu ty ty tam mas dve?tžak uvidis jak to bude pokracovat.bud v klidu.

DENDULKA:mnam jahodova dren!

zatim pa maly uz je fakt nevrlej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.7.06 15:36

Holciny za chvili vyrazim na „babskou seslost“, budou tam tri deticky 3 mesice, 5 mesicu a 12 mesicu. Uz se tesim :)
Beru si svoje „ublinkavaci“ tricko, ono ty mimca me maj asi moc rady, kdyz se sem tam s holkama sejdem, tak ublinkavaji jedine na me :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
24.7.06 15:37

Ali: Jasně že si budem držet palečky na kontrolu a pak to holkám poreferujem:-)

Sarai: Díkybohu v tom Tveretu to vypadá nadějně, že bych nemusela kupovat padáky?:-) Sice cena je kapku větší, ale někam je dát musím!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
24.7.06 15:57

Dendulko: Už funguje fotogalerka tak pošli tu foteěku, nemůžu se dočkat!!!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí