Březňátka 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32
3.9.10 07:51

Ahojky zdravíme všechny,u nás celkem nic nového Niki už zase pádí do školy a už to asi nebude žádné lehárko tak uvidíme jak zvládne tu třetí třídu.
Podzim už tedy přišel ale mohl přece jen ještě počkat já ho opravdu moc nemusím ale to asi nikdo ale nic s tím nenaděláme.
Včera si Dany na hřišti strčil kameny do nosu nevím co ho to napadlo začíná dělat věci které bych čekala když byl mladší no ale museli jsme na pohotovost z levé nosní dírky mu jeden trčel a druhý pak zázrakem vysmrkl ale v pravé dírce zůstal a nešel ven pak už ani nechtěl smrkat a už ho vtahoval do sebe tak jsme raději jeli do nemocnice a z nastroji to byla rychlovka.
Tak se mějte dnes jedu ke kámošce dceři na narozeniny měla 10let.
Papa všem pěkný víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.9.10 09:42

Včera jsem byla na návštěvě ve školce,kam začne Ondrášek od konce února chodit a jsem moc spokojená,učitelky suprový,strašně příjemný,krásně zařízená školka a obrovksá zahrada kolem,myslím že Ondrášek bude spokojenej.Od října bude chodit do Klubíčka,což je kroužek pro malé děti,bude tam po,út,st vždy od devíti do jedenácti.Beru to jako dobrý zvykání na školku a já si v klidu nakoupím :-D Vyrábí tam s dětma různé věci,zpívají,hrají si,no prostě ideální před školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.9.10 13:26

Ahoj holky

my jsme ted samá oslava,tak není časík…včera jsme byli slavit,ale jen tak lehce i s Matýskem,dneska slaví manža tak bude prasátko,to už bude bez malýho :lol:,tak snad to nějak přežijeme a pak už se těším na normální víkend až budeme doma a nebude mi špatně :lol: .

Jinak začala škola,tak zatím dobrý ještě nic nedělají a zatím mě to stojí jen prachy,ale to znáte :think:

Ekzém se zatím nelepší,ale co bych chtěla asi to bude na delší dobu než objevíme něco co zabírá.Zatím jsme hodně upravili jídlo,tak snad i to bude mít nějaký vliv.Škrábe se pořád a nové fleky se dělají také pořád.Koupu jen dvakrát týdně a všimla jsem si,že je to rozhodně horší v ložnici když si lehne,bud je to tím jak je v klidu anebo třeba je to spojený ještě s nějakou alergií na roztoče na prach nebo co já vím,to jsou jen moje domněnky,tak myslím,že by bylo dobrý jít na alergologii.musím se na to optat.Vím že za Lucky to dělali až od tří let,tak jestli je to dneska jinak nevím.

Ty jo Šrečku to tě Daneček asi vylekal vid jsou to koumáci :lol:

Tak já zase letím,manža volal že chce ještě upéct nějakou buchtu,ještě že mám Šárku která dodává samé opravdu dobré a celkem časově nenáročné dobroty :lol:
Recepty jsou na FB v březnátkách,kdyby nikdo chtěl zkusit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.9.10 14:09

Krásný sobotní den přeji,
tak já budu asi opravdu blondýna, ale až teď, díky Blance jsem objevila na FB Březňátka 8-o já o tom fakt nevěděla..vždycky jsem koukala na hlavní stránku, nebo na vaše profily..ach jo.. :roll:

No Blani, co to čtu s tím bráchou..to jsou věci..ale myslím si, že bude v pořádku, moje mamča měla úraz na lyžích, je to cca 5 let, někdo ji vjel do dráhy, tak si „jen“ sedla na zadek, ale slyšela, jak něco prasklo…dolů ještě dojela, ale se slzama a pod sjezdovkou už neudělala krok..no měla zlomený obratel, někde kolem hrudníku, operací se to neřeší, tak musela 2 měsíce ležet - máma je podnikatelka, která lítá od rána do večera a všechno organizuje..no šlo to i bez ní, poslouchala, koukala na tv, četla si a spala..ještě že jsem v tu dobu neměla práci, tak jsem se o ní starala..no ale abych to shrnula, dneska už neví, že měla nějaký problém a dělá úplně všechno jako dřív.. tak budu držet bráchovi palce..

Šrečku, já si přesně pamatuju, jak jsem si jako malá furt něco strkala do nosu, korálky hlavně, doma i ve školce..tak jsem zvědavá, kdy to napadne Adámka :-D

Jupi, Klubíčko je super..taky bych něco takovýho ráda.no začnem chodit někam mezi děti, aby jsme byli spolu, jako abych tam byla taky, a pak ho zkusím udat samotnýho, uvidíme :-D

Holky, co máte pro děti už velké postele, máte už i velké peřiny ? a pokud ano, máte na nich normál povlečení, nebo s dětskými motivy ?
My jsme minulý víkend koupili v Ikea tu postýlku 160×70, páč větší se nám tam momentálně nevejde, takže tohle je super a když by bylo druhé mimi, tak pak koupíme rovnou palandu, ale chtěla jsem koupit „normální“ dětské povlečení s dětskými motivy, ale bohužel jsou všude nejlevněší kolem 700,– to je hrůza..tak že by jste mi dali nějaký tip :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
5.9.10 21:14

Ahoj holky

Zovi díky za info ohledně mamky,taky doufám že to dopadne jako u vás…a říkám si je to mladej kluk,tak se bude dobře hojit a tak.

Jinak velkou postel ještě nemá,teda jako svojí,ale vzhledem k tomu že spí od malinka se mnou na manželský,tak vlastně má :think: .Peřinu má svojí a povlečení má jedno s krtečkem takové žluté(bylo pěkně drahý)kupovala jsem ho přes net u Matějovského,ale drží pěkně a barvy jsou taky furt pěkný,takže nelituju.A druhý má zelený s medvídkama to bylo levnější a drží taky pěkně.

Já ted furt sedím na netu a vymýšlím ten pokojíček už mi to jde celkem na nervy :zed: ,jediný co jsem se zatím rozhodla,tak nebudu dělat nic extra dětského,protože to nemá cenu až mu bude šest sedm,tak bych to mohla zase předělávat…Okukuji komody z masivu,ty bych potřebovala dvě a v Ikea koupím takovou plastovou sestavu(myslím,že Trofast se to jmenuje)sice se mi to vůbec nelíbí,ale je to praktický a o to jde.No a zbytek dohoním nějakýma dětskýma dekoracema.Ještě mi můžete dát inspiraci jakýma barvama jste dětem malovaly pokojíčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
5.9.10 22:08

Ahojky všem,tak víkend je za námi sice počasí na nic ale co už naděláme.
Zovi,tak Dany už je tuším od velikonoc na normoš posteli kupovat jsme nemuseli v pokoji mají děti poschoďovku klasickou z univerzalu od manži co měli s bráchou doma.A povlečení má jedno s medvídky modré a druhé na tom má fotbalové míče ale drahé to nebylo tím že mamka dělá v Tescu tak mi vystihla když to spadlo na minimum aspoň nějaká výhoda dělání v Tescu za chvíli si to budu hlídat sama.
A pokojík mají děti takový obyčejný z univerzalu já jim chci udělat nový pokojík až bude mít Dany těch pět a už nějaký spíše studentský.Jinak mají pokoj barvy světle oranžový.
Všichni se mějte pěkně papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
6.9.10 00:34

AHoj kočky,
tak jsem našla na MMB paní, která má óóóbr výběr povlečení, i dražší, i obyč kolem 300,– kdyby jste některá chtěla, písnu ID.

Blani, s pokojíčkem tě naprosto chápu, mám podobné „starosti“. Jenže se to netýká jen pokojíčku, ale celého bytu..do tohoto bytu - po tchýni, jsme se stěhovali cca před 4 roky a protože to tady bylo strašný, udělali jsme takovou letmou rekonstrukci..jenže jak to bylo rychlý a ještě jsme šetřili, tak můžem začít znova..tak právě přemýšlíme, že uděláme nějaké úpravy, dokud nejsem eventuelně těhotná, takže nová okna, vymalovat celý byt, koupit tu sušičku, nechat udělat vestavěný skříně atd. atd. atd. a vždycky někde něco vidím hezkého, ale sama doma pak nevím, jak na to.. Ten Trofast znám, kdo ho má, tak si ho chválí..možná nějakou inspiraci najdeš na MMB, v Bydlení, Dětský pokoj..je tam diskuze a maminy vkládají odkazy na fotky pokojíčků..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.9.10 07:55

Ahoj holky,tak jdu na vás nakouknout, už jsem po dovolené.Heduš promiň,že nám návštěěva nevyšla,ale brali jsme tetu.
Akorát jsem si přivezla klíště,takže teď trnu,jestli nebylo infikované!!!

Tak jsem četla,že někteří už chodí do školky,nelinka by to taky už potřebovala,ale bohužel aaž za rok.

Ohledněě postelí,tak manža dělal Nelince dětskou postel 140×70,akorát jsme koupili matraci a peřiny má ještě dětské,ale rozměry nevím.Pokojík budeme dělat až půjde Neli do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
6.9.10 14:53

Ahojky,
holky, nedávno, myslím, když se stěhoval Lucík do baráčku, jste tady psaly o barvách, některá jste si to nechala někde namíchat (myslím Blanka ??) a stačila jedna vrstva atd., můžete mi to prosím zopáknout ? děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.9.10 15:34

Ahojky, kocky,
vy, co vam zacinaji starsi ratolesti zase chodit do skoly, preji pevne nervy, neni to asi sranda :roll:
Shrecku, teda ten Danik ma ale napady, musel to byt pro tebe des, vid… Zhruba pred mesicem si Emilka strcila do nosiku strcila taky kulicku, nastesti jen malilinkou polystyrenovou, kterou jsem snadno odstranila i ja, ale rikala jsem si, ze musi byt des, kdyz to nejake ditatko dela casteji. Drzim palce, at je to u vas take ojedinely incident :wink:
A k pokojikum - neni v 5 letech na „studentsky“ pokojik trochu brzy? Vzdyt si bude jeste chtit i hrat, bude jeste malinkej… 8-o

Jupi, to mate super, to Klubicko, u nas je akorat materske centrum, kam muzu jit s Emcou, ale nemuzu ji tam nechat. Holt si musim platit drahou miniskolku.

Blani, k te alergologii - Emilce delali testy, kdyz ji bylo lehce pres dva roky, ne nejake podrobne, ale vime, ze je alergicka na pyly, plisne a roztoce. Tak mozna tenhle obecnejsi testik by mohli udelat i vam, ne? Hlavne ty roztoce, kdyz se Matyskovi ten atopak zhorsuje v loznici.
Jsi me pobavila tim „sice se mi to vubec nelibi, ale je to prakticke“… :palec:

Zovi, Emule uz ma velkou postel dlouho, ale velikou perinu jeste ne. Tu ma velikosti 135×100, je to o trosku vetsi nez to, co ma Ninecka v postylce. Veskere povleceni mensi i vetsi jsem kupovala na www.babymarket.cz Nejsou tam drahe a maji moc pekne.
Pokojicky mame vymalovane jeden zelene (budouci spaci) a jeden zlute (budouci herna). Nabytku v tom zatim zarizenem pokoji mame malo, dve komody a nad nimi tyc, kam na raminka vesim veci jako svetyrky, saticky a bundicky (proste to, co se da dat na raminko). Pak tam akorat prihodime napred postylku a pozdeji postel a pridavat tam nebudeme nic.
JInak teda chystate opravdu veeelike upravy, drzim palce, at to vsechno zvladnete pred dalsim brouckem.

Silvi, tobe drzim palce, at kliste neni nakazene. A co tvuj broucek, jak roste? Koukam podle metriku, ze ty uz jdes taky do finale, safra, safra, to to nejak utika… Jak se citis, tehule? :-D

No a u nas noveho - pro ty, co nechodi na FB - Emca v miniskolce nadsena a hodna, Niniskovi jsme odbourali nocni kojeni a zacali davat prikrmy, oboji celkem uspesne, zejmena prikrmy, zejmena mrkvicku :mrgreen:

Dozaduje se me Emca, tak zatim papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.9.10 19:12

Ahojky,
no to víte holky,že s tím kamínkem to byl dost šok a doufám,že to bylo ojedinělé ono kdyby se nechal tak bych to taky vytáhla nějak sama ale on nechtěl držet.

Raduš ono je možná brzo na studentský pokoj v pěti ale tím že nemáme dva pokoje dětské a je s Niki v pokoji a nevím možná to budeme dělat těsně před školou a chtěla bych aby každý měl svůj stůl teď tam má Dany dětský umělohmotný a Niki z univerzalu a pak se univerzal celý zruší a udělá se pokoj na míru a Niki už bude mít 12let jak půjde Dany do školy a nějaké hračky tam Danymu určitě zůstanou jen to bude už situované jako studijní pak se obmění jen prvky.

Jé Silvuš až jak Raduš napsala jsem koukla na metřík a zjistila že už to máš za pár nonějak to uteklo co se nenaděješ a budeš miminko držet v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
6.9.10 21:21

Zdravím,

koukám, že řešíte pokojíčky. My jsme zatím ve fázi kamenné izolace a sádrokartonu, ale maminka už má vymyšlené barevné provedení. Vestavná skříň na míru v barvě bříza X zelenkavá, obdobně komoda na hračky, postel 200×90 v přírodní borovici a do výše neposedných ručiček vytapetováno oranžovou tapetou asi vč. bordury, na podlahu kusový koberec. Postupně se bude přikupovat pracovní a počítačový stolek se židlemi. Už abych vybírala v IKEE.
O víkendu nám volala ředitelka naší budoucí školky, chtěla vědět, zda by Nikča nenastoupila už od 1.1.2011, aby na ní dostali peníze. Tak jsme se domluvily, že jen na 5 dní v měsíci, ať nepřijdu o rodičák. Nevíte některá, jestli ji můžu dát do školky na 5 „beztrestných“ dnů i v břenu, když jsou malé 3 roky 20.3. a od 21.3. nastupuje oficiálně celodenně?
Díky a přeji hezký večer :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.9.10 12:51

Ahoj holky

Zovi my jsme dělali ty nátěry dva,ale měli jsme opravdu syté barvy,tak ten první nátěr vypadal takový flekatý,tak jsme to dali radši ještě jednou.Jen jsem ted zvědavá jak to budeme přetírat to bude asi horší,podezřívám manžela,že právě proto se mu do toho moc nechce.V obýváku máme úplně oranžovou a už jí mám plný zuby hrozně se mi okoukala…a v ložnici máme hooodně rudou,tak to bude asi fakt sranda přetřít.

Nipa se školkou ti vůbec neporadím,nevyznám se v tom a zatím jsem ani žádné info nesháněla…mám mateřskou na čtyři roky.

Raduš ve čtvrtek jedeme na kožní,tak se jí hned optám na tu alergologi,ale určo to bude souviset jak s tou ložnicí,tak s nějakým jídlem,protože fakt důsledně dodržuju co sní a už to není tak červený a živý jak to bylo(určitě zabraly i ty mastičky…),ale to jídlo na to má asi taky vliv.Jen ted nevím co přesně mu vadí,protože jsem mu vysadila všechno rizikový,tak jestli zase třeba postupně začít něco zařazovat a podle toho zjistit co mu vadí nejvíc…nevím…nevíš? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.9.10 14:19

Blani a odkud jste měli barvy ? nechali jste si to nekde namíchat ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.9.10 15:27

Zovi tady od nás z takového krámku a tam nám to i rovnou namíchali podle odstínu co jsme si vybrali a docela mě překvapilo,že ta barva seděla…fakt vypadala jak ta barva na tom vzorníku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí