Poradna duly
Jana Čurdová
Rébi - no jo bylo to náročné, nejhorší bylo že jsem měla doma malého Vítka, bylo mu 2 a 3/4 a válčili doma s tátou a s babičkama.
Já jsem ležela téměř bez hnutí aby ase to udrželo co nejdéle. Naše druhá holčička měla mozkový nádor, a protože byly jednovaječné, měli společnou placentu a tedy i krevní oběh a tak, udělal dr. Hodík operaci. Při ní přepálil laserem pupeční šňůru miminka a tím se oběh pro Jáju uzavřel. Kritické byly první dny, aby se nevyvolal porod (něco jako u AMC jen riziko mnohem vyšší 1:4) a taky aby ty změny malá zvládla. No a pak jsem si opravdu říkala Díky za každé nové ráno ![]()
Porod vlastně nastal protože moje tělo se celou dobu snažilo vypudit ven mrtvé miminko a jen zázrakem se to rozjelo až tak pozdě.
Po porodu jsem zůstala s malou v Hradci. Sice mě chtěli raději poslat domů, ale když jsem jim řekla že na mě doma nikdo nečeká(kluci jeli 2dny po porodu na plánovanou dovču do Chorvatska) tak mě tam nechali. Já jsem pak pendlovala mezi HrKr a Lbc - vždy tak 5dní u malé a 2 dny doma.
Když jí byl měsíc přeložili ji do Lbc, tak mě s ní ale nenechali, docházela jsem a ubytovali mě až na poslední 4dny.
Jája byla úžasná, od počátku bez problémů, sama si dýchala, jen v 1měsíci měla pozdní infekci ale atb zabraly hned.
Jsem se nějak rozepsala…
Rébi a kolik je malinké teď? Jája má 2roky a už nekorigujeme
Jancab - já chodím ke Šramkovi - a i když je na něj poslední dobou slyšet dost stížností, já jsem s ním spokojená. Obě mé těhu byly komplikované a vždy je zvládnul na 1
Rébi - byla jsem ubytovaná o poschodí výš než malá a chodila jsem k ní na JIRP každé 2,5hod. 5-tý den jsem ji poprvé klokánkovala.Pak už mi ji dovolili si ji vždy přebalit,u ní jsem odstříkávala mléko, klokánkovala, masírovala. Sestrám vůbec nevadilo že tam jsem , dokonce nás k ní pustili o půl třetí v noci když se chlapi vraceli přes HrKr z dovo aby se na ni mohli podívat. Manžel mohl k ní a Vítkovi ji ukázali přes okno. Jsem bulela jak želva
Liso vítej a tfujtfujtfujtfujtfujtfuj! Ať máš tenktokrát všechno v pořádku!!!
taky budu držet pěstičky aby všechno dobře dopadlo.Mědneska bolí děsně hlava ![]()
gremlinek píše:
Rébi a kolik je malinké teď? Jája má 2roky a už nekorigujeme
Juditka je narozená 21.11.2008, takže v listopadu bude mít taky 2 roky…
A taky byla a je šikovná… A je hrozný mamánek… ![]()
V HK je asi taky výborná neonatologie podle toho co píšeš… A dobře že to malá tak pěkně zvládla, i když to bylo u vás takový štěstí v neštěstí… U Apolináře byla na JIRP a JIP možná dobrá polovina dvojčátek… jsem předtím ani netušila, že jsou u dvojčat takový rizika…
(a to jsem předtím docela chtěla dvojčata
)
Liso, držím palce, ať je tentokrát všechno v pořádku ![]()
Moc děkuji všem, a taky za přijetí. Je tady už opravdu hodně maminek držím všem palce. ![]()
Psaly jste tu o ultrazvuku ve 12tt těhotenství, já na něm byla loni bylo mi čerstvě 35 tak mi to doporučili zaplatila jsem 600kč pak krev a na genetiku ten mi z výsledků říkal že na plodovou vodu nemusím, že bych sice měla protože jsou na to tabulky a mi je 35 ale je to zbytečné. Tak bych to chtěla teď stejně jenže nevím jak na to bude genetik pohlížet loni porod mtrvého miminka na jaře zamlklé. Dr. mi říkala že mě to asi nemine jenže já slyšela o odběrech plod. vody samé děsmé věci a je prý spousta falešně positivních výsledků. Pak prý se ukončuje těhotensví často a zbytečně i u zdravých dětí. To mi říkali v porodnici naposledy.. To už bych nezvládla.
Pro vysvětlení malá byla úplně zdravá jen měla šňůru omotanou kolem bříška a nožičky a přiškrtila si ji. Nikdy jsem nevěřila že se takové věci stávají. Tehdy se mi zhroutil svět ale není den kdybych na ni nemyslela byla moc krásná 2,5kg a 45cm. Moc mi chybí. Snad už bude líp. ![]()
Lisa3 - strašně moc ti rozumím a vím co prožíváš. Je to hrozné, pořád to budeš mít v sobě ale věř že čas to trochu spraví. Nejhorší byl první rok, hlavně když se blížil ten datum. U nás jsou to nyní 2roky a je to mnohem mnohem lepší. Při životě mě tehdy držely mé děti(a manžel).
Navíc když jsi teď znovu těhulka, bude to jistě ještě lepší. Moc moc ti držím palce a věřím v dobrý konec ![]()
Holky pádím k tv, pro dnešek papa, zítra se ozvu buď ráno, nebo až příjdu od dr, držte palečky a já držím těm co jdou zítra k dr, taky tfujtfuj holky!!
![]()
Gremlinek, taky toho máš za sebou. Takže taky třetí… musíme věřit že to dopadne dobře. ![]()
Jojo, já tomu věřím. Tak nějak cítím že teď to bude v pohodě. Tím že to není plánované, přišlo to samo od sebe tak to tak má asi být. Jen manžel to moc nechtěl tak se s tím musí srovnat. Ale já myslím že to bude dobré. Když jsme čekali holky tak si taky zvykl hodně rychle i když 3děti nikdy něchtěl.
Jen pro upřesnění - náš první se narodil sice donošený, 10dní před termínem, ale měl jen 2150/45cm,byl hypotrofický protože už přestávala fungovat placenta tak vyvolávali porod na poslední chvíli. No a pak to s holkama… takže ono je to u manžela taky spíš o velkém strachu
Gremlísku neboj, tentokrát to bude všechno v pořádku, a budeš držet v náručí krásné zdravoučké miminko, uvidíš!!
ahoj holky..konečně mám čas se na chvíli posadit ke klavesnici,lukan se koupe,ja poklidim a huára do postele,jsem dneska nejaka unavena.špatně mi je taky už odrana..den d.
včerejší oslavu jsem zvládla výborně,ničeho jsem se nedotkla a dělala jsem to tak dobře,že ode me nechteli ani odvezt domů..pry mi za to nestoji papiry..
takze nic nepoznali,ikdyz par kamaradek se mi divalo na bříško
..ještě nic oznamovat nechci,až to bude v pohode,klidu..po tom 12tt.jinak před chvílí jsem zdlabala snad mísu zeleninovýho sálatu,vybornej
jsem rada,že chutě mě zatím moc nedrží..u malého jsem do sebe porád ládovala sladky v kombinaci se zakysanyma mlíkama,kefirem..ted zelnina a maso
čím to bude?
začínám přemýšlet o změne dr..muj je muj,ale to dojiždění..včera jsem Jihlavu zvládala jen tak tak..dívala jsem se na doktory co jsou na netu,ve Znojme..jsou tam i hodnocení na ně,tak snad si vyberu nekoho domácího..je pořád lepší mit to k doktorovi 15min než hodku a čtvrt,že?a jaky jste měly den vy tehotinky? ![]()