Poradna duly
Jana Čurdová
Je vy už jste velký, to já mám spočítaný termín až na 30.3., tak aby nebyl z prcka nakonec aprílový žertík ![]()
Joj83 píše:
Je vy už jste velký, to já mám spočítaný termín až na 30.3., tak aby nebyl z prcka nakonec aprílový žertík
a odkud jsi?
luuuu píše:Joj83 píše:a odkud jsi?
Je vy už jste velký, to já mám spočítaný termín až na 30.3., tak aby nebyl z prcka nakonec aprílový žertík
Z Bruntálu, ale momentálně žiju v Německu ![]()
Joj83 píše:luuuu píše:Z Bruntálu, ale momentálně žiju v NěmeckuJoj83 píše:a odkud jsi?
téééda ty jsi v cizině a to tam budeš i rodit???
No vzhledem k tomu, že tam chodím na všechny kontroly a do rodného Bruntálu to mám kolem 900 km tak budu rodit tam. Asi bych to nestihla dojet, až mi začnou stahy
Mám z toho mírnou paniku, bojím se, že po mě budou něco chtít, já jim nebudu rozumět a všechno bude akorát jeden velký stres, ale přítel mi slíbil,že tam semnou bude. Tak doufám, že bude všechno vpohodě. ![]()
Joj83 píše:
No vzhledem k tomu, že tam chodím na všechny kontroly a do rodného Bruntálu to mám kolem 900 km tak budu rodit tam. Asi bych to nestihla dojet, až mi začnou stahyMám z toho mírnou paniku, bojím se, že po mě budou něco chtít, já jim nebudu rozumět a všechno bude akorát jeden velký stres, ale přítel mi slíbil,že tam semnou bude. Tak doufám, že bude všechno vpohodě.
Tam je asi i jiná mateřská, že?
Joj -
neboj, to zvladnes. Take jsem mela strach, ze jim nebudu rozumet, ale nakonec to bylo vse v pohode ![]()
Kdyz ted rozumis doktorovi, tak pak budes rozumet i sestram i doc. ![]()
ManDarinka90 píše:Joj83 píše:Tam je asi i jiná mateřská, že?
No vzhledem k tomu, že tam chodím na všechny kontroly a do rodného Bruntálu to mám kolem 900 km tak budu rodit tam. Asi bych to nestihla dojet, až mi začnou stahyMám z toho mírnou paniku, bojím se, že po mě budou něco chtít, já jim nebudu rozumět a všechno bude akorát jeden velký stres, ale přítel mi slíbil,že tam semnou bude. Tak doufám, že bude všechno vpohodě.
Jo, je. Je jenom na 14 měsíců a 2 měsíce z toho si musí vzít tatínek, což je naprosto super. Když budu chtít ale zůstat doma dýl, tak bez penízků.. což je blbý…
Joj83 píše:ManDarinka90 píše:Jo, je. Je jenom na 14 měsíců a 2 měsíce z toho si musí vzít tatínek, což je naprosto super. Když budu chtít ale zůstat doma dýl, tak bez penízků.. což je blbý…Joj83 píše:Tam je asi i jiná mateřská, že?
I otcové musí jo, a to ty můžeš být s ním doma? Pak se to asi řeší už jesličkama, že? A kolik peněz dostaneš? Jsem zvědavka co ![]()
Mihaicka píše:
Joj -neboj, to zvladnes. Take jsem mela strach, ze jim nebudu rozumet, ale nakonec to bylo vse v pohode
Kdyz ted rozumis doktorovi, tak pak budes rozumet i sestram i doc.
Kdes rodila ty?
ManDarinka90 píše:Joj83 píše:I otcové musí jo, a to ty můžeš být s ním doma? Pak se to asi řeší už jesličkama, že? A kolik peněz dostaneš? Jsem zvědavka coManDarinka90 píše:Jo, je. Je jenom na 14 měsíců a 2 měsíce z toho si musí vzít tatínek, což je naprosto super. Když budu chtít ale zůstat doma dýl, tak bez penízků.. což je blbý…Joj83 píše:Tam je asi i jiná mateřská, že?
Pokud chceš mít zaplacených celých 14 měsíců, tak tatínek aspoň na ty 2 musí. Může si je ale vzít současně s maminkou, takže bysme mohli být 2 měsíce spolu doma. Ještě uvidíme jak to uděláme, zatím přemýšlíme, že bysme si mateřskou rozdělili na půl, já 7 měcíců a taťka taky 7.
Mateřská je 65% z platu, ale min. 300 a max. 1800 euro. Podle toho, kolik člověk vydělával před tím. ![]()
Jo a zbytek se řeší jesličkama, nebo paní na hlídání. Já jsem učitelka, takže jestli to finančně zvládneme, tak bych se vrátila do školy jenom na pár hodin a zbytek budu s prckem doma.
![]()
Uvidíme, musím prcka nahlásit do jestlí už teď, jinak nedostanem místo. Takže mě čeká, až se vrátím z Čech, pěkná lítačka a doprošovačka po jesličkách. ![]()