Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-Agile@pampel Nemá zrovna oslnivý košík, ale něco pro mimčo a něco pro sebe tam nacpeš v pohodě. Plus máš obrovskou kapsu v boudě. Nejsem si jistá, jestli ho nacpeš někam do kabiny, takže spíš poletí v zavazadlovém prostoru. Jestli chceš něco do kabiny, jukni na Babyzen Yoyo. Každopádně počítej s tím, že se skládá ven čalouněním, takže budeš potřebovat nějakou ochranu. Na tohle bych asi spíš šla do Valco Snap (nebo nějaké jeho kopie), i když ten už nemá takové traktorové provedení. Jinak je dost bytelný a mimčo v něm může být už od narození. Adaptéry na autosedačku jsou v ceně, ale z hlavy ti neřeknu, jaké typy jsou podporované.
@Katuskka Celkem dobře. Pokud plánuješ jízdu závějemi a ještě to nebude na saně, tak se dají přikoupit přední velká kolečka.
Holky muzu mit dotaz, kocarek se mi libi premyslim o verzi b motion s nafukovacima kolama ale zajimalo by me zda tam jde dobre prilevnit zimni fusak? Myslim za hlavou? Mam pocit ze jsem kdysi cetla na diskuzi ze to nejde. Nebo ze to jde blbe.
Budu moc rada za kazde info:)
Alviolo, díky za super tip. Hned jsem se na nej koukla a moc se mi libil a pak jsem se koukla na cenu a to je pro me bohuzel asi neprijatelne… Protoze musim koupit i tu autosedacku. To je oproti tomu Britaxu jina cenova kategorie bohuzel
A myslis ze ten Britax neni vhodny? Diky
@pampel za me na letiste super. Kdyz budes mit nacvaklou autosedacku -Pujde tam jen Romer (mmch ta je schvalena i pro prepravu v letadle (ale to samo prichazi v uvahu jen pokud bude mit dite vlstni sedadlo v letadle)- tak dost mista se najde i okolo v tom sportacku. Jinak po slozeni urcite doporucuju original obal na to. Spis s tou autosedackou to bude o tom, ze tam ditko bude zkroucene hodne dlouho ale pokud poletite nekam a zpet az za par mesicu tak asi v pohode ![]()
Kotyk - moc díky za zkušenosti. Myslíš, že se nějaký kočárek dá vzít přímo do kabiny? Já myslím, že musíš všechny kočárky - i malé golfky, odevzdat před vstupem do letadla. Ale nevím, zatím mám první mimi a ještě jsme neletěli, to nás teprve čeká.
Quinny, díky za info. Ta Romer sedačka to je jedno jaký typ? A nebo třeba i jaký rok výroby? Díky za tip na originální obal. Já jsem si právě říkala, že když budem přestupovat rychle, tak mimi bude v autosedačce, ale třeba když máme delší přestup, tak autosedačku oddělám a nechám ho přímo v kočárku.
A prosím ještě dotaz - tento kočárek se asi začal vyrábět nedávno, že? Že jich moc není po bazarech - přemýšlela jsem o bazarovém, páč bych nerada, aby nám nový na letišti rozbili…ale moc jsem jich nenašla. Jakto? Tak přemýšlím, jestli má cenu kupovat bazarový a nebo koupit nový, co myslíte?
Jde na tento kočár uchytit taška na madlo nebo ne? Jestli mám nějakou větší shánět a nebo to je zbytečné a stačí nějaká obyč taška, která bude dole pod kočárem nebo na mém rameni… Díky moc holky, já nevím kde bych tyhle rady hledala. ![]()
@pampel Některé společnosti umožňují vzít ho přímo do kabiny, pokud se dá složit, aby se vešel pod sedadla nebo do míst pro příruční zavazadla. Některé nabízí, že ho přistaví hned při nástupu. Pokud už víte, s kým poletíte, tak se určo informuj. A ano, je to celkem nový model, takže po bazarech zatím moc není. Taška se dá přehodit, ale moc pohodlné to není.
Kotyk, dik moc za info. Ja uz sice vim s kym poletime, ale to by se jednalo jen o nejaky fakt maly kocar a na ten by se zas nedala nacvaknout ta autosedacka, ktera je pro me dost dulezita, abych ji mela sebou. Ale v podstate to ani nepotrebuji, abych si kocar mohla vzit do kabiny - budu mit nositko Manducu na mimi.
A prosimte, cetla jsem nekde, ze se k tomu da poridit nejaky organizer, co to je? A to se uchycuje na madlo?
@pampel Ano, na madlo. Můžeš mít originál nebo šitý z mimibazaru. Je to na lahvičky a pár drobností. Jukni tady do fotek, pár jich je tam k vidění.
@kotyk Ale to vlastne bych asi moc pri tom cestovani nevyuzila, vid? Kdyz jej budu casto skladat, tak ten organizer by se asi musel oddelat nebo aspon vyprazdnit a to by bylo asi dost pracne…
Koukam ted na ten Valco Snap, ty s nim mas take zkusenosti? Nevis jestli na nej jde taky nacvaknout autosedacka? Jaky jsou zasadni rozdily mezi temito dvemi kocary nevis?
@pampel Já jsem tedy s Britaxem letadlem necestovala, ale upřímně řečeno si to ani neumím moc představit. Jednak kvůli tomu úložnému prostoru. Do košíku se toho moc dát nedá a pokud máš záda sklopená (což u malého nesedícího mimi určitě), tak se nedá moc využít ani ta kapsa na boudě a nepověsíš na rukojeť tašku. Další nevýhodu vidím v tom skládání, kdy se to skládá sedačkou ven, takže by to určitě chtělo transportní obal, aby se nepošpinila. A taky mi přijde, že je dost široký (třeba při skládání do auta musím vždycky sundat zadní kolečka).
To Bee je sice hodně velká investice, ale z druhé ruky se dá koupit už za těch 8 tis. a po návratu ho v pohodě za 6 prodáš a ještě Ti utrhnou ruce. Na Britaxu je po relativně krátké době znát používání, na Bee nikoliv. Navíc i autosedačku (Maxi Cosi) můžeš kooupit z druhé ruky. My jsme takhle kupovali starou asi rok, v záruce a nechala jsem si napsat čestné prohlášení, že je nebouraná. Tím se dá dostat na celkem slušnou cenu.
Britax je super kočárek na pojíždění do města, na hřiště, menší výlety.
Alviolo, diky moc za nazory, me hodne u toho Britaxu vadi to skladani sedackou ven, pac pak to rvat jeste do obalu by asi bylo docela narocne a vim jak to je vzdycky hekticke na tech letistich a hlavne budu cestovat bez manzela.
Neznas jeste prosim ten Valco Snap?
Bee je hezky, ale i za tu osmicku je to pro me drahy kocarek a nevim jak moc se poskodi pri manipulaci na letistich…a hlavne ja bych si jej pak i chtela nechat na pouzivani tady v CR.
@pampel jj ta romer sedacka bude jedno jaky vejce. Se zkratkou SHR to bude jistota ze ma adaptery na kocarek a navic je vybavena tlacitkem, ze to vyjmes z kocaru jednou rukou
jinak je potreba koukat prave na ty adaptery protoze jinak se sice daji koupit zvlast, ale to bys pak nemusela usetrit jak bys chtela ![]()
Za me baby safe II shr nema chybu
rok vyroby bude vcelku jedno ale zivotnost sedacky je 5-6 let tak neco jo staryho bych nekupovala a opet bacha na ty adaptery na sedacce.
Myslim ze to neni ze tak nedavno co se zacal vyrabet ale je podle mne vcelku oblibeny a za dobrou cenu a rekla bych ze i docela vydrzi a na bazaru se rychle proda ![]()
Jinak ten obal bych ti doporucila na jakykoliv kocarek aby ti z nej neco zbylo. Navic pokud ho mit nebudes s neco se s nim stane tak ti to ani nevyreklamuji vetsinou..myvaji to v podminkach a dost to pak resi
jinak to je otazka chvilky a pokud letite s mimcem dva tak absolutne bez problemu ![]()
Tasku na madlo jen kvuli tomu ych neporizovala na tomhle neni zase az tak super pokud tam mimi lezi, ale pokud budes mit nejakou z velkeho kocaru tak povesit se na madlo da.
Koukla jsem na video o tom Valco Snap. Srovnani moje je takove, ale rikam jen dle videa
valco ma hure resenou tu strisku vzadu to prekryti te sitky kdyz se mimi polozi, jestli rozumis co myslim. Jinak boudicka i cely kocarek mi prijde vice forovy, asi tim oadem bude ale lehci. Co vydrzi si ndovolim odhadnout, ale to asi najdes nejake recenze. Jinak urcite ma ale lepsi kosik dole i lepe pristupny pokud ditko sedi, v lehu to taky zadna bomba nebude ale urcite je vetsi. Hlavni nevyhodu vidim v tom, ze na tohle zadna sedacka nacvaknout nepujde, ale myslim ze by tam sla jakakoliv polozit a asi by tam vcelku drzela, coz se mi jednou povedlo i u britaxe. Tolik moje postrehy treba ti to pomuze ![]()
@alviola ja s nim letadlem cestovala a asi takto.
Mela jsem batoh ten mam stejne radsi. Pod kocarem jsme skladovali jen piti a deky co jsem pak bud prihodila do transportniho obalu nebo brala s sebou. Mmch mam ten organizer na madlo, sita na mmb puvodne na jiny kocar a hodi se to. Ani mi nevadilo to vzdy vyndat a slozit to s tim slo bez problemu.
Transportni obal urcite ale vzhledem k tomu jak je s tim nakladano a kam se to vsude hazi bych ho chtela na jakykoliv kocarek
a ta sirka je tady opravdu uplne jedno ![]()
@pampel Na Snap nejde nacvaknout žádná
Co juknout na Graco? Od téhle značky jsem viděla nějaké levné travel systémy s velkým košíkem a autosedačkou. Nebude to nic extra, ale přesně něco, co tě nebude tolik bolet, když to někde roztřískaj.