Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-Agile@quinny quinny, ty jo, ty mi teda dáváš, ale moc díky za ty informace a hlavne za tvuj cas. Je to dilema, před chvílí jsem si ještě říkala, že Britax ne, ale teď jsi mě zase nalomila… Akorát teda problém, že já s prckem budu cestovat sama!!! Taky počítám s tím, že si vezmu batoh, musím sebou táhnout i notebook a to bude s batohem asi nejlepsi… A pres tu sitku u Britaxu neprojde slunko? My jedem do exoticke sluncem vyhrate zeme, takze bude potreba poradna ochrana proti slunci. I kdyz teda ten kocar tam moc nevyuzijem, skoro vubec a uz vubec s nim nebudem jezdit nekde na slunci, pac tam je to nerealne…
U Valca je taky spatna ta tyc mezi zadnima kolama, ja jsem hodne vysoka, nohy dlouhy a mam obavu, ze bych do ni kopala…
Nakonec premyslim, ze bych si koupila ten kocar novy a ze bych jej pouzivala i potom normalne tady v CR, protoze ten co mame ted, neni zas tak uplne super, kupovala jsem uz jetej a vedela jsem, ze brzo poletime pryc, tak jsem nekupovala nic moc kvalitniho…takze jsem si vzala od kamosky za super cenu jeden. Sice je docela fajn (hlavne za ty prachy), ale neni to ideal…Tak treba by mi ten Britax vyhovoval i tady - pokud mi ho teda na letisti neroztriskaji!!! A spis si koupim z bazaru autosedacku, pac z ty brzo vyrostem. Pac uz ted ma synek ve dvou mesicich 6 kg.
@kotyk Kouknu na to Graco, ale ja bych si prave radsi poridila neco, co mi jednak bude vyhovovat na to cestovani, ale i pak na bezne pouzivani. DIky moc
@pampel Valco vůbec neznám, kočárku mám sice hodně, ale tenhle ne a obávám se, že další už mi ani manžel nepovolí ![]()
Ještě mě napadlo, že se tou taškou se to taky dá vyřešit. Pokud máš nějakou na kočár s hoodně dlouhým uchem nebo si když tak nějakou kup, ani nemusí být přebalovací, prostě větší kabelka s jedním dlouhým uchem, ideálně takovým, které se dá zkrátit. Pak ji můžeš pověsit na rukojeť tak, že taška je až pod zádama. Sice se do ní trochu kope, ale na kratší pochůzky na letištích se to dá přežít.
Jinak přes tu síťku svítí, takže doporučuju buď si na to ušít kryt sama nebo to šijou i paní na MMB. Myslím, že to tady holky zmiňovaly. A taky doporučuju koupit clonu. I když já si vždycky vystačila s plínkou ![]()
Jo, adaptéry na Britax sedačku jsou v ceně kočárku, aspoň já je tam měla (kupováno v červnu). Ale máme Maxi Cosi (je jedna z největších, máme obr dítě) a normálně ji na tom vozím tak, že ji prostě posadím mezi madlo a konstrukci. Ale musím ji teda hlídat a ideál to není. Ale Britaxy patří taky k nejkvalitnějším sedačkám, takže bych šla do ní.
Alviolo, diky moc. S tou taskou to je dobry napad, to bych si mohla koupit nejakou kabelku pro sebe
a manzelovi jako duvod uvedu, ze je to na kocarek ![]()
Ten kryt na tu síťku budu určitě potřebovat, tak musím nějakou tu paní na MMB, nevíte na kolik to tak vyjde???
A takze sedacky maxicosi na to nejdou nacvaknout? Takze asi jen Romer a nebo primo ten Britax, ze??? A my mame taky obr dite, tak taky potrebujem nejakou vetsi - delsi, ale predpokladam, ze tady z tech drazsich jsou vetsi vsechny…ne?
Holky, jakou mate barvicku kocarku? A jak jste s ni spokojene?
@pampel Maxi Cosi jen s extra univerzálním adaptérem. Máme béžovou a je fajn.
@kotyk Ta béžová to je ten hnědý? Do černý asi nepůjdu, páč budem hodně na sluníčku a to by bylo hned vyšisovaný taky… Ostatní barvičky se tedy nešisují???
Prosím, nemáte kontakt přímo na nějakou tu paní, která šije ty kryty na tu síťku v boudičce?
@pampel Ještě mě napadlo, že můžeš dokoupit takovou taštičku, která se dá připevnit kdekoliv na konstrukci kočárku http://www.ivemababy.eu/detail.php?… Já jsem si ji pořizovala, protože jezdíme se stupátkem a tím pádem nemůžu mít na rukojeti tašku. Přidělá se i oddělá lehce, není sice moc prostorná, ale na to, abys tam měla poruce letenky, doklady, nějakou plínku, ubrousky a pití to bohatě stačí.
Britax a Romer je jedno a toéž
Myslím, že jsou velikostně i podobné Maxi Cosi.
A ještě se zkus podívat na kočárek Cybex Callisto. Když jsem vybírala Bee, tak jsem narazila i na tento a hodně ho maminky vychvalovaly. Mi ale nevyhovuje, že ačkoliv má spojenou rukojeť, tak má to deštníkové skládání. Ale zase má materiál s UV 50 ![]()
Zkus si projít diskuzi tak o dvě stránky zpět, tam najdeš odkaz na tu paní, co šije na MMB.
@pampel Odkaz an tu paní je http://www.mimibazar.cz/bazar.php?… ale jsou na MMB nebo na Fleru i další. A na stránce 119 nebo 120 této diskuze najdeš i fotku „vylepšeného“ kočárku od jedné maminky. Ta si to u ní právě nechala šít.
Ja doufam, ze si jednou tu diskusi prectu celou, ale je toho fakt moooc. Diky za tip na dalsi vychytavku. Jake jeste jsou? Ja teprve ted objevila tady tu fotogalerrii a koukam ze se delaji i nejake podlozky do kocarku. Taky tam byla nejaka taska na rukojet… Co byste mi jeste dal doporucili? ![]()
Na Cybex Callisto s jdu podivat.
Tak jsem jej zkoukla, je hezkej,
ale ja bych chtela takovy, aby se tam dala nacvaknout ta autosedacka, aniz by se musela oddelat ta sedaci cast od sportaku, coz tady asi nejde, jak jsem videla ve videu.