Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoooj !
Krisulko - joj, jak ti ty hory závidím ! Užívej si to ![]()
Amazonko - tak konečně doma, to jsi ráda, co ? Ať vás ti bacili rychle opustí
Gamal - no, ty poslední dny před porodem nezávidím. Já si připadala jako velryba na suchu a už to s tím obrovským břichem bylo otravné. Nicméně - jak mi tenkrát napsala Krisulka (a že měla sakra pravdu
) - užívej si posledních dnů klidu, pak se už nezastavíš
![]()
My už druhý den trčíme doma - v tom velkém mrazu nechci Katy tahat ven. Ale snad už bude líp.
Ahoj holky,
dnes jsme byli bruslit na prehrade, je to pekne zamrzly, tak jestli mate chut, tak si zajdete, jde to i s kocarem ![]()
Jinak se s vama na tyden loucim, opet padim do Luhacovic…
Pokud bude srazik ten dalsi tyden, tak se rada pridam ![]()
zdravim pri mrazive nedeli, … tak na co bych reagovala.. tady se toho toliko probira. Jo uz vim. Chtela jsem se zeptat, kdyz se tady zacaly resit botky
Kdy dat boticky? Az pri prvnich samostatnych kruccich nebo uz pri obchazeni nabytku. Kazdy mne rika neco jineho, tak nevim. Jedni rikaji nechat capkat na boso, druzi rikaji, ze uz kdyz chodi ditko kolem nabytku, tak by melo mit pevny kotnik, aby se nevyvracel. Tak porad vaham jestli jit uz koupit naky botky nebo jeste pockat.
Zebro,tak mne se pro zmenu ty botky co jsi vybrala pro Benika taky moc libili ![]()
(Krisulka se ma … ale zase ta zima.. brr a jeste tvorit program pro pubertozo..no
)
Evelinko, bezva ze to pises.. v nejblizsim moznem terminu vyrazime na prehradu. Ale tam musi byt jeste vetsi zima co?
Vcera jsem byla s malym na prochazce a po dvou hodinach byl promrzlej. Uplne studeny nozky chudacek
Ale zatim vypada v pohode.. zadna ryma, kasel.. uf Dneska uz nikam nejdem a asi nejsme jedini ze? -13 stupnu
Acynko, a vystava se vam libila?Taky bysme se sli kouknout.. Jo chtela jsem se zeptat, jestli uz nahodou nemas docteny Nejstastnejsi batole v okoli.. Jelikoz se malej rozjel konecne
, tak bych to rada docetla. Tak kdyztak na pristim srazu.
Lacenko, odkud ty vlastne jsi, ze tam mate takovou zimu? Dneska to musi byt jeste ukrutnejsi ze?
bubis: líbila se nám!! Knížku moc nestíhám, ale snažím se, ale každopádně na srazu vrátím!!
Já boty na pár hodin denně dávám a dávala jsem i když šmatlala jen kolem nábytku..
Nazdar holčiny, nereaguju jsem KO. Nemoc mně sklátila. Už jsem to psala jako novou diskuzi, ale ozvaly se mi jen samé přespolní maminky. Tak ještě jednou sem… NEZBYL NĚKOMU DOMA BISEPTOL? k lékaři se mi stát ty fronty nechce, ani nepudu. Ale ze zkušenosti vím že todle je ten můj všelék. Tak se kdyžtak ozvěte sem nebo SZ. Dííííík
Dobré ranko dámy!
Hlásím návrat ze zmrzlé ŠUmavy ( -16C)…
Teď tady chystám oběd( zapecené palačinky na sladko) a čekám na mamku - pojedeme na velký nákup. Přes svátky jsme to tady totálně vyžrali a ještě jsem nestihla doplnit zásoby.
Zítra jedu na KO místo toho pátku, tak jsem zvědavá, jestli je vše, kde má být.
ad pohřeb - no, jako pohřeb, akorát nás totálně ze smutku vyvedl kněz. Tak něco neosobního a nepřipravenýho jsem snad v životě neslyšela. Když mluvil o dědovi, tak blábolil pátý přes devátý( absolutně něvěděl, co říct) a pak četl něco z bible a to bylo horší, než hlášení nádražního rozhlasu. Děda musel rotovat v rakvi anebo se nad náma mlátit smíchy, protože nic jinýho nebylo možný. Aby bylo jasno - nemám nic proti víře, ať si to každý řídí, jak chce, ale tohle spíš, než služba Bohu byl výsměch…
Ségra, co má termín týden po mě má břicho poloviční , jasně vítězím. Tak jsme pochopitelně věnovaly dost času vyměňování informací o porodu, výbavičce a tak. No a náš táta z toho byl totálně naměkko a pořád nás chtěl fotit.
Všechny moc zdravím!
Nevím co si o tom myslet
, jestli tam bříškulky půjdete na prohlídku tak se zeptejte - protože kdo je připraven - není překvapen ![]()
zkopírováno z porodnic -
dobrý den,známá byla v sobotu na prohlídce v porodnici v Bohunicích,řekli jí že za přítomnost manžela u porodu se platí myslím 500,–Kč bez jídla.Pak prý něco dostane z věcí-ale za noční košilku bude platit-prý cosi na prášek,nebo na vodu tomu říkají.A další věci pro ni i mimi tam budou,ale na konci pobytu dostane fakturu kde se všechno sečte a to prý nebude malá částka.Nebyla tam některá z vás v poslední době?kamarádka tam rodila loni v únoru a nic takového neplatila.
Ta známá má možnost ještě jít k Milosrdným tak ted váhá.
Hm tak to nevím, za mě v dubnu nic takového nebylo, jen za otce u porodu to pětikilo nebo 400 už nevím. Ale kdoví co vymysleli od ledna za novoty ![]()
ivusho, Biseptol leda dětský sirup po malé:lol:
k tem bohunicim - sestra tam byla pred tydnem na prohlidce a nic o placeni prasku na kosile atd. tam nerikali. ano, otec u porodu se plati (ale kupodivu mne ho loni v lednu nejak nezapocitali, platila jsem jen ty poplatky za pobyt). ale jinak je tam doted porad pradlo jak pro matky tak pro mimca k dispozici zdarma. tedy jeste ted v prosinci bylo.
V Ivančicích se teda otec u porodu platil zvlášť - musela jsem na porodní sál to zaplatit. Dohromady s poplatkama to nebylo a já osel jsem se divila a ptala se
Ale tam je to teda o dost levnější, tak mě to až tak nevadilo ![]()
Hlásím se z KO - nějak se mi ten porod reálně přibližuje…CS2, čípek trochu zkrácen, hlavička naléhá. Ale prý nález na druhorodičku v normě, jen mi zvedla magnezko, aby mi to břicho netvrdlo víc, než je zdrávo.
Statečně jsem jela autem, což je na mě v tomto počasí dost heroický výkon, ale vše ok, tak jsem na sebe i pyšná.
A odpadl nám večerní kurz, protože asistentka jde asistovat k porodu, tak se dnes nebudeme vorvanit na žíněnkách.
Tak bude náhradní program - třídní schůzky…
![]()
Mischni - ještě vydrž ženská, to je na porod ještě brzy. Na cvičení se vybodni a raději se Vorvaňuj doma s takovým nálezem. Jo a třídní schůzky… No už abych těm našim výtečníkům taky chodila, se docela těším
![]()
Příspěvek na prací prášek mě pobavil
To budou za chvilku vybírat poplatky na pradleny ne? ![]()
ahojte holky,
Ivushko, jeejda, tak at ses brzo zdrava.. Biseptol bohuzel nepouzivame.. A co malej odolal nebo to taky chytl? Doufam, ze ne…
Jo bacha, prej ma prijit chripkova epidemie…tak radeji zustat doma a nohy v teple!
MIschi, tak to je bezva, ze je vse okey.. a kolik mala uz vazi?
Tady se porad resi porodnice
ja myslim, ze nejdulezitesi je, aby tam byli kvalitni a schopni doktori a to v Brne na Obilnaku, v Bohunicich i u Milousu urcite jsou (co jsem slysela) Ja si napriklad na Obilnak nemuzu stezovat. JInak myslim, ze vsechno ostatni je jedno.. za chvilu budete doma, takze jestli zachod pres chodbu nebo pres dve? ![]()
A jak jinak travite studene dny? Tip: Ted davaji v Artu dobrej film: Sestra ![]()
Bubis, nemocní jsme byli oba, ale s tím rozdílem - že s Vítkem jsme byli u DR, ale se mnou ne.
V tom ARTu to mají jako odpolední představení s hlídáním dětí??
![]()
Včera jsme šli do Špalku vyměnit můj vánoční dárek - hodinky. Slečna nám s úsměvem sdělila, že vánoční dárky vyměňovali jenom do 4.1. - teda takovej výbuch co jsem tam předvedla jste ještě neviděly
, vedoucí je na horách takže s ní mám rande hnedka v pondělí.....
Manžel je z toho smutnej, nějak mu nedošlo, když kupoval stříbrné hodinky, že nosím jenom zlato
, ach ti chlapi. Jinak tvarově jsou moc hezké - leda bych je nosila na pravé ruce - protože na levé se to s tím zlatým snubákem dost bije. Nebo že bych přestala nosit snubák??? ![]()
Amazonko - sirupů mám, že nedovřu almaru ![]()
Mischni - tos seděla za volantem, ale na té zadní sedačce, ne?
Taky asi nejde, aby se porod reálně oddaloval. ![]()
Od včerejška visím na BC na diskuzi JAK TRESTAT ROČNÍ DÍTĚ?? Teda masakr......ze začátku dobrý, holky psaly, že sem tam plácnou přes plínu. Ale dneska?? Seběhly se tam samé pacifistky a tvrdí že v životě dítě neplácly, že jenom opakují NENENENENE (je to možné? mám jim věřit?), a že s dětí, které byly jako malé „bity“ vyrostou kriminálníci a vrazi. Sem z toho nějaká špatná....... ![]()
Já bych si mohla nahrát NENENENE na magneťák a bylo by to stejně k ničemu. U nás funguje NE jako povel - rychle to udělej a zdrhni!!!!
Je to protože je to kluk? (Zdravím Marťanku
)
Ahoj ženský!
Opět jen průlet. Čím jsem víc těhotná, tím je ten den kratší nebo co. ![]()
Přivezla jsem dnes tu největší CA igelitku plnou hadříků, byla jsem u klientky, co má dvojčata. Mám od ní už vyjíčko a lehátko. Krásný kousky, i spousta Nextu(nejsem značková, ale fakt je to kv - alita) a super teplej fusak do vajíčka i kočárku a pozor - vše za 1000,.kč. Tak jsme se v tom s tatouchem hned hrabali - Bára bude fešanda převeliká.
Monix - neboj, i na tvé hadříky dojde, to není nevěra…
ivusho - no, je fakt, že z a do auta se dostávám s jistým sebezapřením…, ale ještě to jde, volant mám pořád v dosahu. ![]()
A matky pacifistky skončí jednou v blázinci. Já si myslím, že na pár přes prdel ještě nikdo neumřel.(pochopitelně nemluvím o týrání…, ale to je snad jasný). Na mě např. prý platilo, když jsem jednou dostala prutem jako malá a pak už jen stačilo sáhnout no skříň(prut už tam dávno nebyl…) a já jsem řvala: Pjut nééé!!! a byl ode mě klid. No a s pubošem stačilo po jedné exekuci jen vzít do ruky vařechu. Tyhle argumenty děti chápou velice rychle.
Ale jestli chce někdo něco vysvětlovat, tak prosím…,ale doporučuju dát si na to panáka.
A eď doufám, že mě pacifistky neroznesou na kopýtkách…
Bubis - kolik malá váží nevím, ale počítám něco přes kilo. Měřila mi dr. utz jen ten čípek. Ale začátkem února jdu zas na velký utz, tak tam se to snad dozvím.
A přes dvě chodby na záchod lítat nebuduuuu!!!:lol:
![]()
lacenko - no, ono to s tím mým porodem zas nebude tak kách. Říkala dr., že na druhorodičku normální nález. Ale já jsem se trochu vyděsila, to je fakt.
Tak raději trochu přibrzdím…
ad tř. sch - není o co stát, já se těším, až tam pro změnu nebudu muset chodit. Většinou se tam nedozvíš nic jinýho, než ze žákovské knížky a když, tak jen průsery.Aůe účast se počítá jako zájem, takže chodíme… ![]()