Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky!
Tak jsme včera s Bárou zvládly celodeňák na jedničku. Jela jsem na Vysočinu(cca 12Okm) za kámoškama, co tam jezdíme každý rok touto dobou - letos mám výpadek, tak aspoň návštěva. Ráno ovšem přes servis s autem, dali to zas na dg. a prej mám v háji nějakou lambda sondu.Sice nevím, co to je, ale bude mě to stát 7000,–! ![]()
Byly jsme tam přes hodinu a Bára byla neuvěřitelně hodná,až jsem čuměla. Pak cestou spala, ale za ZĎárem jsem kojila a přebalovala a znova přebalovala, neb se posrala. Následovala šííílená objižďka, už jsem ani nevěděla, kde jsem, ale dojely jsme - pravda s dvouhodinovým zpožděním…
Všechny se na nás sesypaly a Bára to opět ustála s úsměvem. Akorát pak řvala, když jsem šla na oběd a holky hlídaly, ale masáž mě nechala prožít v klidu. Domů jsme jely kolem 18h úplně jinou cestou, protože tu objkižďku jsem po druhé nehodlala absolvovat, tak to bylo taky dobrodružný.Ale zvládly jsme to - jsme holky šikovný.
Tak co Tyršák, byl? Příští týden už budu mít volněji a snad i auto, tak bych někam mohla… ![]()
ivusho - táta je teda dooost odvážnej. A vůbec všichni zůčastnění.
Alenko - králík super. Kámoška si koupila taky zakrslíka a má ho velikosti kokršpaněla… ![]()
Už sou fuč.......holky mi postupně zelenají na ICQ - takže i ostatní posádky postupně vyrážejí. ![]()
No myslím, že odvážná sem spíš já.......chlapi neví co je čeká
![]()
Všichni sou děsně zaměstnaní, takže děti vidí přes týden jenom spící v postýlkách. Tak ať si sebe užijou. ![]()
Ahoj
Ivush , téda to si odpočineš
. Já bych teda měla nervy, ještě jsem bez Bendy nebyla, ale on by to určitě zvládl bez problému ![]()
Alenko , králíci krásní. Já jsem kdysi měla „normálního“ a byl to obřík, ale v 1,5 r. dostal mixomatozu a umřel, nestihli jsme ho očkovat (jen proti moru)
. Měl barvu jak činčila, stříbrnej, byl to krasavec ![]()
mischni , to jste měli pěknej výlet ![]()
Manža dnes musel nečekaně do práce, tak jsme šli s Bendou do města, byli jsme na chvilku na Husové v kavárně (prázdné
)
Bendovi asi konečně lezou horní jedničky, má tam díry jak hrom ![]()
Zdravim, tak nam konci obdobi bez taty.Psal ze v nedeli se vraci.Ale vzhledem ktomu ze psal ze maji problem ti druzi a ze budou pokracovat v srpnu tak tipuju ze pojede jeste v tom srpnu bych se tomu nedivila.
.
Bara vypada ze bude kazdou chvilku lozit no ted se tady snazi o cosi a jde jak kdyby pozpatku ale tak nejak divne tak nevim a nejak divne pres bok.
Skoro na pul rocni prohlidce vazila 8,800 a 72cm
.
Nazdarek,
Kattko, teda Bara je obrik
ale aspon je aktivistka!
Zebro, Brno je jak po vymreni, ja dnes byla na skok u detske MUDr. a normalne tam nebyl VUBEC nikdo, coz me teda potesila, ale sokovalo zaroven. A v kavarne aspon dlouho na nic necekas. Diky za pochvalu kralicku, oni jsou ve skutecnosti daleko hezci, ta fotka je dela takovy placaty. No a hlavne je to opravdu zakrslik.. Zeby dalsi zajemce o prdocha ![]()
Ivush, tak presne takhle jsem si to myslela, ze chlapi vubec nevedi, do ceho jedou!! No kazdopadne mas muj obdiv, bych byla uplne na nervy, jeste jsem bez Toma nebyla pres noc, natoz cely vikend. A to si tchani uz namysleli, ze pristi rok si ho vezmou na tyden. Se zblaznim a nebo jim ho nedam ![]()
Mischni, tedaaa vy jste si uzili vejlet!! A jak jsi to suprove zvladla!! Ja jsem rada, ze dam samostatnou jizdu s Tomem do 50km, i tak je obskladan hrackama, jidlem a knizkama. No a taky jak to zvladla Barca! Mas ji asi dobre vychovanou
Jo a nekoupila si kamoska toho kralika nekde v Hornbachu? Ja ho mam pres net, mohl byt i papirak, ale na vystavy me neuzije, ale byla to prave jistota, ze to nebude kralik pres celej pekac
V Tyrsaku jsme byly jen s Bubis, kluci si to naramne uzili, Danielek se obcerstvoval v pitku pro pejsky, no sranda byla
Jen mi teda zmizeli 2 podepsane babovicky, coz stale nemuzu pochopit, ale uz jsme dostali dalsi od babicky a lepci, tak pohoda.
Jinak jsem dnes smazila livance 2 hodiny na 3 panvich, ale mnamka to byla naramna. Ja vubec jedu ted ve velkym, predevcirem jsem smazila cuketu..no dve vetsi cuketky, tak mame stale co jist. Mno a ted si jdu dat pivko, jsem totalka vyrizena, pa pa ![]()
Ahoj holky,
netsiham, nestacim… Manzel ma dovolenou, tak porad nekde litame a zitra odjizdime do Jiznich Cech na kola. Snad pocasi uz konecne vyjde ![]()
Ivusho, uzji si volny vikend!!! Ja myslim, ze budou vsichni spokojeni (tatinek mozna trochu znaven
).
Si tady mezi Vami pripadam jak krkavci matka
Stepan byl od nas poprve na noc v osmi mesicich a od te doby to docela vyuzivame. Kdyz jsem se ucila na statnice, tak byl 2× pet dnu u babicek a ted jsme v Belgii byli taky bez neho. Ja nejak strach nemam, vim, ze je v dobrych rukou a on ma aspon zmenu a nemusi byt porad s nudnou matkou
![]()
Mischni, to jste teda sikovne cestovatelky
Hlavne, ze jste si vylet uzily ![]()
Zebrus, jak to tam ted na Husove vypada??? Je to porad stejne, jako kdyz jsme tam byly v listopadu???
Co se zviratek tyce, tak si myslim, ze je fajn, kdyz deti vi, ze nejaka ziva existuji a muzou s nima byt aspon trochu v kontaktu. Zatim mi vyhovuje, ze si muzeme kdykoli pujcit psa od nasich a zase ho vratit
Ztaim bych asi na trvalo do zadneho zvirete nesla, i kdyz na kralika jsme si delala dlouho zalusk ![]()
no stou krkavci mamou ja budu asi vetsi.Ja Baru asi tak pred mesicem nechala pritelovi a byla jsem pryc pres noc taky
trosku jsme slavili jeji a moje narozky ale u ni doma ale abych nejela v noci dom tak mi pritel rekl ze tam mam byt pres noc.No aspon vim ze to vydrzela bezeme a priste muze byt pres noc treba s dedou a babickou
.
Alenko , zájemce na králíčka asi ne, v prosinci jsem dala pryč papoušky už jsem na ně něměla tolik času a navíc má manža alergii na prach. A máme 2 psy lovce, takže by tady pro králíka ani nebylo moc bezpečno ![]()
To jsme nečekali, ale Benda si neměl s kým hrát a zkoumal co něměl ![]()
kattko , ať už máte taťku doma ![]()
Evelín , je to tam pořád stejný
, akorát si Benda už trochu vyhrál, už neseděl jak pecka
Ale bylo tam děsný horko, nevím jestli pořád topí
, ale to snad ne. Venku bylo mnohem líp ![]()
Tak ja nevim jesti ja nechcu aby tam jeste zustal.
.Nikde se mi nepovaluje spinave pradlo,vana je cista umyvadlo taktez.
furt tu mam uklizeno akorat dneska jsem utrela prach a vysala.No je to zde jak ze skatulky. ![]()
chvilu tady nejsu a najednou se to tu rozjizdi ![]()
Katkko, tak to ja taky znaaam.. taky kdyz manzel jezdi na sluzebky, tak tady mam naklizeno, ze se ani nebojim necekanych navstev.. Sotva se vrati vsude je neco!
JInak mala je teda silulka, uz se pokousi o lozeni?? to ten muj prdoch v jejich mesicich… ha ha.. ![]()
Evelinko, a jak teda bylo v Belgii? A proc jste jeli zrovna do Belgie jestli to neni tajny? na cokoladu? ![]()
ALenko, ryby jsou veelice oblibene u Daniela, ale jen kdyz se maji krmit. To vytahne pikslu s krmenim a stoji pred akva a krici papani papani… Tata ho totiz necha vzit rukou to krmeni a dat ho do vody, z toho je uuplne k uvytrzeni. Takze pak leti k druhymu akva i a i ke tretimu. Horsi je, kdyz uz jsou vsechny ryby nazrany, to je pak rev… Jo a to s tim pitkem.. Manzel cucel co je malej tak mokrej, kde jsem ho machala… A to jsem mu radeji nerekla, ze se snad i napil..
Hele Ali, a ty do tech livancu davas primo ty boruvky nebo az na to? Protoze manzel dela „pancakes“ livance a on ty boruvky strci primo do testa na panev a je to naprosto delikatesni. Se chlubil, ze to tak delaji u „nich“, tak me zajimalo, jestli tady se to taky dela, ja to totiz odsud neznam..
Ivushko, tak se priznej, kolikrat jsi jim uz volala?? ![]()
bubis ja si obcas rikam jestli lepsi takovy to lezici miminko.
.uz to clovek musi hlidat vic. Dneska byla u me kamaradka a ta ma 3mesicni holcicku skoro a klidne ji nechala na sedacce.Jo ta ja teda Baru nemohla.Nic mene ta mala je takova uplakana skoro porad uz od zacatku.A dneska rozplakala nasi Baru
.Ona zacla plakat a Bara jak to slysela poprve tak zacla taky jsem si nejdriv myslela ze je to nahoda.No a podruhe v obyvaku kdyz jsme byli tak jeji mala zacla plakat a Bara se pridala asi nevedela co se deje nasi male malem tekli slzy.Minule ji do toho pistela ![]()
Nevolala
ani jednou...........ale manžel volal 4× a ještě poslal 2 MMS. Ale my jsme zvyklí si volat i 5× denně. Chlubil se jak to zvládá…tak sem ho pochválila............................a překulila jsem se na druhý bok, protože ten první sem měla už oleželej.
![]()
Ale sem úplnej tydýt - třeba ztlumuju televizi, nebo nerozsvěcuju v ložnici. Směju se sama sobě.
.....................ale trošku se mi stýská.........................
Tak další zprávy.......
Noc přečkali v pohodě, vyrazili na výlet na kolech. Manžel volal, že má všechno 3× (slipy i tepláky - bez těch plín to není jen tak
), akorát nevzal nic k jídlu
. No ne vždycky se všechno podaří.........
![]()
Naštěstí míjeli hráškové pole - tak se napásli. ![]()
Na dětském hřišti neuhlídali situaci, a Lenička sestřelila Víťu houpačkou - takže V má bouli přes celou hlavu. ![]()
Jinak sou prej atrakce celého kempu, a ráno se jich lidi ptali jak se vede
Kdyby takhle byla parta holek s dětma - nikdo si jich ani nevšimne......... ![]()
Tak nic, vychládá mi postýlka......tak šupky dupky......
Ivush, teda musim rict, ze me zpravicky z bojiste vylozene bavi. To, ze se da zapomenout jidlo, me vubec neprekvapuje, znam to
A oni jsou v kempu
, to jako ve stanu?? Fiha!! No a je to naprosto jasny, ze jsou atrakci. Tuhle jsem byla na detskem hristi a kamoska mi rika, koukej na toho tatinka, jak si tu malou holcicku zvladl i prebalit. A to byl jen jeden! No kazdopadne ti celkem zavidim ten domaci klid. Taky jsem si ted na pul hodky schrupla, jsem nejaka mimo. Jo a s tim tydytem, no ja kdyz jdu po venku sama, tak si zas v hlave rikam, jee cisterna a nakladáák ![]()
Bubis, tak na krmeni teda bacha, neter tuhle taky rada krmila rybicky, no prisla za mnou a segrou a hlasila, ze rybicky uz papaji. Jenze jim tam nalamala celou cokoladu. Ryby z toho byly dost divny, cistit akvarko od mastne cokolady
No a,livance necham vykynout a pred smazenim dam ty boruvky do testa, jako tvuj manza. Kde jsem to vzala nevim, ale basta to je. Kazdopadne jako tuk pouzivam spek. Je to maximalni lahudka, jen na oleji to neni ono.
Zebro, tak tebe si teda skrtam, jako navdadu kralicky nedavam ![]()
Kattko, joo s tim poradkem to znam…ale pokud to trva dyl, tak mi ty fusakle na gauci uz zacinaji chybet
S tim spolecnym brecenim deti jsi mi pripomnela, jak kdyz v plavcu zacaly deti plakat, tak Tomik se je snazil prekricet. Joo to byla zabava ![]()
Mno a ja jdu neco delat…Ale nejradej bych se pridala k Ivush a povalovala se ![]()
Jooo pozoooor......jako prevenci proleženinám jsem si naordinovala generální úklid bytu. Už makám 2hodiny a mám půlku
Však já nevydržím dlouho sedět, nedejbože ležet.
![]()
Ale vohulila jsem si k tomu na DVD Noc na Karlštejně - tak si tady vesele vyřvávám a celkem mi to jde od ruky. Na večer mám na mražáku metaxu, ještě si musím skočit pro džusík a asi se večer lehce „zamlžím“
![]()
A zprávy z kempu........
Bouřku přečkali v hospodě, zpátky jeli parníkem a Víťas je tak hotovej, že s usínáním dneska problémy určitě nebudou ![]()
Skutečně jsou pod stanama, jezdíme každý rok, tak sme celkem dobře vybavení. Polární spacáky a 5cm samonafukovací matračky a prima stan.
Alenko s tím tatínkem na dětském hřišti...........mám štěstí, že náš taťka na Víťovi celkem visí. Je mi ho líto, že si ho fakt moc neužije - tak raději přivřu oči, že místo oběda je hrášek z pole, zadek trochu opruzenej a na čele boule. Hlavně že sou spolu.