Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
čus baby!
Ta koukám, že všechny „zateplujete“. My jsme snad vybavený, tčeď už budu zjišťovat za pochodu, co chybí.
Alenko - gratuluju k pokrokům!!!
ivusho - tak Víťas už je velkej „jeslák“, jo? Ale to vstávání je teda síla…
ad babička - no ona byla takovej mix Rosůlkové a Medřické, když byla ještě zdravá. A když nám s dědou popisovali jejich mejdany za mlada a ukazovali fotky z výletů a tak, tak to musel být teda nářez. já mám pocit, že dneska už se to snad ani nedá…
lačenko - tak jak se koulíš, matko?
Všechny ostatní nepřítomné zdravím a už jsem vás dlouho nikoho neviděla. Tak kdy půjdeme „zapařit“ do nějaké té babykavárny? ![]()
baby, zdar!
nestiham (o, jaka novina), tak jen pro pobaveni:
fotky ze srpnoveho pikniku v luzankach
jdu spat, smasluplneji later ![]()
Ahojte,
s tou kavarnoou souhlasim.
Krisulko: fotky se povedli.
Jinak u nas to vypada na stehovani. Sice do bytu ale do vlastniho.
. Takze prosim stou kavarnou co nejdrive at to neni v dobe stehovani. ![]()
Takže já frčím v pondělí do práce…toto uteklo
![]()
Chtěla sem vás jenom upozornit na Merhautce na malinkatý obchůdek s oblečením naproti Essi. Mají tam boží oblečení za příznivé ceny - FROG, SUCCES, WOLF..........Já jsem tam ukořistila boží pyžamko z „tlusté“ bavlny a ještě je s letadlem (no co víc si přát) a podšité šusťáky flísem. Jinak zimní bundičky, mikinky, bodynka.........
Byla sem taková nešťastná a furt dokola voblejzala jenom předražené CA, HM a sem tam Tesco. Todle byla příjemná změna.
Sraz prosím kromě pondělí a středy - to sem v hokně.
Dobry vecer devcata,
jsem zpet a konecne online na vlastnim PC. ![]()
Mne zacla skola ve velkym, takze nedelam nic jineho nez se ucim a pak utikam za malym, chvilku pomuchlanicko, prochazka a uz je tma, dite supky dupky do postylky a ja se zase vrham do knih… hruuza.. jestli to do toho kvetna preziju bez vrasky, tak budu dobra, protoze mam pocit, ze to asi nepuuujde. ![]()
Ve ctvrtek jsme se potkali s Krisulkou v Tyrsaku a koukam Krisik ani ne dva roky a uz je bez plinky, to je borec!
To u nas nehrozi.. zatim.. Mame jeste cas ne?
Ivushko, kdy Vitek odplinkoval? (jen tak ze zvedavosti;)
Alenko, vas jsem taky videla, celou rodinku, Daniel si sel do „mekace“ pro balonek a ja vas zahlidla venku.. myslim ze to bylo taky ve ctvrtek:) Jinak Tomik teda uz temer chodi, kdyz uz zacina zdolavat schody.. No to je super!!!
Ivus dik za tip na obchudek s obleckama.. ja pro malyho nekoupila zatim ani n, tak doufam, ze zima neprijde ze dne na den. JInak kdyby jste nahodou nemeli boty na zimu a shanite velikost 22(ze Zirafky), tak jedny mame doma. Daniel minulou zimu neudelal ani krok, takze jsou v podstate novy. Jo a jeste mam ze Zary komplet bunda kalhoty (zateplenky) 12-18mesicu, taky bez vady.. Tak kdyby jste nahodou meli zajem.. Budu to davat do bazace, ale nejak na to zatim nemam cas.. nemam cas snad ted na nic…
Jinak Ivus, jesle predpokladam plny co? Chtela jsem zkusit davat Daniela na jeden den v tydnu nekam, ale co vsude slysim, tak to je bez sance.
Zatim se mejte hezky, uz se tesim az se nekde potkame..
A hele…ztracená ovečka......zdar Bubis!!
Vítek odplínkovával ......a tma. Jdu se kouknout do knihy................taaaak, od 18.5. přes den bez plín (na noc má furt - i teďka), 20.5. se poprvé vyčural venku na trávu, pak pekelně dlouho kadil do trenek - bleee, a od 6.7. kadí do nočníku.
Narozka má 30.5. takže bez pár dní 2 roky. Ale doteďka si neříká, prostě ho tak co 2hod po:,–(ím na nočník. Teďka se naučil sám vyslíkat tak chodí sám. Akorát podle toho že je v nočníku nadělení poznám, že se něco událo.
Jesle zkus ty v Židenicích, tam berou furt - teda spoň loni brali. Jak v Kouhoutkách nevím. To by nám mohla říct Monix. A Černá Pole bez šance. Akorát vzhledem k tomu, že Vítek je tam 7.30 jako druhý
a ve 14.30 kdy si můžeš nejdřív vyzvednout dítě po odpoledním spaní je jich tam 6. Tak nějak nepředpokládám, že ostatní maminky pracují.
Taky je ráno potkávám v teplákovce a vrabčím hnízdě na hlavě. Tak nevím něco je asi špatně… ![]()
Brďo studium vám nezávidím.......ale přece to tďka nevzdáš, ne?
Ivush, a nejak jsi Vitka tlacila do toho, aby si rikal ze chce curat nebo jsi to nechala na nem? No tak kazdopadne ma Daniel jeste cas, good
Tak to neresim.. ma jeste mesic ![]()
Ad jesle: no ja doufala ze ty Cerny pole…
no zkusim zidenice..
Brdo studium nevzdam, ale oni to asi vzdaji se mnou ![]()
Tak zitra praci zdar materske dvakrat a studiu Zdar Zdar Zdar!!
Jo a nemate nekdo vystudovany Elektro? Bych potrebovala doucko ![]()
Majte sa
Nazdarek,
puvodne jsem chtela jit spat,ale vytahla jsem si jeste burcak,tak nez dopiju sklenicku neco sesmolim
O vikendu jsme byli na burcakovych slavnostech, bylo to moc fajn, burcak vynikajici a tech penez, co jsme tam nechali ![]()
Bubis, NAZDAAAR, diky za gratulaci, no s tim chozenim nevim nevim, je to strasnej lenoch, ted odmita do schodu chodit a chce se nechat nosit
Joo ve Ct jsme sli do okynka v mekaci, to jsme totiz jeli prekvapit tatu do prace a prekvapko se povedlo
Skoda,ze ses neozvala. Ja zas videla tvyho manzu, ale je to tak mesic, ty jsi tam nebyla, sedel na zahradce a Danik tam pobihal. No pochopitelne jsem ho neoslovovala
Se studiem te obdivuju, ty to das, mas na to!!! S tim douckem, bracha ma VUT, bude se co nevidet stehovat do Brna, ale zadny doucko asi neklapne, este by se do tebe zamiloval a byl by zralej na masli
Mno a nocnikovani jsme ted taky zacali, teda uplne polehoucku, nejdriv v plavani, kdy me vetsinou po plavcu pocural, tak se s uspechem do nocniku hned vycural a mel z toho radost, tak uz neni doma hysterak u posazovani na nocnik a rano tam zacina curat. Rikam si, ze by mi to mohl casem rikat, ze chce, mno uvidim, kazdopadne dnes mel strevni pruvan a tvrdosijne zapiral vsechn 7 nalozi…je opruzenej az beda
Joo a Krisik je teda borec..
Ivush taktez diky za tip, jsem lehce zdeptla z tech cen, nastesti jsem aukrarila a snad mam uz nejaky zasoby ma zimu. Ale obchudek urco navstivim. Mno a jak je v praci takhle po materske?? Nepripadas si mimo? Ja pak budu asi jak martan..
Katko, gratulejsn ke stehovani!!!
Az se nekdo rozhodne a bude planovat scuk, tak prosim UTERY je idealni den.. Teda vetsinou.. ![]()
No dopito, povesim pradlo a ![]()
Jako marťan???.......neeeee
Zítra valím poprvé, září byla takové zkoušečka s jeslema - klaplo to, Vítek nebrečí tak jdeme na to.
Mám v práci spoustu kamarádů, a stejně sme se pořád vídali. Chodíme celé léto hrát volejbal, narozky, grilovačky......
Sem strašně ráda, ža začínáme polehoučku......2× týdně, to bude odpočinek pro mně, babička si užije (hlídá pondělky) a v jeslích se něčemu přiučí (chodí ve středu). Jsem s ním v podstatě pořád sama, babička se zapojila do hlídání až tohle léto a manžel chodí domů v podstatě až Vítek spí. Zní to strašně, ale jsem z něho už unavená - kdo ho zná, ví........
To je stejně sranda, jak podle dětí poznáváme další členy emimi - rodiny ![]()
By se asi divil Evy manžel, kdyby se k němu řítila „cizí“ žena.
Upozorňuju na akci 1.11. - Světýlka nad Brnem, Kraví hora, lampióny s sebou. Ale nevím v kolik
nevíte někdo?
Ahooj holčinky !
Krisulko - výborné fotky ! Ty máš fakt na to focení nadání ![]()
Bubis - no konečně, že ses ozvala. Zrovna nedávno jsem si tak vzpomněla, že jsem tě tu dlouho neviděla. Držím palce, ať tu školu zvládáš. Stejně máte (ty i Krisulka) můj obdiv - studovat při dítěti, to bych fakt nezvládla.
Ivusho - tak Kohoutky jsou absolutně beznadějné. Paní mi říkala, že maminky tam mají přihlášky i 1,5 roku (to jsem teda hned po porodu asi měla Katy přihlásit, ne ?). Tak jsem sice přihlášku i do Kohoutek i do Černých Polí dala, ale vzdala jsem to. Katy jsem dostala do dětského denního centra Vesněnka - je tam max. 12 dětí, je to soukromé, moc příjemné (byli jsme se tam už podívat). Cena asi vyšší než jesle, ale nižší než hlídání chůvou a navíc bude Katy mezi dětmi. Od ledna tam bude chodit každou středu. Co jsem teď s paní mluvila, tak už mají beznadějně plno. To co ty píšeš…no asi v tom jiné matky (byť nepracují) musí umět chodit mnohem lépe než my…
My se chystáme na prodloužený víkend do Krkonoš - máme tam sraz maminek z diskuse. Už se na holky a prcky moc těším. Jinak klasika - plavčo, cvíčo, práce, písek, sem tam prochajda…Však to všichni znáte ![]()
Pokud srazík, tak u nás pondělí, středa nebo pátek.
Všechny zdravým,
nestuduji, nepracuji, nepískujem, nebabičkujem, nejeslujem… Marodíme už dlouho (začínáme 4týden) a ještě ho i dokončíme…
S Mimísem nic novýho, snad žije a je zdravej…
pardon za „vojenské“ hlášení, ale podzimní depka mě dohonila a nejraděj bych se odebrala k zimnímu spánku…
Ahojte,
Alenko, no ja jsem vas chtela pozdravit, ale nez jsme stihli vyjit z mekace, tak jste se nam ztratili v davu
Ale vypadali jste spokojene u toho okynka.. prekvapko se povedlo, vsici veseli, tak to ma byt
Jsi me pobavila, ze by se do me tvuj bracha zamiloval ..:D Vis ze bych byla jeho typ jo?
No tak doucko teda ne no
S tim nocnikovanim/kakacovanim… tak Daniel ma prave ted to obdobi, kdy se neda na ten kakac ani po:,–(it, jak moc nechce, se uplne vzpira.. takze nevim. Necham to na nem, kdybych ho tam pres vuli posazovala, tak to bych asi to odplinkovavani jeste prodlouzila.. no uvidime, necham se prekvapit. Ale zacinate dobre, kdyz z toho rano ma Tomik radost. A tak jak s tim chozenim? Co rikaji na rehabilitaci? uz nemusite tu Vojtovku cvicit? Za chvilu do bude a Tomik vam zacne behat a tatka uz se muze chystat na nacvik fotbalu
U nas tata taky zkousi naky kopani, ale Daniel asi bude basketak.. (no a taky asi pivar!!Je vzdycky vyslu ven a oni beztak skonci nekde u piva na zahradce) dik za info, si to s nim vyridim ![]()
Ivushko, teeda to je pracovni kolektiv!! Mas ale stesti.. se nedivim, ze uz jsi nastoupila. Ted mas dobry obdobi co? Jednou hlida babicka, pak jesle, prace co te bavi a pak s Vitkem, na kteryho se tesis, kdyz ho nevidas 24hod/denne.. hmmm… to te urcite neceka zadna „podzimni depka“ ![]()
Hele pridavam se k :" Zni to strasne, ale jsem z neho uz unavena.. " ja takyyyyy z toho myho raracha! Takze bych ho taky rada nekam na den „soupla“, taky to zni hrozne
Mam hlidani co jsem ve skole a pak uz jsem s nim zase ja. Takze odpocinek 00nic.
Monix, teeeda ale co jsem tady nebyla, tak jsi zmenila metrik, nebo spis fotku a Katy vypada kraasne a hlavne uz tak vyrosla.. vidim ji porad jako miminko, kdyz jsme vas potkali v BD.
Jak jsi psala o tom dennim centru Vesnenka, tak to vypada vazne dobre, presne neco takoveho bych si predstavovala.. ale asi se jen tak nekdo neodhlasi. Ted je to vazne sileny nekam ty deti dostat.
Krkonose to je dobra volba, to si uzijte. A jezdite tam i s tatinkama nebo jenom maminky s detmi?
Lacenko, teda to je mi liito, ze jste uz 4. tyden nemocni.. a to oba kluci? Tak snad uz to zas budete mit vybrany na ted chripkovej podzim..
No jsem zvedava, jak prezijem tu chripku my. Ja jsem taky furt nemocna, kazdej bacil me zdola.. takze asi se budu vychybat vsem hormadnym akcim.. (takze nebudu chodit na prednasky
)
A jinak co novyho u ostatnich?
Evelinko, jak si uzivas materskou dovolenou jako „titulovana“?
Uz se toho taky nemuzu dockat, jestli to zvladnu.. Ja si teda budu moc uzivat bohuzel uz jen pul roku.. ale i tak, aspon jedny prazdniny.
Zatim pacek Jo a jestli jeste nekdo obiha piskoviste, tak co treba ctvrtek Tyrsak odpo?
Ahoj holky,
mám novinku, ze které jsem úplně paf, Tomík dnes ušel SÁM několik metrů
Byla u toho babička, já jí to pak nevěřila, tak následovala ukázka, no PARÁDA. Vypadá to jakoby plaval na suchu, ale JDE SÁM!! Konečně jsme se dočkali!
Bubis: mno možná, že nejsi úplně jeho typ, ale jeden nikdy neví, by ses na něj culila a bylo by vymalováno, ale stejně se zatím stěhování trochu odložilo. Nočníkování, my jsme začali na tom plavču, předtím to vypadalo asi jako u vás, totální hysterie. Na plavču se pak rychle vyčural, čučel na to jak puk a pak čural i se mnou doma, já na wc a on na hrníčku..teď zas dva dny nic, ale taky si myslím, nic nelámat, bude z toho akorát averze, není kam spěchat. Z rehabky máme dva cviky, ale už ne Vojtovku, jeden aby nedělal nášlap jen na jednu nohu, aby posílil pletenec pánevní, což posiluje chůzí na schodech a druhý aby srovnal nožky, vtláčí je dovnitř. Za týden jdeme k MUDr. Vavrušové, jsem zvědavá, co se tam dozvíme. Jo a nácvik fotbalu u nás asi moc nebude. U nás už se mydlí s hokejkama a taky to zavání trochu házenou
Jo a unavená jsem z toho našeho kluka taky, občas se mihne nějaký hlídání, ale to je vždycky účelový, takže to tak rychle uteče, že si to ani neužiju. Add sraz, Čt teď nemůžu ![]()
Lacenko, fíha 4.týden, to je mazec, snad Vás ty bacily brzy opustí!!
Monix, Krkonoše závidím, i když…ono už tam celkem i mrzne, tak zimní oblečky s sebou ![]()
Ivush, tak taková práce to je teda radost, to bych taky brala! U nás je kolektiv strašnej, obrovská drbárna, ale je to státní sektor, takže onemocnění dětí se tam moc neřeší, což pro mě bude asi dost důležitý. Věřím, že si v práci svým způsobem docela odpočneš. Joo Evin manžel by se divil, protože bych na něj mluvila tak akorát česky ![]()
No a já jdu honem něco dělat…
Ahojte
Benda je nachlazenej, tak odsáváme jak diví, ale začalo to včera a dnes mi přijde lepší, tak snad to nebude na dlouho. Má pod polštářem tygří mast, tak i spí líp ![]()
Bubis , obdivuju, že studuješ ![]()
Nočník - Benda na něm nechce sedět, ale koupili jsme redukci na záchod a tam sedí a usmívá se (asi vidí, že tam chodíme my a připadá si velkej
). Sice fakt jen sedí, ale alpoň neřve…ale bez plín to zatím u nás nehrozí ![]()
Alenko , gratuluju k chození ![]()
Ahojky děvčata.
Nějak poslední dobou není čas na počítač ani jít jen chodím do dvou dizkuzí a vrychlosti napíšu a jdu zase pryč.
Jinak vše u mně pořádku až na tu těhu cukrovku ale maličko se to zlepšilo a nemám to tak strašné.
Včera jsem byla na poslední KO na Obilnáku v rizikové poradně a za 14.dní valím už na pásy jenom ta sestra se jen divila že jdu tak brzo že mně tam dr.poslal ale asi dělá dobře.
Malej váží v 34.tt 2200.g tak si myslím že budem mít po porodu váhu kolem třech kil.
Dnes jsem byla u dr.z Jiříkem a je dosti nachlazenej a taky na mně něco leze doufejme že budu do porodu taky OK:
Jinak Chuanitce a markétce přeji hodně zdravíčka a co nejvíce pro malou mlíčka.
![]()