Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
26.6.13 18:07
@Marry11 píše:
Kasha díky ty to chápeš, já teda nechápu jak píše Kaatka že by už bydleli dávno tak jestli mají 4 miliony tak to chápu.

My máme omezené možnosti v tom, že 3 děti a dům je asi moc nebezpečná dráha takže v jedné dráze nakonec třeba ustoupíme
Nevím zatím je vše v inprogress :)

Každopádně v září pokud se nepřestěhujeme mně tu začne malovat :mrgreen: :mrgreen:
Tak jsem sama zvědavá už aby bylo září :mrgreen: :mrgreen:

Marry my na to 4miliony taky nemeli. Tenkrat jsme vybirali do 2mil.ale nic nebylo.Ale za to ted i za 2 jsme toho spoustu nasli jako ze jsme se byla i podivat.To jen pro tvoji orientaci. ;).Takze rozpocet byl nizsi. Jenomze kdyz jsme skoro 4roky zpet kupovali byt tak baraky bylo proste nekde uplne jinde. A ani za tech 2,5 mil.jsme nenasli nic co by vyhovovalo. JEnomze ted jsou ceny jinde a co stalo tenkrat 3 mil.tak poridis za 2.Jenomze je o tom jak je kdo narocny. A to my proste nejsme my klidne budem dojizdet za cenu krasne prirody a klidu a otom to je…Vic za tim nehledej takze ten rozpocet je jeste niz nez ten VAs nebo by byl. A opoakuju to same asi po 4kdyz nad tim premyslim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
26.6.13 20:07

Ano Kaatka ano souhlasím dojíždění ALE JE TAM VELKÝ ALE…

VÍŠ CO STOJÍ DOPRAVA PENĚZ???
tím pádem koupíš něco levnějšího a nahážeš peníze v dopravě na kterou bysme už prostě my neměli zda tomu rozumíš.
Takže já bych trčela třeba ve Slavkově protože autobus vlak něco stojí!

Jestli ted je to víc pochopitelné

No naše diskuze dnes nabrala zajímavé obrátky takže uvidíme co v noci vymyslíme :mrgreen: :mrgreen:

Ono fakt hceme 3 děti takže se musíme uskromnit ve starším či v bytě já ještě nevím jednu dobu bydlíme tam pak zas tam ale můj je rád že jesm to nakonec zase váhavě vymyslela jinak :)

• Citovat
  • Upravit
24320
26.6.13 20:14
@Marry11 píše:
Ano Kaatka ano souhlasím dojíždění ALE JE TAM VELKÝ ALE…

VÍŠ CO STOJÍ DOPRAVA PENĚZ???
tím pádem koupíš něco levnějšího a nahážeš peníze v dopravě na kterou bysme už prostě my neměli zda tomu rozumíš.
Takže já bych trčela třeba ve Slavkově protože autobus vlak něco stojí!

Jestli ted je to víc pochopitelné

No naše diskuze dnes nabrala zajímavé obrátky takže uvidíme co v noci vymyslíme :mrgreen: :mrgreen:

Ono fakt hceme 3 děti takže se musíme uskromnit ve starším či v bytě já ještě nevím jednu dobu bydlíme tam pak zas tam ale můj je rád že jesm to nakonec zase váhavě vymyslela jinak :)

Marry: a doprava po Brne nic nestoji?? Nechci to do toho mluvit ale rozmyslete si dobre jestli chcete opravdu bydlet na baraku. Protoze jsi ocividne zhyckana ;).Mimochodem neni lepsi se zadluzit na min stim ze to jednou doplatim treba rychleji a pak budu platit smesnou dopravu?? Nez se uvazat o nekolik tisic vic takze i kdyz treba budete vsichni dojizdet tak porad to muze byt ve finale levnejsi ;) tohle si taky spocitej. Nevim kolik je tobe a tvemu muzi ale hypoteku budete brat zhruba na 25let. Vis chce to pocitat a pocitat nic vic a nic min.ono nekdy i tim dojizdenim muzes usetrit porad 2tisice.JE rozdil vzit 2mil a 3mil coz splatka. Porad tam totiz i pres dojizdeni muzes usetrit klidne 2tis narozdil od hypoteky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.6.13 20:21

A prosim hlavne to neber jako utok.Je mozne ze to tak zni.Ale nerada pouzivam smajliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.6.13 20:25

Jo a muzu ti rict jednu vec asi jsme v tomhle jini ale popravde kdyz se rozhodnu odstehovat z Brna tak ze vsim vsudy. A v dnesni dobe si i ten nakup muzes nechat dovezt.Ja jezdim do Brna jenom kvuli doktorum. Nakup jednou tydne.Bud tedy kampus, bystrc nebo ROsice jak kdy. A popravde necham si to zbozi za chvilu dovazet a budem jezdit akorat k doktorovi. Casem mala do skoly ale uvidi se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
26.6.13 20:43

Marry, dívala jsem se, že je teď nějaká nová výstavba v Syrovicích, to je hned vedle Rajhradu, tak na to mrkněte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
26.6.13 20:51

My bysme ted za dopravu 1000 kč ušetřili Jirka projede 1700 kč nebo kolik takto by si koupil šalinkrátu za 500 kč???nebo kolik a hotovo.

takže tady se prostě ušetří tím Brnem než dojíždět za prací zda to chápeš.

nejde o zhýčkanost jde o prachy a Jirkovi jde o čas být s rodinou :( sám mně řekl že budu chodit po 20 hodině domů.

Takže takto dnes na to znova sedneme a uvidíme co našmoulíme.

Nebot zda prostě se pořád nepohybujeme někde naco nemáme a ten dům nám tím pdáem uniká…
I když za cenu dvorečku je lepší než nastrčit děti do paneláku za ty prachy co někdo koupil panelák směšně za 500 000 kč a prodává ho za 2,7 mega
takže atak já ZATÍM NEVÍM ONY JSOU TO POŘÁD DOHADY

MŮJ ZASE MAKÁ má konferenci doma takže nemá prostě čas řešit bydlení ale večer snad nato sedneme co je pro nás důležité souhlasíme oba zahrádka je menší ale my máme obrovskou zahradu u tchýně co má snad 2000 m je tam vše od třešní po maliny ostružiny jahody hrášek prostě komplet je tam i skleník

takže ono toto si dovážíme.

A kdyby to byla hrůza no tak by se to třeba znova prodalo za cenu zpět do bytu ale tam by se trtilo 500 000 kč pokud by teda nemovitosti nešly nahoru.

• Citovat
  • Upravit
Marry11
26.6.13 20:56

Abyste pochopili my třeba s manželem si dáváme s dětima srazy u něj v práci krmíme ryby a prostě toto na co se pak těší až je uvidím by prostě zmizelo nevím jak se syrovic bych se tam dopravila abysme pak nepotřebovaly 2auta já pořád nevím manžel mu volal zpět takže se dnes ještě nato pořádně sedne zda je to to pravý nebo ne.

Můj je hodně pro rodinný život s rodinou ne aby dřel někde v práci a neužil si to zda to chápeš ale přesto víme že je tam dvoreček ale na sednutí tam je a je tam kousek i na zahradničení.

Není to jako plackek za oknem tak to zas nevypadá je ot 80 m tak aspon toto.

Chtělo by to 200 ale co se dá dělat já ZATÍM NEVÍM DISKUZI JSME JEŠTĚ NEDOKONČILI dnes si to znova promyslíme.

Syrovice jsou prima o ořechov levný jenže tam by byl problém to moje dojíždění a tak prostě ber to tak NAJDU TAM PRÁCI V NĚJAKÝM OŘECHOVĚ S 2 DĚTMA???
 těžko.

Jak se dostanu do práce?
kdy příjdu z práce?
kdo děti vyzvedne??
prostě je tam toho strašně moc v tom pořád to Brno prostě vede za cenu mít dvorek.
my nemáme žádný babičky co jsou na hlídání prostě těžké

• Citovat
  • Upravit
2616
27.6.13 01:27

Mne rikal muj, ze doprava vyjde tak na 22 tis. Rocne ;((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
27.6.13 07:12
@Marry11 píše:
Abyste pochopili my třeba s manželem si dáváme s dětima srazy u něj v práci krmíme ryby a prostě toto na co se pak těší až je uvidím by prostě zmizelo nevím jak se syrovic bych se tam dopravila abysme pak nepotřebovaly 2auta já pořád nevím manžel mu volal zpět takže se dnes ještě nato pořádně sedne zda je to to pravý nebo ne.

Můj je hodně pro rodinný život s rodinou ne aby dřel někde v práci a neužil si to zda to chápeš ale přesto víme že je tam dvoreček ale na sednutí tam je a je tam kousek i na zahradničení.

Není to jako plackek za oknem tak to zas nevypadá je ot 80 m tak aspon toto.

Chtělo by to 200 ale co se dá dělat já ZATÍM NEVÍM DISKUZI JSME JEŠTĚ NEDOKONČILI dnes si to znova promyslíme.

Syrovice jsou prima o ořechov levný jenže tam by byl problém to moje dojíždění a tak prostě ber to tak NAJDU TAM PRÁCI V NĚJAKÝM OŘECHOVĚ S 2 DĚTMA???
 těžko.

Jak se dostanu do práce?
kdy příjdu z práce?
kdo děti vyzvedne??
prostě je tam toho strašně moc v tom pořád to Brno prostě vede za cenu mít dvorek.
my nemáme žádný babičky co jsou na hlídání prostě těžké

Se teda stehujeme do hajan je to mezi orechovem a zelesicema cca 5 min od modric, autobus mhd jezdi na konecnou 6 a do olympie cca 2 az 3 krat za hodinu, v zelesicich je skola a skolka a do brna je to stejne daleko jako z reckovic do slatiny kdyz beru mhd. Nevim prijde mi ze jste hrozne narocni. Jako nejlip v brne Le v brne taky musis vsude dojizdet a neni to nejbliz, doktor skolato vse v okoli je, obchody taky samozdrejme supermaroety ne ale 10 min v olympii mas vse u olympie elke detske hriste. Me prijde ze je to u vas jen pohodlnost takze bud pohodlne bydleni bez zahradky v brne nebo holt trochu snizit z naroku. Popravde pokud nemas 5 milionu tak v brne novostavbu nekoupis a ty domy co se prodavaji nestoji za nic taky jsme se po nejakym divali a nakonec stavime svuj pozemek cca 400 m2 a domecek jaky si vyberes a vlezeme se s domem na klic do 3 mega.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.13 08:06

@Marry11 : ale my taky nemame babicky na hlidani.Max na vikend jde malal k dedovi…
Marry: kdo vyzvedne kdo kdo naposeld jsi psala ze bys zkraceny uvazek…
Vis jakou ma vyhodu vesnice?? Treba to ze lidi jsou si bliz a ze kdyz treba nebudes mit skolku tak se nejaka hodna babicka najde. A ne jen babicka ale teticka…
@Kamka33: 22tisic rocne x 25let doba splaceni hypoteky mas 550tisic. Takze porad vidim ze jsem trictvrte mega v plusu zhruba vcetne uroku za predpokladu baraku za 2miliony misto za 3miliony. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
27.6.13 08:32

Ano přesně tak možná s odřenýma ušima by vyšel kolem 3,2 mega i s pozemkem jde hlavně mít i nějakou vesničku kde je dětský lékař viz třeba syrovice a taky v soyrovicích je školka jen do 5 třídy :( chtělo by to aspon do 9 prostě aby ty děti už rovnou nedojížděli

syrovice jsou kouesk od rajhradu a trvá cesta 4 km nebo kolik 51 m :(
Jde o to že my budeme mít pouze 1 auto a to bude pryč manžel by do práce jezdil autem.
Měl by to pohodlně než z Brna

holky stále in progress není nic rozhodnuto.

VEDE RAJHRAD :( ALE POZEMKY JSOU DRAŽŠÍ

PAK JE PROBLÉM ROZESTAVĚNÝCH že je skoro vše patrové a vyloučeno nechce patrový kvůli nohám.

• Citovat
  • Upravit
5891
27.6.13 08:39

Marry, já si myslím, že jak píší holky…pro vás by bylo nejlepší Brno, vy nejste lidé, co jsou zvyklí žít na vesnici a vlastně tam ani nechcete, viz. všechny ty argumenty. S vaším rozpočtem bych si našla nějaký pěkný byt a bydlení mimo Brno neřešila, vy byste tam byli nešťastní, protože vaše požadavky asi skloubit nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.13 08:45

@Marry11 : zustan V Brne. ;) A bezte radsi do panelaku. U nas jsou taky tridy do 4 nove. A bud deti rovnou dojizdi nebo pak prechazi hromadne. Zadny problem.Jo vlastne jeden jsou rozhodne samostatnejsi nez ostatni deti to je i vyhoda.
Mimochodem k doktorce dojizdime do Brna.Na Bakalku k Rondu cca 22minut. A to je i detska ve vedlejsi vesnici.Ale zadny problem i kdyz byla mala nemocna…
Opravdu se nezlob na me ale vy se fakt dle toho co pises tedy aspon tady na vesnici nehodite ani kousek za Brno protze i za tim brnem budes dojizdet.Vsak si to vypis co jsi tu napsala a sama to poznas. ;).Mimochodem taky mame jedno auto :lol: a ja nemam ani ridicak…Ja bych Vam doporucila misto baraku radsi chatu nebo chalupu to by byla pro VAs idealka aspon dle toho co pises a koupit byt… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.13 08:47
@AknelinkaO píše:
Marry, já si myslím, že jak píší holky…pro vás by bylo nejlepší Brno, vy nejste lidé, co jsou zvyklí žít na vesnici a vlastně tam ani nechcete, viz. všechny ty argumenty. S vaším rozpočtem bych si našla nějaký pěkný byt a bydlení mimo Brno neřešila, vy byste tam byli nešťastní, protože vaše požadavky asi skloubit nejde :nevim:

Presne tak.My treba bydlime mimo Brno Popuvky a to co marry vyjmenovava tak tu neni jsme 10minut od Kampusu pro ty kdo nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová