Bude vas muz zitra mrskat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3121
3.4.21 20:57

Ano, jen symbolicky trochu naplácat. Snažíme se držet tradice, máme to rádi. 🐣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
4.4.21 04:07

Nemám naštěstí muže :mrgreen:
Jinak tahle trapárna se provozuje jen u nás… Dodnes nemůžou moji němečtí přátelé pochopit, proč se u nás ženy v tento den mlátí klackem :lol:

• Citovat
  • Upravit
2216
4.4.21 05:44

Uz jako dite jsem nesbasela Velikonoce, mela jsem pokoj v prizemi rod.domu,takze jš m vyskocila oknem a utekla do lesa. Vratila jsem se az v poledne. Maminka se na me vzdy zlobila a vynadala mi, ale bylo to k nicemu, stejne hsem to zase udelala. Nevim, nesnasim pokrytectvi a pretvarku a toto mi tak připadá. Lidi, ktere cely rok nevidim, prijdou o Velikonocich, pripada mi to hrane, asi proto je nemam rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
4.4.21 09:07

Já taky Velikonoce nesnáším od malička. Vždy jsem nevylezla z pokoje a dělala, že nejsem doma. Přítel je taky nesnáší, jezdíme vždy do Tater, ale bohužel letos nic. Prostě to neslavíme. Tahle tradice mi přijde jako zbytečnost. Dneska chtějí děcka akorát tisícovky a čokoládou pohrdají. Takže ne nebude mě mrskat nikdo. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.4.21 11:58
@Janasas píše:
@stinga já řeknu naší učitelce co učí prvnáčky at ti to vysvětlí :mrgreen: ˇVajíčko je symbol jakoby prvotního života, ktakře dřív bylo tak, že ten proutek co začal pučet, tak se z toho udělala pomlázka a děvče ten mladík jakoby vyšimral, je ji střískal, a ona zase jako takový znak mu dala nazdobené vajíčko, které má značit, taky něco jako nový život, sílu, zdraví..
Takže v toto ohledu mně přijdou docela směšné diskuse, o nějakém bití, když vlastně ten kdo to píše tam vůbec netuší proč se to dělá.. To, že si to ted lidi zmodernizovali, chlapi jako zábavu, aby si připili, a zase ženy, z doho udělaly násilí, tak to je věc druhá..

To násilí z toho neudělaly ženy ale ti chlapi, kteří si z toho udělali soutěž kdo kolik a víc bab zmlátí. Proto tolik žen a holek nemá rádo a já to docela chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.21 12:06
@Muz007 píše:
Ano, myslim, ze je to pekna tradice. Zitra pujdem se synem nekam na pruty a v pondeli obejdeme zname cechoslovaky. Zijeme v zahranici, kde nad tim krouti hlavou.

Já nejsem cizinec, ale nad těmito podivnými zvyky kroutim hlavou taktéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
9.4.21 12:14
@Anna766 píše:
To násilí z toho neudělaly ženy ale ti chlapi, kteří si z toho udělali soutěž kdo kolik a víc bab zmlátí. Proto tolik žen a holek nemá rádo a já to docela chápu.

@Janasas - přesně tak, pokud mně někdo zmlátí tak, že mám roztržené legíny a krvavé naběhlé jelita přes půlky a celé zadní stehna, tak to asi opravdu nemá s nějakou pohanskou tradicí nic společného

• já mám na to od dětství, kdy jsem asi v 8 letech shodila ze schodů kluka od sousedů, který za mnou letěl jako zdivočelý - víckrát nepřišel

také jsme od dětství jezdili na výlety přes Velikonoce, mamka tu tradici také nesnáší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.21 12:18
@karinka píše:
Uz jako dite jsem nesbasela Velikonoce, mela jsem pokoj v prizemi rod.domu,takze jš m vyskocila oknem a utekla do lesa. Vratila jsem se az v poledne. Maminka se na me vzdy zlobila a vynadala mi, ale bylo to k nicemu, stejne hsem to zase udelala. Nevim, nesnasim pokrytectvi a pretvarku a toto mi tak připadá. Lidi, ktere cely rok nevidim, prijdou o Velikonocich, pripada mi to hrane, asi proto je nemam rada

Tohle absolutně nechápu, že o velikonocich jsou někteří rodiče tak pominutí, že jsou ochotni vlastní dcery vystavit opilým strécům na pospas a pokud se nenechají sešvihat, tak jsou na ty dcery ještě naštvaní. Pošahané zvyky.

Slyšel jsem o jedné nezletilé, která chtěla „omladit“ tatínka, ať to taky okusí a ten ji za to jednu lísknul s tím, že to se dela jen ženám. De#il.

Já to, jako malý, nechápal, bylo to trapné a ponižující. Jakmile jsem mohl, přestal jsem to praktikovat. Příchod jara neslavim a v Ježíše nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.4.21 12:20

Jinak odpověď zakladatelce, ne muž mě nemrská, nechodí mrskat, syn chodi jen ke známým kteří ho vyloženě pozvou, řekne říkanku a nemrská, není mu to příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.4.21 12:23
@stinga píše:
dobře a proč se teda mrskají ženy a dívky, aby byly zdravé?
muži a kluci zdraví být nemusí? :zed:

Nojo, jsou to chudáci. „Nebudou zdraví“ a ještě jim nutí čokolády :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.4.21 12:28
@Sonarka píše:
Nemám naštěstí muže :mrgreen:
Jinak tahle trapárna se provozuje jen u nás… Dodnes nemůžou moji němečtí přátelé pochopit, proč se u nás ženy v tento den mlátí klackem :lol:

U nas a na Slovensku. Nikde jinde na světě ne.
Nevadí mi obarvit vajíčka, pečeme beránka, mazanec, jidáše, zdobime kočičky ve váze, vítáme jaro.Jen to blbý švihání nemusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.21 12:46

@Anna766 Potom úplně nechápu, proč syna pozvou na smigrust, když tam jenom řekne říkanku. To mi jaksi nedává smysl- kolednik, který přijde říct říkanku, tím ale nenaplni tu tradici a tedy je to kolednik spíš minusovy. :) Dodávám, že od mládí neuznávám nějaké šlehání či mrskani, které boli, ale to se mi snad ani nikdy nestalo. Ta tradice se dá přece udělat nezne a symbolicky - poklepani karabacem či jalovcem asi ještě žádnou ženu nezmrzacilo, stejně jako politi voňavkou. Kdyby ke mě přišel kluk a řekl jen básničku, tak bych asi moc nechápala, proč tedy na Velikonoce vůbec přišel.

Příspěvek upraven 09.04.21 v 12:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.4.21 12:52
@Madeleine…atd píše:
@Anna766 Potom úplně nechápu, proč syna pozvou na smigrust, když tam jenom řekne říkanku. To mi jaksi nedává smysl- kolednik, který přijde říct říkanku tím ale nenaplni tu tradici a tedy je to kolednik spíš minusovy. :) Dodávám, že od mládí neuznávám nějaké šlehání či mrskani, které boli, ale to se mi snad ani nikdy nestalo. Ta tradice se dá přece udělat nezne a symbolicky - poklepani karabacem či jalovcem asi ještě žádnou ženu nezmrzacilo, stejně jako polit voňavkou. Kdyby ke mě přišel kluk a řekl jen básničku, tak bych asi moc nechápala, proč tedy na Velikonoce vůbec přišel.

To jako fakt? 8o 8o 8o

Běžně se koledovalo zpíváním a říkáním básniček.
Svoje fantazie si naplň v rámci BDSM hrátek s partnerem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
9.4.21 12:52

Jo tak jsem shlédla video, jak asi 4-5letý klouček šlehá asi babičku a u toho říká koledu něco jako Hody, hody… že koledu neumí, ať mu už dá pětistovku, ať už blbě nečumí 8o
Ukazoval nám to rozjařený tchán s prababičkou. Ach jo. Opravdu jsem se tomu ani ze slušnosti usmát nedokázala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.4.21 12:53
@Anna766 píše:
Jinak odpověď zakladatelce, ne muž mě nemrská, nechodí mrskat, syn chodi jen ke známým kteří ho vyloženě pozvou, řekne říkanku a nemrská, není mu to příjemné.

Když jsme byli děti, chodívaly jsem i my holkyna chalupě „koledovat“. Říkaly jsme koledy a nikoho jsem nevyplácely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí