Budoucí tchyně mi prozradila, že mě přítel chce požádat o ruku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6006
1.1.17 12:42
@Capretta píše:
Nechapu, proc v tom vidite, ze s tim tchyne chtela zaskodit??? Mne prijde, ze ma budouci snachu rada, zvlast jestli si casto pisou (jestli je jak ten muj, bez ni by zdaleka nemela tolik info o zivote syna v cizine).. Dokazu si predstavit, ze to same by udelala i moje mamka, v jejich ocich je vic to sdileni radosti, nez cekani na prekvapeni.. Nemohla to vydrzet, chtela ji potesit a uz to sdilet.. Syn ji zna, mohl to cekat a zaridit si poslani s kamaradem. Ze to nebylo ok si vyrikejte v klidu osobne, nehrotte to, prekvapite se jeste milionkrat, dobry vztah s tchyni je vic!!!

Naprosto s Tebou souhlasím - také mi nepřipadá, že tchýně chtěla škodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.1.17 13:02
@Capretta píše:
Nechapu, proc v tom vidite, ze s tim tchyne chtela zaskodit??? Mne prijde, ze ma budouci snachu rada, zvlast jestli si casto pisou (jestli je jak ten muj, bez ni by zdaleka nemela tolik info o zivote syna v cizine).. Dokazu si predstavit, ze to same by udelala i moje mamka, v jejich ocich je vic to sdileni radosti, nez cekani na prekvapeni.. Nemohla to vydrzet, chtela ji potesit a uz to sdilet.. Syn ji zna, mohl to cekat a zaridit si poslani s kamaradem. Ze to nebylo ok si vyrikejte v klidu osobne, nehrotte to, prekvapite se jeste milionkrat, dobry vztah s tchyni je vic!!!

však jo, taky jsem to psala. Pokud si píšou a dobře si rozumí, tak to dost možná mohlo být i tím, že měla radost a chtěla se podělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
1.1.17 13:08

@atominnka tak to ja zase nechapu, kdyby se zeptala jeho. Ale zkazit takhle synovi prekvapeni mi neprijde zrovna nejmaterstejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
1.1.17 13:13

Žasnu, na čem všem lze odepsat tchyni… asi by měla být pro výstrahu za ranního rozbřesku popravena.

ženský, zase tu romantiku tak neprožívejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
1.1.17 13:17

Mě by teda „tchýně“ naštvala hodně, mám podobnou slepičí pr.el doma a manžel si už zvykl s ničím „tajným“ se ji nesvěřovat. Já to vidím spíš tak, že si (Ti) chce dokazovat jak důvěrný vztah má se synem. Žádost o ruku je pro mne hodně zásadní a romantický okamžik, ona vám ho zkazila.Dala bych ji to sežrat nějakým vhodným, slušným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
1.1.17 13:39
@Capretta píše:

No, tak já osobně v tom schválnost od paní tchyně vidím, protože úvodní příspěvek je psán tak, jak je psán. Ta „maminka“ synovu známost nesnášela (dle zakladatelky) a jestli je to pravda, tak lidi se moc nemění a nenávist mohla akorát ta budoucí tchyně trochu přibrzdit, maximálně se s tou situací musela smířit.
Pak ten kontakt - je to jejich společný skype a že si často píší a dobře rozumí - neznáme podrobnosti a okolnosti. Opět píši, že reaguji pouze na základě toho, co bylo psáno.
A pořád si stojím za tím, že pokud něco někomu ujede ústně, dá se to pochopit. Pokud ovšem něco napíšeš a k tomu dodáš, že jsi to vlastně neměla ani napsat a honem to máš smazat, aby se nepřišlo na to, že dotyčná neudržela tajemství, tak mi to zavání naschválem.
Ale možná taky ne :lol:.

Hele, ale já jsem ovlivněná tím, že moje tchyně má čas od času taky zvláštní a nepochopitelné reakce vůči mně. Ta nejdrsnější asi byla, když mi den po svatbě řekla, že si její syn vzal kurwu.
Hned tedy svou hlášku poopravila a omlouvala tím, že tedy tohle jí říkala její známá a že ona s tím ROZHODNĚ(!!!) nesouhlasí a že mě má ráda… :mrgreen: Radši mi to tedy řekla jen mezi čtyřma očima když jsme byly samy. Asi aby to mohla popřít? Nevím.
Každopádně jsem byla vdaná pár hodin, s jejím synem jsem žila před svatbou necelých 5 let, zná mě od dětství, takže nic cizího nebo neznámého její syn do rodiny nepřivedl.
No, ono takových špeků bylo (je) víc, ale upřímně? Tahle mi ublížila asi nejvíc a dodneška jí to nezapomenu. Já vím, že bych zapomenout měla, ale nejde to a občas si na to vzpomenu :oops:. Přesto pořád tvrdím, že je to hodná ženská a mám ji ráda, svým způsobem.

Takže proto jsem vůči takovým „sladkým a nevinným omylům“ nedůvěřivá. :D Tudíž mám zkreslený pohled na některé situace a proto jsem občas cynická vůči tchyním.
:oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.1.17 13:48

@vokishka přečti si, co jsem napsala, tam je odpověď. :nevim: nebudu to tu psát zase znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.1.17 13:54

Já bych byla zklamaná, ale myslím, si, že žádost pokazila příteli..
Nevím, jak bych to brala, ale znám mého manžela, že by to zahral do nějaké záchrany typu, že máma, všechno vykecá a prostě mě o tu ruku požádal o ruku..
Tak ho znám, mám podobnou tchýni..
Určitě bych ale nedělala kolem, toho komedie. Přijde mi ta ta žádost, se tím víc zkazí než samotné prokecnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
1.1.17 13:55
@radúna píše:
No, tak já osobně v tom schválnost od paní tchyně vidím, protože úvodní příspěvek je psán tak, jak je psán. Ta „maminka“ synovu známost nesnášela (dle zakladatelky) a jestli je to pravda, tak lidi se moc nemění a nenávist mohla akorát ta budoucí tchyně trochu přibrzdit, maximálně se s tou situací musela smířit.
Pak ten kontakt - je to jejich společný skype a že si často píší a dobře rozumí - neznáme podrobnosti a okolnosti. Opět píši, že reaguji pouze na základě toho, co bylo psáno.
A pořád si stojím za tím, že pokud něco někomu ujede ústně, dá se to pochopit. Pokud ovšem něco napíšeš a k tomu dodáš, že jsi to vlastně neměla ani napsat a honem to máš smazat, aby se nepřišlo na to, že dotyčná neudržela tajemství, tak mi to zavání naschválem.
Ale možná taky ne :lol:.

Hele, ale já jsem ovlivněná tím, že moje tchyně má čas od času taky zvláštní a nepochopitelné reakce vůči mně. Ta nejdrsnější asi byla, když mi den po svatbě řekla, že si její syn vzal kurwu.
Hned tedy svou hlášku poopravila a omlouvala tím, že tedy tohle jí říkala její známá a že ona s tím ROZHODNĚ(!!!) nesouhlasí a že mě má ráda… :mrgreen: Radši mi to tedy řekla jen mezi čtyřma očima když jsme byly samy. Asi aby to mohla popřít? Nevím.
Každopádně jsem byla vdaná pár hodin, s jejím synem jsem žila před svatbou necelých 5 let, zná mě od dětství, takže nic cizího nebo neznámého její syn do rodiny nepřivedl.
No, ono takových špeků bylo (je) víc, ale upřímně? Tahle mi ublížila asi nejvíc a dodneška jí to nezapomenu. Já vím, že bych zapomenout měla, ale nejde to a občas si na to vzpomenu :oops:. Přesto pořád tvrdím, že je to hodná ženská a mám ji ráda, svým způsobem.

Takže proto jsem vůči takovým „sladkým a nevinným omylům“ nedůvěřivá. :D Tudíž mám zkreslený pohled na některé situace a proto jsem občas cynická vůči tchyním. :oops:

To se ani nedivím, že ji tohle odpustit nedokážeš. Ale zakladatelka v úvodu psala, že si s tchýní rozumějí - takže mi přijde pravděpodobnější, že to maminka přítele pravděpodobně vůbec nemyslela zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
1.1.17 14:12
@Alinal píše:
To se ani nedivím, že ji tohle odpustit nedokážeš. Ale zakladatelka v úvodu psala, že si s tchýní rozumějí - takže mi přijde pravděpodobnější, že to maminka přítele pravděpodobně vůbec nemyslela zle.

Rozumějí si, ale na počátku to tak nebylo. Možná, že občas mívá její budoucí tchyně taky takové zatmění, kdy má potřebu snachu nějak otrávit. Možná.
A možná, že ne. Možná je to všechno jinak.
Třeba se fakt už mají ty dvě rády a já se šeredně pletu ve svém úsudku. :kytka: Máme moc málo informací.

A proto píšu, že jsem hodně ovlivněná svými zkušenostmi a proto jsem velmi opatrná ve svém vztahu ke své tchyni. A to jsem za svého muže vdaná (letos to bude) 15 let a tak jsem naučená, že velká důvěra se mi nevyplatila a pořád nevyplácí.
Takže uznávám, že u zakladatelky to asi nebude takové „tmavé“ a místy nepříjemné, jako u mě. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.1.17 14:17

Já bych jí za trest nepozvala na svatbu a tajila před ní všechny budoucí děti. Takovou hnusnost, co ti provedla, to se hned tak nevidí (ironie).

Evidentně neudrží jazyk za zuby, vím o horších vlastnostech, co by tchýně mohla mít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
1.1.17 14:25
@radúna píše:
Rozumějí si, ale na počátku to tak nebylo. Možná, že občas mívá její budoucí tchyně taky takové zatmění, kdy má potřebu snachu nějak otrávit. Možná.
A možná, že ne. Možná je to všechno jinak.
Třeba se fakt už mají ty dvě rády a já se šeredně pletu ve svém úsudku. :kytka: Máme moc málo informací.A proto píšu, že jsem hodně ovlivněná svými zkušenostmi a proto jsem velmi opatrná ve svém vztahu ke své tchyni. A to jsem za svého muže vdaná (letos to bude) 15 let a tak jsem naučená, že velká důvěra se mi nevyplatila a pořád nevyplácí.
Takže uznávám, že u zakladatelky to asi nebude takové „tmavé“ a místy nepříjemné, jako u mě. :kytka: :kytka:

Mně jen přišlo škoda hned předpokládat, že to potenciální tchýně myslela zle. Možná ano, ale třeba ne - a bylo by škoda, kdyby si kvůli jednomu nedorozumění hned na počátku otrávily tchýně se snachou vztah. U Tebe mi ten útok tchýně přišel hodně přímočarý a extrémně přes čáru - takže tam tu ostražitost plně chápu :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

A ja bych mu rekla, ze to nevadi, ze to prasklo, ze umysl mel dobry a ten se pocita.
Babky/tchyne clevek nezmeni jsou jak pres kopirak nektere :) ji ruky predbehly hlavu.
Chlapovi bych dala najevo, ze ho mam rada i bez te romantiky, aby se uklidnil, ze svet se nezbori, kdyz ses to dozvedela takto.
I kdyz chapu, ze te to mrzi, ale…
Nektere by se chtely vdat a ten jejich se k nicemu nema ani decka ho k tomu nenakopnou, tak bud rada, ze ten tvuj nepatri mezi ty co radeji cely zivot na psi knizku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth

Ty, které si myslíte, že to tchýně neudělala ve zlém úmyslu - myslíte, že jí jako fakt nebylo jasné, že tím zkazí celé překvapení? Já ji nechci hned odsuzovat, ale když se nad tím jen na chvilku zamyslím, tak syn jí řekl, ať to neříká - takže jí muselo být jasné, že je to překvapení. Většina žádostí o ruku jsou překvapení. Zakladatelka bude pravděpodobně o ruku tímto konkrétním mužem požádána pouze jednou, takže je to neopakovatelná událost. To není jako dárek k narozeninám, které má člověk každý rok.
Myslíte, že jí to fakt nedošlo? Protože mě by z toho pak vycházelo, že je asi fakt úplně hloupá. A nebo zákeřná, jako druhá možnost. Ale nevím, která je horší. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74217
1.1.17 14:30
@Big boss píše:
Já bych jí napsala že z důvody zrazení důvěry jejího syna, sabotování překvapení a tím pádem i pokažení takové důležité životní události jako je žádost o ruku, není zvána na svatbu, tečka. Je evidentně kráva takže nazdar. Za chyby a blbost se holt platí.

To je zbytecne, akorat si tim pokazí vztahy, potahne se to s nima, dlouho nez se konflikt vysvetli nebo se naopak vic prohloubi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová