Budoucí tchyně mi prozradila, že mě přítel chce požádat o ruku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6006
1.1.17 14:35
@Elenloth píše:
Ty, které si myslíte, že to tchýně neudělala ve zlém úmyslu - myslíte, že jí jako fakt nebylo jasné, že tím zkazí celé překvapení? Já ji nechci hned odsuzovat, ale když se nad tím jen na chvilku zamyslím, tak syn jí řekl, ať to neříká - takže jí muselo být jasné, že je to překvapení. Většina žádostí o ruku jsou překvapení. Zakladatelka bude pravděpodobně o ruku tímto konkrétním mužem požádána pouze jednou, takže je to neopakovatelná událost. To není jako dárek k narozeninám, které má člověk každý rok.
Myslíte, že jí to fakt nedošlo? Protože mě by z toho pak vycházelo, že je asi fakt úplně hloupá. A nebo zákeřná, jako druhá možnost. Ale nevím, která je horší. :nevim:

Já si myslím, že nad tím vůbec takto nepřemýšlela - že ta touha sdílet informaci byla silnější. Nemusí být hned hloupá - možná se nad tím prostě nezamyslela. Já třeba vůbec romantická nejsem a kdyby mi toto udělala moje tchýně, brala bych to spíš pozitivně - že má radost a potřebuje ji sdílet. Ale já zase soudím podle své tchýně, která je velice hodná a ač inteligentní, tak v určitých ohledech naprosto bezelstná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
1.1.17 14:56
@Elenloth píše:
Ty, které si myslíte, že to tchýně neudělala ve zlém úmyslu - myslíte, že jí jako fakt nebylo jasné, že tím zkazí celé překvapení? Já ji nechci hned odsuzovat, ale když se nad tím jen na chvilku zamyslím, tak syn jí řekl, ať to neříká - takže jí muselo být jasné, že je to překvapení. Většina žádostí o ruku jsou překvapení. Zakladatelka bude pravděpodobně o ruku tímto konkrétním mužem požádána pouze jednou, takže je to neopakovatelná událost. To není jako dárek k narozeninám, které má člověk každý rok.
Myslíte, že jí to fakt nedošlo? Protože mě by z toho pak vycházelo, že je asi fakt úplně hloupá. A nebo zákeřná, jako druhá možnost. Ale nevím, která je horší. :nevim:

Vidím to stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
1.1.17 15:08
@Alinal píše:
Já si myslím, že nad tím vůbec takto nepřemýšlela- že ta touha sdílet informaci byla silnější. Nemusí být hned hloupá - možná se nad tím prostě nezamyslela. Já třeba vůbec romantická nejsem a kdyby mi toto udělala moje tchýně, brala bych to spíš pozitivně - že má radost a potřebuje ji sdílet. Ale já zase soudím podle své tchýně, která je velice hodná a ač inteligentní, tak v určitých ohledech naprosto bezelstná.

Pro mě je právě něco podobného nepochopitelné, tak to asi beru jinak. Si tady vždycky rozšířím obzory, protože tenhle úhel pohledu mě prostě nenapadl. :palec:

• Citovat
  • Upravit
6006
1.1.17 15:11
@Elenloth píše:
Pro mě je právě něco podobného nepochopitelné, tak to asi beru jinak. Si tady vždycky rozšířím obzory, protože tenhle úhel pohledu mě prostě nenapadl. :palec:

Právě proto to píšu - znám takových lidí (a upozorňuju, že jde o lidi často vysoce inteligentní, ve svém oboru úspěšné) docela dost :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
1.1.17 19:05
@neumisa píše: Žasnu, na čem všem lze odepsat tchyni… asi by měla být pro výstrahu za ranního rozbřesku popravena.ženský, zase tu romantiku tak neprožívejte.

Zákon říká - at dělá tchyně co chce, dělá to blbě, na zlost snaše a jako taková musí být zastřelena za úsvitu. Aneb - mrtvá tchyně, dobrá tchyně ( pokud ovšem nezemře těsně před svatbou, aby jim zkazila tu radost a museli zařizovat funus). Nejlépe vyhledat si sirotka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
1.1.17 19:47
@atominnka píše:
hm, dost debilní.
@atominnka píše:
@radúna :mrgreen: jo, já se s ničím nemažu :mrgreen:

Debilní je podle mě napsat že se s ničím moc nemažeš na komentář o nepozvání tchýně na svatbu po takovým excesu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
1.1.17 19:52
@jdukolem píše:
8o no nazdar… a kolo se roztáčí.. s tímhle pomstychtivým postojem se máš v životě jak?

Možná tě to překvapí, ale s tímhle postojem (mmch není pomstychtivý, jen realistický a sobecký)to mám v životě fajn. Mám pořádek ve vztazích a potkávám se pouze s lidma se kterými si navzájem sedíme. Míjejí mě takové ty problémy bavení se s někým jen proto že se to sluší a patří nebo proto že to někdo vyžaduje. Nemusím pak zakládat diskuse „otravná kamarádka“, „zlá tchýně“ a podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
1.1.17 20:23
@Big boss píše:
Možná tě to překvapí, ale s tímhle postojem (mmch není pomstychtivý, jen realistický a sobecký)to mám v životě fajn. Mám pořádek ve vztazích a potkávám se pouze s lidma se kterými si navzájem sedíme. Míjejí mě takové ty problémy bavení se s někým jen proto že se to sluší a patří nebo proto že to někdo vyžaduje. Nemusím pak zakládat diskuse „otravná kamarádka“, „zlá tchýně“ a podobné.

Opravdu bys kvůli zakladatelkou popsaném incidentu nepozvala tchýni na svatbu? A Tvůj muž by s tím bez problémů souhlasil? Nebylo by mu to ani trochu líto? Protože jedna věc jsou kamarádi /známí - tam docela chápu, že se člověk nebude stýkat s někým, s kým si nemá co říct a druhá věc je rodina - v tomto případě matka partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 20:37

Ahoj, dekuji vsem za reakce. Samozrejme se z toho nehroutime, ale pritel byl zklamany, ze tchyne zradila jejo duveru. Nekolikrat ji prosil, at to hlavne nikomu nerika a ona se dusovala a prisahala, ze ani nahodou. Pritel ji poprosit o zaslani tak nejak musel. Poprosil by babicku, ktera ho prakricky vychovala, ale ta bohuzel neumi s internetem, aby se snadno domluvili na podrobnostech. Jinak tchyne se nas snazila rozdelit, rok me nenavidela, no mozna vlastne dva. A pritel se s ni nekolik mesicu nebavil. Pak zrejme slozila zbrane a hned si chtela tykat a denne mi pise, kdyz ji nenapisu, den, tak hned pise co se deje. Druha vec je, ze mi nedavno napsala, ze ji stavaji vlasy hruzou pri predstave, ze bychom meli dite. Tak nevim, jestli vsechno tak opravdu nemysli. :think:

• Citovat
  • Upravit
3596
1.1.17 20:39
@Alinal píše:
Opravdu bys kvůli zakladatelkou popsaném incidentu nepozvala tchýni na svatbu? A Tvůj muž by s tím bez problémů souhlasil? Nebylo by mu to ani trochu líto? Protože jedna věc jsou kamarádi /známí - tam docela chápu, že se člověk nebude stýkat s někým, s kým si nemá co říct a druhá věc je rodina - v tomto případě matka partnera.

Víš mě nejde o to že to byl tenhle případ, ani že jde o tchýni. Ale zakladatelku to evidentně velmi vzalo, to znamená že tomu přikládá velkou váhu, je to pro ni důležité třeba pro jiné ne. Věci jsou pro danou osobu tak důležité jako oni sami zhodnotí, ostatní by to měli respektovat.
Odpověď na otázku tedy zní, ano můj chlap by to vzal. Pokud by mě i jeho někdo tahle opakovaně štval (a dle zakladatelky to není poprvé) tak by to respektoval.
Zakladatelčin poslední příspěvek říká to že rodina je sice druhá věc jak píšeš, ale bohužel někdy je to ta horší věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
1.1.17 20:42
@Anonymní píše:
Ahoj, dekuji vsem za reakce. Samozrejme se z toho nehroutime, ale pritel byl zklamany, ze tchyne zradila jejo duveru. Nekolikrat ji prosil, at to hlavne nikomu nerika a ona se dusovala a prisahala, ze ani nahodou. Pritel ji poprosit o zaslani tak nejak musel. Poprosil by babicku, ktera ho prakricky vychovala, ale ta bohuzel neumi s internetem, aby se snadno domluvili na podrobnostech. Jinak tchyne se nas snazila rozdelit, rok me nenavidela, no mozna vlastne dva. A pritel se s ni nekolik mesicu nebavil. Pak zrejme slozila zbrane a hned si chtela tykat a denne mi pise, kdyz ji nenapisu, den, tak hned pise co se deje. Druha vec je, ze mi nedavno napsala, ze ji stavaji vlasy hruzou pri predstave, ze bychom meli dite. Tak nevim, jestli vsechno tak opravdu nemysli. :think:

Za předpokladu, že to tchýně dobře nemyslí, bych jí v žádném případě nedávala najevo, jak vás otrávila. Naopak - byla bych k ní příjemná a usměvavá. Pokud Tě opravdu chtěla ranit, tak ji otráví fakt, že se Tě její chování nedotklo, mnohem víc, než když budeš vyšilovat. A pokud to myslela dobře, tak se nerozhádáte kvůli nedorozumění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.1.17 14:39
@Big boss píše:
Debilní je podle mě napsat že se s ničím moc nemažeš na komentář o nepozvání tchýně na svatbu po takovým excesu. :lol:

nemažu. Ale to nemá, co dělat s tím, že to jako takový průser neberu. To, že se s ničím nemažu podle mého znamená i to, že bych to neřešila a pro příště tchýni nic neříkala - tzn rychlé a efektivní řešení. Rozeštvat si rodinu a budoucí tchýni kvůli naprostému nesmyslu není moc efektivní. A navíc je to debilní. Doufám, že budu mít normální snachu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
2.1.17 14:43

Pokud chci uchovat tajemství, tak to prostě nikomu neřeknu. :mrgreen: Máma není povinna mlčet.

Ale hlavně, že jste tak zásadoví… :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.1.17 14:46
@Alinal píše:
Za předpokladu, že to tchýně dobře nemyslí, bych jí v žádném případě nedávala najevo, jak vás otrávila. Naopak - byla bych k ní příjemná a usměvavá. Pokud Tě opravdu chtěla ranit, tak ji otráví fakt, že se Tě její chování nedotklo, mnohem víc, než když budeš vyšilovat. A pokud to myslela dobře, tak se nerozhádáte kvůli nedorozumění.

Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
2.1.17 16:00
@atominnka píše:
nemažu. Ale to nemá, co dělat s tím, že to jako takový průser neberu. To, že se s ničím nemažu podle mého znamená i to, že bych to neřešila a pro příště tchýni nic neříkala - tzn rychlé a efektivní řešení. Rozeštvat si rodinu a budoucí tchýni kvůli naprostému nesmyslu není moc efektivní. A navíc je to debilní. Doufám, že budu mít normální snachu

Píšeš že něco neřešit je rychlé a efektivní řešení, to je blbost, to si protiřečí, to slovní spojení nedává vůbec žádný smysl, přemýšlej.
Ale v klidu, zřejmě se v této věci neshodneme. „Normální“ snachu ti přeju, hlavně aby neměla nějakej debilní názor, to se s ní asi pak nebudeš mazat. To by mohlo trochu skřípat. Moje tchýně má skvělou snachu už 14 let, máme obě debilní názory, výborně si rozumíme (bez ironie). :lol: :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová