Bydlení babiček a dědečků, jak to mají vaši rodiče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6127
16.2.26 11:35
@Kelsey1 píše: Více

Vsimla som si, ze muzi maju radi kadejake technicke zazraky. A radi to skusaju.
Ono je tiez nieco aj vrodene - na kolko ten clovek prahne po novych veciach a zas na druhej strane potrebuje stabilitu, zname, odskusane veci.

Příspěvek upraven 16.02.26 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8930
16.2.26 12:08
@Mkmkz píše: Více

Moji rodiče mají rádi moderní věci. V jejich mladí to nebylo. Vidí, čím si mohou usnadnit život. Pokud jde o muže. Otec obstarává domácnost. Mamka vše fyzicky nezvládne. Nebo menší kusy jo. Donese ji koš usušený ze sušičky a menší kusy zvládne poskládat. Nebo uvařit taky. Ale velké, těžké aktivity absolutně ne. Dcera jim pomáhá, když tam je přes týden. Někdy i na víkendy zůstává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.2.26 12:09
@Pe.M.1 píše: Více

Nabídnout pomoc ano, ale kritizovat, že nežijí podle mého, že si nekoupí šmejd za 15litrů, že si dovolí doma mít svoje věci, to je ta hranou a na většina téhle diskuze je na téma - proč rodiče nežijí podle mých představ, když já nejlíp vím, jak to je správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9690
16.2.26 12:12

Jak bydlí rodiče z obou stran je mi vcelku fuk, je to jejich bydlení, vkus, život. Jediné co mě mrzí, tak to, že. když měnili kotel, tak si nenechali poradit a pomoct a místo plynové přípojky a kotle si pořídili ten nejobyčejnější na uhlí, který splňoval minimální nové požadavky. Teď v něm topit zvádají, ale bůhví jak to půjde za 5, 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.26 12:37

@Alušáček Tak to závidím. Fakt. Našim prarodičům je 67 a 71 a teda nic moc. Posledních 6 let žijí tak, jakoby jim bylo snad 80. Přitom jsou mobilní. Pár věcí doma vyměnili, protože by jim to spadlo na hlavu, ale jinak nic moc. Ani tak nejde o starý nábytek, ale o tu špínu nebo a nahromaděné krámy. Ložnici, obývák mají vcelku uklizený, ale jinak mají zanesené schodiště krabicemi s krámy. Když jsou mobilní a v pohodě zvládají schody doma, tak se teda neženu jim ten bordel uklízet. Ani by mi to nedovolili. Ale je to děs. Skříně jsou plné věcí, co nepoužívají, nebo je tam zatuchlé oblečení, které bůh ví proč schovávají. Jsou takoví křečkovací. Nejvíc mě mrzí, že s tím ani po kouskách nic nedělají a nechávají to časem na nás. Bohužel o sebe nijak nepečují, sedí před televizí, po večerech popíjejí. Kolikrát si říkám, kde jsou ti aktivní senioři.

• Citovat
  • Upravit
7564
16.2.26 12:50
@Venetia píše: Více

Tak v mým věku přes šedesát asi nemám postavu třicítky a mám se proto zavřít doma? Kolikrát vypadají mladší holky mnohem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9690
16.2.26 13:21

Já jezdim na dovolenou pro své potěšení a zábavu, nikoli pro potěchu oka místních a turistů. Pokud někoho pohoršuje moje netřicetiletá postava, nechť svůj pohled upře jinam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
16.2.26 13:23
@Anonymní píše: Více

To je blby no, ale neuděláš s tím nic. Nejsou nesvéprávní, můžou si delat chtěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
16.2.26 13:29

Jako ze straší člověk si nemá kupovat nove šaty a plavky, protože v tom nevypadá tak dobře jako za mlada? Blbější názor jsem dlouho nečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.26 13:46

Já myslim, že tu vůbec nejde o rekonstrukce za statisíce. Ale pokud má někdo doma gauč 40 let a opravdu už je nehygienickej, tak prostě nedokážu pochopit, co je tak těžkýho na tom, koupit novej. U našich to není o penězích, mají našetřeno. Normálně chodí do práce, nejsou nepohyblivý. Spíš určitá lenost. Přijde mi hrozná škoda, že prostě nechtějí žít v hezčím. Stačilo by pár maličkostí a byt by prokouknul. Vůbec tu nejde o to dát půl milionu za kompletní rekonstrukci.

• Citovat
  • Upravit
2773
16.2.26 14:03
@Anonymní píše: Více

Starší lidé často mívají názor ala já už v tom dožiju, to je škoda pro mě, ještě slouží, pro mě dobrý…jako kdyby jim už na tom mít to doma hezké a čisté nezáleželo. Totéž oblečení, sebepéče. Přehnaná skromnost a šetrnost, místo toho, aby to doma měli hezký a čistý. To je snad nějaká národní posedlost na sobě škudlit. Když vidím zahraniční turisty, i v zahraničí v resortech, jak to umí roztočit a užít si života, tak je mi smutno. U nás spíše příští zastávka Pelhřimov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
16.2.26 14:26
@Pe.M.1 píše: Více

Byl ten člověk takový vždycky, nebo až k stáru?
Naši byli pořádní celý život a zůstalo jim to až do konce. Jezdily jsme s dcerou na úklid, ale na mytí, čištění, nemusely jsme uklízet krámy.
Když píšeš binec, že není kam. šlapnout, to si neumím představit. Ale když to tak chce…
Já chápu, že bys to chtěla pro něj i pro sebe jinak, jezdit do normálního prostředí. Ale to není v tvé moci, tak je zbytečné se tím stresovat jak říkají ostatní, nech to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105918
16.2.26 14:33
@AjaF píše: Více

Tak to vypadáš dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105918
16.2.26 14:34
@Jahru píše: Více

Tak to máš správně nastaveno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
16.2.26 14:34
@Janli píše: Více

Pindat a organizovat určitě ne, ale jednou dvakrát se zmínit, navrhnout, to klidně, aspoň za mě. On si člověk kolikrát neuvědomí, když v tom žije léta, že by se to dalo snadno změnit k lepšímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný