Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@deniiina píše: Více
Aha, to je něco jiného, mně to podle prvního komentáře přišlo, že to myslíš obecně, že starší by už neměli létat 🙂
Nechápu tedy, proč si vyberou hotel se špatným přístupem na pláž, desítky schodů by nás nebavily ani ve třiceti, vždyť se dá vybrat hotel na pláži.
Mě by ani nenapadlo nutit manžela k moři, kdyby nechtěl, a on by nejel, kdyby nechtěl, naštěstí moře milujeme oba. Je fakt, že většinou to napadne mě a už asi tak dvacet let je to tak, že prostě něco objednám, koupím a pak oznámim 😁 ale já vím, že můžu. Manžel s věkem těžko cokoli vybírá, protože je pro něj hrozne „nést odpovednost“. Špatně se to vysvětluje, je prostě perfekcionista a kritický i k sobe, kdyby se jím vybraná dovolená nepovedla, tak to bude brát jako svoje selhání. Kdyby se nevyvedl můj výběr, tak to nevadí, nevyčetl by mi ani popel, hlavně že to nemusí vyčítat sobě 😀
U mých rodičů to bylo naopak, matka k moři nikdy nechtěla, takže jsme jako rodina nejeli. Táta chtěl moc, sám nebo se mnou by jet nemohl, splnil si to tedy jinak, v rámci práce, já v rámci mimoškolních aktivit
Příspěvek upraven 15.02.26 v 21:26
@Venetia píše: Více
Jasné, ale mně ten komentář připadal spíš jako obecnější konstatování, že starší by už měli jezdit jen do lázní ![]()
My už taky cestujeme jinak než když jsme poprvé jeli spolu k moři vlakem a po cestě jsme se „prošli“ po rumunských Alpách. Patnáct dvacet kilometrů denně nebyl problém, u moře jsme spali v chatě, jindy ve Španělsku jsme na pláž chodili asi kilometr a půl přes pole atd.
Teď už dávno letecky a hotel nebo apartman u pláže, naposled loni jsme šli na pěší procházky jen do 7-8 km, manžela zlobí kolena, chůze v pohodě do 10 km, pak už ho večer bolí, tak jsme si půjčili elektrokola, muž chtěl jen kola, ale já ne, pohodlí především ![]()
Vzpomněla jsem si na dvojici žen, které s námi jely před cca 35 lety autobusem k moři. Starší má vozíku, 96 let, mladší po šedesátce. Říkala, že máma celý život toužila vidět moře, tak ji to nakonec splnila
Hele mě je 36 a představa, že budeme malovat, mě úplně děsí. Pohovku máme asi 20 let starou, je pořád funkční a docela i hezká. Nevidím důvod měnit věci jenom proto, že to není aktuální móda. Přemýšlím i ekologicky. Takže naprosto chápu babičku s dědou, že se nehrnou do nějakých rekonstrukcí.
@Pe.M.1 píše: Více
No ale pořád platí - když je tak v pohodě a spokojený… pro každého je „přes čáru“ něco jiného. On nebude žít podle vás. On to prostě chce mít takhle. Holt je třeba různé životní styly respektovat. Tobě do toho, jak žiješ, taky nikdo nekecá, ne?
@adresa píše: Více
To je složitější, ona babi je docela generál a děda prostě poslouchá. Do stejného hotelu jezdí ze zvyku, je to dost i z pohodlnosti, že už ví co tam čekat a nechtějí se jí pročítat recenze apod, přitom ten hotel není nic výjimečného. Maximálně těma schodama
já něco takového zažila dva roky zpátky, když jsem si nezjistila, jaký je v destinaci přístup na pláž a šlapat to 2-3× denně mi dávalo dost zabrat, ale jak říkám, jejich volba. Cestování má obecně každý jinak, moje mamka by třeba jezdila často, ale táta na to moc není a chce někam jen jednou za dva roky, tak ten jeden rok to vždy řeší tak, že jede s někým jiným.
K věcem, naši měli vždy všude ve věcech velký pořádek, vše srovnané, přehledné. Ale měli toho taky hodně, máti si na serepeticky potrpela, plné vitríny, skleničky celé sady broušených a zlacenych, olověné sklo, celé sady keramiky z Domažlic a nevím odkud ještě, pravý růžový porcelán z Varů, čajové servisy, obrazy jediné originál, a spoustu drobností - suvenýry z výletů, drobné dárky atd. Já na to nejsem, ale je zajímavé, že mě v životě nenapadlo to kritizovat, natož doporučovat aby se toho zbavili. Teda spíš zbavila ![]()
Jen jsem věděla že to tak nechci. Muzeum ne. K svatbě jsme toho dostali taky hodně, používáme to, takže dost věcí se rozbilo, odešlo. Nějaké sady máme jako vysloveně slavnostní, používají se výjimečně, ale používají.
@deniiina píše: Více
Já tomu rozumím, táta taky nemohl dělat nic proti matčině vůli. S některými lidmi to jinak nejde, buď se přizpůsobit nebo odejít
@Niemeyer píše: Více
A nenapadlo tě třeba, že ten svůj byt a věci mají prostě rádi? Ty si myslíš, že linka je stará a omsela, ale mamince se líbí. Hleď si svého bydlení, rodičům můžeš např. pomoci s úklidem. A nech je prosím tě žít
@884135 píše: Více
Přesně proto jsem jezdila jako mladá, když mi to dávalo smysl..hezká postava, nové plavky, šaty
Důchodce už ani to sluníčko moc nesnese
rodiče jsou důchodci a dovolenou u moře milují, berou sebou i mou dceru, otec se opaluje krásně, matka se slunci vyhýbá, leží pod slunečníkem a maže se, ale to dělala i když jsem dítě byla já, oba se celý rok na dovolenou těší a vždy říkají, že klidně budou celý rok jíst chleba a pít vodu, jen když bude dovolená u moře,
a nové plavky a šaty mamku baví pořád, babička i v domově důchodců používala rtěnku, i když byla ležák - žena je ženou do smrti
@stinga píše: Více
To je hezký, že ta stará dáma na sebe dbala do poslední chvíle, rtěnka je rozkošná. Mnohé seniorky daleko mladšího věku na to dávno zapomněly a vypadají jako hastroši, s prominutím.
@stinga píše: Více
Tak bavit te to může, horší je jak v tom vypadáš
Ale předpokládám, že matka má postavu jako třicítka
Pokud byl tohle smysl tvého cestování, a nepíšu to nijak ironicky, pak chápu, že si myslíš, že cestovat by se mělo za mlada.
U mě tohle spolu nesouviselo, já chtěla být pěkná i na chmelu
a vyjet kamkoli mimo stereotyp byla životní potřeba. I dnes na stará kolena pookřeju když někam vyrazím ![]()