Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@adresa píše: Více
Cestování je lepší zamlada.
A ano i kvůli zdraví nebo spíše kvůli tomu, že kdykoliv se může něco stát…pokud třeba mají nějaké zdrav. problemy.
Já tě chápu, jak to myslíš. U nás to samé. Máma má i našetřeno, ale prostě nekoupí ani blbou pohovku za 15 tis. Všechno 30-40 let staré, klasické vitrínky se svátečníma skleničkama, ze kterých nikdo nikdo nepil. Nabízela jsem pomoc se tříděním těch věcí, aby se to právě mohlo dát do kupy, ale nechce nic. Je to povaha i částečně lenost, taková jakoby zpruzelost. A to ještě chodí do práce, nejsou v důchodu ani jeden. Táta je zase bordelář, všude plno krámů, ale nic se nevyhodí, vše se může hodit i když je to rozbitý. ![]()
Já poznám věci ošuntělé, rozbité, nefunkční, ale co je to to nemoderní? Mě to občas připadá, že někdo přijde s nějakým trendem a kdo se nechytne na stejné vlně, tak je nemoderní. Třeba současné zazděné nádržky od záchodů. Spousta lidí si to tak nechává předělávat, protože je to tak moderní a kdo nemá Geberit, je na úrovni doby kamenné. Dokonce jsem několikrát četl na internetu, jak se někdo „zhrozil“, když u někoho viděl na návštěvě záchod s nádržkou nahoře. Pro mě je naopak zazděná nádržka kravina, kde si člověk při každé opravě připadá jak gynekolog, nebo se nesmyslně bourá obezdívka. Ale je to moderní…
@Venetia píše: Více
Proto nic neodkládat " až jednou". To také nemusí nastat. A neobětovat vše kvůli dětem.
@Anonymní píše: Více
Můj „táta“ má plnou půdu. Je to sběrač všeho. Mamka ho nedonutí objednat kontejner, vše chce. Říkal, že půdu zazdí.
Kdyby mi dítě chtělo diktovat, co doma smím a nesmím, tak s ním rychle vyběhnu. Proč máš potřebu vyhazovat věci, co ten člověk má evidentně rád? Svúj domov si klidně zařiď levnýma krámama, ale nechtěj to po druhých.
Tak ne každý chce mít moderní holobyt. Taky mám ve vystavené sváteční skleničky, hrnečky a mám uloženou i sadu svátečního nádobí. To mám doma do důchodu hodně daleko.
A mám i hodně poliček s různými pracholapy z cest.
@nikitice píše: Více
Já bych také vše schovával, ale stačí mi si vzpomenout na některé záběry u lidí, co hromadí věci tak, že mají jen uličky mezi bordelem, kudy prochází a už jdu třídit bordel
Kdysi něco takového běželo v televizi jako seriál, kdy přímo profesionální vyklízeči jezdili takové domácnosti uklízet a to je peklo.
@rmot píše: Více
Kdybys viděl tu půdu… On jede na směťák s jednou věcí a 10 jich přiveze. Teď mu bude 80. Ať si žijou, jak chtějí. my bydlíme spolu 25 let a doma nic nehromadíme. Já pořád probírám skříně, šuplíky. Z komory budeme dělat druhou koupelnu, tak vše probírám. Ty věci z ní se nikam nevejdou. Já jsem opačná blázen, otevírám dokola šuplíky a furt něco dávám za okno na parapet. Není týden, aby tam něco nebylo. Za každou novou věc tam jde stará. Zmizí to do hodiny.
@nikitice píše: Více
Na parapet? To máš okna přímo do ulice v přízemí? Mě by tedy nenapadlo sebrat někomu něco z parapetu ![]()
já taky nemám holobyt, taky mám ráda serepetičky. Ale nic se nemá přehánět. Naši pak mají položenou horkovzdušnou fritézu na koberci v obýváku protože není jinde místo. Vánoční stromek je problém, protože, kam se dá sušák? A to upozorňují, že mají byt 3+1, takže žádná garsonečka.
@Janli píše: Více
vždyt tam taky bydlím, je to i můj domov. Teda jsem tak třeba týden-dva v kuse, ale prostě taky tam musím existovat. ![]()
Tak kam se stromečkem řeší hodně lidí v paneláku. Stejně tak kuchyně v paneláku nejsou moc velké. Babička třeba ve chvíli, kdy některé kuchyňské spotřebiče nepoužívala, tak je měla uložené pod postelí.
Tak si najdi svůj byt a zařiď si ho podle svýho.