Bydlenkování, vaření, pečení, uklízení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2424
4.1.21 17:39
@Pruhovaný_mýval píše:
oficiální definice z okouna:

Bydlenka: paní, co zvelebuje byteček (natírá nabílo, tvoří dekorace z knih, staví sošky a vyrývá nápisy SWEET HOME, LOVE a jiné hověziny do kdečeho), zde používáno pro všechny ujeté paní z MMB en bloc.

:think: Bydlenkování bude etimologicky odvozeno od tohoto pojmu

Takže fanatická uklízečka, která to dělá ještě ke všemu ráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
4.1.21 17:43
@berusa.m píše:
No já si pod pojmem bydlenka představuji usměvavou ženu, vždy ochotnou matku, co nemá doma smítko prachu, spižírnu uspořádanou podle barev a velikostí, dokonale naškrobené peřiny, v oknech záclony s růžičkami či levandulemi, na stole v obýváku háčkovaný ubrus (samozřejmě ho sama vyrobila), v kuchyni na stole pocukrovaná bábovka, v koupelně ručně vyrobené mýdlo, čte si časopis Překvapení, u toho poslouchá Evu a Vaška a největším vzrušením je když se v obchodě objeví nová vůně oblíbené aviváže.

V 21. století ještě něco takové i existuje? To už by se mělo někde vystavovat :mrgreen: Takovy tip lidí už jsem měla za vyhynulí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.1.21 17:47
@PeBa12 píše:
V 21. století ještě něco takové i existuje? To už by se mělo někde vystavovat :mrgreen: Takovy tip lidí už jsem měla za vyhynulí :lol:

Existuje. Byla jsem na FB v nějaké skupině o bydlení a tam se prostě některé rády takovými výtvory chlubily. :roll: Musela jsem ji, kvůli zachování duševního zdraví, opustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
4.1.21 17:54
@berusa.m píše:
Existuje. Byla jsem na FB v nějaké skupině o bydlení a tam se prostě některé rády takovými výtvory chlubily. :roll: Musela jsem ji, kvůli zachování duševního zdraví, opustit.

Tak to věřím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
4.1.21 17:54
@pet p píše:
Taky hrozně nerada vařím. Přitom je to činnost, kterou musím dělat vlastně denně. Vařím hlavně kvůli dětem (mladší je ještě na kaších, masozelenině atd.) Říkala jsem si, jak bych byla happy, kdyby mě to vaření bavilo! Akorát si to v sobě nedokážu přeštelovat. O tom, že bych to uměla, vůbec ani nemluvím.
Jinak mi nevadí úklid, věšení prádla, mytí ani utírání nádobí (myčku nemáme) či jiné domácí práce, ale to vaření… áchjo. Ale aspoň ráda peču jednoduché buchty, i když vlastně už mě to taky nebaví jako dřív.

Jé, péče o prádlo, na to jsem zapomněla. To miluju taky. I žehlední mě docela baví. A buchty taky, protože je hlavně ráda jím. Na vánoce aspoň malou váínočku a o Velik. malý mazanec. Jinak taky obyč a šup sem šup tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.1.21 18:02

@Pruhovaný_mýval Anální tulenicko, bombičkový :roll: tvl to snad není možný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
4.1.21 18:02
@Pavlik Morozov píše:
Na prirodno je hodit na panvicku?

Jasně, na cibulce, párkrát otočit, zam, íchat a pak už jen dodělat šťávičku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39790
4.1.21 18:04
@berusa.m píše:
To je bombičkový :lol: Fakt jsem se nasmála. :palec:

No částečně pobavilo, a částečně (spíš z vcelké části) jsem nevěřícně zírala, nejn na ty češtinářský paskvily.
Nicméně si nemůžu pomoct, ale mně to zní jako roubenka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
4.1.21 18:08
@Pruhovaný_mýval píše:
Já si skoro myslím, že tohle výrazivo má kořeny na konkurenčním chumláčkovém Mimibazaru. Dokonce jsem kdysi četla na serveru Okoun překladový slovník těchto výrazů: https://gist.github.com/…enka/2007500

No ten je teda, se později k němu vrátím, když nebude nic v televizi a počtu si :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
4.1.21 18:09

Nejsem bydlenka, to slovo je hrozné. Vařím a peču, protože rádi jíme, napečeno je u nás kontinuálně, ale nic extra složitého, navíc manžel a dcera nejsou na nějaká zvláštní jídla a novoty. Z malých spotřebičů používám toustovač, topinkovač, pekárnu chleba jen na zadělání kynutého těsta, robot jen na sekání masa na sekanou a karbanátky, jinak ruční šlehač na těsto. Elektrický mlýnek na maso nebo na ořechy. Občas tlakový hrnec. Výjimečně ruční mixér. Máme psa, takže každý den luxuju, několikrát denně vytírám, ostatní dle potřeby. Manžel moc nevaří, ale kdyby vařil, rozhodně by mě to neuráželo.:-)) Ložní prádlo dávám vymandlovat na mandl, okna už 13 let myje náš myč oken. Brala bych sušičku, ale nemám ji kam dát. Nádobí myje myčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
4.1.21 18:21
@free333 píše:
Taky rád vaříš venku na kotlíku před maringotkou? 8)

Varim rad venku, protoze z toho neni bordel a puch doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
4.1.21 18:21

@pet p a jak se stravujete? Manžel vaří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
4.1.21 18:22

Zlatej minimalismus v domácnosti :lol:

Ale teda vaření, když to vznikne pod rukama, ideálně něco co jen tak někdo neumí. To je prostě :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1394
4.1.21 18:27
@berusa.m píše:
@Klopotkova
Buď ráda, že neumíš dobře vařit. Víš jak je to naprd, když si umím uvařit na co mám chuť? :zed: Kdykoliv mám chuť, už je na sporáku čína, paella, boloňské špagety, hovězí líčka na víně, kachna na pomerančích, španělské ptáčky, řízečky, čokoládové suflé… :lol: A taky podle toho vypadám. :mavam:

Tebe bych chtěla mít doma :potlesk: představa že umí někdo takhle dobře vařit mě nutí se stydět :oops: mít doma někoho komu bych řekla na co mám chuť a on by neměl problém to udělat je opravdu nádherná :D sama uvařím takové klasiky a kolikrát i to občas pokoním, upřímně ti závidím a tvůj chlap musí být hodně rád, že tě má doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.21 18:31

@Klopotkova netuším, co je bydlenka.. Ale mám doma 4 chlapy a mrnaveho 5, a to prostě vařit musím a to denně.. Ne vždy mě to baví, ale zase u toho neumírám. Peču cca 3× v týdnu, prostě kobylky.. Těším se na novou kuchyň, která mi to hodně usnadní, už snad za pár dní bude hotová. Robotů a udělátek mám dost, pac to zjednoduši život.. Nesnáším třeba zase uklízení, takže máme robovysavac, robocistic a jiné cicmundy, pac s tímto nemusím ztrácet čas :mrgreen: mmchdm, můj chlap umí vařit i péct, ale já o něj pečuju, pac by to 1.nestihal, 2.to dokáže ocenit a jsou Odměny :mrgreen: :lol: 3.jswm prostě ženská, takže to beru, že to k tomu patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí