Bydlenkování, vaření, pečení, uklízení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39791
5.1.21 15:48
@Betty MacDonald píše:
@berusa.m @Kirstenn Holky, hlásím se k vám do klubu :srdce: Já miluji vaření, pečení, grilování i zavařování. Dovolené vybírám takové, abych mohla vařit z místních surovin, co si nakoupím na místním trhu, strašně mě to baví. Jednou jsem byla v hotelu s all inclusive, nuda, nuda, nuda. Již nikdy víc. Mně se o vaření i zdá. Úklid nesnáším, ale vím, že proběhnout musí.

Pockej, to jako ze na dovolene (byt chapu ty mistni suroviny) stat u plotny je pro Tebe dovolena??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
5.1.21 16:24

@Betty MacDonald děsivá představa na dovolené vařit :jazyk:. U sporáku stojím rok tak na dovolené tohle fakt ne :lol: jezdíme a kde se jezdí hlavně kvůli jejich kuchyni a když se povede na víc dní tak většinou ochutnáme skoro všechna jídla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
5.1.21 16:26
@Žirafa 69 píše:
Pockej, to jako ze na dovolene (byt chapu ty mistni suroviny) stat u plotny je pro Tebe dovolena??

To by mě odrovnalo.

• Citovat
  • Upravit
149159
5.1.21 16:29
@Žirafa 69 píše:

Vařím pořád a vařit na dovolené, to pro mě není dovolená. To můžu zůstat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.21 16:31

Osobně považuji alespoň základní schopnost uvařit pro sebe, příp. i pro ostatní za součást základní výbavy do života - podobně jako znalost gramatiky, základní matematiky, angličtiny, chování ve společenském styku atd. - takový základ sebeobsluhy. Myslím, že by rodiče měli děti alespoň k základům vaření vést. Jak si to děti posléze rozvinou, už bude na nich. Je to o zdravějším životním stylu, o porozumění významu výživy pro člověka, porozumění postupům -chemie, potravinám, kde se berou, jak moc jsou vzácné, sezónní, jak fungují společně, jaký je rozdíl mezi čerstvými lokálními a globálními „zcestovalými“ potravinami z hlediska dopadu na životní prostředí, v kvalitativním a chutových parametrech vlastní produkce - např. vlastní zelenina atd. Domácí vaření je ale také o atmosféře pospolitosti a sdílení, předávání tradic i překonávání předsudků a posouvání hranic, objevování světa, kultur prostřednictvím jídla…A v neposlední řadě pro mnoho lidí o mentální hygieně, „domácí pohodě“, je to zdroj partnerské konverzace i celoživotního učení a objevování. V době kdy v našich životech ubývá reálné fyzické práce s viditelným výsledkem - v porovnání s předchozími generacemi, a s tím související možné frustrace z přemíry volného času atd…, může být vaření cestou k větší životní spokojenosti. Jídlo a jeho domácí příprava vždy byla a bude nedílnou kulturní součástí lidských životů zdaleka přesahující oblast samotného stravování. Jasně, někdy není čas, nálada a jsme v situaci, že uvařit se „musí "- ale právě tehdy se hodí již dříve získaná rutina..Navíc dnes máme tolik jiných možností, když se nám prostě "nechce“ nebo nemůžeme…Ráda ocením dobré jídlo - ať už jednoduché nebo složité v domácím prostředí i v restauraci, nejsem příznivcem exploze nekonečných „show“, exhibicí a pořadů o vaření a sáhodlouhého degustování a komentování, pokud nepřináší nějakou přidanou hodnotu, myslím, že na světě jsou důležitější problémy k řešení. Ale v dospělosti jsem ocenila, že jsem se díky skvělým kuchařkách v naší rodině tak nějak přirozeně naučila ocenit dobré a kvalitní jídlo, i práci, která za tím stojí a atmosféru s tím spojenou, že jsem jakž takž pochytila základy, na které jsem později navázala. Urcitě to dělá můj život pestřejší. A to rozhodně nejsem žádný kuchařský „maniak“ : ).

• Citovat
  • Upravit
42617
5.1.21 16:37
@Žirafa 69 píše:

Jo, ale ne celý den, přece. Ráno oblitám trhy, nachystám snídani a pak vařím v tom největším vedru, kdy bych stejně venku nevydržela. Hoďku? A ty jiné suroviny jsou k nezaplaceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
5.1.21 16:55
@Betty MacDonald píše:
Jo, ale ne celý den, přece. Ráno oblitám trhy, nachystám snídani a pak vařím v tom největším vedru, kdy bych stejně venku nevydržela. Hoďku? A ty jiné suroviny jsou k nezaplaceni.

Jo, ja to mam podobne. akorat ty snidane obstarava Ontar. Pres poledne stejne nejsi na plazi a z mistnich surovin uvaris jidlo vetsinou do pulhodinky. A na vecere vetsinou chodivame do mesta.

• Citovat
  • Upravit
42617
5.1.21 17:04
@ontarova.stara píše:
Jo, ja to mam podobne. akorat ty snidane obstarava Ontar. Pres poledne stejne nejsi na plazi a z mistnich surovin uvaris jidlo vetsinou do pulhodinky. A na vecere vetsinou chodivame do mesta.

Přesně. A ty vrásčitý rajčata na Elbě, od staré paní, co byla na trhu každý druhý den bych tak asi nikdy nepoznala. Plus tisíc dalších surovin. Sýry, na ty jsem ujetá, pálivý papričky, chlebovy placky z pece, olivy, lilky taaak voňavý, jaký tady nemáš šanci koupit… Všechna zelenina a ovoce ošlehlá tím horkým slunkem a slanym vzduchem… Kdo to tak nemá, nemůže pochopit. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24954
5.1.21 17:34
  • vaření miluju, peču z donucení
  • mám ráda uklizeno, takže tomu ten čas holt pověnuju
  • háčkování a pletení u mne skončilo za socíku jednou šálou a nehodlám na tom nic měnit :lol:
  • vaření na dovči mi vůbec neva, beztak se přes poledne na pláži nedá vydržet, all-in je samozřejmě fajn, a proto si dopřávám dovolené dvě, jednu tak a druhou proletářskou s těstovinami a místními surovinami ;) doufám, že letos se tento rytmus vrátí, páč vaření na chalupě taky OK, ale poněku mi chybělo šplouchání mořských vln :lol:

Vyrábění dekorací se neposmívám, ale jelikož tyto číčoviny už díky škole povinným dětem dávno i přes dvě obydlí nemám kam dávat, natož vystavovat, nechávám ruličky toaletního papíru i jiné „suroviny“ na kutění s chladem v odpadkovém koši… a potkat chlapa v slušivém oteplouchu, tak mě to odbourá natolik, že by NIC nebylo… :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
5.1.21 17:38
@Betty MacDonald píše:
Přesně. A ty vrásčitý rajčata na Elbě, od staré paní, co byla na trhu každý druhý den bych tak asi nikdy nepoznala. Plus tisíc dalších surovin. Sýry, na ty jsem ujetá, pálivý papričky, chlebovy placky z pece, olivy, lilky taaak voňavý, jaký tady nemáš šanci koupit… Všechna zelenina a ovoce ošlehlá tím horkým slunkem a slanym vzduchem… Kdo to tak nemá, nemůže pochopit. :srdce:

Znám, já miluji zase řecké ostrovy a bydlet v Řecku v hotelu s all inclusive je pro mě hřích. Třeba na ostrově Parga prodávala majitelka apartmánu Řekyně Frederica papriky i rajčata přímo ze své zahrádky. To byla chuť! Ovšem vaření na dovolené nehodlá absolvovat ani muž, takže snídaně a někdy i obědy si řešíme po svém - jídlo typu zelenina tam koupená, jogurt atd. a večeře v tavernách, úžasné, když se zrovna večer v taverně koná řecký večer. Má to skvělou atmosféru.

• Citovat
  • Upravit
149159
5.1.21 17:55
@Parninas píše:
Já si to zadala do googlu teď, moje oči. :cert: :zed:
Někteří lidi fakt nemají soudnost.

By mě docela zajímalo, jestli je to pletené od oka, nebo na míru nositeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
5.1.21 18:11
@Anna766 píše:
By mě docela zajímalo, jestli je to pletené od oka, nebo na míru nositeli.
Řekla bych že od oka.
Ale internetové kutilky dělají v případě zájmu i jiné velikosti, takže každý manža bude nadšen a tuleníčko a snaženíčko může započnout. :cert: :pankac:
 https://www.fler.cz/…ouch-3261577
  • Citovat
  • Upravit
Parninas
5.1.21 18:13
@Pruhovaný_mýval píše: ¨
Ježiš, jsi mě dobře navedla, nikdy jsem to neměla gůglit, je to i s návlekem na vajca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tenhle rabbit hole pánských oteplouchů a pletených tang je opravdu jen pro nejodvážnější. :cert:
 https://www.simira.cz/…louch-196317

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí