Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lucynka25, tak tady je ještě OBROVSKÁ gratulace ode mě, já jsem vás všechny dočetla až sem. Ale psssst, abychom malou fazolku nevyplašily! ![]()
@Radkkaa, nebuď smutná, já jsem si tímhle zklamáním prošla 6×. IUI nemá velkou úspěšnost. Řekla bych, že ten první neúspěch byl zdaleka nejhorší. Tak se drž! Proč byste nezkusili hned další pokus? Nebo tys musela nějak stimulovat? S každým dalším pokusem se prý totiž šance zvyšují!
fragollinna, myslím na tebe s OPU! Dej vědět, kolik bylo vajíček, jak jsi to snášela, atd. Prostě všechny podrobnosti.
Jinak holky, nevím, jestli je to normální stav. Čekám na MS, abych si mohla začít píchat a chytnul mě strašnej strach. Řekla bych panika. Nevím, čeho se bojím… Snad, že je to můj poslední pokus IVF placený pojišťovnou nebo se bojím celého procesu… Nevím, ale mám přímo záchvaty paniky…
@lucynka25 a tak uz jsi doma ode dneska?
Nebo od kdy pujdes?
@Gabullka ahojky.-) to chápu máš strach že pokud to ted nevýjde, tak další snažení bude mnohem těžší,, ale neboj,, musíš být pozitivní,, nevzdávej to do předu,,,
těš se na celý ten proces protože na konci bude ta malinká vánočka v zavynovačce,,
@katkalaila, díky za útěchu. Je to takový neurčitý, iracionální strach. Ale snažím se myslet pozitivně, to zase jo. A jak to zvládáš ty?
@Gabullka vím že je to těžké,, ale neboj se určitě to dopadne dobře,, moc ti to přeju,,
no já jdu v pondělí na kontrolu,, tak uvidíme co mi tam řeknou,, ale nějaké pokusy jako iui neee, to je u mě zbytečný a hlavně v práci by to ted nerozdýchali,, takže až po novém roce,, tak ted se vrhnu na nějaké přírodní doplnky jako je maca atd,, abych se trochu ve vnitř nabudila a snad to příště bude mít lepší výsledek,,,
@Gabullka Ahojky, tak jsem po OPU už doma. Šla jsem na řadu až poslední, takže jsem si docela dobře počkala, ale neva. Žílu mi napichovala sestra na 4×. Pardon za můj výraz, ale ony to jsou fakt jelita, mířila tam, kde žádná žila není. PO OPU jsem nevěděla, co mě bolí víc, jestli břicho nebo ruka
.
No, teď mě břicho trochu bolí, ale na prášek to není, zvládám to.
Jinak, k oplodnění získali 6 vajíček. Bylo jich víc, ale něco bylo nezralý, něco se nedalo. 3 oplodní klasicky IVF a 3 oplodní nějakou jinou metodou (myslím ICSI), to přímo vpraví spermii do vajíčka, aby byla zaručená vyšší úspěšnost. Stáhli mě o další 4.000 za tu lepší metodu, ale to je ok
.
No a zítra si mám zavolat v 10:00 na výsledky, jestli se oplodnění zdařilo.
Fragollinna, tak držím pěsti, aby se vedlo
A určitě se povede
Moc držím pěsti
Dej zítra vědět, jak jste dopadli.
Nám to ICSI doporučovali taky, ale zatím jsme to odmítli. Máme v papírech napsáno, jen v nejnutnějším případě. Sázíme na to, že manžel má spermiogram vynikající. Ale u nás to je zatím jen o tom píchání injekcí ![]()
@fragollinna píše:
@Gabullka Ahojky, tak jsem po OPU už doma. Šla jsem na řadu až poslední, takže jsem si docela dobře počkala, ale neva. Žílu mi napichovala sestra na 4×. Pardon za můj výraz, ale ony to jsou fakt jelita, mířila tam, kde žádná žila není. PO OPU jsem nevěděla, co mě bolí víc, jestli břicho nebo ruka.
No, teď mě břicho trochu bolí, ale na prášek to není, zvládám to.
Jinak, k oplodnění získali 6 vajíček. Bylo jich víc, ale něco bylo nezralý, něco se nedalo. 3 oplodní klasicky IVF a 3 oplodní nějakou jinou metodou (myslím ICSI), to přímo vpraví spermii do vajíčka, aby byla zaručená vyšší úspěšnost. Stáhli mě o další 4.000 za tu lepší metodu, ale to je ok.
No a zítra si mám zavolat v 10:00 na výsledky, jestli se oplodnění zdařilo.
No tak to je paráda
moc držím palce ![]()
Fragollina, gratuluji! Vidíš, to bylo strachu a pak takových vajuch!
A to tam jako dostaneš na OPU svou postel? Žílu ti napíchávali kvůli kanyle? Nevím právě, jak si mám představit, že to u Apolináře probíhá. V Gennetu jsem totiž dostala vlastní pokoj a na tom jsem se pak pěkně v klídku asi 2 hodiny vzpamatovávala z narkózy a pak šla domů. Takový luxus nepotřebuju, ale doufám, že mě tam nebude nikdo honit… Kolik vás tam na OPU bylo?
@nightgirl, držím palce s injekcema! Manžel už je pomalu profík, ne? ![]()
Ahoj holky, tak mam take po Opu… Sice mam velke bolesti, tak se snazim spat… Jinak mi odebrali 51 vajuch a zustalo jich 42krasnych, tak doufam, ze to vse dobre dopadne ![]()
@Nikohlava, to se nedivím, že tě bolí bříško! Takových vajíček!!! To se prosím tě dělá jak??? Já mám vždycky tak pět…
To u tebe vypadá na jistotu. Moc držím palce! ![]()
@Gabullka Dekuji moc! Uprimne jsem s takovou urodou nepocitala
neboj se, take budes mit
A bricho to je jak kdyz mi tam nekdo picha jehlicky…
@Gabullka no, to je fakt. Už včera se tvářil, že prostě to dělá denně
Tak snad to k něčemu bude. Dneska jsem si byla i pro předoperační vyšetření, tak snad se to všechno povede, tak jak má.
@Nikohlava gratuluji. Já jsem zvědavá na ten svůj odběr. Ale nejdříve dopíchat injekce
moc držím pěsti, aby se embryjka vyvedla ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.