Časté návštěvy tchýně, jak by jste reagovali Vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1523
4.1.26 10:34

@Kamýsek23 V tomto případě nemůžeš NAZNAČOVAT ale jednat tvrdě. Řekla bych : Nebudeš mi sahat na prádlo!, chodit k nám neohlášeně a strkat do všeho nos! Toto je náš prostor a ty sem můžeš, až budeš pozvaná. Plus bych vyměnila zámek a rázně si promluvila s manželem, ať si konečně prestřihne pupeční šňůru s matinkou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
4.1.26 11:14
@Kamýsek23 píše: Více

Upřímně, aby si tchyně brala moje špinavé prádlo na vyprání, to bych brala jako překročení hranic a osobního prostoru. Vždyť tam mám i spodní prádlo. 8o U nás mají mamka i tchyně od nás klíče, ale vždy se ohlásí. Kdyby chodily bez ohlášení, klíče by neměly. To samé i obráceně my k nim. Respektujeme se jako dospělí, na všem se domluvíme a to moje tchyně je generál, je to bývalá soudkyně, takže je zvyklá určovat, co je správně :lol:
Ona tvá tchyně nemá jiný život, že je tak často u vás? Proč jste se dávno nějak neohradili? Zachází s vámi jako s nesvéprávnými. Co manžel? Je to mamánek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.1.26 11:19

Tchýni vidím jednou za měsíc. Klíče nemá a na návštěvu musíme dojet za ní.
Z tvé tchýně by mě asi kleplo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 11:35

Tak to je opravdu masakr, co si dovoluje tvoje tchýně. My jsme kdysi s manželem řešili podobné záležitosti. Měli jsme to nastavené tak, že pokud se vyskytnou nějaké vztahové problémy, tak on si to bude řešit se svojí rodinou/v tomto případě s jeho matkou/, a já zase se svojí rodinou. Každý tu výtku přeci jenom jinak přijme od svojí dcery/syna, než od snachy, nebo zetě. Osobně radím odebrat klíče, a stanovit jasná pravidla. Oznámila bych jí, že si přeji, aby se u nás cítila a chovala jako host. Volně přeloženo, že bude chodit na návštěvy pouze na pozvání, a předem ohlášena. Sedne si v obýváku na zadek, a sní, nebo vypije, co jí nabídneme, a cca po hodině odejde domů. S někým to bohužel jinak nejde.

• Citovat
  • Upravit
3893
4.1.26 11:38

Zakladatelka neodpovídá, tchýně už došla na „návštěvu“. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 11:53

Jednou jsem přišla z práce a tchýně mi cídila celá uřícená kuchyň a hekala že v tomhle její Filípek nemůže žít :)
Bavíme se tady o drobcích ze snídaně a flekatém nerezovém dřezu.
To jsme spolu bohužel žili v dvougeneračním baráku.
Všichni účastníci jsou naštěstí už dávno ex :)

• Citovat
  • Upravit
297
4.1.26 11:54
@Anonymní píše: Více

Nedivím se že jsou ex😂 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 11:58

Jo a taky mně vyprala vlněný svetr na 60, takže se z něho stala velikost jak na půlroční dítě.
Před 12 lety stál přes 6000 a byl neopakovatelný :,(
Nynější tchýně kliče má a bez domluvy den předem by ji nenapadlo chodit.

• Citovat
  • Upravit
34388
4.1.26 12:09

Už bych to dávno řekla jí. Tohle by mi hodně vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
4.1.26 12:17

Já se zamýšlím, ta tchýně to musela dělat pořád, to jsi nevnímala, když ses k muži přistěhovala? Chápu dobře, že on má jedno dítě z předchozího vztahu a ty o to dítě pečuješ nebo máte ještě i další dítě a ty jsi na rodičovské?

• Citovat
  • Upravit
107629
4.1.26 12:35

Nechápu… Jak se tohle může stát. Asi by mi už dávno hráblo a bylo by vyřešeno hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107629
4.1.26 12:38

Tak ji je da a zase si je pak vezme zpátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
4.1.26 12:46

K nám takto chodjks švagrová. A k tchyni jsme museli na návštěvu - vycházelo to na dvakrát denně. Tak jsme to řekli. Pohádali se. Nepomohlo nic. Nelze se domluvit. Švagrová chodí dál jako je tchýni. Lezou nám do naší chodby a pod. Nemá to smysl už řešit. Nelze se domluvit. Vy máte výhodu, že nebydlíte v jednom domě. My se prostě budeme stěhovat. To takto fakt dál nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
4.1.26 13:03

Dala bych tam kameru, a az tam vleze tak na ni houkla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
4.1.26 13:04

To by mě kleplo! My naštěstí dodržujeme pravidlo, že po svatbě se vezme mapa, do kružítka se vezme míra 100 km, udělá se okruh kolem bydliště jejích rodičů, jeho rodičů…a všude jinde můžeme bydlet! Klíče od nás nemá nikdo. My máme klíče od rodičů, ale vzhledem k vzdálenosti jsme vždy ohlášení návštěva. Kdybychom bydleli blíž, bojím se, že bychom měli rodiče taky neustále za zadkem…samozřejmě že by to mysleli hrozně dobře a že jako musí vidět vnoučata a tak. Uf, takhle máme vztahy korektní až dobré.
Zakladatelce doporučuji došlápnout na muže, domluvit si spolu pravidla (ideálně sebrat klíče, návštěvy ohlášené a max 2× týdně, žádné starani se o vasi domacnost) a ty představit tchyni a pak je vyžadovat…důsledně jak u malého dítěte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová