Častější návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
14.4.23 06:57
@inkakřivák píše:
A to se skutečně u soudu nepočítá, že třeba on se oženil a má novou rodinu? I když děti vyženil? Co když by doložil, dejme tomu, že měsíčně těm dětem platí léky, platí bydlení, a normální provoz rodiny? Hypoteticky - jeho nová žena může mít třeba invalidní důchod, nic víc. A k tomu dvě děti, na které pobírá pár korun. A on je živí.

Tak ty děti ale přece mají svého otce, který by měl platit výživné, ne? :nevim: Hypoteticky, kdyby jeho žena měla ID, mohl by mít vyživovací povinnost k ní, ale ne k těm dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80174
14.4.23 07:05

@unuděná Ano, mají. Takže když budou žít jako rodina, tak na výletě by měl říct máte smůlu, žádný oběd, svoje už jste projedli? Já chápu, že by měl platit ten otec, ale současně mi přijde divné, že by se vůbec nebralo v potaz, že ten nový partner by se měl postarat taky. Přece nejde všechno striktně dělit. Vezmi třeba náklady na bydlení. Jenom to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.23 07:48
@inkakřivák píše:
@unuděná Ano, mají. Takže když budou žít jako rodina, tak na výletě by měl říct máte smůlu, žádný oběd, svoje už jste projedli? Já chápu, že by měl platit ten otec, ale současně mi přijde divné, že by se vůbec nebralo v potaz, že ten nový partner by se měl postarat taky. Přece nejde všechno striktně dělit. Vezmi třeba náklady na bydlení. Jenom to!

On se samozřejmě může starat o cizí děti, v tom mu nikdo nemůže bránit, ale v prvé řadě má povinnost zajistit své dítě, až pak může rozdávat druhým..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80174
14.4.23 08:02

@Věčně naštvaná To já nepopírám. Jen mne prostě zarazilo, že by to soud vůbec nebral v potaz. Že má vyšší náklady třeba, i kvůli tomu. Protože dejme tomu když by byl sám, žije na ubytovně. Když se ožení a vezme si ženu s dětmi, pořídí větší bydlení, třeba nájemní a rup, ty náklady vyletí. A když je to normální slušný chlap, tak to bere, že si vzal ženu i ty děti za svoje, a těžko bude oddělovat. Je to složité. Ale zde, co se týče zakladatelky, je jasné, že soud prostě nedonutí k častějším návštěvám. A když on odmítne, může mu nařídit třeba střídavou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.4.23 08:09

@inkakřivák No jasně, z logiky věci ano, může mít vyšší náklady a pokud (jak píšeš) je to normální chlap, bude je mít vyšší. Ale je to jeho svobodné rozhodnutí, nikdo ho nenutí těm „cizím“ dětem kupovat na výletě zmrzlinu. Takže to opravdu soud v potaz brát nebude. To je jako kdyby se u soudu bránil, že dává měsíčně 5k na pejsky v útulcích a proto nemůže platit víc na vlastní dítě :mrgreen: Ad absurdum, ale právně prostě na to soudy budou nahlížet podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.4.23 08:13

@inkakřivák Jinak si nejsem jistá, jak je to s nařízením střídavé péče, podle mě je to defacto nemožné, pokud jedna strana nechce. Řešila známá, taky dítě s diagnózou, hodně náročné, tatínek nechtěl skoro ani ten styk. No nevysoudila nic bohužel, snad jen právě to zvýšení alimentů, jenže on si pak udělal další dvě děti s novou partnerkou a nechal si to zase snížit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.4.23 08:13

@sgtr2022 …jak je to jinde?

U mě situace podobná. Já funguju ve zdraví i v nemoci, nikdy nejsem sama a aspon furt mám 1-4 děti vedle sebe a musím s nima zvládnout vše, od nákupu, práce po nocích až po doktory, učení. Ex manžel chce děti jen zdravé, musí být on odpočinutý a zdravý a nesmí mu čas s dětmi, kazit jeho osobní plány.
Takže máme od rozvodu určen i styk s dětmi, abych aspoň rámcově měla představu, kdy si je vezme. Pokud chce jiný termín, nerespektuju to, nedávám, neřeším.
Výše alimentů se odvíjela od jeho ne/péče tzn. při čistém průměru 34tis jsou alimenty na jedno dítě 5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
14.4.23 08:18

@axlpol Takze plati 20 tis ze 34?
Jsi teda skoro sama na peci o 4 deti? Tak to klobouk dolu.

@inkakřivák Tak to dite prece nemuze byt bity na tom, ze tatinek vyzenil cizi deti. To si mel rozmyslet on, co zvladne. Kdyby vyzenil ctyri, tak by jeho vlastni melo mit jeste min? To prece nejde zohlednovat, ty cizi deti musi zivit jejich rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
14.4.23 08:20
@inkakřivák píše:
@Věčně naštvaná To já nepopírám. Jen mne prostě zarazilo, že by to soud vůbec nebral v potaz. Že má vyšší náklady třeba, i kvůli tomu. Protože dejme tomu když by byl sám, žije na ubytovně. Když se ožení a vezme si ženu s dětmi, pořídí větší bydlení, třeba nájemní a rup, ty náklady vyletí. A když je to normální slušný chlap, tak to bere, že si vzal ženu i ty děti za svoje, a těžko bude oddělovat. Je to složité. Ale zde, co se týče zakladatelky, je jasné, že soud prostě nedonutí k častějším návštěvám. A když on odmítne, může mu nařídit třeba střídavou?

Slusny chlap se v prvni rade postara o svoje NEMOCNE dite a do vztahu se zenou s detmi vstoupí jenom pokud si ty dalsi závazky muze dovolit.

• Citovat
  • Upravit
5837
14.4.23 08:35
@veria píše:
@axlpol Takze plati 20 tis ze 34?
Jsi teda skoro sama na peci o 4 deti? Tak to klobouk dolu.@inkakřivák Tak to dite prece nemuze byt bity na tom, ze tatinek vyzenil cizi deti. To si mel rozmyslet on, co zvladne. Kdyby vyzenil ctyri, tak by jeho vlastni melo mit jeste min? To prece nejde zohlednovat, ty cizi deti musi zivit jejich rodice.

Platí mi 15tis. a po roce žádal snížení. Neuspěl. Čtvrté dítě mám s novým manželem, který (snad jako každý chlap) pracuje, včetně služebek a snaží se hodně pomáhat, ale den má jen 24hod, nejde stíhat vše. Takže jsem většinu času s nima sama. Jasně, už je škola, školka, ale stačí rýmička a je to divočina.

Síla to byla v rozvodu (kdy nový manžel ještě nebyl) - začal covid, rozvodové tahanice, právnička, nikam se nesmělo, nebyla škola, školka nebo komplikovaně a já všude s třema malýma dětma (třeba zubař mě na prevntivku odmítl, že do ordinace smí jen jeden). Taky k soudu s dětma, s covidem s dětma…a ex nic, pohodička.

Jinak ex taky operoval s tím, že má novou paní a její dítě, ale nepomohlo mu to. Soudkyni zajímal i obrázek na rodiče. Viděla, že já má svůj byt, že žijeme „skromně“ a uvážlivě, bez dluhů, pujček a s rozumem. Ex a jeho nová v drahém podnájmu, s půjčkou na auto. Tak se ho ptala "a proč máte podnájem v centru Liberce, 600km daleko? neplánujete stěhování blíže k dětem? finančně by to bylo přeci rozumnější " :lol: :lol: :lol: neplánovali. Jen chtěli pohodičku, děti daleko a platit málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
14.4.23 08:43

@axlpol
Tyjo, ses husta, jak ses dokazala zaridit. Klobouk dolu. 😃 Upeimne jako k cemu jsi toho bývalého potrebovala, to taky musel byt darecek.

Ale teda rozvadela ses behem kovidu s uz mas manžela a ctvrte dite? Ses teda strelec a odvazna k tomu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5837
14.4.23 09:02
@andrasteia píše:
@axlpol
Tyjo, ses husta, jak ses dokazala zaridit. Klobouk dolu. 😃 Upeimne jako k cemu jsi toho bývalého potrebovala, to taky musel byt darecek.Ale teda rozvadela ses behem kovidu s uz mas manžela a ctvrte dite? Ses teda strelec a odvazna k tomu :srdce:

Ex manžel byl fajn, ale jeho sobecké ego přesáhlo hranice, když děti měly 4,4, 6m a on šel pracovat do armády, daleko od domova, půjčka na auto, aby si pohodlně dojížděl…samozřejmě za mého dlouhodobého odporu. Aby se dostal pohodlněji na posádku kam chtěl, sbalil sestřičku co dělá vojákům odběry (už jí taky opustil) :nevim: nezbylo, než se s tou situací poprat.
Nový manžel není uplně cizí. Je to láska z puberty, kdy jsme o sobě 15let nevěděli a nějak v té době po rozvodu se objevil. Čtvrté dítě přišlo nečekaně a i když si o tom každý může mysle své…asi to tak mělo být. On byl bezdětný a strašně si užíval ty moje tři. Jestli mít společné dítě :nevim: to bychom se nikdy nedohodli, to nešlo vymyslet. Mě už se nechtělo a není se čemu divit. On tvrdil, že mu stačí ty moje, že jsou boží (ale co člověk může vědět, zda někdy nezatouží mít své. Život přináší různé pocity a změny) A čtvrté prostě přišlo, jak se říká „otěrem o trenky“ :lol: a ve výsledku je to fajn.

Rozhodně si nestěžuju, ale vytáčelo mě, že ex vyžadoval, abychom mu já a děti vycházeli vstříc :cert: :lol: neuspěl ani u mě, ani u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.4.23 09:09
@andrasteia píše:
Slusny chlap se v prvni rade postara o svoje NEMOCNE dite a do vztahu se zenou s detmi vstoupí jenom pokud si ty dalsi závazky muze dovolit.
:andel: to by byl svět krásný, kdyby to tak bylo. Máš úplnou pravdu.

Věříš, že mě je líto všech milenek, které prošly mým ex manželem? se dvěma se i zpětně kamarádím. Ženy, které věřily hezkým řečím o zlé, ošklivé a hamižné ex manželce, která mu brání vídat milované děti. Viděly jen to co chtěl, co jim nakecal, sliboval krásný život. A to chce každá ženská, slepě věřily…až se seznámily se mnou (zvědavě kukly na můj fb nebo ex manželovi do PC na fotky), tak prozřely, že věci budou asi jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
14.4.23 09:28
@axlpol píše:
Platí mi 15tis. a po roce žádal snížení. Neuspěl. Čtvrté dítě mám s novým manželem, který (snad jako každý chlap) pracuje, včetně služebek a snaží se hodně pomáhat, ale den má jen 24hod, nejde stíhat vše. Takže jsem většinu času s nima sama. Jasně, už je škola, školka, ale stačí rýmička a je to divočina.

Síla to byla v rozvodu (kdy nový manžel ještě nebyl) - začal covid, rozvodové tahanice, právnička, nikam se nesmělo, nebyla škola, školka nebo komplikovaně a já všude s třema malýma dětma (třeba zubař mě na prevntivku odmítl, že do ordinace smí jen jeden). Taky k soudu s dětma, s covidem s dětma…a ex nic, pohodička.

Jinak ex taky operoval s tím, že má novou paní a její dítě, ale nepomohlo mu to. Soudkyni zajímal i obrázek na rodiče. Viděla, že já má svůj byt, že žijeme „skromně“ a uvážlivě, bez dluhů, pujček a s rozumem. Ex a jeho nová v drahém podnájmu, s půjčkou na auto. Tak se ho ptala "a proč máte podnájem v centru Liberce, 600km daleko? neplánujete stěhování blíže k dětem? finančně by to bylo přeci rozumnější " :lol: :lol: :lol: neplánovali. Jen chtěli pohodičku, děti daleko a platit málo.

To je strasny. S cim sis to udelala 3 deti? 8o to se s nim ale nova pani moc dobre nema, jestli mu zbyde 20 tis. No dobre mu tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.4.23 09:39

@veria neměla se dobře a začal jí podvádět, takže vztah už není. Sliboval jí něco, co nemohl dodržet. Sliboval sladký život, když má platit na tři děti :nevim:

A já :lol: vždycky jak je tady dotaz „jak si vybrat správně“ tak se směju. Svou tchýni jsem znala déle jak jeho. Byly jsme dlouho kamarádky, až jednou ukázala syna. Celkem hezký, v sexu nuda, ale bez zájmu o jiné ženy a společné zájmy o sport, hudbu i životní styl. Seděli jsme si a konečně se našel chlap co chtěl rodinu.
Rozvod přišel ze dne na den po sedmi letech a já ani jeho rodina jsme nevěřili, že by měl jinou nebo že opravdu „uteče“ od dětí tak daleko. Bylo mi líto sebe, ale i tchýně a tchána. Jak se postavit k situaci, kdy nepoznáváte ani vlastní (ač dospělé) dítě a stydíte se za to, co najednou dělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí