Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kackakocka jsem od Benešova. Já šílela týden…po tom, co jsem odkývala, že půjdu na potrat, ale nedokázala jsem to a manžel když jsem mu řekla, že si to necháme a že nikam nejdu, tak mi řekl, že věděl, že to tak dopadne. A že nechce abych ho nenáviděla.....no prostě se stalo a my to přijali a těšíme se oba. ![]()
@Jullii píše:
@kackakocka jsem od Benešova. Já šílela týden…po tom, co jsem odkývala, že půjdu na potrat, ale nedokázala jsem to a manžel když jsem mu řekla, že si to necháme a že nikam nejdu, tak mi řekl, že věděl, že to tak dopadne. A že nechce abych ho nenáviděla.....no prostě se stalo a my to přijali a těšíme se oba.
:dance
:
né že bych byla zbabělec ale už aby to bylo za mnou ![]()
u mě to je ještě víc podtrhnutý, protože jsem přišla o dvě miminka (naštěstí v začátku) a v lednu jsem byla na operaci s myomama a cystama - ještě jsem překecala doktora abych někdy mohla mít děti, protože jsem si nemohla představit že tahle kapitola je pro mě uzavřená…
@kackakocka gratuluju k těhu i když nečekanému
. Brala bych to tak že si mimčo vybralo samo. my teda třetí chtěli ale já měla v plánu otěhotnět až ted tak v červnu. navíc jsme se léčila vždy na neplodnost no a ted se zadařilo bez pomoci léků a už v září
![]()
markéto gratuluju ![]()
valinka je moc krásná ![]()
artušek asi měsíc žadoní že chce brášku nejdřív aby se jmenoval Máta a teď chce Alexe - to je momentálně jeho nej kamarád ze školky ![]()
a julianka je tulíček, ta sourozence nechce …
jsem zvědavá na pondělí, jestli bude srdíčko…
jo a taky je vtipný, že jsem všechny mimi věci darovala - na konci března jsem kvůli stěhování dělala dobré skutky ![]()
@kackakocka jo to tak bývá, vše rozdat a pak zjistit těhu. To já vše rozprodala po prvnim že budeme mít jedináčka a pak jsem přišla za půl roku že bych chtěla ještě jedno
a ted jsme teda zásobu oblečení měla no jenže jsme musela dokupovávat když po dvou klukách máme holku
, manžel říkal že jsem to měla krásně naplánovaný abych si 3× užila nákupy
![]()
markét to je dobrý s těma nákupama
![]()
já bych chtěla chlapečka, ale hlavně aby bylo miminko zdraví a my to doma nějak vyřešili - těhotenství jsem zjistila v sobotu a to zrovna ondra odjel na školku v přírodě, zítra se s miláčkama večer vrací…
@kackakocka mě taky tenkrát stálo dost psychických sil říct manželovi, že si to mrně nechám. Nejvíc jsem se bála reakce mých rodičů a tety se strejdou. Máme spolu blízké vztahy a oni si často berou kluky na víkendy, na prázdniny, nebo když jsem byla v nemocnici a tak. Mám operovaný několikrát kolena, artrózu v páteři a poslední dva roky jsem byla neustále na odstranění myomů a cyst. Takže kluci u nich jsou opravdu často. Čekala jsem, že budou zásadně proti. Mamka je dost zásadová a já znala její názor na to kdyby jsme měli mít další dítko. Mladší syn je hyperaktivní a nebylo to s ním jednoduché. Ale kupodivu mě nejvíc podržela s mým rozhodnutím mamka a dodala mi odvahu si to maličké nechat. Prostě její podpora mě tak nakopla, že jsem věděla, že kdyby byl manžel zásadně proti, tak že si to mrně stejně nechám i přes následky jaké by to třeba přineslo. Uvidíš…dobře to dopadne. Můj chlap řešil můj zdravotní stav, mou práci a v neposlední řadě finance. No a nyní už o tom nepadá ani slovo. Zdravotně to sice nesu hůř než první dvě, ale není mi dvacet
, práce bude, to se nebojím a na kariéru jsem se vykašlala v okamžiku, kdy jsem uviděla tlouct mrňouskovo srdíčko, a finance …to zatím zvládáme. Sice už nyní jsme se museli uskromnit, protože jsem v PN, a u manžela v práci je finanční krize a snižovali všem platy…a to o hodně, ale zvládáme. Na tábor děti pojedou, bohužel ale k moři letos nee. No, přežijou to.
Na mrňouska jsem taky doma už nic neměla. Paradoxně jsem poslední věcičky rozdala letos koncem ledna-začátkem února.
Takže nyní nakupuji jak divá
Ale ne nové věcičky. Na bazárcích. Najdou se tam krásné věci za pár korun. A skoro vše. Teda mě už chybí jen pár věciček a komoda s přebalovacím pultem
a drogérka s plínama. Ale tu drogérku s plínama koupím až těsně před porodem. Ostatní chci mít včas připravené, protože počítám s tím, že až ještě víc přiberu, tak mi záda a kolena začnou vypovídat službu. Už teď si chodím během dne dost často lehnout ![]()
Jsem se rozepsala, co
![]()
Ale chtěla jsem ti napsat, a podpořit tě, že se nemáš čeho bát. I bezvýchodný problém má své východisko.
JJ. Tak budu ti držet palce a pak napiš jak jsi dopadla. ![]()
Dobré ráno holky, teda Julii -ty jsi raní ptáče.
Já paradoxně také po klukách už nic nemám,když nepočítám starý kočár u babi. Poslední kousky jsem rozdala v lednu a otěhotněla jsem na konci února. Také okukuji bazárky, rozhodně nemusíme mít nové a značkové.Zatím vyčkávám, až budu vědět do jaké barvičky nakupovat. A my ještě musíme vyřešit bydlení - máme 2+kk, takže poslouchám další argumenty a občasné výčitky na moji adresu. Před chvílí jel manžel do práce a hodil na mne zase depku
Je to živnostník a teď je blbá doba, starší syn hraje hokej a téměř všechny našetřené korunky jdou na hokejové kempy, výstroj. Zase si rýpnul do miminka, ale že i on má koníčky které si neodepře…NO CHLAP !!! Já jsem normální skromná holka, na miminko se moc těším a že místo moře pojedeme na chalupu ke známým mi nevadí.Jsem raději v přírodě. Holt se musíme všichni uskromnit a věřit, že bude zase dobře.
dobré ranko!
julii tak ondra řešil jen finance - ani ne teď, to by jsme asi nějak dali, ale spíš školy, střední …
ondra je ze tří dětí, měl jiného tátu než kluci a jeho máma je veliká bohémka,takže se o něj moc nestarala.kluci byli často u táty, jenže ondrův táta neměl zájem a neplatil alimenty…takže teď ondra chodí do školy aby si udělal maturitu a asi to spíš vnímá že naši děti budou outsideři pokud si třetí nechám
já si myslím že až bude škola, tak se třeba může stát že bude soukromá, ale tak bych si přinejhorším vzala půjčku nebo si domluvila splátkový kalendář (tak jsem to udělala s ondrovou školou).
no nic, letím na školení, přeji vám krásný den pln sluníčka!!!!!
holky my máme třetí dítko taky neplánovaně, taky se bojím jak to všechno zvládneme a utáhneme,ale věřím, že to jde. a už se těšíme až bude prcek s námi ![]()
liduš, tak to my k moři jeli před dvěma lety.. já naši rodinu živím sama už čtyři roky ale dá se ![]()
máme kamarády s chaloupkama, ondrova máma má taky krásnou chaloupku, je lepší pořádně poznat česko a pak až cizinu ![]()
a bydlení?pronajali jsme si byt malý ale dobře řešení kousek od školky - je to 2+1, ale pokoje jsou přes chodbu a opravd se mi to tu moc líbí, plánujeme se přestěhovat za dva tři roky někam blíž ke škole - to záleží jestli nás vezmou do jinonic nebo na dědinu (waldorf).
ale už opravdu pádím!!!
liduš, hlavu vzhůru, chlapi jsou chlapi, ale udělala jsi dobře!!!!!!pohlaď pupíka!
jo a moje máma je zááááásadněěě proti tomu abych měla třetí, tátovi jsem to ani nenaznačila a ségra bude taky proti…
takže sama samotinká… no zvlíádnu to, je to můj život!
holky páá ![]()
@kackakocka Držím ti palce. Jak jsi napsala, je to tvůj život a ostatní do toho nemají co mluvit.
Obavy tvého manžela chápu. Vím, že čím dítko starší, tím větší výdaje. Ale my máme dětičky dál od sebe, takže když jeden vyjde ze střední, druhý tam teprve pošupajdí.A vzhledem k tomu, že u nejstaršího nepředpokládám, že by šel na vysokou, chce být kuchařem, tak zatím jsem klidná. A pak stejně budu chodit do práce a příjem rodiny se zvýší. Prostě nemalovat si vše černě…chce to nadhled
![]()