Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Modesta píše:
Já jí tuhle objednala z Německa 8 Kg s průměrnou cenou 115 Kč/kg. Děti milují v sobotu lívanečky z ovesných vloček s Nutellou (v neděli jsem je ukecala na marmeládu). A jak jsou 4, tak to celkem ubývá.Ovesné vločky kupuji taky na kila ve mlýně. Nemají tam moly a jsou výborné.
Uka foto:).
@aiwwa píše:
To není kvůli cukru, ale kvůli té palmové srágoře.
https://www.vimcojim.cz/…10x9613.html
Jo?
A proč? ![]()
Palmáč je ze zdravotního hlediska míň závadný, než to zde vyzdvihované máslo a cituji z článku, uhlíková stopa při výrobě másla je mnohem vyšší, než při výrobě palmového oleje.
@sirikit píše:
https://www.vimcojim.cz/…10x9613.htmlJo?
A proč?
Palmáč je ze zdravotního hlediska míň závadný, než to zde vyzdvihované máslo a cituji z článku, uhlíková stopa při výrobě másla je mnohem vyšší, než při výrobě palmového oleje.
Já to bojkotuju kvůli ekologii, ty plantáže vznikají tak, že původní prales se totálně vykácí.
@Venetia píše:
Chci se zeptat všech, kolik jste ochotni dát za kafe a jestli kupujete též v akcích třeba jinou značku než oblíbenou, ale prostě je zrovna za lepší cenu
Pijem Jihlavanku, chlap mletou na turka, já Jihlavanku espresso do kávovaru v zrnech. A jo, hlídám akce a když je za stovku, vezmu jich 5 - 6, kafujem hodně.
Pak to pustím z hlavy a když beru ze spíže předposlední, začnu zase hlídat akce. ![]()
@Venetia píše:
Chci se zeptat všech, kolik jste ochotni dát za kafe a jestli kupujete též v akcích třeba jinou značku než oblíbenou, ale prostě je zrovna za lepší cenu
Já kupuju jen Tchibo. Když je v akci, dokoupím zásobu. Takže se mi nemůže stát že bych musela koupit jinou.
@aiwwa píše:
Já to bojkotuju kvůli ekologii, ty plantáže vznikají tak, že původní prales se totálně vykácí.
Tak ten článek dočti a přestaneš i jezdit dopravou. ![]()
Ale osobně myslím, že nebojkotuješ, protože palmáč se dává fakt v podstatě do všeho (včetně těch paliv)
Každopádně Tě to ctí, ale abych vyřadila že spotřebního koše všechno, co škodí ekologii, takovou oběť green dealu nejsem připravena přinést.
@aiwwa píše:
Přesně. Třeba v Indonésii je to velký problém. Vykácí prales a zasadí palmy. Problém je, že po 5 letech je ta půda úplně degradovaná, tak začnou nanovo.
Občas omylem koupím čokoládu s palmovým tukem, ale snažím se tomu vyhýbat.
@vokishka píše:
tak běžně si ředím víno s kofolou (občas i bílé), takže mé chutě jsou drobet podivné
Já si teda víno kofolou neředím, ale Jihlavanka mi chutná.
@sirikit píše:
Tak ten článek dočti a přestaneš i jezdit dopravou.
Ale osobně myslím, že nebojkotuješ, protože palmáč se dává fakt v podstatě do všeho (včetně těch paliv)
Každopádně Tě to ctí, ale abych vyřadila že spotřebního koše všechno, co škodí ekologii, takovou oběť green dealu nejsem připravena přinést.
To pěstování je pěkná prafárna. Navíc do paliv se spíš dává řepkový, kvůli fyzikálním vlastnostem. Bod tuhnutí je úplně jinde.
O green deal nejde, spíš o přírodu.
@sirikit píše:
Tak ten článek dočti a přestaneš i jezdit dopravou.
Bojkotuju, důsledně. Fakt. A o Green deal nejde.
Moje spotřeba benzínu je nula.
@Sylvania 333 píše:
Přesně. Třeba v Indonésii je to velký problém. Vykácí prales a zasadí palmy. Problém je, že po 5 letech je ta půda úplně degradovaná, tak začnou nanovo.
No, někde je už víc jak 50 procent původních lesů vykaceno.
@Sylvania 333 píše:
Jojo, zabij bobra, zachráníš strom. ![]()
Doroluj ten článek, co jsem postla, až do konce.
Palmáč se v čím dál větší míře používá do „ekologických“ biopaliv. Čili každé řešení přináší nové problémy.
Zakažte palmový olej.
A nahradíte ho čím?
![]()
@aiwwa píše:
Bojkotuju, důsledně. Fakt. A o Green deal nejde.
Moje spotřeba benzínu je nula.
Tak jsi hodná a gratulki. ![]()
Z nutelly se stejně tloustne. ![]()
@sirikit píše:
Tak jsi hodná a gratulki.
Z nutelly se stejně tloustne.
@Sylvania 333 píše:
To pěstování je pěkná prafárna. Navíc do paliv se spíš dává řepkový, kvůli fyzikálním vlastnostem. Bod tuhnutí je úplně jinde.
O green deal nejde, spíš o přírodu.
A v Green dealu nejde o přírodu? ![]()