Čerstvé maminky Liberec

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1959
20.12.13 12:42

@jarmuska Ahoj. Vůbec jsem Ti nestihla napsat a přivítat Tě. Ale Terka to zvládla za mě. Gratuluju k holčičce :) Náš malej bude mít den po Vánocích 4 měsíce a už je to kus chlapa. Určitě by bylo fajn poznat někoho nového a přivítat mezi sebe i malou slečnu :)

Snad jste zvládli úspěšně růstový spurt. My asi prožili ten ve 3.týdnu, ale pak nikdy nebyl až tak nepříčetnej, takže myslím, že pak už to zvládnul prcek bez problémů. Jinak pokud měla ten spurt, tak je normální, že kojíš, jak si říká. To tak prostě je a nejde o rozmazlování…

A kde u Liberce bydlíš?

Mějte hezké svátky a užívejte si ten váš dáreček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.12.13 14:46

@Danca17 Ahoj, díky za uvítání i gratulaci. Tak to jste skoro přesně o dva měsíce starší než my, nám budou na štědrý den dva. Spurt už snad máme z krku :dance:, takže jsme dokonce zvládly tento týden nakoupit dárky a Ajka to krásně prospala a dokonce začala krásně spát v noci - 5 hodin v kuse, tak doufám, že to aspoň chvilku vydrží abych trochu dospala ty uplynulé tři týdny :). Ulevilo se mi, že tvůj chlapeček taky řádil, chvílemi už jsem si říkala, že to fakt není normální jak takový mrně dokáže vztekle řvát.
Bydlíme v Kryštofově údolí, takže do Liberce kousek, jenom to počásko je tu víc jako na horách :).
Byla bych moc ráda kdybysme se mohli po vánocích potkat, teda pokud tu nezapadneme sněhem nebo něco podobného :)
Přeju moc krásné svátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.13 19:18

Hezké svátky!

Ahoj holky,
zdravím z Prahy, kam jsem jela na svátky k rodičům. Vojtík je z toho tedy celej říčnej, že zase spí někde jinde, doma spí docela dobře, ale tady dělá každý večer bengál, takže jsem se musela vrátit k usínání u prsu, jinak se už snažím, aby chodil spát sám, bez nošení a drncání a podobných skopičin, které jsem musela dělat první tři měsíce, aby to zabalil aspoň před půlnocí, tak doufám, že v Liberci se zase zklidní. Je to úplně jiné, když je na Vánoce miminko, takové slavnostnější, a příští rok to bude ještě lepší, až bude rozbalovat své dárky a zdobit s mamkou stromeček. Doufám, že se máte dobře a moc se těším po novém roce na setkání. Tereza a Vojtík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
8.1.14 10:08

Ahoj maminky. Ještě mě tak napadá, že pokud alespoň trošku čtete fb a máte tam účet, je tam skupinka Liberecké maminky, kde lze určitě taky vyzvat nějakou maminku na nějaké poklábosení, čaj, besedu atd.. :) Našemu malému byli 1.ledna 2 měsíce a prdíky nás teda trápí taky strašně a už jsme vyzkoušeli snad vše kromě probiotik, takže zkusim koupit BIO Gaia a snad zaberou :) I po 2,5 měsících po porodu mám pocit, že jsem stále v jednom kole a na pc už nemám skoro čas, takže kolikrát bych si i chtěla vyjít a seznámit se s nějakou maminkou, ale nějak nezbývá čas.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
8.1.14 10:59

@barca0140 Ahoj :) Však ono se to uklidní :) Jinak nám na prdíky nicmoc nezabralo. Začali jsme používat Bio Gaia + Baby Calm, ale stejně ho to občas chytlo. Můžu říct, že se s prdíkama rozloučil až 23.12. a přesně od Vánoc má klid. Ale trvalo to tedy 4 měsíce. Třeba to u vás přejde dřív, nebo zaberou kapičky. Budu držet palce. Taky jsme mívali dlouhé večery a bylo mi malého moc líto, ale přejde to a bude líp :) My se chystáme s Terkou na nějaké to cvičení a já chci s malým pak na plavání do Jablonce, ale je to od 5. měsíců, tak musíme počkat, až vypíšou nové termíny. Hezky se raduj z malého :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
8.1.14 11:18

@Danca17 Malého ty prdíky trápí hodně no..Už jsme toho vyzkoušely kupu a momentálně taky kapu Baby Calm a mažeme Pupíkem bříško + masáže a cvičení s nožičkami, ale moc to nepomáhá.. :? Ještě jak byl malý o 5 týdnů dříve a narodil se cíařem, tak se mi už nepodařilo rozkojit, takže je na UM + má něco máloode mě, ale já odstříkám 80ml z obou prsou za 6 hodin.. :? Na plavání jsme taky chtěli chodit, ale nejspíš sem do Liberce, ať nemusíme nikam dojíždět..Tady je to od 6.měsíců - 10 lekcí za 2300,–kč..Nvím jak je to v Jablonci, jestli by se to třeba vyplatilo víc..Ale zase si říkám, že tady by pak mohla být dobrá příležitost seznámit se s nějakou maminkou z Liberce s cca stejně starým dítkem.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
8.1.14 11:38

@barca0140 Nám se malej taky narodil dřív, ale jen asi o 3,5 týdne. Kojila jsem plně jen asi 5 týdnů a pak už šel na UM. Já jsem pak dávala pozor, aby měl to UM opravdu teplé, aby neměl prdíky taky z toho. Jinak jak říkám, taky nám nic moc nepomohlo. Snažili jsme se ho vždycky nějak zabavit, chovat, svléknout a někdy to pomohlo, že se uklidnil, jindy to prostě odeznělo až později. Kluci na to trpí, navíc na UM… Ale zvládnete to a bude dobře :) Plavání v JBL stojí 3000,–, ale je to 12 lekcí. Uvidíme, co mi odepíšou s těma termínama. A odkud že jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
8.1.14 14:11

@Danca17 Já jsem ještě četla, že na to nejvíce trpí děti narozené předčasně, kluci a prý i císařem(i když to nevim, jaký to na to má vliv).Já kojím už skoro 10týdnů střídavě-přiložím, pak nechám odříhnout, chvilku odložim do postýlky, jdu ohřát UM nakrmim, nechám odříhnout a jde spinkat většinou..I když teď už vydrží dopoledne ty 3-4 hodinky vzhůru a pak večer kolem 7-8hod taky ty 3-4 hodinky..Jinak kolikrát to má teplé až moc, ale ne tolik aby ho to opařilo, na to dávám pozor..Ale zjistila jsem, že když to je trošku víc než vlažné, dělá mu to na bříško dobře a mnohem rychleji to i vypije, než když to má akorát a stydne mu to..Kekonci už to pak ani nechce..Taky přes den dáváme občas na bříško mezi krmením, to mu taky dělá dobře, ale zkusim asi ty probitoika, ať do něj před kažým jídlem necpu baby calm, který je krátkodobý..A když jste na UM, dáváš malému třeba trošku čajíku nebo tak, aby neměl žížu, když vlastně v MM je topřední mléko na žízeň..? :) JInak jsme z Liberce-Rochlice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
8.1.14 15:23

@barca0140 Je možné, že to má souvislost. To pak tedy máte na prdíky zaděláno :) Ale ne, neboj, ono to přejde. Do 4.měsíce jsme dávali fenyklový čas - taky pomáhá na bříško a teď mu dělám ovocný pro miminka od 4. měsíců. Někdy vypije hodně, někdy vůbec nic… Taky jsem četla názor, že při UM by měl pít, ale stejně tak někde píšou, že UM má taky vše potřebné a pít se nemusí :nevim: A chodíte ven, že bysme vyrazily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
8.1.14 18:03

@Danca17 Ven se snažíme chodit každý den, alespoň na chvíli..Teď k tomu bylo i krásný počasí, takže jsem vyrazili i na hodinku a půl, jak je teplíčko a slunečno.. :) Jinak jsme nakonec byli u dr. dneska a chtela nás rovnou ockovat, tak jsem ji rekla ze to chchi odlozit a ona nám to sice odlozila, ale na 4.unora, coz nam bude tusim 14.týdnů necelých, tak nevim jestli se toho bát a jít do křížku s dr.,nebo ho nechat naockovat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
8.1.14 20:17

@barca0140 My jsme měli první očkování až ve 3 měsících a včera jsme byli na druhém… Očkovali jsme normálně Hexu a Synflorix. Každý doktor to má jinak, ale záleží na rodičích, jak se rozhodnou. Zkus si to někde načíst, ale myslím, že na to bude zase hodně rozdílných názorů - jako na všechno kolem miminek :)

My chodíme taky každý den a musím říct, že jsem strašně ráda za tohle počasí. Normálně mám ráda zimu, ale teď bych ji klidně přeskočila, protože nechci sedět doma, když budou mrazy a uspávat prcka doma, to by bylo něco :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
8.1.14 20:20

@Danca17 Taky nejspíš nechám Hexu a ynflorix, ale určitě poprosím dr.aby nám to rozdělila a nedávala současně, o tom zrovna dneska mluvila, tak jsem říkala že to ne..A já mám taky jinak docela ráda zimu-sníh a zimní radovánky, ale teď je venku tak krásně, že mi ten sníh taky vůbec nechybí..Přeci jen bych chtěla trošku shodit po proodu, tak se mi to docela hodí, to krásné počasí a hlavně prckům je tam fajn.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.1.14 06:06

Ahoj, my jsme měli první očkování teď v úterý, ve 2,5 měsících. Nakonec jsem po dlouhém rozhodování dala hexu a synflorix najednou, ale u rotarixu jsem si řekla o odklad, takže jdeme za 14 dní. Těch diskuzi jsem na to četla hodně přišlo mi, že hexa a synflorix jsou běžné a bývají bez problémů, ale dávat to dohromady i s rotarixem by bylo moc, navíc kdyby na to byla reakce tak ať je aspoň jasné na co, ale doufám že to bude v klidu.

Když čtu vaše trápení s prdíkama tak jsem vděčná, že to Ája zatím docela zvládá. Měla jsem z toho strach, protože jsme ve 3týdnech dostaly abdukční peřinku na kyčle a to pak to mrskání nožkama moc nejde a mimča se hodně trápí :(. My se zase praly s odříháváním, ale i to už docela jde, protože i to ta peřinka omezuje. Dneska nás čeká kontrola kyčlí tak snad se zase o trošku zlepšíme jako minule a přiblížíme se zbavení peřinky.
Teď nás trápí seborea ve vláskách a na čele, nemáte s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
9.1.14 10:00

@jarmuska Ahoj. Já taky nechala Hexu a Synflorix najednou a dobrý. Poprvé mu sice vyskočila teplota, ale jeden čípek to spravil a malej byl úplně v pohodě. A teď podruhé byl jen spavější, jinak v pohodě:)

Ta seborea je častá, náš malej to má na jenom místě ve vláskách, ale tak o velikosti 1×1 cm, takže jsem to zatím ani neřešila. Do obličeje mu to nejde vůbec naštěstí…

Držím palce na kyčle. My je měli naštěstí v pořádku, jinak by to byl s prdíkama asi větší boj, když by nemohl pořádně cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
9.1.14 10:02

@barca0140 A kolik si přibrala v těhotenství? Já asi 15 kg, ale kdybych nerodila o tolik dřív, tak by to bylo možná víc, že bych se ještě zavodnila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová