Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gaforia píše:
@klooney ahoj
To pichani je normalni.. ja jsem to taky mela a myslim, ze i vetsina holek. Jinak moje tehotna kamaradka, velka sportovkyne, rikala, ze ze zacatku mela uplne silene pnuti v brise. Jak Ty rikas, jak po namahavem treninku. Podle me, jestli sportujes a mas brisaky namaklejsi, tak to zvetsovani delohy vnimas asi vic
@Gaforia ahijky, moc diky za info.
no brisaky nemam, ale kdyz jsou tyhle pocity normalni tak su rada
. Ja byla na prvni kontrole ve stredu 4+2 kdy mi vzala mudr krev a podivala se na utz. Rikala, ze tam neco malyho vidi a ze by to melo byt I v deloze.
a ty si kolikaty tyden? ![]()
@sim.04 píše:
Ahojky, jasně že můžeš. Vítej. První mimčo.
Nenervuj se, na začátku tomu nijak nepomužeš. Jen brát třeba kyselinu listovou.
Jinak mě taky píchalo a ještě i teď občas. To je jak se to tělo připravuje na změny. A take jsem odpoledne chodila spát. Teď jsem 12 týden a trápí mě ted prudušky a kašel. A taky to že od té doby co jsem těhotná, jdu s váhou pořad dolu a to nezvracim.
@sim.04 ahojky diky za privitani a uklidneni
. A co na to rika doktorka ze jdes vahou dolu? Mas nejake priznaky? Treba nechutenstvi? ![]()
@Gaforia píše:
@sim.04 ja nehubnu, ale nepribirammam to porad stejne, ale prisuzuju to te abstinenci
rada jsem chodila na pivko nebo vinecko, coz ted odpadlo, tak ty prazdny kalorie nedelaji harakiry v tele asi
Já nevim proč hubnu, to jím pořád stejně. Já se hrozim toho jestli to bude pokračovat, co na to řekne doktor.
![]()
@klooney píše:
@sim.04 ahojky diky za privitani a uklidneni. A co na to rika doktorka ze jdes vahou dolu? Mas nejake priznaky? Treba nechutenstvi?
Těd mě v úterý vypsali průkazku. Ptali se kolik váha před těhotenstvím a kolik ten den. To jsem byla už 3 kg dole. A sestra se ptala jestli jsem zvracela. Právě že ne, jen funění u jídla, že to bylo s pocitem nechutenství. Teď jím normálně a stejně hubnu. ![]()
@sim.04 hmm
tak dej vedet jsk se to vyviji. Drzim palce at je to vsechno v pohode
![]()
@klooney píše:
@sim.04 hmmtak dej vedet jsk se to vyviji. Drzim palce at je to vsechno v pohode
![]()
Jo určitě napíšu. Vše zatím ok, jen ta váha.
@klooney píše:
@Gaforia ahijky, moc diky za info.no brisaky nemam, ale kdyz jsou tyhle pocity normalni tak su rada
. Ja byla na prvni kontrole ve stredu 4+2 kdy mi vzala mudr krev a podivala se na utz. Rikala, ze tam neco malyho vidi a ze by to melo byt I v deloze.
a ty si kolikaty tyden?
Jo no, popichavanicko bylo pomerne dlouho, vzdycky jen tak 2× pichlo, pocit jak kdyz mas dostat MS. A to roztahovani te delohy.
Jeee, tak Ty jsi uplne na startu. Ted nevim-jsi psala, ze prvni mimco? ![]()
Ja jsem jinak ted 14tt
@Gaforia píše:
Jo no, popichavanicko bylo pomerne dlouho, vzdycky jen tak 2× pichlo, pocit jak kdyz mas dostat MS. A to roztahovani te delohy.
Jeee, tak Ty jsi uplne na startu. Ted nevim-jsi psala, ze prvni mimco?
Ja jsem jinak ted 14tt
Tak nadeje se po dnesnim telefonatu sestricky mirne vytraci
. Dnes mi volali, ze mam HCG pomerne nizke, jen 253, takze bud to pry zachytili brzo nebo… v pondeli jdu na krev jestli roste, ale bohuzel me nadeje opousti
![]()
@klooney kolik jsi tt? vis kdy byla ovulace? delala sis ten digitalni test co ukazuje tydny?
@klooney píše:
Tak nadeje se po dnesnim telefonatu sestricky mirne vytraci![]()
. Dnes mi volali, ze mam HCG pomerne nizke, jen 253, takze bud to pry zachytili brzo nebo… v pondeli jdu na krev jestli roste, ale bohuzel me nadeje opousti
![]()
Nezoufej jeste
uvidis, jestli treba nebyla
posunuta ovulace. Na zavery je ted fakt jeste brzo
Snaz se myslet pozitivne
![]()
@debra.morgan podle testu mela byt ovu 25.12. Dojktorka mi rikala ze vypadam na 4+2 a to bylo ve stredu. Tak je mi divny, ze sestricka rika ze je to nizky ![]()
@Gaforia Doktorka mi řekla, že je tam pořád ještě jedno procento, že se to může zlepšit, takže dnes a v pondělí půjdu na krev aby se vědělo co dělá hcg a v úterý mi bude dr volat a budu vědět co bude dál. Řekla mi taky, že kdyby náhodou to začalo růst, tak bude pravděpodobně nějakým způsobem nemocné nebo postižené. Achjo snad by fakt bylo lepší kdyby to odešlo s tím krvácením ![]()
@puntikova dnes 6+4 tt
@sim.04 Já tomu pořád chci aspon maličko věřit, ale úplně to nejde.
Tobě přeji at jsi brzo fit.
@debra.morgan bylo by to určitě lepší. Každopádně dr říkala, že pokud by to tedy fakt nedopadlo tak, že udělá vše pro to aby to odešlo samo a nemusela jsem na kyretáž. Aspon, že mám normální dr, která tomu dává šanci.
@klooney píše:
@debra.morgan podle testu mela byt ovu 25.12. Dojktorka mi rikala ze vypadam na 4+2 a to bylo ve stredu. Tak je mi divny, ze sestricka rika ze je to nizky
a posledni ms? ja mela podobnou hodnotu… dle digi testu 1-2tt a za par dni jsem sla jako samoplatce - cca 3tt což je nejakych tech 5tt jak mas ty a mela jsem podobnou hodnotu kolem tech 240 myslim…a mam to ok. na kontrolni odber jak to roste jsem pak nesla, mela jsem zniceny zily…tk neves hlavu…
@debra.morgan jj digitalni sem si delala a ten prave v pondeli ukazal 1-2 tydny ![]()
@klooney tk to mas podobne jak ja a ja dopadla dobre
tk ty treba taky, uvidis ![]()